Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי הפאביה האהובה שלנו נגנבה שלשום :-( :-( :-(

בימים הקרובים יגיע הכסף מהביטוח ואנחנו עדיין בדילמה אם להוסיף כסף ולקנות חדש או ללכת על משומש.

הבעיה העיקרית אצלנו זה שאנחנו מחפשים ידני - כי זה זול, כיף וחסכוני לאללה. לפני שנתיים כשחיפשנו רכב היו מעט מאד אופציות, בחרנו בפאביה והיינו מרוצים לאללה - עד שהיא נגנבה...

בקיצור, כרגע בהנחה שהולכים על חדש.

בדקתי קצת את השוק וגם היום אין יותר מדי אופציות ידניות.

מעבר לזה:

פאביה - עדיין פה. 1.2 TSI ידני מאובזר ספורט (כי רק ככה אפשר ידני...) מחירון 98 אלף.

פולו - אין ידני ומאובזר. יש רק ידני 1.4 (לא TSI) בלי אבזור. אז לא מתאים.

פונטו - ידני מאובזר עם מנוע סביר עולה 110 אלף. יותר חלש, פחות חסכוני ופחות מאובזר מהפאביה, לפחות במבט זריז - אבל עולה הרבה יותר.

i20 - יש אשכרה i20 ידנית מאובזרת 1.6 - די מפתיע, לפני שנתיים לא היה שום דבר מחוץ לאירופה שהציע ידני נורמלי. אבל עולה 108 אלף. וגם כאן לא ממש קיים ערך מוסף לעומת הפאביה חוץ מבטיחות כנראה, וגם זה על הנייר. יש אבזור טיפונת יותר מעניין אולי, לא משהו קריטי ובטח לא משהו ששווה 10 אלף ש"ח.

איביזה - עוד אופציה מעניינת מ-VAG. הגרסה המקבילה לפאביה 1.2 TSI עולה הרבה יותר - 112 אלף. מבחינת אבזור מקבלים לא מעט שדרוגים אבל זה עדיין עולה הרבה יותר מפאביה...

פה נכנסים המבצעים של סיאט - ראיתי פה כבר שני מבצעים שונים על איביזות עם המנועים ה'ישנים' - 1.4 ו-1.6 במחירים די מגוחכים, פחות מ-90 אלף ש"ח. כמובן נרשמתי לקבל פרטים וכו'.

בכל מקרה אני אקח לנסיעות מבחן ואבקר בסוכנות לפני רכישה, אבל בינתיים יש לי כמה שאלות:

1) מהפאביה הייתי מאד מאד מרוצה. המנוע (1.6) היה סבבה, ביצועים לא רעים בכלל עם הידני, די כיף להתעסק איתה. איך האיביזה? חוויה דומה? כמה היא שקטה בנסיעות ארוכות? יש מידע לגבי אמינות/בעיות גם בכללי וגם לעומת הפאביה? מן הסתם זה ממש אותו רכב מבפנים אבל אולי יש בעיות באיביזה ששווה לשמוע עליהן.

2) איך האבזור באיביזה SC מהמבצעים - אין ממש מפרט טכני שם לגבי איזה גרסה מקבלים - האם אלו גרסאות מאובזרות, חשמול מלא, בקרת אקלים וכו' - או גרסאות 'זולות' ממש?

2) האם יש עוד אופציות מעניינות לאוהבי הידני? לא הצלחתי למצוא משהו נורמלי אבל אולי פספסתי איזה דגם בין השורות..

3) מה הדעות לגבי סיאט לאון? ראיתי ממש עכשיו מבצע מאד מעניין על ה-1.4 TSI ידנית - שישה הילוכים, 125 כ"ס ואבזור מעולה ב-114,900 ש"ח - הנחה של 10 אלף על מחירון - זה לא ממש זול אבל מקבלים פה הרבה יותר מהפאביה/איביזה לטעמי, ויש מצב שיהיה לנו שימוש לרכב קצת יותר מרווח. מה אתם אומרים?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאוד פשוט: אם באפשרותך ללכת על הלאון, אז לך על זה. תמורה מצויינת למחיר.

במידה והלאון אינה אפשרית מבחינת התקציב, הפביה היא הבחירה הבאה אחריה - היא טובה משאר האופציות ומספקת תמורה טובה יותר לכסף.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

פאביה - עדיין פה. 1.2 TSI ידני מאובזר ספורט (כי רק ככה אפשר ידני...) מחירון 98 אלף.

יש גם דגם TSI מוחלש של פאביה ידנית עם 86 כ"ס ב87 אלף.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אני הייתי הולך על הסיאט, חזקה יותר, מאובזרת יותר אבל בטח תצרוך יותר דלק ויהיה לה ביטוח יותר יקר רק שתדע (ככה שזה לא תוספת רק במעמד הקנייה)

אבל עדיין זה כבר חתיכת רכב, יותר כמו משפחתית קומפקטית ולא סופר מיני

Polo 1.2 Tsi 2011

פורסם

אופציה טובה נוספת במחיר דומה ללאון - פיאט בראבו 1.4 טורבו ידנית. גם כן משפחתית ברמה גבוהה.

קצת מוזר לי המחיר של הגרנדה פונטו שרשמת, אתה בטוח שזה המחיר? לא נשמע הגיוני שהפער בינה לבראבו רק 6 א' ש"ח...

פורסם

אני מדבר על הפונטו איבו - לא הגרנדה פונטו. יש להם ידני חלש 1.4 ב-95 אלף, אבל הידני הנורמלי (עדיין 1.4 אבל קצת יותר מ-100 כ"ס ומאובזר כמו שצריך) באמת עולה 110, עכשיו וידאתי.

גם אצל סיאט הפערים מאד קטנים ואף הפוכים - מסתבר שהדיל על הלאון כולל גם את ה-1.2 TSI ב-109 אלף :shock:

זה יותר זול מהאיביזה עם אותו מנוע - אבל בלאון מקבלים יותר אבזור והילוך שישי בתיבה...

בכל מקרה הייתי בסוכנות ובחנתי לעומק את ה-SC (ה-3 דלתות של האיביזה). לצערי המסקנה הייתה שלא נוכל להסתדר עם רכב 3 דלתות בזמן הקרוב, בגלל הרבה נסיעות שכוללות אנשים... מעט גדולים ומבוגרים שמאד יתקשו להכנס למושב האחורי.

וכמובן שאין שום מבצע על 5 דלתות :cry:

היית גם אצל סקודה - הם מנסים למצוא לנו איזה פאביה מוצלחת זמינה - ואולי יעשו הנחה ("גם לקוח חוזר וגם גנבו לכם את הרכב, ננסה לעזור"). אם זה יסתדר אז יש מצב לעוד פאביה. אם לא אני מאד נוטה לכיוון הלאון ב-109 אלף - דיל מטורף לדעתי ושווה את התוספת. לגבי הבראבו - האמת רכב מעניין, אבל לא מתקרב למחיר של הלאון עם המבצעים עכשיו אז בינתיים יורד מהשולחן.

בקיצור - אני מאד אשמח לשמוע מה יש לאנשים להגיד על הלאון. אני מאד בעד VAG. יש לי חבר שנתיים עם איביזה מרוצה עד הגג. אני כאמור מאד מרוצה עם הפאביה. מצד שני אני יודע שהלאון זה כבר דגם שדי הרבה זמן איתנו למעשה גם הפאביה, למרות המתיחת פנים שנעשתה לא כ"כ מזמן) אז אולי לא כ"כ מומלץ. מה אומרים?

תודה...

*שכחתי לענות לגבי הפאביה 86 כ"ס - היא נופלת בגלל אבזור, בדיוק כמו הפולו - אין בקרת אקלים, אין חישוקים שווים, רק 4 כריות אוויר וכו'... לא מתאים לנו.

פורסם
ל

יש פאביה 1.2 TSI ידנית ברמת גימור אמביאנט (87,000 ש"ח ) אתה מוזמן להיכנס לחתימה לראות.

ולפי מה שכתב שם בשירשור Citroën Visa הוא נהג ב-86 כ"ס TSI וב-1.6 שהייתה לך וה-TSI הרגיש לו נמרץ יותר

(אתה גם מוזמן לעשות סיבוב ) ,

כמובן שהלאון עדיפה אבל יש הרבה הבדל במחיר .

פורסם

כמו שכתבתי למעלה אני לא מוטרד דווקא מהמנוע היותר חלש - אני בעיקר רוצה אבזור קצת מעבר לבסיס. אם היה מנוע כזה עם אבזור קצת מעבר כנראה שזה מה שהייתי לוקח..

גם מפריע לי שצריך לוותר על אבזור בטיחות כשמלכתחילה הפאביה לא כזאת להיט בהיבט הזה. הרכב הזה ימשיך איתנו כמה שנים - גם אחרי החתונה ואז עניין הבטיחות בכלל יהיה קריטי (רק לא לספר לחברה שלי שאמרתי את זה :wink:)

פורסם
כמו שכתבתי למעלה אני לא מוטרד דווקא מהמנוע היותר חלש - אני בעיקר רוצה אבזור קצת מעבר לבסיס. אם היה מנוע כזה עם אבזור קצת מעבר כנראה שזה מה שהייתי לוקח..

גם מפריע לי שצריך לוותר על אבזור בטיחות כשמלכתחילה הפאביה לא כזאת להיט בהיבט הזה. הרכב הזה ימשיך איתנו כמה שנים - גם אחרי החתונה ואז עניין הבטיחות בכלל יהיה קריטי (רק לא לספר לחברה שלי שאמרתי את זה :wink:)

ללאון אין שום יתרון מבחינת בטיחות, גם לה 4 כוכבי בטיחות.

גם בסעיף באיבזור הבטיחותי אין כאן פער או הבדל - לשתיהן גם 6 כריוות אוויר.

מבחינת איבזור ללאון יש שליטה על ההגה למערכת השמע, בקרת שיוט ו-XDS.

בכל השאר היא דומה לפביה כך שגם כאן היתרון האיבזורי לא עצום ולמעט ה-XDS, ואת כל האיבזור הזה ניתן להוסיף בפביה (ודברים נוספים) - והמחיר שלה עדיין יהיה נמוך יותר משל הלאון.

הלאון בהחלט דיל מצויין - כפי שכבר ציינתי.

השאלה היא האם אתם באמת זקוקים לרכב מקטגוריה מעל, כשיש גם לקחת עלויות אחזקה וביטוח גבוהות יותר. בנוסף - הלאון תוחלף בקרוב מאוד...

אם אתה מוגדר לקוח חוזר - תקבל הנחה. אל דאגה.

לא יודע איזה פביה הייתה לכם, זה נשמע כאילו היא הייתה בסיסית, ולא "ספורט" (שהיא המאובזרת ביותר בימינו...).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הפאביה 1.4 86 כ"ס מגיעה עם 4 כ"א ולא 6. לא כזה הבדל, אבל עדיין הבדל.

מעבר לזה, אם כבר מתעמקים בציוני בטיחות אז בפאביה בטיחות ילדים הרבה יותר נמוכה מבלאון, וחוץ מזה שתיהן דומות. מספרית הלאון ממוקמת גבוה יותר, פשוט עדין לא מספיק גבוה לכוכב חמישי.

אגב, הייתה לנו פאביה 1.6 ספורט. אבל לפני שנתיים היא הגיעה בלי בקרת אקלים, היום לפחות זה כבר יש :-D

יש בעיה מאד גדולה לקחת פאביה ולהלביש עליה אבזור אקסטרה - זה אומר להזמין רכב במיוחד, שבתורו אומר לחכות לפחות 5-6 שבועות לרכב אם לא יותר. במלים אחרות זו לא אופציה, כי אין לנו רכב ואנחנו צריכים רכב.

מכיוון שהלאון מגיעה עם כל האבזור כברירת מחדל הדגמים שיושבים פה בארץ כבר מאובזרים - ומגיעים תוך 15 ימי עסקים.

למרות כל זה עדיין יותר סביר שנקנה פאביה 1.2 TSI ספורט - זה עדיין 10 אלף פחות. אבל מסקרן אותי לשמוע דעות על הלאון.

זה שהיא מוחלפת זה בעיה במכירה עתידית, לפחות על הנייר. אבל עם טרייד אין וצפי של 4-5 שנים שימוש לפחות זה לא כ"כ מדאיג אותי...

פורסם

ה"ספורט" כיום היא המאובזרת ביותר - בקרת אקלים דיגיטלית, ר"ד מקורי (למרות שזה סטנדרט בכולן מאז מתיחת הפנים) וכדומה.

אין שום בעיה "להלביש" עליה איבזור - לוח שעונים MAXIDOT, שליטה מההגה וסאנרוף מקוריים אכן מצריכים אקסטרה המתנה, אבל במצב הנוכחי - שאין רכבים במלאי (לפחות DSG לא ברמת הבסיס), זה לא ממש משנה. את בקרת השיוט - לצורך העניין, ניתן להתקין בארץ, אצל המתקין המורשה (CLASS A) / במוסכים.

ניסיוני האישי מר מאוד עם סיאט והשירות הסופר לקוי שלהם (בעיקר במוסך המרכזי) - וזאת הסיבה העיקרית לעובדה שאני אישית לא הייתי מעז לרכוש לאון / כל רכב אחר מהמותג, למרות שהלאון היא בהחלט חבילה טובה ותמורתית.

בנוסף לכך, שמירת הערך של המותג רחוקה מלהבריק. את האיביזה שלי היה קשה מאוד למכור ותוך זמן קצר מאוד היא איבדה 20K מערכה - לשם השוואה, זאת בערך ירידת ערך של הפביה לאחר שנתיים...

עשה נסיעות מבחן - סביר להניח שזאת התשובה הטובה ביותר לכל שאלותייך, לפחות מבחינת הפן הנהיגתי.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

נסיעת מבחן תהיה כמובן לפני כל החלטה.

ברמת העקרון אני מבין את הטענות לגבי הסקודה - זה באמת רכב נהדר (אם כי יש משהו מבעס בלקנות את אותו הרכב פעמיים רצוף...). הבעיה עם ההמתנה לאבזור היא פשוט באמת בעיה רצינית.

כרגע יש פאביות זמינות (אנחנו רוצים ידני, לא יודע מה הזמינות של ה-DSG) עם אבזור ספורט בלי תוספות מיוחדות.

ויש לאון עם אבזור Style (זו הרמה היחידה, חוץ מסאנרוף יש פחות או יותר הכל).

בגלל זמן ההמתנה הדילמה היא בין שתי אלה - פאביה עם כל התוספות פשוט לא זמינה, ואנחנו לא יכולים להעביר חודש וחצי בלי רכב...

פורסם
נסיעת מבחן תהיה כמובן לפני כל החלטה.

ברמת העקרון אני מבין את הטענות לגבי הסקודה - זה באמת רכב נהדר (אם כי יש משהו מבעס בלקנות את אותו הרכב פעמיים רצוף...). הבעיה עם ההמתנה לאבזור היא פשוט באמת בעיה רצינית.

כרגע יש פאביות זמינות (אנחנו רוצים ידני, לא יודע מה הזמינות של ה-DSG) עם אבזור ספורט בלי תוספות מיוחדות.

ויש לאון עם אבזור Style (זו הרמה היחידה, חוץ מסאנרוף יש פחות או יותר הכל).

בגלל זמן ההמתנה הדילמה היא בין שתי אלה - פאביה עם כל התוספות פשוט לא זמינה, ואנחנו לא יכולים להעביר חודש וחצי בלי רכב...

מבאס או לא זה כבר עניין של העדפה אישית.

ה-TSI היא הפביה החמישית / שישית שלנו (לא זוכר. הפסקתי לעקוב) כמעט ברצף - בין לבין הייתה איביזה "ספורט" דרעק - ואין לנו שום בעיה עם זה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

איזה שנה האיביזה שהייתה לך?

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם
איזה שנה האיביזה שהייתה לך?

דור קודם - 6L, FL.

אותו שילוב מנוע / גיר כמו ב-1.6 הנוכחית. וכן, גם בחדשות יש תקלות מוזרות, ולא חסר על כך בקופרנט.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...