Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
גם אצלי חייבו 9 ש"ח חומרי עזר ו-10 ש"ח נוזל שמשות (בוצעה רק החלפת שמן מנוע + פילטר + פקק ריקון שמן + דיסקית לפקק, על הכל הם חייבו).

אצלי המיכל של הנוזל שמשות היה 90% מלא, הם פתחו את הבקבוק, מילו 10% ושמו לי את שאר הבקבוק בתא המטען.

למרות שהיה לי בבית מיכל נוסף (פתוח) של נוזל שמשות זה לא הפריע לי שיהיה עוד אחד מכיוון שהמחיר שהם גבו על המיכל הוא הגון וזה חוסך לי פעם הבאה לסוע לקנות.

כנראה שלא הבנתי את ההודעה הקודמת שלך. אם ככה בסדר גמור, לא ציינת מקודם שקיבלת נוזל שמשות, ועוד ב10 ש"ח. באמת מחיר טוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכל המגיבים בנושא הנ"ל, אני מקווה שאתה שמים לב שאתם רבים עם עצמכם. פותחת השירשוראפילו לא מגיבה למה שכולם רושמים. חבל על הכוחות לדעתי.

פורסם

ובכן הבטחתי לעדכן:

הגעתי מוקדם בבוקר למוסך, בהצעת מחיר שחתמתי עם הפקידה (היועצי שירות הגיעו קצת אחרי הפקידות) הופיע 9 ש"ח חומרי עזר. לאחר כרבע שעה הגיע היועץ שירות והלך איתי לרכב, בדק כמה דברים, שאלתי אותו מה פשר החיוב על חומרי עזר אז הוא אמר לי שבמסמך שאני חותם איתו עכשיו לא מופיע החיוב הזה. הוא כמובן הציע לי לרכוש נוזל שמשות והסכמתי.

הטיפול היה אמור לכלול החלפת שמן מנוע + פילטר, החלפת נוזל קרור + החלפת שמן ברקס במחיר שערורייתי של 1300 ש"ח.

בסוף הטיפול נכנסתי ליועץ שירות והוא יידע אותי שהם פירקו את הפלאגים והם היו חדשים אז לא החליפו, בנוסף הם פירקו גלגלים וגילו שהרפידות גם במצב כמעט חדש ולכן לא החליפו גם שמן ברקס (הרכב גמע רק 16K ק"מ).

לבסוף שלמתי 600 ש"ח על החלפת שמן + פילטר שמן, כלומר 100 ש"ח יותר משנה שעברה (על אותה החלפה של שמן).

למי שמעוניין בפירוט: הפקק ריקון שמן בטיפול שנה שעברה עלה 24 ש"ח ובטיפול הזה 7 ש"ח. מחיר השמן והפילטר שמן נשארו זהים בין הטיפולים. כלומר גבו ממני עוד 100 ש"ח יותר על העבודה לעומת שנה שעברה. מדוע? רק בגלל שמדובר בטיפול בינוני (לעומת טיפול קטן בשנה שעברה). אם תשאלו אותי סיבה מפגרת לחלוטין מכיוון שהבדיקות (check list) זהות בכל הטיפולים לפי מה שהבנתי.

מן הראוי שאציין לטובה שמילאו לי כחצי ליטר נוזל קירור ללא חיוב. לאחר שנתיים על הכביש גובה מפלס נוזל הקרור במיכל העיבוי ירד ממלא לאיפשהו באמצע בין מלא לריק. ביקשתי שיוסיפו קצת כדי שלא אצטרך לבוא במיוחד במהלך השנה אם גובה המפלס יתקרב לריק.

לסיכום, השירות וההגינות במוסך היו לא פחות ממושלמים. החיובים קצת הזויים ולא הגיוניים בעליל אבל בשורה תחתונה מי שנכנס למוסך מורשה יודע שמשלמים איזשהי פרמיה לעומת מוסך כללי.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

באמת יפה מאוד שיצאת שבע רצון, אבל בחייאת כל העולם הזה, 600 ש''ח על שמן ופילטר?

לא יודע מה להגיד על זה, העיקר הבריאות :?

אגב, זה תקין שמים במיכל העיבוי יורדים?

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אחרי שנתיים זה תקין שהרכב "אוכל" מעט נוזל קירור, התופעה יותר נפוצה כשהמנוע בהרצה.

אני מתבייש להודות אבל עד היום לא בדקתי את מפלס נוזל הקרור ("רכב חדש, מה כבר יכול להיות???") ולכן לא אוכל למקד אותך מה קצב היעלמות הנוזל אבל אם נסתכל אבסולוטית אז חצי ליטר בשנתיים זה ממש מעט.

אני טיפלתי במורשה רק מכיוון שהרכב היה חדש ובאחריות. בנוסף כל ביקור ניצלתי למימוש האחריות (בטיפול הראשון המזגן ובטיפול השני נעילה מרכזית, כאשר בין הטיפולים נכנסתי יזום לטפל בנעילה המרכזית שחדלה כמעט לגמרי לעבוד).

אם אני אעשה השוואה לרכבים הנוכחיים/לשעבר:

1) לקורולה 94 של סבא שלי (יד ראשונה 70K ק"מ) אני מטפל במוסך של חבר. החלפת שמנים עולה לי פחות מ-300 ש"ח, אני מטפל אצלו כבר שנתיים ועדיין לא החלפנו מעבר לזה (עקב ק"מ נמוך מאוד).

2) בקליאו ספורט החלפתי כל 5K ק"מ שמן ופילטר, כאשר כל החלפה שניה אני נכנס למוסך (את ההחלפה הראשונה בצעתי לבד, גם כשהייתי נכנס למוסך אני הייתי מביא את החלפים).

לדברים סטנדרטיים כמו החלפת ברקסים, קוילאוברים, החלפת צינורות דלק וכו' הייתי הולך למוסכים כלליים שמתמחים בדגם הספציפי הזה, כאשר הפעם היחידה שנכנסתי למורשה הייתה לביצוע טיימינג (טיפול מסובך שדורש לעבוד "לפי הספר" במנוע כזה מסובך).

3) ביונדאי גטס שקדמה ל-I10 עשיתי טיפול יחסית גדול במוסך של חבר ב-650 ש"ח (נוזל קירור, שמן ברקס, פילטר אוויר, שמן + פילטר שמן, פלאגים) כאשר אני זה שהבאתי את החלקים (מה שיכולתי להשיג מקורי השגתי מקורי ומה שלא אז חליפי ברמה של מקורי), כאשר החלפים עלו כ-200 ש"ח והעבודה כ-450 ש"ח. הסיבה שעשיתי כזה טיפול גדול היא שהרכב נקנה מליסינג ע"י אבא שלה, בנוסףאני גילית שחברה שלי לא עשתה לו טיפול כמעט שנתיים (אבל נסעה בפרק זמן הזה פחות מ-10K ק"מ למזלה ולכן לא נגרם נזק). השילוב של 2 הגורמים האלה הביא אותי למסקנה שאני חייב לבצע יישור קו (תכננתי להחליף גם שמן גיר אך במוסך גילינו שהוא במצב חדש).

מי שנכנס למוסך מורשה ומתפלא על המחיר הוא בגדר הוזה. נכון שיש מוסכים מורשים זולים יותר ופחות אבל ברוב המקרים העבודה במוסך כללי תהיה משמעותית זולה יותר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני מודה: אם לא סוכם מראש על התוסף, אכן מדובר בחיוב לא הוגן. יחד עם זאת, סביר להניח שפניה למנהל העבודה/מנהל המוסך/יועץ השירות/גורם רלבנטי אחר היתה יכולה לפתור את העניין לשביעות רצון הלקוחה. האם נעשתה פניה כזאת? לפותחת השרשור התשובה.

ישמעו אוזנך מה שפיך מדבר :

הרי זוהי בדיוק שיטת "המצליח" שעליה דיברה פותחת השרשור - אם הלקוחה שמה לב ולא התבישה לבקש את ההחזר אז יוחזר לה, אחרת היא הייתה מחוייבת, כמו במקרה שלפנינו שהיא לא שמה לב

פורסם

גם אם לכאורה זה נראה כמו "שיטת מצליח", זה עדיין לא אומר שזה אכן מה שהתרחש בפועל.

שביעות רצון של הלקוחה יכולה להתקיים גם אם התוסף ניתן מבלי לקבל אישור, אך בבירור שלאחר מכן יוסבר לה שהדבר היה הכרחי וכי היא יוצאת נשכרת ממנו.

אל תהיה נחרץ לפני ששמעת את כל הפרטים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני יודע היטב מה זה מוסך מורשה ומה התעריפים שלהם, אני לדוגמא שילמתי על שמן 10w60 עם פילטר ועבודה עם כל הבדיקות שציינת 500 ש''ח. עכשיו כמה כבר עולה שמן לרכב שלך? 150 ש''ח בערך והפילטר עוד 50 פחות או יותר? 600 ש''ח נשמע יקר מאוד גם למורשה אבל אם אתה שבע רצון ומבחינתך זה בסדר אז מי אני בכלל שילין:wink:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...