Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי שאלה.

מכיוון שאני לא סובל את הזימזומים של הפלסטיקה בדלת חשבתי ליבנות לרמקולים תיבות אטומות בדלתות

ההכנה מאוד פשוטה ודורשת מקדחי כוס בקטרים שונים.

לדוגמה לדלת אחורית 5.25":

קידוח פלטת סנביץ' בקוטר 115 מ"מ ולאחריו ב135ממ ונקבל טבעת בעובי 20ממ לדוגמה

ובהמשך 100 מ"מ ו115 ממ לדוגמא וחלק אחורי מלא בקוטק 115 מ"מ לדוגמא

ונקבל את התיבה הבאה:

מקווה שההסבר שלי ברור- השאלה שלי מה ההשפעה על הסאונד? האם התיבה האטומה תיפגע בצלילי המיד? יש רמקולים ספציפית שמתאימים לתיבה אטומה כזאת או חייבים נפח תהודה גדול למיד??

תודה מראש!

sp.jpg

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

או בשפה המקצועית תא אחורי.

rear chamber

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש שעושים תיבות למידים שבדלתות, אבל אלו הן בעיקר יציקות פיבר כדי להתאים גם בנפח וגם בצורה למתאר הדיפון.

כמו שאתה מתאר לעצמך, זה לא זול גם בייצור עצמי.

מתחדשת*

פורסם
ואיזה נפח תקבל שם בדיוק ?

זה תיבה לטויטר אם כבר :wink:

רדיוס:

5.75 ס"מ

גובה: 5.5 ס"מ

סה"כ נפח: 571 ס"מ בשלישית

מבחינת עליות אין בעיה יש לי מישהו.

רק שאלה בנוגע לאקוסטיקה ונפח למיד וההשפעה על הסאונד ובאיזה תדר צריכים לחתוך אותו בשל הנפח האטום.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

פשש ממש עבודת אומנות הוא עשה!

יש לי עידכון קטן,

מצאתי בבית בקופסת סאב פאסיבי ישן של קולנוע ביתי 2 קבלים של 47 מיקרו פאראד 100V שהיו מיועדים לחתוך באסים מהרמקולים הקדמיים וחיברתי לרמקולים הקידמיים ברכב, לפי מחשבון הקרוסים זה היה אמור לחתוך מעל 830HZ בערך .

לפני שעשיתי זאת יש לי בבית את הרמקולים האחוריים המקוריים ומיקסר 300W RMS 6 ערוצים מיקצועי שהעלה אבק בארון ועשיתי בדיקה אילו תדרים הוא חותך ולהפתעתי הוא ממש לא חתך גבוהה מידי רק הוריד את הבאסים הכבדים ויותר הדגיש את המיד והתדרים הגבוהים וממש הוציא סאונד חד , חלק יפה מרמקול מאפען!!

אז היום היתקנתי את הקבלים לרמקולים הקידמיים ואני חייב לציין שאני מאוד מרוצה!!! הסאונד הישתנה פלאים וכעת הוא ממש צלול ונקי

אני יודע שהקבל חותך גבוה ואני מיתכוון ליקנות קבלים של 120 מיקרו פאראד שיחתכו בידיוק איפה שאני רוצה.

כעת המצב:

HU: פיוניר 2250

קידמי: 6.5 מקורי + טוויטר מקורי (הטוויטר יוחלף בקרוב בטוויטק שהגיעה עם הקומפוננט של TEAC בתוספת קבל 4.7 מיקרו פאראד)

אחורי :

5.25 של TEAC ללא קרוס(מחפש סליל מתאים בישבילה כדי לחתוך מיתחת ל300HZ)

ערכתי שיר באיכות WAVE ועשיתי LP מיתחת ל150HZ והם ממש הפציצו והוציאו באס יפה ורק ונקי!!(לא אוהבים תחום המיד LOL)

ואני רוצה ליבנות סליל שיחתוך אותם נמוך...

כאת אין לי באסים מעצבנים מקדימה שעשו רעשים וזימזומים!!!! ואני יכול לעלות המון באס בHU ורק הרמקולים האחוריים מקבלים אותם ומפיקים באס יפה ונעים(אמנם לא חזק אבל משלימים את התדרים החסרים)

אני צריך רק עזרה קטנה:

איפה אני קונה קבלים לקרוס ללא קיטוב וסלילים באזור המרכז או אשקלון?

אני חייב לציין שבשבוע האחרון למדתי המון מהאתר הזה ומQA וממש היתאהבתי!!!

פורסם

למישהו יש כתובת לחנות אלקטרוניקה בשביל הקבלים והסלילים לקרוס?

הבנתי שצריך קבל לא מקוטב אין לי מושג איפה יש חנות שמוכרת ציוד למכשירי סאונד.

אזור המרכז או אזור אשקלון

תודה מראש!

• תוכן חדש...