Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה, וסליחה שאני מתעלק על השרשור.

אבל איך השוק מגיב לרכבי ליסינג כמו המאזדה 3, שברולט קרוז וכו' אשר יד פרטית? האם הליסינג לא הורג את השוק של הפרטיים ומכריח אותם להוריד כמה אלפים טובים מהמחירון?

פורסם

הכל תלוי מתי אתה מוכר את הרכב.

אם אתה מוכר רכב אחרי 3 שנים, ביחד עם איזו נגלה של רכבי ליסינג זהים לחלוטין - אתה תהייה חייב להוריד במחיר.

נכון שהרכב שלך הוא עם 60 אלף ק"מ ורכבי הליסינג הם עם 100 אלף ק"מ, אבל עם כל הכבוד ל-40 אלף ק"מ האלה, המחיר של המאזדה מהליסינג נמוך ב-15 אלף ש"ח ולפעמים יותר - וזה המון.

אם אתה מוכר רכב בן 5 אז כבר יש משמעות להיות הרכב פרטי, עם ק"מ נמוך יחסית ויד ראשונה.

פורסם

אבל איך השוק מגיב לרכבי ליסינג כמו המאזדה 3, שברולט קרוז וכו' אשר יד פרטית? האם הליסינג לא הורג את השוק של הפרטיים ומכריח אותם להוריד כמה אלפים טובים מהמחירון?

הורג הורג, לקח לי חודש וחצי למכור את הסיויק 2007 שלי (והוא לא נפוץ כמו מאזדה 3 בליסינג),

הרכב שלי היה במצב מושלם בלי שריטה ק"מ נמוך אבל עדיין לקח חודש וחצי ובסוף הורדתי את התחתונים.

כל טלפון שהיה לי פשוט יצאתי מדעתי המחירון היה 87K אנשים הציעו לי 75K כי הם יכולים לקנות מחברת "שקר כלשהו" ב 72K כמובן ששלחתי אותם לקנות שם,

בסוף מכרתי ב-82K

פורסם

למען ההשוואה מאזדה 3, יד שניה פרטית (גם היד הראשונה), ק"מ נמוך, מודל 2004.

נמכרה כעבור שבוע במחיר מחירון מדויק.

פורסם

מנוע 2.0 זה סיפור אחר לגמרי. למכור דגם זהה לדגמים שנמכרו לליסינג - בעייתי מאוד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
נסעתי נסיעת מבחן על הרכב ובהחלט התרשמתי לטובה. לפני הכל מסביבת הנהג ומרמת האבזור, אבל גם מיכולות הרכב.

האוטו סחב יופי בעליות הירושלמיות (מקור ההשוואה שלי הוא מאזדה 6 עם מנוע 2.3, לא שמתי לב להבדל רציני).

ההודעות שנכתבו הפחידו אותי מעט, יכול להיות שבעיות שכאלו (בעיקר עצלות מנוע ותיבת ההילוכים) באות לכדי ביטוי אחרי שהאוטו עובר כמה אלפי קילומטרים (או שאולי עבדו עלי ואת נסיעת המבחן עשיתי על דגם ה 1.8??).

רכישת מאזדה 3, בטח עם רמת אבזור דומה למה שהוצע בעסקה שהוצעה לי, יקרה יותר במעל ל 10,000 ש"ח. האם יש הצדקה לתשלום הנוסף?

אם תעשה את השקלולים שלך לגבי קניית ומכירת רכב שברולט מול מאזדה תיווכח שאת המאזדה אתה תמכור בזמן קצר יותר ובמחיר קרוב יותר למחיר המחירון (אם לא מחירון!) לעמות השברולט שאיתה תבלה עוד מספר חודשים (ויש גם את עניין המזל) ובעת המכירה המחיר ירד לכמה אלפי שקלים טובים.. אין מה לעשות אבל מאזדה הוכיחה את עצמה כבר מספר פעמים. תקרא לזה עדר תקרא לזה משעמם (כי הרכב נפוץ מאוד) אבל מאחורי כל הקריאות האלה עומד רכב טוב,אמין ושכיר מאוד.. אז אם זה שווה עוד 10K זה שיקול שלך.. ושל הכיס שלך.. ד"א.. מה עם טויוטה?

השוק מתחלק ל 2. אלו שמוכנים לרכוש רכב לא חשוב באיזה מצב העיקר שיסע קדימה ואחורה והעיקר שיהיה זיל הזול! אלו בד"כ מוצאים את עצמם מתחברים יופי לנישה של קניית רכב גמור במחיר זול. ויש את אלו שיהיו מוכנים להוסיף עוד כמה אלפים אפילו 15K יותר כדי לקבל משהו טוב, חדש, שמור מאוד עם ק"מ נמוך . אני לדוגמא כזה, אבל דווקא לי שיחק הקלף בליסינג פרטי.

במשך חודשים חיפשתי לקנות רכב, והייתי אנטי ליסינג. הגעתי לחברה מסוימת וראיתי רכב שאפילו בפרטי קשה למצוא. מאזדה 3 08 יפיפיה צבע שחור-אפור עם נצנצים מצב הרכב? חדש-חדש-חדש הפלסטיקה הריפודים הכל כאילו יצא הרגע מהחברה. והק"מ? רק 30K ... הוספתי על התענוג הזה יותר כסף אבל זה שווה.. ורכשתי את הרכב בקרוב ל 80K (המחירון עמד 90K) כשמנגד היו מלאאא מאזדות ב 60K .. ז"א לא היה לי משנה אם לשים 80K על פרטי או ליסינג העיקר שיהיה שווה את הכסף. הכל עניין של טעם אישי וסוג של אנשים.

הכל תלוי מתי אתה מוכר את הרכב.

אם אתה מוכר רכב אחרי 3 שנים, ביחד עם איזו נגלה של רכבי ליסינג זהים לחלוטין - אתה תהייה חייב להוריד במחיר.

נכון שהרכב שלך הוא עם 60 אלף ק"מ ורכבי הליסינג הם עם 100 אלף ק"מ, אבל עם כל הכבוד ל-40 אלף ק"מ האלה, המחיר של המאזדה מהליסינג נמוך ב-15 אלף ש"ח ולפעמים יותר - וזה המון.

אם אתה מוכר רכב בן 5 אז כבר יש משמעות להיות הרכב פרטי, עם ק"מ נמוך יחסית ויד ראשונה.

אתה צודק, אבל אל תשכח גם שרכבי החברה האלה לא מזומברים רק בק"מ גבוהה (ואל תתבייש לציין ק"מ הרבה יותר גבוהה ממה שציינת.. ) הם גם פשוט גמורים מכל הבחינות.. הן מכאנית, הן חיצונית (שריטות מכות שיפשופים) והן קוסמטית (ריפודים,פלסטיקה וכו') בד"כ הבלאי ברכבים האלה הוא גדול מאוד. שפשוט כואב הלב לראות אותם. ואני לא אומר שאין מציאות. יש.. רק צריך למצוא.

פורסם

יש לנו קרוז אמנם 2010, ולא במנועים החדשים ואמנם מהמשלוח הראשון אבל אני יכול רק להמליץ לך להתרחק כמו מאש מהרכב הזה, הוא עצל ברמות מטורפות, המנוע פשוט מזוויע מבחינת עקומת המומנט שלו ובאופן כללי התיבה נוראית.

לא נדבר על צריכת הדלק הבזויה שלו.

עוד קצת מסביב, הרכב מרגיש בנוי גרוע מאוד, המזגן חלש מאוד לפני שמכניסים אותו למהירות הכי גבוהה שלו (רועש מאוד) וגם אז הוא לא ממש "מקפיא".

שורה תחתונה, אם זה לא היה רכב מליסינג ממזמן הרכב הזה היה מקבל בעיטה.

אבי

פורסם

לחבר היתה קרוז 2009. אחרי שנה הוא קיבל קיה פורטה מהעבודה:

1) הוא טוען שהחיים עם הפורטה הרבה יותר טובים מכל בחינה שהיא (ולא בגלל שהוא לא משלם על הדלק :))

2) הוא ניסה למכור את הקרוז במשך 4 חודשים ללא הצלחה ובסוף מכר אותה לסוכן ממנו הוא קנה את הרכב ב-15000 ש"ח מתחת למחירון (אוטו נקי יד פרטית טסט לשנה 23000 ק"מ)

את המסקנות תסיק לבד...

אגב גם על הקיה פורטה תוכל לקבל עסקה דומה לזאת שקבלת על הקרוז.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הטענות של אי סחיבה, רעשי מנוע ותיבה גרועה נכונות הן לקרוז גרסאות 09 - 10, החל מ-11 הקרוז מגיעה עם תיבה אשר מכויילת בצורה יותר טובה ולכן לא הרגשת את מה שהאנשים מספרים פה, אם תסע על קרוז יותר ישנה תרגיש.

פורסם

2) הוא ניסה למכור את הקרוז במשך 4 חודשים ללא הצלחה ובסוף מכר אותה לסוכן ממנו הוא קנה את הרכב ב-15000 ש"ח מתחת למחירון (אוטו נקי יד פרטית טסט לשנה 23000 ק"מ)

את המסקנות תסיק לבד...

אגב גם על הקיה פורטה תוכל לקבל עסקה דומה לזאת שקבלת על הקרוז.

אל תטעה אותו זה לא שאת הקיה יהיה לו הרבה יותר קל למכור אולי רק קצת .

פורסם

אני יכול לומר לכם שהמאזדה 3 הייתה רחוקה מאד מלהיות להיט אמין.

היו מספיק תקלות ובעיות שגרמו לי לאכזבה מהרכב. גם להתפשר על יפני וגם תקלות? תודה אך לא תודה.

אני חוזר לאירופאיות. סיכון לתקלה גבוה יותר, אך הנסיעה היא עולם אחר.

פורסם
אני יכול לומר לכם שהמאזדה 3 הייתה רחוקה מאד מלהיות להיט אמין.

היו מספיק תקלות ובעיות שגרמו לי לאכזבה מהרכב. גם להתפשר על יפני וגם תקלות? תודה אך לא תודה.

אני חוזר לאירופאיות. סיכון לתקלה גבוה יותר, אך הנסיעה היא עולם אחר.

+1

לא מחליף את גברת בימר באף רכב אולי למעט אולי יש סיכוי, סאב 9-5...

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תוכן חדש...