Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו זוג בשנות ה- 30 עם תינוק בדרך, שמחפש רכב משומש כרכב משפחה יחיד. שנינו גרים ועובדים בת"א.

חשוב: אמינות, נוחות ומרווח, בטיחות וחסכוניות.

לאחר קריאה כאן וקבלת המלצות שונות, אנחנו מתלבטים בעיקר לגבי הרכבים שבכותרת, אם כי פתוחים גם להצעות אחרות.

תקציב: סביב ה- 80K (גמיש).

תודה

פורסם

סיויק 06' מהדגם החדש ומיד פרטית תיכנס בדוחק לתקציב. לזוג עם ילד אחד היא גדולה מדי ולא תהיה יותר מדי נעימה לשימוש בתוך תל אביב. יש לה בשנה הזאת 4 כריות אויר ואין ESP בדגם הבסיסי, הדגם המאובזר יוסיף אותם אבל המחיר גבוהה ולא נמכרו הרבה ממנו. ציון הריסוק הוא 4 כוכבים. מניסיון קצר שלי צריכת הדלק טובה אבל היא לא נוחה ומעט רכב ומתנדנדת מדי.

גם הקורולה 07' יקרה יחסית לשנתון ולא מציעה הרבה. היא קומפקטית יותר וגם נוחה יותר אך פחות מרווחת. גם לה רק 4 כריות אויר ו-4 כוכבי ריסוק. נחשבת לחסכונית למדי.

הפוקוס מעט עצלה אבל מאז מתיחת הפנים מגיעה עם 6 כריות אויר ובקרת יציבות וזכתה ל-5 כוכבי בטיחות. היא נוחה מהשתיים האחרות בפער ניכר לעומתי וגם שקטה יותר. קשה למצוא רכבים פרטיים מהדגם המאובזר ורוב האקזמפלרים בשוק הם יוצאי ליסינג מהדגם הפשוט.

אני מציע לבדוק גם את המאזדה 3 שהיא נפוצה ויהיה קל למצוא יותר רכב פרטי שמור ומטופל. יש לה 6 כריות אויר ו-4 כוכבי ריסוק, בקרת יציבות רק בדגם ה-2 ליטר. לשימוש עירוני דגם ההאצ'בק עדיף וכבונוס הוא גם נאה יותר.

פולקסוואגן ג'טה וגולף גם כן אופציות טובות. המנוע לא חזק אבל מספק ביצועים סבירים, תא הנוסעים מרווח ואיכותי ונעים לשהייה. לגולף 5 כוכבי ריסוק ולשתיהן 6 כריות אויר. הג'טה היא למעשה גולף עם בגאז' אך לא נבחנה בפני עצמה אך אפשר להתבסס על הציון של הגולף.

אופציה קצת אחרת היא סקודה פביה ספייס שהיא סופר מיני סטיישן, קומפקטית מבחוץ אך מרווחת ומציעה תא מטען גדול. נמכרה עם מנועי 1.6 בנזין אוטומטיים או עם דיזלים ידניים. נמכרה עם 6 כריות אויר וזכתה ל-4 כוכבי ריסוק. באוטודיל יש מבצע עד ליום שישי ויש שם אחת מודל 2008 עם 52 אלף קילומטרים בקצת יותר מ-70 אלף שקלים, כדאי לכם לבדוק.

בהצלחה.

פורסם

נראה לי שמבין השלוש הפוקוס היא הבחירה שהכי מתאימה למה שחשוב לכם. יש מבחר די גדול של רכבים כאלו בשוק, ויהיה לכם קל יחסית לבחור אחת במצב טוב ובתנאים טובים.

פורסם

היי,

לפי הצרכים שלך, אני ממליץ על הפורד פוקוס: היא מרווחת ותא המטען שלה גדול.

יתרונות נוספים הם ברמת האבזור, והתנהגות כביש: יציבות, נוחות ובטיחות.

מאידך, מגבלותיה באות לידי ביטוי בכבדות ובחיסכון בדלק.

לגבי המתחרות הנוספות:

הקורולה, נוחה, מרווחת ואמינה.

וההונדה סיוויק פחות מרווחת, פחות חסכונית, אך מנצחת בביצועים.

שיהיה בהצלחה,

גיל מאוויס

• תוכן חדש...