Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אני בטוח שכמה פה עוסקים בנושא (מרק10) , אני מחפש לקנות כ10-12 לוחות נחושת להכנת מעגלים מודפסים (PCB).

אפשר בשני השיטות UV, חומצת Ferric Chloride.

לוח חד צדדי, עובי נחושת רצוי כמה שיותר עבה, גודל חתיכה בערך 10X10 רצוי בגודל A4 שאני יוכל לחתוך לבד.

אני מירושלים, השאיפה זה כמה שיותר קרוב או משלוח.

תודה לעוזרים.

אודי A4

דימה.

פורסם

נסה פה.

אנסה לדלות מעט יותר מידע כשאוכל, רלוונטי לאיזור חיפה אך אולי תוכל לארגן משלוחה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
שלום חברים.

אני בטוח שכמה פה עוסקים בנושא (מרק10) , אני מחפש לקנות כ10-12 לוחות נחושת להכנת מעגלים מודפסים (PCB).

אפשר בשני השיטות UV, חומצת Ferric Chloride.

לוח חד צדדי, עובי נחושת רצוי כמה שיותר עבה, גודל חתיכה בערך 10X10 רצוי בגודל A4 שאני יוכל לחתוך לבד.

אני מירושלים, השאיפה זה כמה שיותר קרוב או משלוח.

תודה לעוזרים.

לוחות נחושת ליצירת מעגלים מודפסים המתאימים לשיטה שבה משרטטים את המוליכים החשמלים בעזרת טוש על בסיס שמן או לטראסט הם:

1. לוחות נחושת להכנת מעגלים מודפסים הם בעלי עובי סטנדרטי של 1.6 מילימטר כאשר עובי ציפוי הנחושת הינו מיקרונים בודדים ואין צורך ביותר מזה.

לא תמצא בארץ משהו יותר עבה מהסטנדרט המקובל אלא אם אתה חברה שמייצרת מעגלים מודפסים שמייבאת את לוחות הנחושת.

2. יש מספר חנויות באיזור שדרות הר-ציון בת"א שבהם תוכל לרכוש לוח FR מצופה נחושת במידות של 10X10 סנטימטר או יותר אבל לא בגודל A4.

בצע חיפוש בפורום ותמצא עוד מידע שרשמתי בעבר.

לוחות רגישים לאור UV תוכל לרכוש בקישור:

http://www.2ata.com/Product.asp?Pid=812&Cat2Cat1ID=5046&Cat2ID=7052

מניסיון רב שנים אם אתה יכול להזמין מעגל מודפס מוכן במחיר של 500 שקלים עבור יחידה אחת לך על זה.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש גם את האתר הזה:

http://batchpcb.com/index.php/

אתה משלם לפי הגודל של המעגל אותו אתה צריך. המחיר זה 10$ עלות הקמה + 2.5$ לכל אינץ' רבוע (למעגל דו שכבתי).

Daihatsu Charade 1.5i Classic

♦♦♦○○○♦♦♦○○○○○♦♦♦○○○♦♦♦

פורסם

אינני מכיר את האתר אבל אני מנחש שהמזמין צריך לשלוח קובץ גרבר+קובץ קידוח ולשלם עבור משלוח מארה"ב שאינו זול בדרך כלל.

איזה כייף לי :)

פורסם

כן, הקלט הוא קבצי גרבר. לגבי המשלוח (שהוא מסין, אגב) - זה מגיע במעטפה רגילה לכן אני לא חושב שזה יקר במיוחד.

Daihatsu Charade 1.5i Classic

♦♦♦○○○♦♦♦○○○○○♦♦♦○○○♦♦♦

פורסם

מרק ומיקי תודה, ברווז לא הבנתי על מה אתה מדבר בכלל.

מיקי אכן זה יכול להיות אלטרנטיבה טובה, אבל אני נוהג לא לסמוך על סינים ובנוסך זה לא זול.

מרק לא הבנתי למה התכוונתה 500 שקל למעגל מוכן זה הרבה, ביחוד שאני צריך 10.

בכול מקרה תודה לשניכם בסוף מצאתי את מבוקשי לוחות של 10X10 במחיר הולם של 15 שקלים ליחידה.

אודי A4

דימה.

פורסם

במידה ואתה לא עובד עם רכיבי SMT, תצטרך מקדחה יציבה מאוד ומקדחי solid carbide. מרק ימליץ לך לקנות מקדח (בין 0.8ממ ל- 1ממ) בעלות של כ- 50ש"ח לבודד אבל אני קניתי באיביי בערך 30 מקדחים משומשים קלות (ומעולים) בסכום הנ"ל. בכל מקרה קח בחשבון שהמקדח מאוד שביר.

תוכל לראות כמה תמונות של תהליך שעשיתי פה.

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

• תוכן חדש...