Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית דלתות פנים לבית - בחברת "פנדור"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה שלום רב וסופ"ש נעים,

רציתי להתייעץ איתכם בעניין מסויים, העניין הוא כזה:

קנינו דירה בת 5 חדרים במגדל X מחברת X קומה 13, אבל זה לא כזה משנה, הנושא הוא: הקבלן נותן לנו אופצייה למבחר דלתות בחברת "פנדור", מכובד מאוד ומקובל.

קבענו פגישה בסניף בחולון, הכל מצויין, מגיעים לסניף, מראים לנו את המבחר הסטנדרטי, אוקיי, אבל הקאצ' מתחיל בדיוק ב "שדרוגים", הרי זה ידוע, אז לא ציפינו להיות מופתעים לתשלומים נוספים, הרי בשביל זה משדרגים ומן הסתם שאין לקבלן צורך לשלם על כל מיני תוספות שבמילא, הרוב לא תמיד בוחרים, אז לא הייתה לנו בעיה, אך הבעיה האמיתית התחילה כש:

1. מקבלים דלתות מסוג "כוורת" (מילוי קרטון פנימי) ויש אופציה לשדרג לדלתות אקוסטיות מסיבית, אך הקאצ', לא ניתן לשדרג דלת אחת, אלה אך ורק א ת כל הדלתות בבית ביחד! מדובר פה על 9 דלתות לפחות!, האם זה הגיוני? נשמע הגיוני? (ולא, אין לי צורך בדלתות אקוסטיות לכל השרותים, אין לנו שלשולים חזקים במשפחה ;) )

2. אוקיי, ירדנו מהנושא הראשון, כי העלות של הדרוג של כל הדלתות הסתכמה בכמה אלפי שקלים... העניין השני, בצענו שדרוג ל 3 דלתות מרכזיות פנימיות עם פס זכוכית, העלות הסתכמה בתוספת של 910 ש"ח, אבל הינה העניין הכי מעניין, נדרשו להוסיף 90 ש"ח נוספים, להשלמה ל 1000 ש"ח, מכיוון שע"פ הנציג, החברה לא מבצעת שינויים או עבודות בפחות ממינימום של 1000 ש"ח???

3. מה שהכי מעניין שדרוג לפס זכוכית, לא בעיה לעשות לכל דלת בנפרד ... לך תבין. (שהרי זה לא פס "מודבק" אלה זאת זכוכית שמחליפה קטע שנחתך מדלת, רק לשם ההבהרה)

השאלה שלי היא, האם זה מקבול? נהלי חברה? לא ניתן לשדרג לדלת אקוסטית אחת, אלה רק 9?! אם תבצע שדרוג לכמה דלתות עם ידיות יפות, זכויות, אבל תגיע ל 700 ש"ח, תוסיף עוד 300, שהרי לא נתחיל בעבודה כזאת "עלובה" בשבילך, הקלוח.

הרי זה פרוייקט של מגדל, עם מעל ל 20 קומות, הקבלן בחר בחברה הזאת, הרי שאיני לקוח רגיל שהגיע לקנות דלתות, הקבלן כבר שילם על הדלתות הרגילות (כמו שהנציג אמר מן הסתם), הלקוח סה"כ משדרג עוד כמה פיצ'רים נוספים על הדלתות המקוריות שהוא מקבל, מדוע יש צורך להוסיף כסף לתשלום מינימום?!

האם לדעתכם עליינו לפנות לגורמים חיצוניים כגון מוקדי צרכנות, לכתוב מכתב לחברה? מה אתם הייתם עושים במקומנו?

** אין לכם מושג כמה ניסו לשכנע שאתה קונה דלתות פעם ב 30 שנה אז תשקיע מעל 4K נוספים, הרי קנית כבר בסכום X מה כפ'ת ל'ך? שהרי אם לא תשקיע, לא נבצע לך עבודה...

*** רציתי רק להוסיף, לגביה שאלה והתשובה של " החברה בטח כבר הכינה את כל הדלתות בשבילכם מראש ועוד מעט ההתקנה"

אז זהו שלא, סיום הפרוייקט יהיה רק בעוד שנה בערך, התקנת הדלתות מבוצעת ע"פ נציג החברה, כחודשיים מראש, ככה שהחברה בהחלט עוד לא התחילה לייצר אף דלת. אבל מה שכן, תמדי הזכירו לנו, שניתן לשדרג, לשנות ולבצע שינויים עד חודשיים לפניי ההתקנה, נו אתם מבינים.

פורסם

הצעת המחיר שפנדור נתנה לקבלן תומחרה כך שהרווח יגיע מהשדרוגים הללו.

ברור לך שאם היית לקוח פרטי שבא לקנות דלתות, היית מקבל הצעה אטרקטיבית בהרבה.

בדוק מול הקבלן מה הזיכוי שתקבל במידה ותוותר על התקנת דלתות בדירה ובמקביל בדוק הצעות מספקי דלתות אחרים, אולי זה משתלם.

למרות שכעיקרון כדאי לפצל נותני שירותים רק אם הפער הכספי גדול מאוד, כי כך אתה פותח פתח לבעיות/חיכוכים והטלת אחריות האחד על השני.

כאשר אתה עובד מול הספק של הקבלן יש לך כתובת אחת.

דרך אגב, אותה השיטה עובדת גם בברזים/מטבח/סניטריה וכו'.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

סתם שאלה, אם יש מעל שנה לפני שזה יהיה רלוונטי - אז למה הלכתם לבחור עכשיו?

פשוט תוך שנה הקולקציה מתשנה ויש אופציות חדשות. אז אין ממש סיבה למהר עם זה.

פורסם

בקניית דירה מקבלן, האלמנטים מגיעים כאשר רוצים שדרוגים שלא מחוייבים ע"י הקבלן בחוזה.

או שתחיה עם זה או שתתחיל לחפש בכל שדרוג שתרצה ,קבלן משנה אחר יותר זול ואז לפעמים מתחילות בעיות כמו שציין אחד אחר .

פורסם

הכל מובן לי, כמו שרשמתי, לא הגענו בשביל להיות מופתעים מתשלום נוסף, ההפך, ידענו שנרצה לשדרג ולהוסיף עוד כסף, אך השאלה הייתה לגבי סגנון השירות של פנדור עצמה.

למשל: במקום שניתן יהיה לשדרג דלת אחד לאקוסטית, אתה מחוייב לשדרג את כל ה 9 דלתות בבית! 9 דלתות! לא 1 , לא , 2 לא , 3, את הכל, זה כבר, מאוד מטריד ומציק ולא מכובד.

הרי שרשמתי, להוסיף זכוכיות, עיטורים, ידיות, אין שום בעיה על כל דלת בנפרד, לא מחויב בהכל, אבל אקוסטית? הכל ביחד בבת אחת, ומוכרים לך סיפורים ומנגנים לך על רגשות אשם כשתהיה מבוגר, הנכדים, הרעש, הילדים ובלה בלה בלה...

העניין השני, היה להוסיף תשלום לעבודת מינימום, שהרי, זה נראה מאוד תמוה, מגיע לקוח, עשה שדרוגים ב 700 שקל, יבקשו ממך להוסיף עוד 300 לעבודת "מינימום", וזה מה שהטריד אותנו מאוד, הסגנון.

שהרי כפי שרשמתי, איני לקוח שהגיע לקנות חצי דלת, שהרי פנדור מכרה לפרוקייט מאות דלתות, זה העניין. להוסיף X סכום לעבודת מינימום, לא הייתי מצפה זאת מרשת כזאת גדולה הטוענת להיות מס' 1 בישראל.

השאלה אם מישהו נתקל בסגנון, "עבודת מינימום של 1000 ש"ח" או בכללי, ולגבי דלתות אקוסטיות... נשמע כמו "שמוליק החאפר" מאשר "חברה מס' 1"

פורסם

שהרי כפי שרשמתי, איני לקוח שהגיע לקנות חצי דלת, שהרי פנדור מכרה לפרוקייט מאות דלתות, זה העניין. להוסיף X סכום לעבודת מינימום, לא הייתי מצפה זאת מרשת כזאת גדולה הטוענת להיות מס' 1 בישראל.

השאלה אם מישהו נתקל בסגנון, "עבודת מינימום של 1000 ש"ח" או בכללי, ולגבי דלתות אקוסטיות... נשמע כמו "שמוליק החאפר" מאשר "חברה מס' 1"

אבל זה בדיוק העניין שאתה מסרב להבין/לקבל.

אתה לא הלקוח, הקבלן הוא הלקוח שסגר עסקה על מאות דלתות אם לא יותר, במחיר שחיטה.

עכשיו אתה מצפה שפנדור תתחיל להתעסק עם כל רוכש דירה בפרוייקט ותיתן לו שירות מלא כשהוא משדרג דלת אחת ב 700 ש"ח?

זה לא כדאי להם. זה גם הגיוני ומובן, למרות שאולי זה מעצבן אותך.

אלו חוקי המשחק.

תהנה מהדירה החדשה.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אחריי הכל, כנראה שאתה צודק.

לא נורא, נשרוד גם את זה :)

פורסם

זה גם הגיוני ומובן, למרות שאולי זה מעצבן אותך.

אלו חוקי המשחק.

שי

אתה טועה ! זה לא הגיוני ולא מובן גם אם אלו "חוקי המשחק".

תפיסה שמוכנה לקבל כמובן מעליו כל מה שספק עושה היא זאת שיוצרת בפועל את השרות הקלוקל.

אם אלו חוקי המשחק של פנדור, כדאי ורצוי לא להסכים להם ופשוט לעשות רק את המינימום הנדרש ואולי אפילו לוותר על כהספק המקסים ופשוט לרכוש מספק אחר.

פורסם
אלו חוקי המשחק.

והגישה הזאת היא בדיוק הסיבה שהחוקים אינם משתנים. כי פראיירים לא מתים.

זה נשמע כמו שירות ישראלי טיפוסי. טכניקות מכירה חלקלקות ופרימיטיביות שמשאירות את הלקוח הסופי עם טעם רע בפה.

אני מציע שתשאירו את הדלתות הרגילות היכן שתכננתם, ותבדקו מול הקבלן איזה זיכוי ניתן לקבל על הנוספות. כלומר, אם רציתם 6 דלתות רגילות ו-3 משודרגות, אז תבדקו כמה זיכוי אפשר לקבל על ה-3 דלתות האלה אם לא מתקינים אותן בכלל. במקביל, עשו סקר שוק בין חברות הרהיטים ועיצוב הבית ובדקו מה יש להם להציע ובאילו מחירים. קחו בחשבון גם שדלת זה בסה"כ חתיכת עץ עם צירים, לא בדיוק מוצר הייטק, לכן אין מניעה עקרונית להשתמש במוצרים זולים מחו"ל.

אישית, הייתי מעדיף לשלם 20% יותר לספק הוגן מאשר להיכנע לתנאי הסחטנות של הספק הנוכחי. ההבלגה היא מה שמאפשר להם להמשיך ולפעול באותה דרך, ואני לא הייתי נותן להם את הסיפוק.

פורסם
והגישה הזאת היא בדיוק הסיבה שהחוקים אינם משתנים. כי פראיירים לא מתים.

זה נשמע כמו שירות ישראלי טיפוסי. טכניקות מכירה חלקלקות ופרימיטיביות שמשאירות את הלקוח הסופי עם טעם רע בפה.

אתה צודק לגמרי, אבל את הטענות אתם יכולים להפנות בעיקר אל עצמנו כצרכנים, לא לקבלן או לספק הדלתות.

הם רק מיישרים קו עם דרישות השוק.

לא מכיר את פותח השרשור, אבל כשמרבית הישראלים ניגשים למו"מ על רכישת דירה הדבר העיקרי אם לא היחיד שמעניין אותם הוא השורה התחתונה - המחיר.

לא משך האחריות, לא מאפייני שירות (כמו הגמישות בשדרוגים) וכו'.

כמה רוכשי דירות בוחנים (עד כמה שאפשר) את היציבות הפיננסית של הקבלן?

כמה בוחנים את הרקורד שלו מבחינת איכות הבניה?

זה דוחף את כל השוק לבינוניות ולתחרות על המחיר בלבד, ע"ח השאר.

אם מה שחשוב לרוכש אלו השידרוגים, נא ישקיע את האנרגיה ותשומת הלב בשלב המו"מ לזה.

אם מה שחשוב הוא המחיר הסופי (וזה בכלל לא פסול, להיפך), אז משקיעים בזה.

אי אפשר לצפות לקבל גם וגם. גם מחיר שחיטה וגם שירות של VIP.

בכלל, כיום בשוק הנדל"ן בישראל צריך בכלל להודות לקבלן שניאות ברוב נדיבותו למכור לך דירה...

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

קצת פחות נוח אבל אני בעד לשדרג את המינימום מהקבלן, אפילו לקבל זיכויים על מה שאפשר, להשאיר רווח של חודש אפילו חודשיים, ולשדרג לאחר קבלת מפתח.

הרבה פעמים זה או יותר זול או שבאותו כסף מקבלים דברים טובים יותר / גמישות טובה יותר מנותן השירות או אפילו שניהם יחד.

אני רוצה לראות שאתה בא כלקוח פרטי לפנדור ואומר אני רוצה 9 דלתות, אחת מבודדת, אחת בוורוד, ואחת עם פעמון שעושה מוווווווו והם אומרים לך שכל הדלתות חיבות להיות זהות למשל.

תופס גם לפרקט, מטבח ועוד.

אינסטלציה וריצוף הם הדברים שכן היתי משדרג מראש ושהקבלן יתקין.

האמת דלתות זה משהו שאני חושב כבר שנים להחליף בבית ולא עושה את זה, כל פעם תירוץ אחר...

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

shais01

תראה, האמת שאנחנו גם בדקנו, את כמות הפרוייקטים, יציבות פיננסית, ואפילו עשיתי כמה בדיקות באינטרנט לגבי העבר של חברת הפרוייקטים, יש להם באתר פרסום דוחות שונים ומגוונים של החברה (כולל פיננסיים, חלקם נמסרים בתשלום)

האמת שאפילו ניגשתי לעירייה, לבדוק טענת הקבלן שמול המגדל, יהיה פיתוח של פארק וכו', וזה אכן התגלה כנכון, כמו כן, המגדל שהוא בונה, הינו המגדל השני בפרוייקט הספציפי באותה שכונה, לאחר שהראשון אוכלס במלואו והוגדר כפרוייקט מצליח.

אבל, וזה הכי חשוב, כל זה ממש לא אמור לעניין אותי כל כך, ולמה? מכיוון שברגע שקיבלנו ערבות בנקאית מלאה, ולקבלן יש ערבות בנקאית מלאה מאחד הבנקים הגדולים בארץ, זה ממש לא מטריד אותי בתור לקוח.

שהרי בדקנו מראש, שישנה ערבות בנקאית, נכון להיום יש לנו כיסוי וערבות בנקאית + ביטוח מלא, ככה שמהבחינה הזאת, מי שקונה ללא ערבות בנקאית, כיסוי כלשהו, ביטוח, משהו, או כ ל נייר ערך אחר שיכסה את התחת שלו בעתיד, עושה טעות חמורה.

לכן זוגות/משפחות אשר קונות ללא כיסוי, ערבות בנקאית מלאה, או כל דבר אחר בסגנון, עושוים טעות חמורה ועליהם לדעת, שזה יכול לבוא בהפוכה, למה? כי אם מחר הפרוייקט נופל, אותי זה ממש לא מטריד, יש לי ביד ערבות בנקאית מלאה, סתם דוגמא.

לכן אותם האנשים שלטענתך מדרדרים את השוק לבינוניות, לא יודע מהיכן הם באים או באיזה פרוייקטים התעניינו.

תראה, המפרט הטכני, מאוד גבוה ומכובד ועומד בסטנדרט, כגון, מגוון ריצופים של 60X60 , כלים סניטריים, ברזים וכו', והקבלן עובד מול רשת ארצית של אותה חנות ענקית.

נכון שהיו חלק מהדברים שלקחו זיכוי עליהם ואנחנו מתכוונים לשדרג לבד.

כמו כן, במו"מ הסופי בחתימה, הוצאנו מהקבלן שדרוגים משמעותיים רבים ומגוונים, ללא קושי מסויים, יאמר לזכותו של הקבלן שהסכים לתת.

אבל העניין של איכות השירות/סוג השירות שקיבלנו בחברת פנדור שעובדת מול הקבלן, היה ממש לא במקום, זה הכל.

זה מה שרציתי לברר , האם ישנם אנשים שנתקלו בדברים דומים.

הסטנדרט שוב, גבוה, הדלתות הינן דלתות מדגמים חדשים של פנדור, מאסיביות, מנגנון מגנטי לסגירה ולא לשונית, ידיות איכותיות, פרופילים עגולים חסיני מים + 3 שנים אחריות מלאה של החברה (על המשקופים העגולים בלבד, שנה על הדלתות עצמן) וכו' וכו', אין תלונות אבל מכאן ועד לנושא השדרוג המזוויע? לדעתי, לא היינו זכאים לסגנון שכזה. (למרות ששדרגנו בסופו של דבר דברים ספציפיים מאוד אצלהם)

פורסם

תבדוק בכמה הקבלן יזכה אם לא תיקח דלתות. וסע לשערי ברכה בחולון. הם זולים משמעותית.

פנדור יכולים לעשות כל מה שבא להם, שלא רשום לך בחוזה עם הקבלן. וזה יכלול עלויות שדרוגים ואפשרות שדרוג. שלדעתי לא תהיה קיימת. אתה מצידך, לא חייב לרכוש.

מקסימום קנה דלת פשוטה. שדרג עם הזמן. הרי אתה תרצה צירים נסתרים, חלונית אמבטיה, משקוף איכותי יותר וכיוצא בזה.

המנגנון מגנט הוא לא הקש שישבור את גב הגמל. אלא ההוצאה הנמוכה ביותר בעלות הדלת.

• תוכן חדש...