Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה היתרונות והחסרונות ברכב משפחתי גדול וברכב משפחתי קומפקטי כחדשים?

כקומפקטי אני מתכוון לרכבים עד 160K וכגדול אני מתכוון ל - 160K-190K.

במה עדיף להשקיע? מה היתרונות והחסרונות בכל קבוצה?

פורסם

אין כאן עניין של עדיפות כללית. מדובר ביכולת, בצרכים ובהעדפות שלך. אם אתה רוצה ייעוץ, בבקשה העלה אותן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני צריך רכב משפחתי איכותי, אמין ומרווח. אני יודע שגם היותר זולים יתאימו לי, אבל אם יש אפשרות לקנות גם משהו יותר יקר, אז רציתי לבדוק את הכדאיות של זה. הסיבה למשהו יותר יקר זה כמובן היופי, הנוחות, ההרגשה הכללית והביצועים.

אבל פה עולה העניין של החסרונות. האם רכבים יותר גדולים צורכים הרבה יותר דלק? האם יותר יקר להחזיק אותם (ביטוח)? האם התיקונים יותר יקרים?

פורסם

שאלה קצת משונה. אם מנה באבו-חסן תשביע אותך, למה להשקיע בארוחה בפושקין?

ברצינות, תחפש מכונית לפי צרכיך, לא לפי המחיר. היום אתה יכול למצוא את אותו רכב בדיוק בגרסאות לכל התקציבים. תחליט שמתאים לך איביזה - תמצא גם אודי A1 שתיתן לך אותו דבר בפי 2 כסף. תחליט שמתאים לך ליאון - תמצא גם אודי A3. העדפה שלך לבראבו - תמצא גם ג'וליטה וגם לנצ'יה דלתא. בא לך טויוטה? לתקציב מתאים ילבישו לך אותה בסמל לקסוס. C3 עם פוזה? DS3. פוקוס הופכת לוולוו S40.

למכונית גדולה ויקרה יותר מכפי צרכיך יש אולי יתרון אחד, תאורטי, של בטיחות פסיבית (כמובן תלוי ברכב הספציפי). החסרונות רבים - משקל עודף וצריכת דלק, סרבול בתמרונים וקשיים בחניה, ירידת ערך חזקה יותר בד"כ. כל זה על הנייר. אם יש לך כסף עודף, לדעתי עדיף להשקיע אותו בשדרוג רמת אבזור או המותג, כפי שרשמת למעלה, לפחות אז ההוצאה חד פעמית: החסרונות של רכב גדול יותר, לעומת זאת, ילוו אותך כל הזמן.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מסכים איתך באופן כללי. אבל עדיין ישנם הבדלים משמעותיים בין הרמות שציינת. הרגשה בתוך הרכב וביצועים נבדלים בין רכב משפחתי עממי לבין משפחתי גדול.

לדוגמא יש הבדל בין פוקוס למונדאו, אסטרה לאינסיגניה, סיוויק ואקורד וכו'. תמיד אפשר לשדרג ולאבזר דגם זול יותר, אבל עדיין הרכב לא יגיע לאותה רמה כמו היותר יקר. מה גם שבטווח המחירים שציינתי ניתן לקבל גם המשפחתיות הגדולות בגרסאות המאובזרות.

פורסם

בוא ואשאל עוד כמה דברים:

1. כמה שעות ביום אתה מבלה ברכב?

2. כמה אנשים נוסעים אתך בדרך כלל?

3. מה מאפייניי הנסיעות שאתה מבצע בד"כ ומה סך הנסועה שלך (עירוני מול בין-עירוני, הרים מול מישור וכו')?

4. כמה חשובה לך הפוזה?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התשובה מאוד ברורה:

השכל אומר לקנות רכב משפחתי, אפילו סופרמיני, חסכוני ברכישה ובאחזקה.

הרגש אומר לרכוש משהו גדול ומרשים, יקר ברכישה ושימוש.

אני חושב שאתה לא צריך להתייעץ עם חברי הפורום אלא עם פקיד הבנק שלך.

פורסם

סופרמיני בטוח שלא, אלה רכב משפחתי מרווח. העניין הוא שהתכוונתי לרכב משפחתי עד 150-160K, או לעבור לקטגוריית המשפחתיות הגדולות. ז"א מדובר פה על רכבים יותר יקרים מהממוצע.

פשוט ההבדל בין 150K לאילו שמעל הוא לא מאוד גדול. לכן רציתי לשמוע הבדלים וכדאיות רכישה.

פורסם

הקצנתי בכוונה. רציתי להדגיש שבמקרה שלך צריך להבחין בין מרכיב ההתניידות לצרכים שאינם קשורים ישירות לרכב עצמו. בהודעת הפתיחה שלך יש סתירה מסויימת כיון שחד אתה מתעניין ברכלי רכב יקרים, מאידך אתה מעלה שאלות לבי עלויות, מה שמראה שאתה רגיש לעלויות, לא בדיוק מה שתמאים למי שמחפש רכב יוקרה.

תבין, בחוגים שבהם אני מסתובב לגודל ודגם הרכב אין כל משמעות חברתית. אני בחרתי לפני מספר חודשים ברכב הקטן ביותר שיוכל להכיל את משפחתי בנוחיות סבירה, לא כיון שלא יכולתי להשקיע עוד כמה עשרות אלפי ש"ח ברכב, אלא כיון שאף אחד ממכרי לא שם לב לדגם הרכב שבו אני נוהג, והתיחסו אלי עם המכונית הישנה והחבוטה בדיוק בצורה שבה מתיחסים אלי עם המכונית המשפחתית-סטנדרטית החדשה, או אם הייתי מתנייד בתחבורה ציבורית או אם היתה לי BMW נוצצת.

כנראה שאתה שייך לקבוצה חברתית אחרת, שבוחרת את הרכב על סמך הרושם שהוא עושה על אחרים. אולי תבדוק במה נוהגים חבריך או עמיתיך? ואם להיות גס - בחר רכב שיראה ש"לך יש יותר גדול".

נראה לי שאתה צריך להעלות דגמים ספצפיים שמצאו חן בעיניך, כדי להכיר את יתרונותיהם וחסרונותיהם (גם הכלכליים וגם הטכניים).

• תוכן חדש...