Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה תקלות? אני בדיוק מזמין אחת כזאת(1.2 TSI ,DSG).

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תחפש בקופרנט. המון זמן לא הצצתי שם, אולי יש דברים חדשים.

בזמנו קראתי על בעיות של חדירת מים מאסיבית לפנסים אשר עלולה לגרום לקצר רציני. היו גם שהתלוננו על בעיות במערכות המיזוג, רדיאטורים וגגות פנורמיים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

באמת?!:shock:

עשיתי חיפוש ולא מצאתי שום איזכור לעניין.

אם תיזכר\תמצא ותוכל לשלוח אני אודה לך מאוד.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם
באמת?!:shock:

עשיתי חיפוש ולא מצאתי שום איזכור לעניין.

אם תיזכר\תמצא ותוכל לשלוח אני אודה לך מאוד.

לאדע מאיפה הוא מביא את השטויות שהוא רושם פה, אין לי מושג איך האיביזה דור קודם שהיתה לו דומה בקצת אפילו לאיביזה החדשה, מדברים פה על מנועי TSI וגירי DSG, והוא אומר שבאיביזה דור קודם היה לו את אותו גיר מנוע.... נראה כאילו לא משנה מה הוא יציע לך לקנות סקודה כאילו זאת המציאה של המאה הנוכחית.....

פורסם

אורקל, אם תשים לב - אני דיברתי על איביזה 1.6, ולא על 1.2TSI. וכן, ה-1.6 שקיים באיביזה (זו הנמכרת כעת במבצע) הוא אותו מנוע (1:1) שהותקן באיביזות "ספורט" האחרונות של דור קודם.

וכן, בקופרנט דובר מספיק על תקלות כאלה ואחרות באיביזות מהדור הנוכחי - צריך לחפש זאת, וזאת לא בעיה. בעיקר חשמליות.

בשביל ה"ספורט" (ובשביל להוציא אותך אידיוט, כי כרגע זה מה שאתה - לאור ההתחכמויות שלך) אחפש את שלל הת'רדים על תופעות כאלה ואחרות באיביזה דור נוכחי.

ואם אינך יודע - אל תתערב. בחייאת דינאק.

אומנם האיביזה הקודמת מבוססת על פלטפורמה P24, אך המנוע / גיר / בלמים המשיכו ממנה אל האיביזה הנוכחית (P25), ואם איני טועה, גם המתלים - עם כיול שונה.

השילדה עצמה שונה, לכן גם ההתנהגות של הנוכחית טובה משמעותית, אבל אין זה מונע ממנה להשתמש במאגר הרכיבים מהדור הקודם.

אני לא אציע לו שום דבר - כל עוד הוא שמח עם רכישתו, אני שמח עבורו.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אורקל, אם תשים לב - אני דיברתי על איביזה 1.6, ולא על 1.2TSI. וכן, ה-1.6 שקיים באיביזה (זו הנמכרת כעת במבצע) הוא אותו מנוע (1:1) שהותקן באיביזות "ספורט" האחרונות של דור קודם.

וכן, בקופרנט דובר מספיק על תקלות כאלה ואחרות באיביזות מהדור הנוכחי - צריך לחפש זאת, וזאת לא בעיה. בעיקר חשמליות.

בשביל ה"ספורט" (ובשביל להוציא אותך אידיוט, כי כרגע זה מה שאתה - לאור ההתחכמויות שלך) אחפש את שלל הת'רדים על תופעות כאלה ואחרות באיביזה דור נוכחי.

ואם אינך יודע - אל תתערב. בחייאת דינאק.

אומנם האיביזה הקודמת מבוססת על פלטפורמה P24, אך המנוע / גיר / בלמים המשיכו ממנה אל האיביזה הנוכחית (P25), ואם איני טועה, גם המתלים - עם כיול שונה.

השילדה עצמה שונה, לכן גם ההתנהגות של הנוכחית טובה משמעותית, אבל אין זה מונע ממנה להשתמש במאגר הרכיבים מהדור הקודם.

אני לא אציע לו שום דבר - כל עוד הוא שמח עם רכישתו, אני שמח עבורו.

אז באיזה איביזה דור קודם היה DSG?

בגלל שקנית רכב נחות, על פלטפורמה ישנה עם 4 כוכבי בטיחות, אתה עכשיו ממליץ לאחרים את אותו החרא? כל אחד יכול לשפוט לבד מי פה האידיוט, אני די בטוח שזה ברור כשמש אפילו לאחד כמוך עם אייקיו דו סיפרתי

פורסם
אז באיזה איביזה דור קודם היה DSG?

בגלל שקנית רכב נחות, על פלטפורמה ישנה עם 4 כוכבי בטיחות, אתה עכשיו ממליץ לאחרים את אותו החרא? כל אחד יכול לשפוט לבד מי פה האידיוט, אני די בטוח שזה ברור כשמש אפילו לאחד כמוך עם אייקיו דו סיפרתי

אורקל, אני מבין שיש לך הבנת הנקרא - היכן לעזאזל ראית שהזכרתי את המילה "DSG" בהקשר לדור היוצא?

רמז גס: לא הזכרתי. דיברתי על המנוע, הגיר (הידני), בלמים ומתלים. כפי שהזכרתי כבר קודם לכן, השילדה שונה ואין על כך ויכוח.

אני האחרון שמתחרט על בחירתו - האיביזה מתעלה על הפביה אך ורק בסעיף הבטיחות.

יש מי שיגיד שהאיביזה נראית טוב יותר לטעמו, אבל זה כמו עניין אישי של טעם. אני מוצא את האיביזה הנוכחית ה-ר-ב-ה פחות נעימה לעין / נאה מאשר הדור היוצא (6L) בגרסתו מתוחת הפנים.

יש לך איביזה? מברוק. תהנה וסע בזהירות.

את כל שאר ה"ברכות" ופניני החוכמה שלך - חסוך ממני. תודה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוראל, הפאביה עם כך גם שותפה לפשע הרי המנוע 1.6 שמותקן באיבזה מותקן גם בפאביה והיה מותקן גם בפולו צורה קודמת כנ"ל לגבי הגיר מבחינת מתלים וכל השאר זה כבר לא ידוע לי, ככה שאני יוצא מנקודת הנחה שגם הפאביה תסבול/סובלת/סבלה :lol: מאותם בעיות שנמצאות באיביזה אותו הדבר גם לגבי הפולו.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם
אוראל, הפאביה עם כך גם שותפה לפשע הרי המנוע 1.6 שמותקן באיבזה מותקן גם בפאביה והיה מותקן גם בפולו צורה קודמת כנ"ל לגבי הגיר מבחינת מתלים וכל השאר זה כבר לא ידוע לי, ככה שאני יוצא מנקודת הנחה שגם הפאביה תסבול/סובלת/סבלה :lol: מאותם בעיות שנמצאות באיביזה אותו הדבר גם לגבי הפולו.

בפביה (לא יודע אם בפולו הקודמת גם) יש VVT ב-1.6. בניגוד למנוע של האיביזה שמשתמש בתזמון רגיל.

את הגיר הידני (ובקרוב גם את ה-DSGים) מייצרת שקודה בעצמה לכל הקונצרן, וכל יצרן בקונצרן בוחר בכיול משלו - בפולו ובפביה זה עובד טוב יותר. בעלי הקופרות דור קודם יעידו... :wink:

כנ"ל לגבי מערך המתלים - בפביה הוא שונה, לא רק בכיול, גם מבחינת החיבורים לתת שלדה.

רק לידע העצמי: על הנייר ההבדלים אולי בקושי נראים לעין, אך בפועל - מבחינה מכנית - ההבדלים בין הפביה לאיביזה קיימים עד מאוד. דברים שלא נגמרים בכיול שונה, אלא הרבה מעבר לזה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוקי, לא רוצה לדרדר את הת'רד חזרה לנושא המקורי שלו :mm_tongue אבל יש עכשיו את הדיל על הפאביה שיכול להשפיע מאד על ההחלטה.

הדיל שהיה על האיביזה SC 1.4 עבר עכשיו גם לפאביה 1.4 - בעקרון הדיל של האיביזה נופל מבחינתי כי 3 דלתות לא מתאים לנו בשלב זה. הפאביה לעומת זאת מציעה כמובן את הדיל עם 5 דלתות (בלי חבילת מולטימדיה אגב, שזה חבל אבל ממש לא משנה).

בקיצור, יש פאביה 1.4MPI (ללא שום טורבו כמובן, מדובר ב-1.4 שכבר שנים מופיע בגרסאות הזולות של הפאביה) ידנית עם אבזור ספורט מלא + סאנרוף, בפחות מתשעים אלף.

השאלה שלי, עכשיו שהאופציה עלתה לשולחן, היא כמה עגלה הפאביה עם מנוע 1.4. הזמנתי נסיעת מבחן אבל זה עוד שבוע ויש מצב שנצטרך להחליט החלטות לפני זה כדי לא להתקע. למישהו יש נסיון עם פאביה 1.4 ידנית? אני רגיל ל-1.6 הידני - האוטו היה מאד זריז וכיפי. ברור לי שה-1.4 לא באותה רמה, אבל אני לא יודע עד כמה...

אני משער שרובנו פה אנשים שאוהבים את עניין הנהיגה ומבינים את השאלה - כמה אני עומד להתבאס על ה-1.4 הזה...?

פורסם

ה-1.4 מעט מבאס לאחר ה-1.6, והוא מאוד מאוד מבאס אחרי ה-1.2TSI, גם בגרסת ההספק הזהה (86 כ"ס).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

עד כדי כך הא...

באסה רצינית, אפילו אם איכשהו נגרד הנחה משמעותית על ה-1.2 TSI ייצא שרק בשביל במנוע צריך צריך לשלם איזה 5-6 אלף או יותר...

פורסם
עד כדי כך הא...

באסה רצינית, אפילו אם איכשהו נגרד הנחה משמעותית על ה-1.2 TSI ייצא שרק בשביל במנוע צריך צריך לשלם איזה 5-6 אלף או יותר...

תשלם עוד 7K, תקבל מנוע עדיף, ביצועים עדיפים - ותתפשר על סאנרוף (שאפשר לחיות גם בלעדיו...).

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...