Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי בעיה מוזרה...

קודם כל היא אוכלת ה מ ו ן דלק (6.6 ק"מ ליטר, הרוב מחוץ לעיר). הפלאגים נקיים ומכשיר co מראה תוצאה דווקא די ענייה בדלק.

בהמשך לזה הסחיבה די עצלנית ובמיוחד בטורים גבוהים שבהם כמעט לא מורגש שינוי.

ההתנעה קלה מאוד, גם בקר וגם בחם. יחד עם זה כשהרכב קר הוא נוסע סבבה כדקה ואז מתחיל לאבד כח בצורה דרמטית. אחרי כ 10 שניות יש באקפייר חזק מהמנוע ואז הכח חוזר. המשחק הזה חוזר על עצמו ב ד י ו ק באותם מרווחי זמנים כ 4 פעמים ואז המנוע "משתחרר" והוא מתחיל לנסוע נורמאלי. כל התהליך לוקח כ 3-4 דקות.

כל הוואקומים במנוע מסודרים פיקס, יש לציין שאם התופעה קוראת בזמן שהרכב עומד שעון הוואקום מזנק למעלה. בנוסף לזה דוממתי פעם את הרכב בזמן שהתופעה קרתה ואז היה קשה מאוד להניע אותו מחדש.

מה עוד? מערכת הצתה בסדר גמור, חוטים ופלאגים חדשים, אין סימן לאיזושהיא בעיית הצתה.

לפי מיטב ידיעתי במקרה של אינג'קטורים בעייתיים הרכב יהיה עשיר בדלק ויעשן, אצלי שתי התופעות הפוכות וגם אין עשן כשהתפועה קורית.

כל זה מוביל אותי למחשבה שזה מחלק הדלק. מישהו התנסה בבעיה דומה?

קראתי קצת ברשת על הרכב המערכת ודובר על צינור מחזיר שעלול להיות סתום ועל פילטר (?) בכניסה למחלק. מישהו מכיר? חוץ מזה, הבנתי שאם יש בעיה זה בגלל גומיות או רינג שהידרדרו ובעיקרון אפשר לשפץ את המערכת. שוב, מישהו התנסה? אשמח לשמוע ממי שהיתה לו בעיה דומה במערכת כזו, במיוחד אם יש מישהו שהעז לשפץ את המחלק בתקווה שזה הצליח...

תודה מראש לעונים

איתן

פורסם

לכל רכב - והבעיות האקזוטיות שלו...

אמרת שבדקת את מע' הוואקום והיא תקינה וכן, כאשר המנוע קר (ז"א, האוטו עמד במנוחה זמן ממושך) הכל 'תקין'.

הייתי מנסה לבדוק האם פילטר הזרקה לא סתום: מובן שפילטר חיצוני, אבל ייתכן ויש לך גם פילטר דלק פנימי בתוך מיכל הדלק (באודי הוא 'יושב' על פתח יציאת הדלק מהמיכל אל המנוע. הגישה אליו היא דרך פתח המצוף).

אפשרות נוספת, היא משאבת הדלק - אשר ההספק פוחת לאחר שהיא 'מתחממת'.

פורסם

אתה יכול לנסות לתת מכות עדינות בפטיש קטן על מחלק הדלק תוך כדי פעולה של המנוע. אם יש לכלוך קטן שנתקע, אולי זה ישחרר אותו. אומרים שלפעמים זה עובד.

דני

פורסם

היי,

אם יש לך הזרקת דלק מכנית אני חושב שתנסה לחבר שעון לחץ דלק (בדרך כלל יש חיבור במיוחד לזה במחלק הדלק) ולראות אם אין נפילה בלחץ הדלק בזמן שהמנוע מתחיל לקרטע. אם אין נפילה בלחץ הדלק - המשאבות והפילטרים תקינים...רק צריך לברר את תחום הלחץ אצלך ברכב.

בשלב הבא הייתי מנסה לבדוק את ה warm up regulator - WUR. אמנם רכיב זה בשימוש רק כאשר הרכב קר אבל יתכן וישנה בעיה חשמלית שגורמת לו לשגע את זרימת הדלק. תוכל לחפש יותר פרטים בגוגל לגבי מיקומו והבדיקות שיש לעשות.

אם הכל נראה בסדר - לפני שאתה מפרק את מחלק הדלק - פשוט תקנה חומר איכותי שמנקה את מערכת הדלק והמזרקים ותשפוך לפי ההוראות לתוך מיכל הדלק ותראה אם יש שיפור. אם יש לכלוך קל במחלק הדלק - זה יפתור את הבעיה.

בהצלחה!

בהפתעה מוחלטת, הגיעה אהבה חדשה...

פורסם

אתה צריך לכוון את המחלק דלק -אני אכלתי הרבה חרא ממנו בסוף הבאתי אחד אחר מפירוק וכיוונו לי אותו והאוטו חזר לנסוע רגיל.

זה מפתח הלן קטן צריך שם וצריך להיזהר בסיבוב ימינה שמאלה -אני שיחקתי והמנוע לא הניע יותר וגררתי את האוטו למוסך וגם שם הכיוון היה אבוד והחליפו לי לאחד אחר.

האם המצתים של בוש? כי לי תמיד אמרו שהמרצדסים זה רק בוש שאר החברות לא טובות וגורמות לזיופים וזה קרה לי בפועל הרבה.

אני מציע שלפני הכל שהמוסך יפרק את הכניסה והיציאה של המחלק וייתן שם לחץ אוויר -אצלי עשו זאת ויצא כמויות חלודה שאין לי מושג איך המנוע עבד...

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
היי,

אם יש לך הזרקת דלק מכנית אני חושב שתנסה לחבר שעון לחץ דלק (בדרך כלל יש חיבור במיוחד לזה במחלק הדלק) ולראות אם אין נפילה בלחץ הדלק בזמן שהמנוע מתחיל לקרטע. אם אין נפילה בלחץ הדלק - המשאבות והפילטרים תקינים...רק צריך לברר את תחום הלחץ אצלך ברכב.

בשלב הבא הייתי מנסה לבדוק את ה warm up regulator - WUR. אמנם רכיב זה בשימוש רק כאשר הרכב קר אבל יתכן וישנה בעיה חשמלית שגורמת לו לשגע את זרימת הדלק. תוכל לחפש יותר פרטים בגוגל לגבי מיקומו והבדיקות שיש לעשות.

אם הכל נראה בסדר - לפני שאתה מפרק את מחלק הדלק - פשוט תקנה חומר איכותי שמנקה את מערכת הדלק והמזרקים ותשפוך לפי ההוראות לתוך מיכל הדלק ותראה אם יש שיפור. אם יש לכלוך קל במחלק הדלק - זה יפתור את הבעיה.

בהצלחה!

1. רכיב ה- warm up היה יוצר בעיית הנעה במנוע חם. הבעיה המותארת נראית כמו אי-הגעת דלק רגעית אשר חוזרת על עצמה במחזוריות. (האם יש ברכב 'אקומולטור'/ משווה לחצים? נראה כאילו נוצר ואקום אשר מונע מכמות מספקת של דלק להגיע. ייתכן גם בעיית פילטר סתום, משאבת דלק עייפה, צינורות נשם סתומים או יניקת אויר, וכו')

2. אני הייתי נזהר מאוד מאוד לפני שהייתי נוגע במחלק דלק (ובוודאי שלא מעז לגעת בזה בעצמי, אלא משאיר זאת לבעל מקצוע (ויש בעלי מקצוע המתמחים בתחום): יתכן שעצם המגע שלך יגרום נזק - ולך תשיג...יקר מאד וכואב לכיס. וזה ישבית את האוטו לחלוטין.

פורסם

קודם כל תודה רבה לעונים.

נסיון ראשון להיום. פורקו הצינורות המובילים למחלק, יפים ונקיים לחלוטין. פורקו הכניסות והיציאות עצמן, ומסתבר שבתוך הכניסה למחלק יש פילטר קטנטן שהיה סתום. הפילטר נוקה ונפתח, הרכב כוון מחדש ועושה רושם שהנסיעה השתפרה. ניסע קצת ונראה אם הרכב הפסיק להיות אלכוהוליסט...נראה גם אם יהיו גמגומים בבוקר.

בקשר לשאר העצות, משאבת הדלק והפילטר חדשים למדי. בכל המרצדסים מהשנים הללו זו יחידה שישבת מתחת לרצפה אחרי היציאה ממיכל הדלק ולא ידוע לי על עוד פילטר במיכל עצמו. בכל מקרה כאמור, הם די חדשים.

חוץ מזה, אני מכיר בעלי מקצוע מדהימים בתחום הזה אבל אם הם יצטרכו לגעת במחלק בעצמם זה יעלה, והרבה..מאחר ואם זה יהיה כך עדיף לי כבר להחליף את כל המנוע שכבר לא בשיאו אני מנסה למשוך כמה שאפשר לבד בלי להשקיע יותר מידי במשהו שיזרק ממילא אבל הצריכת דלק הורגת אותי...זו הסיבה שאני מנסה לעשות מה שאפשר לבד ובכל מקרה אני לומד ככה וגם זה לא רע.

פורסם

מנוע חיפשת - אצל ראובן ממוסך "מרכז איילון" בת"א - מצאת

עד כמה שידוע לי יש לו שם מנוע עבור 190.

בהצלחה.

מצא משה

פורסם
מנוע חיפשת - אצל ראובן ממוסך "מרכז איילון" בת"א - מצאת

עד כמה שידוע לי יש לו שם מנוע עבור 190.

בהצלחה.

עדיף אם כבר להשקיע אז מנוע מייבוא ולא פירוק מקומי ממליץ על אזולאי חלפים 99.99% שהמנוע לא יאכזב בכלללל

פורסם

בענין המנוע, בינתיים אני מושך עם המנוע הזה. לא מעשן, כמעט לא אוכל שמן. מנפח ועושה רושם שינפח ככה גם עוד 100000 ק"מ...נוסע ונוסע בלי שום סימן שמשהו מטריד אותו. איך הם בנו את הדברים האלה??????????????

ובכל מקרה למצא מנוע חליפי (וזה בהחלט לא יהיה מפירוק מקומי...) זה לא סיפור קשה במיוחד. הבאתי גם בעצמי מנועים מחו"ל לרכבים הרבה יותר נדירים וקשים להשגה מזה. בינתיים אני משתעשע בכל מיני מחשבות על מנועים יותר מעינינים...יש הצעות?

אחרי ניקוי הפילטר הקטנטן חוסלה תופעת הגימגומים בבוקר והרכב נוסע באמת יותר טוב. בקשר לצריכת הדלק...אההמ...עוד לא נסעתי מספיק אבל לא עושה רושם שיש שינוי גדול...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, הבעיה "נפתרה" ואני יצאתי טמבל :?

לפני כמה ימים הבעיה חזרה, אבל הפעם לא הפסיקה. אמרתי לעצמי שזו הזדמנות לקחת אותה לאחד המומחים בזמן שהתקלה קורית ולראות מה העניינים.

אז פתחנו צינורות בכל היציאות מהמחלק ומכולם זורם בנזין. אז זה לא זה..כבר לקחתי כלי בשביל להחליף בין המזרקים כשאפרים הגאון שאל אותי "בדיקת קומפרסיה כבר עשית?"

למה בדיקת קומפרסיה שאלתי אם לפני יומיים הכל תפקד בסדר, הפלאגים נראים סבבה, האוטו לא עישן בכלל וכו' וכו'. אפרים ענה "ליתר בטחון, כשצילינדר אחד לא עובד וזה לא הצתה ולא דלק, קודם כל מתחילים משם. בכל בדיקה יש סדר פעולות נכון"

אז חיברנו שעון לצילינדר הסורר, התוצאה 0. עגול...:evil:

אז זהו, מתחילים לחפש מנוע חדש, וזה היה שיעור קצר על הגיון נורמאלי של מכונאי אמיתי :x

פורסם

בינתיים אני משתעשע בכל מיני מחשבות על מנועים יותר מעינינים...יש הצעות?

כן יש הצעות - מנוע 2.5-16 מוזרק.

באם יש לך ניסיון עשיר בלהביא מנועים מחו"ל - זה המנוע שעליך לשקול להביא.

בהצלחה

מצא משה

פורסם

מזכיר לי מאוד את מה שהיה לי עם החיפושית ,המנוע לא סחב הכי טוב ,הרעיש ,לאחר כמה חודשים החל לאבד כוח ולשתות דלק בכמויות .

באמצע נסיעה בלילה נתלש הפלאג מהראש מנוע חלקית וגרם לבריחה חזקה ,ניסיתי לחזק מעט והכל הלך , החלפתי מנוע לאחד אחר .

עכשיו אין צריכת שמן בכלל, מניע בנגיעה ,נוסעת 100 בכיף לא עם דוושה ברצפה (מנוע 1200 בכל זאת..) סוחבת הילוך רביעי על 50 בעליה וכמובן יש שקט.

שהלך המנוע הקודם בעליה משכתי את ה3 עד 60 קמ"ש ובקושי היא סחבה...

במרצדס שהייתה לי היו מדרגות בכל הצילינדרים ,המנוע אכל המון שמן ,הייתה בעיה בצילינדר השלישי מכיוון החזית ,הוחלף כבל הצתה והוא חזר לעבוד והמנוע עבד עוד הרבה אחרי.

מוזר מה שאתה אומר ,כמה הקומפרסיה בשאר הבוכנות? אולי השסתום נשרף? המנוע מנפח חזק?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

מאוד יכול להיות שמדובר בשסתום שרוף, אבל זה לא מנוע ששוה להשקיע בו יותר. הוא מנפח מאוד חזק וכבר כשקניתי את האוטו ידעתי שהבוכנות חופשיות. הוא היה לקראת הסוף ככה או ככה, רק שחשבתי שמרצדס סובארו תסחוב עוד הרבה יותר זמן...

• תוכן חדש...