Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 206 טיפול תקופתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האוטו עם 140 אלף קילומטר.

שאלה - אם האוטו היה עושה את ה 140 אלף קילומטר נניח תוך 3-4 שנים, גם היית אומר שהוא צריך לצמצם את מרווח הטיפולים מ 30 אלף ל 15 ?

כלומר מרווח של 30 אלף קילומטר טוב רק ל 100 ק"ם האשונים, אחר כך זה כל 15, לאחר 200 אלף כל 10 וכו' ?

אנה הסבירו לי למה אתם חושבים כך.

בוקי, אני אתן לך את הדוגמא שלי. קיבלתי את הרכב עם 85K ק"מ, אחרי כשבע שנים על הכביש. הבעלים הקודם טיפל כל 15K ק"מ וכך החלטתי גם אני. מאז עברו עוד עשרים וכמה אלף ק"מ ואני מרגיש שזו החלטה נכונה בלי עין הרע - הרכב נוסע מעולה, אני מרגיש שהכל מכויל ומדויק, והרי זו המטרה.

שמע, אני לא מאמין שרכב בגילאים האלה יכול להחזיק עם אותו שמן 30 אלף ק"מ, זו הזנחה בעיני.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
שאלה שקשורה למנוע הזה ומקווה לקבל תשובה רצינית.

עם המנוע טופל לפי הספר כמה ק"מ הוא יכול להחזיק? בערך.

מישהו בבקשה יכול להתייחס לשאלה שלי.

פורסם
שאלה שקשורה למנוע הזה ומקווה לקבל תשובה רצינית.

עם המנוע טופל לפי הספר כמה ק"מ הוא יכול להחזיק? בערך.

בהנחה והקפידו על נוזל קירור איכותי והחלפה שלו במועד, מנוע כזה יכול להחזיק גם חצי מיליון קילומטר. אבל סביר להניח שמתישהו לאורך הדרך הארוכה לחצי מיליון קילומטרים תיהיה בו תקלה שתיהיה יקרה כל כך לתיקון שפשוט ישתלם יותר לזרוק את המנוע הזה לפח ולהחליפו במנוע אחר, צעיר יותר.

אל תיתן לזה להטריד אותך כל כך. המנועים האלו די זולים ודי זמינים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפני מספר חודשים עזרתי לידידה שלי לרכוש רכב וראינו 14 רכבי 206 מהשנתונים 2001-2003.

רובם ככולם היו מוזנחים עם טונות של בוצה בפקק מילוי השמן ומי קירור שראו ימים טובים יותר (או לא היו קיימים בכלל :shock:).

אחת האושיות שדעתן מהמכובדות יותר בפורום זה (:wink:) אמר לי כי למנועי ה 1,400 של ה 206 אין רגישות מיוחדת לבוצה, אך לדעתי בהחלט כדאי לקצר בחצי את מרווח הטיפולים המוגזם שקבע היצרן \ יבואן. טיפול כל שנה או 15,000 ק"מ יעשה רק טוב ובנוסף כמה מאות שקלים בשנה יכולים לחסוך הרבה כסף בעתיד על שיפוץ \ החלפת מכלולים כאלה ואחרים.

בכלל - אני לא מאמין במרווחי טיפול גבוהים כמו 30,000 ק"מ או שנתיים, זה לדעתי טווח מוגזם ובלתי פורפורציונלי שעוזר רק כדי לקדם מכירות ו"להוזיל" את עלויות אחזקת הרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

סליחה שאני נדחפת :lol:

כבעלת פיג'ו 206 שנת 2000 1400 ידנית, ידיד הציע לעשות לי טיפול במקום מוסך, במוסך קיבלתי הצעות של 400-500 ש"ח

לפילטר אוויר, פילטר שמן ושמן 10/40 חצי סינטטי, זהו - המחיר הזה כולל רק את זה,

בדקתי בפיג'ו עצמה, פילטר אוויר עולה 55 ש"ח פילטר שמן 50 ש"ח, ושמן 80 ש"ח אמרו שזה מספיק בזמן החלפת כל השמן

שכחתי לשאול איזה כמות,

אז יוצא שהחלקים שווים 200 ש"ח, מה אומרים, עדיף שידיד (שכדרך אגב מטפל ברכב שלו ושל כל הח'ברה באופן קבוע)

יעשה זאת, או מוסך?

וכדרך אגב, לא צריך בטיפול להחליף פילטר דלק?? או עוד חלקים?

חוץ מפלגים שבדקו לי אותם במורשה בבדיקת חינם והם במצב מצוין...

תודה וחג שמייייח :wink:

פורסם

אני אישית, אחרי שראיתי ידיד עובד על כמה רכבים, החלטתי שטיפול סטנדרטי* אני אעשה אצלו

אני מקבלת יותר, ומשלמת פחות.

*טיפול שכולל שמנים,פילטרים ופלאגים.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם
סליחה שאני נדחפת :lol:

כבעלת פיג'ו 206 שנת 2000 1400 ידנית, ידיד הציע לעשות לי טיפול במקום מוסך, במוסך קיבלתי הצעות של 400-500 ש"ח

לפילטר אוויר, פילטר שמן ושמן 10/40 חצי סינטטי, זהו - המחיר הזה כולל רק את זה,

בדקתי בפיג'ו עצמה, פילטר אוויר עולה 55 ש"ח פילטר שמן 50 ש"ח, ושמן 80 ש"ח אמרו שזה מספיק בזמן החלפת כל השמן

שכחתי לשאול איזה כמות,

אז יוצא שהחלקים שווים 200 ש"ח, מה אומרים, עדיף שידיד (שכדרך אגב מטפל ברכב שלו ושל כל הח'ברה באופן קבוע)

יעשה זאת, או מוסך?

וכדרך אגב, לא צריך בטיפול להחליף פילטר דלק?? או עוד חלקים?

חוץ מפלגים שבדקו לי אותם במורשה בבדיקת חינם והם במצב מצוין...

תודה וחג שמייייח :wink:

אם לאותו ידיד יש ידע טכני והוא אכן יודע לעשות זאת אז בלב שלם אפשר לבצע זאת אצלו. זה בהחלט חוסך המון כסף ומה גם שהרכב שלך מקבל טיפול ממישהו שבאמת מכיר אותך ואת סומכת עליו וייפנק את הרכב כהלכה.

:)
פורסם
שמן- בסביבות ה-3-4 ליטר

אבל אני מניחהה שהוא יודע איך לבצע את העבודה [לא למלא בבת אחת את כל השמן]

הבנתי, אחלה - תודה רבה, לא מבינה למה לא למלא הכל בבת אחת, אבל אין לי ספק שהוא ידע :-P

חג שמח :wink:

פורסם

כיון שאם תמלאי הכל ביחד, יכול להיות שיהיה יותר מידי שמן

צריך למלא קצת, לחכות, ולמדוד עם המדיד שמן

לאט ובטוח

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

לא ממלאים את כל השמן בבת אחת כי לאחר המילוי חלק מהשמן צריך להיכנס לפילטר השמן וכניסת השמן לשם תיעשה רק לאחר הנעת הרכב, ולכן יש למלאות תוך מעקב על מדיד השמן מקסימום עד קו הפול, הנעה של הרכב, כיבויו, המתנה של כ-10 דקות ואז המיפלס במדיד יראה שהוא נמוך מעט בגלל כניסת השמן אל הפילטר ולכן יש לבצע השלמה של השמן החסר על המדיד. כמו כן מומלץ לבצע עבודה זו עם משפך כדי שלא ייגלוש השמן על המנוע בעת המילוי.

:)

• תוכן חדש...