Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר׳ה,

קניתי סיאט איביזה 1.2tsi חדשה, היא אצלי כחודשיים. עכשיו שמתי לב שנוזל הקירור ירד מתחת לקו המינימום (דבר שבסוכנות אמרו לי שיכול לקרות בהתחלה כי המנוע בהרצה). הבנתי מהפורומים ומספר הרכב שצריך למלא נוזל g12++. בחנות שקניתי נתנו לי משהו שרשום עליו gw-12, וארו לי שזה המקורי הגרמני. כמה שאלות:

1. האם זה הנוזל הנכון ובו עליי להשתמש?

2. הנוזל במיכל ירד מעט מתחת למינימום, האם עליי להוסיף ישירות את התרכיז או שצריך למהול אותו במים?

3. במידה וצריך למהול, האם במי ברז, מינרליים, מזוקקים? אני לא ממש מבין בזה.

תודה לעוזרים :-)

פורסם

יש לך תמונה של הנוזל שקנית?

מי היצרן או לחלופין כמה שילמת?

הנוזל המקורי עולה בסביבות ה60 ש"ח לליטר וחצי נוזל מרוכז.

אם הנוזל מרוכז יש למהול אותו ביחס של 50:50 עם מי ברז.

אני חושב שאם היית פונה למוסך של היצרן, הם היו משלימים לך את הנוזל החסר, לא נורא תמיד טוב שיש לך נוזל מוכן בצד.

במידה והמפלס ירד ממש קצת אתה יכול להוסיף למיכל פשוט מעט מי ברז.

קובי

פורסם

אין לי כרגע אפשרות להעלות תמונה, אבל על הבקבוק רשום SWD Lubricants, Rheinol antifreeze GW-12 made in Germany.

זה עלה לי 38 שקל לליטר וחצי (קניתי ביהוד, אולי זול פה).

במיכל הנוזל ירד בערך סנטימטר מתחת לקו המינימום. אולי אפשר פשוט להוסיף ישר את התרכיז?

פורסם

הדבר הפשוט ביותר והנכון ביותר לעשות, זה ללכת למוסך מורשה ולרכוש את הנוזל המקורי. זה לא יקר, כמה עשרות שקלים בלבד. על נוזל הקירור יש הוראות שימוש. מעבר לזה, אם יורד לך מפלס הנוזל, גש למוסך וויסיפו לך.

אין סיבה להסתבך עם נוזלים אחרים, לא כל הנוזלים מותר למהול אחד בשני. המלצה שלי: כרגע יש לך את המקורי, תשתמש גם אתה במקורי (במיוחד אחרי שהשקעת ממיטב כספך לרכוש רכב חדש).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אהלן חבר׳ה,

קניתי סיאט איביזה 1.2tsi חדשה, היא אצלי כחודשיים. עכשיו שמתי לב שנוזל הקירור ירד מתחת לקו המינימום (דבר שבסוכנות אמרו לי שיכול לקרות בהתחלה כי המנוע בהרצה). הבנתי מהפורומים ומספר הרכב שצריך למלא נוזל g12++. בחנות שקניתי נתנו לי משהו שרשום עליו gw-12, וארו לי שזה המקורי הגרמני. כמה שאלות:

1. האם זה הנוזל הנכון ובו עליי להשתמש?

2. הנוזל במיכל ירד מעט מתחת למינימום, האם עליי להוסיף ישירות את התרכיז או שצריך למהול אותו במים?

3. במידה וצריך למהול, האם במי ברז, מינרליים, מזוקקים? אני לא ממש מבין בזה.

תודה לעוזרים :-)

לרכב שברשותך מתאים נוזל קירור G12++ ולא G12+.

ייצרן הרכב ממליץ לרכבים החל משנת ייצור 2010 או 2009 להשתמש רק ב-G12++ שפותח במיוחד לשמירת טובה יותר על מערכת הקירור ומירווח החלפה של כול 200K.

ערבוב הנוזל המקורי הקיים במערכת הקירור ב-G12+ פוגע בתכונות המשופרות של נוזל G12++.

כפי שכתבו לך קודמיי קנה נוזל מקורי G12++ ותמיד קרא את ההנחיות הרשומות בספר הרכב וגם על הנוזל שהינך רוכש.

איזה כייף לי :)

פורסם

הנוזל שקנית תואם לתקן של G12+ אבל לא של G12++

אם לא פתחת את הבקבוק, נסה להחזיר לחנות.

אם כן, מכסימום הוצאת 38 ש"ח "דמי לימוד".

תן את הבקבוק למי שיש לו רכב VAG ישן ואינו מקפיד על נוזל מקורי (זה ודאי יהיה טוב יותר מסתם מים ירוקים של יצרן חסר שם).

כפי שאמרו לך, כמות קטנה של נוזל אפשר להשלים על ידי הוספת מי ברז. זה ישנה את היחס בין המים לנוזל ה-אנטיפריז באופן לא משמעותי.

פורסם

עדיף פשוט להוסיף קצת מים מזוקקים, התרכיז שלהם גם ככה מהול. אז תוריד בעשירית אחוז את היחס של התרכיז.

זה לא ישפיע בכלום! התרכיז נועד למנוע קפיאה, כשתוסיף מים אתה בעצם מעלה את טמפ' הקפיאה שגם ככה לא רלוונטית לארצנו.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

טוסטוס, אתה טועה לחלוטיין, לנוזל הקירור יש עוד המון תכונות שעוזרות לשמור על מערכת הקירור.

לפותח האשכול אני מציע לך לא להוסיף מי-ברז בלבד מכיוון שהחוסר שציינת מצביע על מחסור של נוזל קירור בסביבות 0.5-0.3 ליטר עד לאמצע שבין MIN-MAX .

לכן הוספת מים בלבד תוריד את היחס בין נוזל הקירור למים ובפעם הבאה שמישהו יוסיף שוב פעם מי-ברז הדבר עלול לפגוע בתכונות ההגנה של נוזל הקירור בפני קורוזיה,סיכוך,וטמפ' רתיחה ועוד...

איזה כייף לי :)

פורסם
טוסטוס, אתה טועה לחלוטיין, לנוזל הקירור יש עוד המון תכונות שעוזרות לשמור על מערכת הקירור.

לפותח האשכול אני מציע לך לא להוסיף מי-ברז בלבד מכיוון שהחוסר שציינת מצביע על מחסור של נוזל קירור בסביבות 0.5-0.3 ליטר עד לאמצע שבין MIN-MAX .

לכן הוספת מים בלבד תוריד את היחס בין נוזל הקירור למים ובפעם הבאה שמישהו יוסיף שוב פעם מי-ברז הדבר עלול לפגוע בתכונות ההגנה של נוזל הקירור בפני קורוזיה,סיכוך,וטמפ' רתיחה ועוד...

אם זה יבוצע באופן חד פעמי, השינוי בריכוז הוא זניח.

בהנחה שבמערכת הקירור יש קיבול של 8 ליטר והריכוז ההתחלתי הוא 50% . תוספת של 1/2 ליטר מים תפחית את הריכוז ל 46%.

מערכת הקירור לא אמורה להמשיך ולאבד נוזל אחרי מילוי ראשוני. אם זה קורה - יש תקלה ברכב

פורסם

תודה על התשובות.. אשכרה 38 ש"ח הלכו על דמי לימוד, חזרתי לחנות והיא הייתה סגורה. אני לא מתכון לנסוע לשם במיוחד בשביל זה.

אגב, העליתי תמונות של הבקבוק - מה ההבדל בינו לבין מה שיתנו לי במוסך המורשה? ולמה רק שם אפשר להשיג את זה?

CIMG9349.jpg

CIMG9350.jpg

פורסם

הנוזל שמוכרים במוסך משווק ע"י קונצרן פולקסווגן (לא יודע מי מייצר אותו). הנוזל שקנית אמור להתאים למפרט g12 לפי מה שרשום עליו רק שהוא מיוצר ע"י חברה אחרת. אני מניח שלא מוצאים אותו בחנויות בגלל ביקוש מועט למרות שלדעתי קראתי בפורום בעבר שיש חנות או שתיים במרכז שמוכרות את הנוזל המקורי. בכל מקרה לדעתי כדאי למהול במים מזוקקים ולא במי ברז

פורסם

אתה יכול לקנות גם נוזל קירור של חברת "למפנדר"(אני מקווה שלא טעיתי באיות).

אבל ההבדל יהיה זניח, בערך 5-10 ש"ח.

קובי

• תוכן חדש...