Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי C5 שנת 2003 מנוע 1800 עכשיו דבר שמאוד מעצבן אותי באוטו הוא שכשאני עוזב את הגז נגיד אז במכונית רגילה זה ממשיך לנסוע בערך על אותה מהירות לא מוריד יותר מידי מהר ואילו אצלי באוטו שאני עוזב את הגז זה מרגיש כאילו הוא מפעיל אוטומטי את הבלמים או מוריד ישר איזה חצי הילוך האם זה תקין או שזה איזה בעיה באוטו???

פורסם

תקין בהחלט!

מזל טוב, יש לך ברכב גיר יחודי מסוג AL4. הנה קצת חומר על הגיר (באנגלית. לצערי לא נתקלתי בחומר בעברית בינתיים)

בהילוכים 2-4 יש נעילת מומנט, והגיר מוריד הילוכים כשצריך (מתחת ל1.3K סלד בד"כ)

אני מאוד אוהב את הגיר (אצלי בקסנטיה 2.0) אם כי רבים (לפחות מתוך כתבי הרכב) אוהבים להשמיץ את הגיר הזה. צריך להתרגל לגיר, אחר כך אי אפשר עם גיר אחר! (פה אני יודע שקצת נסחפתי, אין צורך להעיר!)

אם אין לך בקרת שיוט, נסה להוסיף לרכב - זה יפתור את בעית ההאטה.

נ.ב. הגיר מקבל נתונים מדוושת התאוצה, מערכת ההזרקה ודוושת הבלם. ואצלי כשאני מרפה מהמצערת - אין האטה משמעותית, וכשאני רוצה להאט אני מוסיף נגיעה קלה בדוושת המעצור, ואז הגיר נכנס למוד של האטה (זה מהכרות עם הגיר, לא מקריאה בתעוד)

בכל מקרה אם יש תקלה קריטית בגיר אז הוא ננעל על הילוך שלישי ומדליק נורת SERVICE, וכדי לאתר תקלות אחרות (פחות קריטיות) אפשר לחבר את הרכב למחשב.

פורסם

תודה רבה על העזרה... עכשיו עוד שאלה קטנה סתם אם נגיד אני רוצה לתת קיק אז עדיף לשחרר שנייה תגז ואז ללחוץ או פשוט להמשיך ללחוץ עד הסוף???...והאטה הזאת גם גורמת לצריכת דלק גם יותר גבוהה לא???

פורסם

כשרוצים לתת קיק - אני ממליץ מנסיון לתת אותו מהר (מכה אחת).

כמו כן נסה לברר אם מותקנת אצלך התוכנה המעודכנת בגיר.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אם אין בעיות מיוחדות בגיר (כמו מכות במעבר הילוכים) ואתה מרוצה מהפעולה של הגיר - אל תמהר לעדכן את התוכנה.

הורדת הילוכים - קודם כל זה הגיר, ואין אפשרות לשנות את זה. שנית זה דווקא חוסך דלק, לא מבזבז דלק (חוסך גם ברפידות בלם בשימוש נכון, אני כמעט לא נוגע בבלם) כמובן כשמדובר בהאטה. לחסכון בדלק באופן כללי צריך להשתדל לשמור על מהירות קבועה (וכאן ההמלצה להוסיף מערכת בקרת שיוט - "קרוז קונטרול")

להורדת הילוך (ברור שקיק מבזבז דלק, כן?) אם אתה מתכנן עקיפה ומעוניין לאלץ את הגיר להוריד הילוך אז השתמש במצב ספורט אם קיים אצלך או בטיפטרוניק, או פשוט תן קיק. בלי להוריד גז קודם - זה רק מבלבל את הגיר!

פורסם

אני חושב שהגיר תקין אין איזה משו מוזר שהוא מעביר הילוך או משו... ומה זה העדכון הזה שאמרתם לעשות מה זה אומר מה זה יעשה וכמה זה יעלה?... ועוד בעיה קטנה שיש לי באוטו זה שהוא רועד בניוטרל והחלפתי כבר תושבות פלגים ורצועת טיימינג וזה עדיין רועד מה זה עוד יכול להיות אני לא מבין??... אה וכמה יעלה לעשות בקרת שיוט לאוטו?

פורסם

הפטנט עם ההאטה לפני בלימה אחלה פטנט,לגבי הרעידות תבדוק תושבות מנוע וגיר הבעייה קרוב לוודאי משם.

עדכון תונה לגיר בכל מקרה כדאי לעשות כי הגיר יעבוד פשוט יותר טוב.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

תקין לגמרי, הכל תלוי בגיר.

אני נוהג עכשיו על המונדיאו החדשה עם גיר הpower shift כפול המצמדים וברגע שאני עוזב את הגז האוטו מאט משמעותית, פשוט מתרגלים.

פורסם
תקין לגמרי, הכל תלוי בגיר.

אני נוהג עכשיו על המונדיאו החדשה עם גיר הpower shift כפול המצמדים וברגע שאני עוזב את הגז האוטו מאט משמעותית, פשוט מתרגלים.

שכרתי לי רכב כזה לטיול לצפון. מ-א-ד נהנתי מהרכב !

והנטיה שלו להאט בלי גז בסל"ד נמוך היא תענוג צרוף !!

הרכב גם משמעותית יותר חזק מהמונדאו הקודמת שהיא עגלתית נורא !

פשוט עגלה עם סוסה בגיל העמידה !

פורסם

ברוב הרכבים האוטומטים שחרור הרגל מהגז גורמת, להעלאת הילוך.

אחת התכונות היותר טובות של הגיר הזה היא העובדה שהוא לא מעלה הילוך ומשאיר אותך ברצועת הכוח היותר אופטימלית.

תחשוב מה קורה כשאתה נוהג בגיר ידני, האם לפני רמזור אתה משחרר את הרגל מהגז ומעלה הילוך ? להפך, רוב האנשים אפילו מורידים הילוך (לא מהסיבות הנכונות).

• תוכן חדש...