Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

היום הייתי במוסך,

ניתקו לי את הרדיאטור הפנימי (יומיים עבודה ומעל 2000 שקל כדי לתקן...),

והחליפו לי חיישן טמפרטורה (שמחובר מתחת הפלאגים, תסלחו לי על הבורות, אבל אני לא יודע המונח המקצועי),

ואת הרוטור של הפלאגים,

בצהריים, אחרי בערך 20 דקות נסיעה ראיתי שהטמפרטורה מתחילה לעבור את ה-90 מעלות (הגיע עד 100, אולי טיפה יותר),

פתחתי מכסה מנוע וראיתי שהמאוורר הקדמי עובד,

יש לי את האוטו כבר מעל 3 שנים ובדרך כלל (גם בקיץ) הטמפרטורה לא עוברת את ה-90,

זה קרה לי רק כמה פעמים בנסיעות ארוכות ומאומצות (בגלל זה אני לא נוסע איתו נסיעות כאלה),

במוסך אמרו לי שזאת טמפרטורה הגיונית, ושעד 107 מעלות זה בסדר.

ראיתי גם בפורום דיון דומה, שבו נאמר שבספר היצרן כתוב שעד 110 מעלות זה בסדר,

לא יודע אם זה קשור, אבל לפני שנה בערך הייתה לי בעיה רצינית של התחממות (110 מעלות, מים רותחים) בגלל צינור שהתפוצץ ואחרי זה שוב בגלל שהתרמוסטט נדפק (את שניהם כמובן החליפו לי).

השאלה שלי היא האם הטמפרטורה הזו בסדר וכשנסיעות מאומצות הטמפ' עולה זה נורמלי ואני סתם נלחץ?

והאם יכול להיות שבגלל שהחליפו לי חיישן טמפרטורה אני פתאום רואה את הטמפרטורה האמיתית?

המון תודה,

דודי.

פורסם

יכול להיות שהשינוי בטמפ' נובע מהחלפת החיישן, אבל יכולות להיות גם סיבות אחרות. בלי קשר- לקחו לך 2000 שקל רק בשביל לנתק את הרדיאטור או שהחליפו אותו?

פורסם
יכול להיות שהשינוי בטמפ' נובע מהחלפת החיישן, אבל יכולות להיות גם סיבות אחרות. בלי קשר- לקחו לך 2000 שקל רק בשביל לנתק את הרדיאטור או שהחליפו אותו?

לא, לא לקחו לי 2000 שקל,

ניתקו לי אותו (ב-100 שקל),

האופציה הייתה או להחליף אותו או לנתק, ובחרתי לנתק.

פורסם

התנעתי מקודם את האוטו בחנייה,

האוטו הגיע מאוד מהר ל-90 מעלות (מ-50 מעלות תוך בערך 2 דקות),

פתחתי את המכסה מנוע ושמתי לב שהמאוורר הקדמי (המאוורר הגדול בקדמת האוטו)

דולק רק כאשר המיזוג+איוורור דולקים (כפתור A\C לחוץ והמאוורר על 1).

כאשר אני מכבה את המזגן, המאוורר מפסיק להסתובב,

המנוע דלק במשך 5~10 דקות ולא התקדם מעבר ל-90 מעלות.

האם בטמפרטורה של 90 מעלות המאוורר אמור להסתובב, או שהוא מסתובב רק כאשר עוברים את ה-90 מעלות?

פורסם

ברכבי קונצרן VAG מחוג הטמפ' צריך להיות קבוע על 90 מעלות צלזיוס בחורף ובקיץ (רק במקרים חריגים מאוד המחוג עשוי לזוז כלפי מעלה מעבר ל-90 מעלות צלזיוס).

גם ברדיאטור הפנימי זורם נוזל קירור, למעשה הינו חלק ממעגל הקירור של נוזל הקירור לכן ייתכן בגלל ניתוק הרדיאטור הטמפ' של נוזל הקירור עולה מעבר ל-90 מעלות צלזיוס.

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם

בזמן שהרכב עומד עם מנוע עובד כ 5-10 דקות השעון צריך להראות 90 והמאוורר

אמור לעבוד כדי למנוע מהטמפרטורה לטפס אל מעל ה 90 .

תחכה קצת בסבלנות ואני מאמין שתראה אותו עובד לבסוף .

בכל מקרה אם המאוורר עובד קבוע במצב מזגן אז המאוורר עצמו תקין .

תמשיך לעקוב ולראות אם ההתחממות שוב חוזרת ,יש מצב שנלכד אויר במערכת

כשיצאת מהמוסך ולכן המנוע מעט יתחמם .

תבדוק את מפלס נוזל הקרור כשהרכב יהיה קר בבוקר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

האם כאשר הרכב עומד והחום מנוע עובר את ה100 מעלות ואתה מתחיל לנסוע הטמפרטורה יורדת חזרה ל90 ?

אם כן אז סביר שיש לך בעיה בחישן חום מאוורר .

בכול מקרה המאורר שלך תקין מכנית כי כאשר אתה מדליק מזגן הוא עובד.

• תוכן חדש...