Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתלבט האם לרכוש אחד מרכבי המיני החדשים, ואני מעדיף לרכוש ללא מקדמה של 15-20 אחוזים במידה וכן, לצערי ההיכרות עם שוק הרכב יד שניה לא זרה לי, מלבד חברות גדולות כמו "קל אוטו" "אופרייט ליס וכו'" שמוכרות בתשלומים ללא מקדמה רכבים יד שניה , רכב חדש הוא סיפור אחר, ופה יש שוק של מס' חברות קטנות, שחיפוש פשוט מעלה מספר גדול של תביעות, ועוגמת נפש שנגרמה לרוכשים, החל מאנשים שלא קיבלו מעולם את הרכב(!) עד לכאלו שקיבלו בלי הניירת, או שהרכב היה בסטטוס שונה ממה שסוכם (רכב מהשכרה ולא יד פרטית). בנוסף ניסיונות ליצור קשר לאחר הרכישה והמקדמה עולים בתוהו.

יש רק חברה אחת ב"שוק" הזה שלא מצאתי כלפיה תביעה ממשית, ושמציגה המלצות באתר שלה, "אמריקן ליס", האם מישהו רכש? יודע על מישהו שיש לו ניסיון מוצלח עימם? האם מומלץ לוותר ולהשקיע בכל זאת 12 אלף כמקדמה אצל יבואן\ליסינג של חברה גדולה מוכרת כמו אוויס\שלמה וזהו? מצאתי גם אופציה לרכוש מסוזוקי טרייד אין כפר סבא בתשלומים ללא מקדמה את האלטו, אני מעדיף את הפיקנטו\107..

או - שלמרות החסרונות של הבלאי, היישור קו וכו', הבלת"מים, היעדר האחריות, עדיין משתלם יותר לדעתכם לרכוש סופר מיני יד שניה טורבו דיזל\דיזל כגון ה C3, פאביה, קליאו, פולו ושות'? (מודלים 2003-2004) הרי הפער מול מיני חדשה עצום במחיר, גם אם יהיו תיקונים זה לא יגיע קרוב להפרש מול פיקנטו חדשה, החסכון בדלק זהה פחות או יותר ואף עולה הל הבנזיניות בחלק מהרכבים (C3). תודה למי שיוכל לענות אפילו לאחת השאלות :-)

פורסם

היי,

ישנן חברות המאפשרות לרכוש רכב ללא מקדמה, בדרך כלל חברות ליסינג קטנות.

המשמעות של רכישה ללא מקדמה הינה תשלומים גדולים הרבה יותר מדי חודש, מה שעלול להכביד.

חברות גדולות אכן דורשות מקדמה של 15%,

האופציה הזו קיימת וכדאי לשקול אותה לחיוב במידה ויש קושי להתנהל/להתמודד עם עומס ההוצאות החודשיות.

חג שמח,

ענת מאוויס

פורסם

תודה, אבל האמת היא שלגביי התשלומים החודשיים ההבדל בין רכישה עם מקדמה מינימלית לרכישה ללא מקדמה די זניח, במיוחד אם מס' התשלומים גדול (48-60), הסכומים יהיו 700-1200 ש"ח לחודש..

אשמח לשמוע אם מישהו כאן רכש מחברת ליסינג רכב חדש בתשלומים בלי מקדמה והיה מרוצה, חשבתי גם על "פרפקט ליס", שמאפשרים רכישה במקדמה של 5%, אם לרכוש עם מקדמה אז ארכוש כבר אצל היבואן וזהו..

ואשמח לשמוע גם לגבי מיני דיזל יד שנייה.. חג שמח

פורסם
אני מתלבט האם לרכוש אחד מרכבי המיני החדשים, ואני מעדיף לרכוש ללא מקדמה של 15-20

אחוזים במידה וכן, לצערי ההיכרות עם שוק הרכב יד שניה לא זרה לי, מלבד חברות גדולות

כמו "קל אוטו" "אופרייט ליס וכו'" שמוכרות בתשלומים ללא מקדמה רכבים יד שניה

, רכב חדש הוא סיפור אחר, ופה יש שוק של מס' חברות קטנות, שחיפוש פשוט מעלה מספר

גדול של תביעות, ועוגמת נפש שנגרמה לרוכשים, החל מאנשים שלא קיבלו מעולם את הרכב(!)

עד לכאלו שקיבלו בלי הניירת, או שהרכב היה בסטטוס שונה ממה שסוכם (רכב מהשכרה ולא

יד פרטית). בנוסף ניסיונות ליצור קשר לאחר הרכישה והמקדמה עולים בתוהו.

סליחה, אבל לא ממש הבנתי איך מה שמודגש רלוונטי לרכב חדש... (אלא אם כן שכחת שאתה בשלבי נימוק של פאשלות באספקת רכב חדש).

בכל מקרה, אני חשבתי על רעיון כיצד לקנות רכב חדש בליסינג מימוני הדורש מקדמה, גם אם אין לך את המקדמה. את המקדמה (נגיד של 15 או 20 אלף ש"ח) אפשר לקחת מהבנק כהלוואת גרייס (מה שנקרא "הלוואת בלון" - הלוואה שאת הקרן שלה מחזירים רק בתום תקופת ההלוואה, ולא במשך התקופה). הריבית על הלוואת גרייס בגובה שכזה למשך 3 שנים תסתכם בסביבות 3-4 אלף ש"ח. בתום 3 השנים של הליסינג תוכל להחזיר לבנק את הלוואת הגרייס מהכסף שישתחרר עם מכירת הרכב (יש חברות ליסינג שמאפשרות לך בתום תקופת הליסינג לקבל כסף ליד בגובה מחירון יצחק לוי). היתרון של הרעיון הזה הוא שאתה עובד רק עם גופים אמינים (חברת ליסינג אמינה ועם הבנק) ולא עם כל מיני חברות קיקיוניות שיכולות לדפוק אותך בדרכים שקשה לעיתים לעלות על הדעת בעת הקניה. החיסרון של הרעיון הזה הוא שהבנק נותן בד"כ הלוואות גרייס רק במקרים של וודאות גבוהה שיהיה סכום כסף שישתחרר בתום התקופה ויוכל לכסות את ההלוואה, דוגמא לכך זה למשל קופת גמל שתפקע בעתיד. אני לא יודע איך הבנק יתייחס להבטחה של מכירת הרכב...

או - שלמרות החסרונות של הבלאי, היישור קו וכו', הבלת"מים, היעדר האחריות, עדיין משתלם יותר לדעתכם לרכוש סופר מיני יד שניה טורבו דיזל\דיזל כגון ה C3, פאביה, קליאו, פולו ושות'? (מודלים 2003-2004) הרי הפער מול מיני חדשה עצום במחיר, גם אם יהיו תיקונים זה לא יגיע קרוב להפרש מול פיקנטו חדשה, החסכון בדלק זהה פחות או יותר ואף עולה הל הבנזיניות בחלק מהרכבים (C3). תודה למי שיוכל לענות אפילו לאחת השאלות :-)

אני אשמח לראות את הנתונים שעליהם אתה מבסס את הקביעה שהעלות הכוללת של רכב סופר מיני ישן היא זולה בהרבה מהעלות הכוללת של רכב מיני ב 60 אלף ש"ח. לפי החישוב שעשיתי לעצמי מדובר בהפרשים חודשיים של בערך 200 ש"ח לרעת רכב המיני החדש (אבל בחיסכון רב של כאבי ראש במוסך). האם 200 ש"ח לחודש זה הרבה או מעט זה אינדיווידואלי.

פורסם

נועם, אני מסוגל לרכוש את הרכב ולשלם את המקדמה במזומן, ובכל מקרה מעדיף לא לקחת הלוואה למקדמה בנוסף למימון בתשלומים שבא אח"כ.. אבל הרעיון של גרייס רעיון טוב, אני חושב שיש עוד אופציות למי שמעוניין כמו חברות מימון חוץ בנקאיות, או הלוואה של חברות אשראי. (או פשוט הלוואה לרכישת רכב על כל הסכום מהבנק במקום בליסינג\מימון חוץ בנקאי).

לגבי ההשוואה של מיני חדשה למיני יד שניה - אשמח אם תפרט איך הגעת לחישוב שלך, שההפרש החודשי הוא רק 200 ש"ח.

ניקח לדוגמא מקרה קצה - של פיקנטו חדשה ב 62,000 מול C3 2005 שעולה בממוצע 25,000. (פאביה או קליאו יעלו 10K פחות בממוצע)

נניח שעל שניהם נשלם לאורך תקופת הבעלות והאחזקה בתשלומים, נניח 60 תשלומים (לצורך העניין ניתן לשנות המשתנה הזה).

הפיקנטו תעלה 1050~ ש"ח לחודש. הסיטרואן במקרה ויש נס שלא תהיה שום תקלה או בלאי, תעלה 420 ש"ח לחודש.

אבל כמובן שניקח את המקרה היותר הגיוני, ונקצין - נצטרך להחליף בסיטרואן ב 3 שנים ראש מנוע, משאבת סולר וטורבו, + מצבר, ואפילו קלאץ'. עם כל הדברים האלה, היא לא תגיע קרוב לעלות לחודש של הפיקנטו החדשה, אפשר לשלם גם על תיקונים במוסכים בתשלומים, אפשר לשלם לחברת ביטוח או לרשת כמו "הילוך שישי" או ליסינג כמו אוויס והם לוקחים את הרכב לתיקונים, טסט וכו', גרר.. שוב, אשמח אם תראה את הדרך בה חישבת, תודה

פורסם
לגבי ההשוואה של מיני חדשה למיני יד שניה - אשמח אם תפרט איך הגעת לחישוב שלך, שההפרש החודשי הוא רק 200 ש"ח.

ניקח לדוגמא מקרה קצה - של פיקנטו חדשה ב 62,000 מול C3 2005 שעולה בממוצע 25,000. (פאביה או קליאו יעלו 10K פחות בממוצע)

נניח שעל שניהם נשלם לאורך תקופת הבעלות והאחזקה בתשלומים, נניח 60 תשלומים (לצורך העניין ניתן לשנות המשתנה הזה).

הפיקנטו תעלה 1050~ ש"ח לחודש. הסיטרואן במקרה ויש נס שלא תהיה שום תקלה או בלאי, תעלה 420 ש"ח לחודש.

אני ארשום לך מחר את החישוב בצורה יותר מפורטת. כרגע אני רק אגיד שהחישוב שעשית לא לוקח בחשבון שלאחר 60 חודשים של תשלומי פיקנטו (1050), הערך של הפיקנטו יהיה שווה הרבה יותר מהערך של ה- C3. חייבים להכניס את זה פנימה לחישוב, וזה מצמצם מאוד את הפערים. מה שעוד מצמצם את הפערים זה כמובן עלות האחזקה והתיקונים הגבוהה יותר של ה C3, וגם עלות הדלק (אין מצב שה- C3 חסכונית כמו הפיקנטו). עוד נקודה בעלת השפעה שאותה לא הכנסתי לחישוב (כי קשה למדוד אותה במדוייק) היא שאחרי 60 חודשים הפיקנטו עדיין תהיה יחסית רכב חדש, עם אחריות יצרן לעוד שנתיים (!!), בעוד ה C3 תהיה סוס מת (12 שנה על הכביש, 250 אלף ק"מ), לא בטוח בכלל שתוכל למכור אותה.

פורסם
נועם, אני מסוגל לרכוש את הרכב ולשלם את המקדמה במזומן, ובכל מקרה מעדיף לא לקחת הלוואה למקדמה בנוסף למימון בתשלומים שבא אח"כ..

אז זהו, שבמידה ואתה מתכוון לקחת ליסינג במימון מלא (בלי מקדמה כלל), לפחות לפי החישוב שלי, אתה לא תשלם יותר אם תעשה את זה דרך הלוואת גרייס למימון המקדמה (בהשוואה למימון מלא דרך אמריקן ליס או חברה אחרת שמאפשרת זאת). אתה אולי אפילו תשלם פחות, ובכל מקרה החברות שמאפשרות ליסינג במימון מלא מריחות מאוד לא טוב ואם אפשר אז עדיף שלא להתעסק איתן (מזכירות לי שוק אפור).

ועכשיו אציג את החישוב שעשיתי: פיקנטו חדשה מול סופר מיני משומשת (במקרה הזה בחרתי פונטו ספייס):

phpFJ9YS4.JPG

* לגבי כיצד חישבתי את הריבית על ההלוואות:

- עבור הפיקנטו: הנחתי שיש 20 אלף ש"ח לתשלום מקדמה לעסקת ליסינג של 3 שנים, שבסופה צריך לשלם 35% מערך עלות הרכב. הנחתי ריבית שנתית ממוצעת של 5%. עבור החישוב עצמו השתמשתי במחשבון הבא:

http://www.seker-leasing.co.il/Calculator/CalcMemoni.aspx

- עבור הספייס: שוב הנחתי שיש 20 אלף ש"ח מזומן. את 10 האלף הנוספים לקחתי כהלוואה רגילה ל- 3 שנים, בריבית שנתית ממוצעת של 5% (הלוואה שקלית לא צמודה על בסיס פריים). עבור החישוב השתמשתי במחשבון הבא:

https://www.bankhapoalim.co.il/calculators/calcHalvaot.html

דבר אחד שלא התחשבתי בו הוא עלות טיפול תקופתי. בכל מקרה עבור פיקנטו חדשה זה יוסיף סכום די זניח, בעוד עבור המשומשת זה עלול להיות יותר בעייתי.

לגבי תיקונים, קשה מאוד לחזות את הנושא הזה עם מכונית משומשת, אבל 2000 ש"ח בשנה נשמע לי ממוצע סביר עבור המשומשת.

מה שאני כמובן לא מכניס פה הוא שיקולים נפשיים ושיקולי זמן: עם המשומשת אתה צפוי להיתקע פה ושם בדרכים (הרכב לא מניע, התחממות יתר, וכו') ואתה צפוי לראות את המוסך בתדירות לא נמוכה ולבזבז שם זמן עבודה.

פורסם

חישוב מעולה, תודה! ישמש פה הרבה אנשים שמתלבטים, הכנסת בצורה מאוד מפורטת את הריביות, הפחת וכו'

לגבי צריכת הדלק רק - אני דיברת על C3 HDI, שעושה 1:20, לא על הבנזין, כך שהיתרון החסכון בדלק מתבטל פה לפיקנטו, ולגבי הפונטו ספייס - הייתה לי אחת, 60 כ"ס - משולב 1:16, אבל אין ספק שאם מתלבטים בין חדשה שעולה 60K למשומשת שעולה ~30K, עדיף לקחת את החדשה, עם האחריות, מי שבאמת "תפרן" ילך על רכב שעולה 15K פלוס-מינוס..

כן, עדיף לא להתעסק עם החברות הקטנות, למרות שגם לגדולות לא חסרים מקרים של עוגמת נפש.. עדיף לרכוש מיבואן כנראה, חג שמח

פורסם

אני דווקא חושב שהחישוב שצויין לעיל שגוי מיסודו!!!

איך לקחת בחשבון שלרכב חדש אין תיקונים/טיפולים??? נהפוך הוא ברכב חדש הטיפולים יקרים בהרבה עקב הצורך במוסך מורשה/יבואן. ברכב משומש ניתן לתקן/לטפל במוסך שאינו מורשה בעלות זולה בהרבה.

גם לעניין הביטוח אני חושב שאתה טועה - קשה להניח שביטוח מקיף על רכבים שערכם כה שונה (פחות חצי מחיר) יהא זהה.

ועוד נקודה למחשבה - נניח שרכשת רכב חדש ולאחר שנתיים היית מעורב בתאונה קלה....נאמר כנף קידמית ומכסה מנוע (תאונה נפוצה) - לא לקחת בחשבון כי ברגע שתמכור תהייה לך הפחתה במחיר עקב אותה תאונה (בבדיקה יספרו על קצה שילדה....)הפחתה שתהיה זניחה ברכב משומש וישן.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אני דווקא חושב שהחישוב שצויין לעיל שגוי מיסודו!!!

איזו אמירה נחרצת :) הייתי מצפה שהיא תגובה בקצת עובדות ומספרים, ולא רק בהנחות והשערות.

איך לקחת בחשבון שלרכב חדש אין תיקונים/טיפולים??? נהפוך הוא ברכב חדש הטיפולים

יקרים בהרבה עקב הצורך במוסך מורשה/יבואן. ברכב משומש ניתן לתקן/לטפל במוסך שאינו

מורשה בעלות זולה בהרבה.

אכן, לא לקחתי בחשבון תיקונים לפיקנטו החדשה. אני מדבר על 3 השנים הראשונות בו האוטו מכוסה באחריות מקצה לקצה, על אילו תיקונים אתה מדבר ? (אני כמובן מדבר על נהג אחראי ששומר על האוטו).

לגבי עניין הטיפולים, זה לא שלא לקחתי בחשבון, פשוט אמרתי שזה לא צריך לשנות את ההפרש משמעותית מהרכב המשומש. לרכב כמו פיקנטו, אין סיבה שעלות הטיפול השנתי (15 אלף) בשלוש השנים הראשונות לחיי הרכב יהיה יקר. אוקיי, יכול להיות 400-800 ש"ח לטיפול. בכמה אתה חושב אפשר לעשות את זה עם המשומשת, הרי כמה מאות שקלים תשלם בכל מקרה...

גם לעניין הביטוח אני חושב שאתה טועה - קשה להניח שביטוח מקיף על רכבים שערכם כה

שונה (פחות חצי מחיר) יהא זהה.

תשמע, ביצעתי השוואת מחירים בין חברות הביטוחים והמחיר היה דומה לשניהם. אתה מוזמן לבדוק אותי.

ועוד נקודה למחשבה - נניח שרכשת רכב חדש ולאחר שנתיים היית מעורב בתאונה קלה....נאמר כנף קידמית ומכסה מנוע (תאונה נפוצה) - לא לקחת בחשבון כי ברגע שתמכור תהייה לך הפחתה במחיר עקב אותה תאונה (בבדיקה יספרו על קצה שילדה....)הפחתה שתהיה זניחה ברכב משומש וישן.

במידה ותיקנת את הרכב באופן שלא רואים את התאונה, אני לא חושב שהמחיר ירד באופן משמעותי. בנוסף לכך, אני מדבר על עסקת ליסינג, וחברות ליסינג רבות מבטיחות מחיר מחירון (יצחק לוי) בתום 3 השנים. אני לא בטוח שזה יפגע במחיר כלל. בנוסף לכך, מקרים לא נעימים יכולים להיות בקלות גם עם הרכב המשומש, אתה מדבר על רכבים שעשו למעלה מ 150 אלף קילומטר (במקרה הטוב), רכבים שעברו מספר ידיים ואין לדעת איך טחנו להם את הצורה. אתה עלול למצוא את עצמך עם מנוע גמור והוצאות כבדות ולא צפויות.

בקיצור, אני ממש לא הבנתי איך החישוב שלי שגוי מיסודו. תוסיף על העלות החודשית שרשמתי עוד 50 שקל עבור הפיקנטו (עבור הטיפול השנתי במוסך המורשה) ועוד 25 שקל עבור הפונטו ספייס (עבור הטיפול השנתי במוסך בטירה). זה ממש לא משנה את השורה התחתונה.

פורסם

נועם אין סיבה שתיקח ללב ביקורת.

אתה הוא זה שערך טבלה עם מספרים מאד מסויימים שהובילו לתוצאות של מספרים עם נקודות עשרוניות!!!!

הטבלה שלך מבוססת על הנחות והשערות ואני רק נתתי דוגמאות לטעויות ואי דיוקים אפשריים - ולכן סה"כ קצת קשה להתבסס על הטבלה שלך.

פורסם
נועם אין סיבה שתיקח ללב ביקורת.

אתה הוא זה שערך טבלה עם מספרים מאד מסויימים שהובילו לתוצאות של מספרים עם נקודות עשרוניות!!!!

הטבלה שלך מבוססת על הנחות והשערות ואני רק נתתי דוגמאות לטעויות ואי דיוקים אפשריים - ולכן סה"כ קצת קשה להתבסס על הטבלה שלך.

המטרה של הטבלה היתה להראות שבגדול, העלות הכללית של רכב מיני חדש לתקופה של 3 שנים בליסינג, היא פחות או יותר דומה לעלות הכללית של רכב קטן משומש (השווה בערך מחצית משוויה של המיני החדשה) לתקופה דומה. למרות מגבלות הטבלה, היא מבוססת על עובדות יבשות (כדוגמת מחירי ביטוח, צריכת דלק), קירובים נאמנים למציאות (כדוגמת ירידת הערך השנתית וריביות) והשערות סבירות בהחלט (תיקונים).

הביקורת שלך נסובה סביב:

1. אי ההכנסה של עלות טיפול שנתית לרכב מיני חדש ולמשומשת, שלדעתך תטה את הכף באופן משמעותי לטובת המשומשת.

2. אי ההכנסה של עלות התיקונים לרכב המיני החדש שנמצא תחת אחריות מלאה.

3. תאונה קלה שעלולה לפגוע במחיר הרכב החדש בעת המכירה.

4. לדעתך הביטוח של המשומשת צריך להיות זול משמעותית ממה שנמסר לי ע"י חברות הביטוח.

לסיכום, הרשת לעצמך לכתוב שהחישוב שביצעתי "שגוי מיסודו", בעוד הנקודות שהעלת, לא היה מצידך כל ניסיון לכמת את השפעתן, ואפשרי בהחלט שאם היית מנסה לכמתן, היית מגיע למסקנה שהשפעתן על נתוני הטבלה היא זניחה בלבד. אז כן, זה קצת מכעיס.

פורסם

איני יודע כמה ניסיון יש לך באחזקת רכב משומש. ובכל מקרה לנסות להפוך את העניין לנוסחא מדעית הוא שגוי מיסודו.

פורסם

מצורפת כתבה משלשום על השוואת מיני חדש למשומש, רוב הכתבה לא משהו, אך הפסקה הבאה מביאה משהו שראוי לשים לב אליו:

בצד המינוס, רוב הקטנות לא מיועדות לנסיעות בין-עירוניות ארוכות ותובעניות, והן גם לא אופטימליות לערים מאותגרות גיאוגרפית. מי שטיפס לירושלים או לגליל עם מכונית מיני מהדור החדש עם מזגן פועל, כשהמנוע הזעיר שלה צורח נואשות ב-6,000 סל"ד בניסיון לחלוב עוד כמה קג"מים של מומנט, יודע בדיוק למה הכוונה.

למותר לציין, שבנסיעות כאלה גם 18 ק"מ לליטר המובטחים יהפכו ל-11 במקרה הטוב. מי שמתכוון להשתמש ברכב להובלות מזדמנות צריך לקחת בחשבון שתא המטען סמלי בלבד, וכל מה שגדול מכמה סלי קניות ידרוש לוותר על המושב האחורי.

אני יכול להעיד שלפחות ב C1 זה לא היה נכון, הרכב מגיע לסל"ד 3000 ב 115 קמ"ש בערך, וגם ב 135 הסל"ד לא קרוב ל 6000.. זה טוב מאוד, הפיקנטו 1.0 מגיעה במהירות נמוכה בהרבה לסל"ד כזה, זה משהו שאנשים לא שמים תמיד לב אליו ואח"כ לא מבינים צריכת דלק לא טובה כמו שציפו לה (דוגמת הפיקנטו) גם יחסי ההעברה קובעים וגם באלטו הם ארוכים משמעותית מהפיקנטו

קישור לכתבה: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000652778

• תוכן חדש...