Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אקדים ואומר שתמיד אני סומך על המוסכניק הזה בעיניים עצומות אבל היום הוא קצת איכזב אותי ושהרכב שלי הוא פג'ו 205 שנת 98 שמור בטירוף !

אז מה שקרה זה שבאתי עם בעיה למוסך והמוסכניק איבחן את הבעיה בציריות הקידמיות ואמר לי להחליף את שתיהן - הקשבתי לו והוא עשה זאת.

קנה שתי ציריות חדשות כי הוא המליץ לא על משומשות ולא מחודשות ועשה בהתחלה את השמאלית בלי בעיה, תיק תק סיים עם הצד הזה.

אחר כך בימני היתה התקלה - הקצה החיצוני של הצירייה היה תקוע בסרן יד ( אם אני זוכר נכון זה נקרא סרן יד, אליו מחוברת הצירייה והצלחת)

בכל אופן, הוא ניסה להוציא את הצירייה מהסרן יד בכוח בהתחלה עם פטיש 3 קילו אחר כך עבר ל5 קילו, אחר כך שימן ושוב ניסה, אחר כך חימם עם אש את כל החלק התקוע ושוב ניסה ולא הצליח, ואז בלית ברירה הוא פירק את כל הצירייה מהרכב עם הסרן יד ולקח את זה לרתח שליד שירתח לזה את האמא... הוא חזר בערך אחרי 20 דקות עם כל הצירייה (הישנה, והסרן יד מחובר עדיין אבל הפעם שבור לגמרי)

כאן נשאלת שאלת המקצועיות - האם מה שהוא עשה היה מקצועי ???

המשך: הוא שלח אותי למגרש של רכבים מפורקים לקנות סרן יד של פג'ו 205 חלוד ומפוייח ומגעיל (בניגוד למבריק והמרשים שלי) זה עלה לי 200 שקל, חזרתי אליו, הוא החליף את הצלחת שהיתה על הסרן לצלחת המקורית שלי ומכאן הרכיב את זה בלי בעיה.

כל זה עלה לי 740 ציריות + 200 עבודה + 200 שקל סרן : סה"כ 1140 !

כאן נשאלת שאלת המחיר - המחיר שהוא נתן לי היה מחיר הוגן ?? וזה ששילמתי את מלוא המחיר על הסרן המפורק הוגן ??

תודה לכל העונים, בקשה רק מי שמבין שיענה.

פורסם

אני לא מכיר איך זה מורכב ברכב שלך אבל באופן כללי אני מאמין יותר בשימוש בחולצים לפני שהולכים לפוצץ את זה עם פטישים או ברנר. אבל שוב אני לא יודע אם זה אפשרי ברכב שלך

פורסם

זה הכי פשוט בעולם, הציריה יושבת בתוך הסרן במן חיבור כוכב כזה.. כשהציריה היא ה"זכר" והסרן הוא ה"נקבה"

בראשון הוא פשוט בא עם פטיש קטן, נתן כמה מכות קטנות והוציא את זה ממש מהר..

בשני לא עזרו המכות זה היה תקוע חזק מידי

פורסם
זה הכי פשוט בעולם, הציריה יושבת בתוך הסרן במן חיבור כוכב כזה.. כשהציריה היא ה"זכר" והסרן הוא ה"נקבה"

בראשון הוא פשוט בא עם פטיש קטן, נתן כמה מכות קטנות והוציא את זה ממש מהר..

בשני לא עזרו המכות זה היה תקוע חזק מידי

ה"סרן" עליו אתה מדבר זו הנאבה? שעליה יושבת צלחת הבלם...

:)
פורסם
ה"סרן" עליו אתה מדבר זו הנאבה? שעליה יושבת צלחת הבלם...

לא יודע אחי מה זה נאבה, המוסכניק קרא לזה סרן יד, גם כשהוא התקשר לפירוקייה הוא קרא לזה סרן יד..

זה איפה שהקצה החיצוני של הצירייה יושבת.

פורסם

בחיים לא הכל הולך חלק.

אני לא מוסכניק ולכן אני לא יכול לשפוט מקצועית. אבל בכל דבר בחיים יש תקלות וכל בעל מקצוע ולקוח חייבים לקחת את זה בחשבון במיוחד שמתקנים רכב ישן עם ותק של 16 שנה על הכביש. לפעמים עבודה שנראה שתיקח דקה מסתבכת וחלק ניתקע או נישבר. במקרה של רכב חדש ברור שאחריות על המוסך במקרה של רכב ישן ברוב המקרים אחריות על הלקוח. לדעתי המוסכניק שלך מאוד התחשב במחיר העבודה ולא גבה יותר ממה שהיה לוקח במקור. לכן לא הגון לטעמי להתחשבן לגבי החלק מהפירוקיה. בסה"כ הוא אמור להרוויח משהוא.

מבחינה מקצועית, אני אשאיר למומחים כאן לשפוט.

מיקי

• תוכן חדש...