Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם היפסקות הנקישות, נכבית הנורה של לחץ שמן נמוך (פחית שמן).

השערה שלי - מקור הנקישות הוא בגל הזיזים. השאלה היא האם אמורות להשמע נקישות ב 3-4 שניות שלאחר ההתנעה?... מדובר כאמור במס' שניות מועט וקבוע, עם כל התנעה קרה. עוד לא נתקלתי במצב בו הנקישות המשיכו יותר מפרק הזמן שצויין.

מפלס שמן תקין, כל שנותר לתהות הוא בנוגע לצמיגות השמן (הרכב נרכש לא מזמן, אין לי מושג מה שמו לו בטיפול האחרון) שאולי עשויה לגרום לזה או משו אחר.

רענון השמנים/פילטרים הקרוב יתבצע בעוד כ 4,000 ק"מ, אני יוצא מנק' הנחה שבמידה והתופעה לא תקינה לא מומלץ לחכות עם זה.

מדובר בפונטו גרנדה 1.4-8v

תודה מראש למבהירים! :wink:

פורסם

שלום רב !

בהמשך להמלצתו של קזבובו, אבהיר שמומלץ שלא תמתין עוד 4000 קילומטר עד לטיפול, אלא הקדם את הטיפול כבר השבוע, והקפד להחליף מסנן שמן מקורי עם שסתום אל חוזר, שמונע מהשמן לחזור לאגן השמן, בעת מנוחה, וכך המסנן נשאר מלא כל הזמן, ונורת לחץ השמן תתכבה תוך פחות משנייה לאחר ההתנעה.

חזור לפורום לעדכון בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

*עדכון*

הייתי הבוקר אצל חיים ממוסך "שמשון" ביהוד. חיים העיף מבט על הפילטר ולדבריו הפילטר שמותקן ברכב הוא מקורי. החלפנו אותו בכל מקרה בחדש בשל העלות הנמוכה ועל הדרך גם רעננו את שמן המנוע (משימה אחת פחות לטיפול הגדול). היום בלילה או מחר בערב, אבדוק את עניין הנקישות ואחזור עם ממצאים.

כולי תקווה שזה באמת פתר את זה, והבעיה לא נעוצה בשסתום שקיים במשאבת השמן עצמה (לדברי חיים, מדובר בתרחיש אפשרי, רק שהוא מצריך פירוק של הטיימינג ויותר התעסקות).

פורסם

טוב, הבעיה לא נפתרה.

לאחר שהרכב עמד יומיים ללא התנעה, הנקישות חזרו (כאמור, הנקישות נעלמות לאחר מס' שניות לאחר ההתנעה). פילטר שמן + שמן הוחלפו.

לדברי חיים, השלב הבא הוא בדיקת השסתום שקיים במשאבת השמן, שהגישה אליה מצריכה פירוק של בית הטיימינג + הרצועה עצמה (ככל הנראה), מה שכמובן מוביל לעלויות שאני כרגע מעדיף שלא לחשוב עליהן.

בשלב זה אציין שרצועת הטיימינג הוחלפה באותו המקום בסוף אפריל. הייתכן מצב בו תפקוד המשאבה נפגם כתוצאה מהחלפת הרצועה ומאז החלו הנקישות (עם יד על המנוע, אינני יכול לומר את זה בוודאות, וכך גם לא חיים)?

בכל מקרה, לפני שאני חוזר אליו (מחר על הבוקר, לפי איך שזה נראה - אני ממש לא רוצה שהמצב הזה יימשך) ומשאיר אצלו את הרכב לאימות התופעה (אותה ניתן לאמת רק לאחר מס' שעות מכובד בו המנוע הספיק להתקרר לחלוטין וכל השמן חזר לעוקה), אשמח לדעת עלויות משוערות של משאבת השמן ו/או רכיבים אחרים העשויים למנוע מהשמן להשאר ב Camshaft לאחר שהמנוע היה כבוי במשך הרבה זמן.

בבקשה, היו עדינים. :wink:

פורסם

מפלס השמן היה תקין וקרוב למקסימום מהיום שהרכב אצלי (יד"ש, נרכש באפריל). פילטר השמן המוחלף היה מקורי.

על פניו, הכל נראה מצויין - המנוע רץ עגול, אין בעיות של סחיבה, צריכת דלק סבירה לחלוטין... לרגע נראה שאני יכול להשאיר את המצב כמו שהוא, אך עושה רושם שזה לא הדבר הנבון לעשות.

פורסם

יכול להיות שכשתוצאה מחוסר שימון נשחקו המיסבים (קראנק או טלטל) וזה מה שגורם לרעש.

אני מכיר את התופעה מקרוב והסימפטומים שתיארת הם דומים.

לדעתי אפשר להמשיך לנסוע ככה עד שהמיסבים יקפחו את חייהם, אבל בכל מקרה כדאי לגשת למוסך ולשמוע חוות דעת והצעת מחיר.

פורסם

אני הייתי ממליץ לפני כל ההוצאות הנ"ל של בדיקת המשאבה פשוט לבצע פלאשינג למערכת השימון כולה כי ייתכן וקיימת סתימה ולו הכי קטנה במעברי השמן שמונעת מהשמן להגיע בשניות הראשונות אל מרימי השסתומים שכתומאה מכך הם אלה שדופקים.

:)
פורסם

השמן שכעת נמצא במנוע הוא סינטטי מלא (5w-40), בהתאם להוראות היצרן. אין לי מושג מה היה בו בתקופה שלא היה בבעלותי, המפלס כאמור היה תקין מלכתחילה, עוד במעמד בדיקת הרכב.

המון תודה לכם על האינפוטים, אך צריך גם לקחת את האפשרות שאני טועה ומטעה את כולכם עם התיאורים שלי, אע"פי שאני מנסה להיות קונקרטי ככל שניתן. עושה רושם שהפתרון היחידי הוא להשאיר את הרכב ליום או יומיים ב"שמשון" ופשוט לנסות ולהתניע אותו ולשמוע במדוייק את התופעה (שלדאבוני נמשכת מעט מדי זמן ומקשה על האימות).

פורסם

מה שחשוב שלא תמהר לפתוח בנדיבות את הכיס לפיתרונות גרנדיוזיים ולנסות להיסתמך בתור התחלה על רעיונות מאוד זולים שהוצעו פה ויכולים לפתור את הבעיה בקלות רבה.

:)
פורסם

אם יש לך במנוע מרימי שסתומים הידראוליים , יכול להיות שאחד מהם לא מחזיק את לחץ השמן כשהמנוע מודמם , השמן נוזל החוצה ,

וכשאתה מניע , לוקח למרים הזה כמה שניות להיטען מחדש.

• תוכן חדש...