Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי את אותה כתבה במרקר ובמוטוקאר שמשווה בין ארצות שונות כמה משכורות צריך לחסוך כדי לקנות רכב חדש מסוג מזדה 3.

נניח שהגדרת משכורת ממצועת היא זהה בכל המדינות וגם אם אפשר להתווכח עליה, לא תיצור פער משמעותי.

ובנוסף נניח שבדקו לגבי אותה רמת גימור ומיפרט מכני זהה.

בישראל נדרשות 14.2 משכורות, בספרד 9.0, גרמניה-בלגיה-בריטניה 5.4, ארה"ב 3.8.

אם עושים חשבון לפני כל המיסים ומע"מ ו"כל טוב" שישראל מוסיפה על המחיר הבסיסי, הרי שמכונית עממית כזו, כולל הרווח של היצרן, עולה כ-10,000 דולר, משהו כמו 35 עד 40K ש"ח.

במחירים כאלו אפשר להצעיר את גיל הרכב הממוצע, לתת לציבור הרבה יותר בטיחות וגם נוחות וטנוטולוגיה, ולאפשר ליותר אנשים רכב איכותי וטוב יותר.

אז למה פה זה עולה פי 3 ????? במילים - עוד הרבה מאוד עשרות אלפי שקלים.

במקביל יש התעוררות מנהלתית (לאו דווקא ישומית) סביב יבוא אישי שתנתן לגיטימציה לסוכני יבוא אישי.

בגלל כל מיני סיבות הנושא מנוון בארץ, למעט רכב יקר במיוחד.

לפי הידוע לי, בלגיה היא מוקד גדול לקניית רכב באירופה לצורך שינועו לארצות אחרות ביבוא אישי. המקומיים והמדינה מרוויחים, עוד מקומות עבודה, עוד ענף במשק.

ניתן לצפות שבארץ יהיו מהומות מצד היבואנים הבלעדיים, מאמץ לטרפד יוזמות כאלו, איומים במניעת תמיכה באחריות - רק שאם זה יצליח - כולנו נרויח: גם קוני רכב חדש, ובמשך הזמן קוני רכב משומש.

משכורות לאוטו.jpg

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עלתה פעם הצעה לבטל את המיסים על רכב ובמקום זה לייקר את מחיר הבנזין משמעותית.

בישראל, כשאתה מקצץ מיסים בדבר אחד - אתה משלים את הפער ע"ח דבר אחר.

משום מה נראה לאנשים שמיסים אחרים פחות כואבים.

לפעמים המיסים האחרים, כואבים הרבה יותר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

למה - כי צריך כסף ממך,ממני להחזקת הממשלה, הסכמים קואליציונים תמיכות , ומשכורות לבכירים - מה אתה לא יודע..

ולבסוף הטענה כי תשתית הכבישים לא תעמוד בעומס כמות הרכבים - באמת .. ולמה שלא תשקיעו בכבישים מהמיסים שלנו .

או רכבות ותחבורה ציבורית איכותית .

הם רק שוכחים להזכיר כי רכבים נגרעים ממצבת הרכבים במדינה עם הכנסת רכבים חדשים .

ורכבים יוצאים כל שנה משוק הרכב , תאונות גריטה , הפקדת רישיון והורדה .

ולבסוף - גם רכב חדש צריך לשלם עבורו הוצאות אחזקה , ביטוח ,דלק,טיפולים בלאי - זה הוצאות קבועות העולות כסף לקונה .

נכון כי בתחילה יכנסו רכבים רבים , אבל בסוף מגיעים לאיזון הגיוני , זה נקרא כוחות שוק ,

(ישראל מבחינת כמות רכבים ביחס לאוכלוסיה במקום די נמוך - אבל ביחס למספר רכבים לק"מ כביש במקום גבוה מאוד, צפוף)

קבל דיונים דומים , ותבין , המדינה ממקסמת רווחים , מהיכן שאפשר - ראה העלאת מחירי הדלק לאחרונה .

1. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=334564&highlight=%D7%9E%D7%9B%D7%A1&page=3

2. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=325730&highlight=%D7%9E%D7%9B%D7%A1

3. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=204971&highlight=%D7%9E%D7%9B%D7%A1

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בארה"ב ובעוד כמה מדינות מתוקנות ליסינג הוא פעולה הגיונית וזולה.

לדוגמא מאזדה 3 i-sport מנוע 2 ליטר ואבזור לא רע עולה בחודש 199 דולר, ללא מקדמה.

מאזדה 6 עולה 249 בחודש, מאזדה 5 עולה 259 ומיאטה עולה 269, RX8 339 בחודש.

טויטה קאמרי בליסינג נכעה בין 159 ל239 לחודש בהתאם לרמת הגימור.

זה לא ליסיניג תפעולי, אתה אחראי לטיפול ברכב אבל באמת, כמה טיפול צריך רכב חדש תחת אחריות ?

הבעיה היא לא רק במחירי הרכב בהשוואה למדינות זרות, אלא גובה המשכורת מול גובה ההוצאות, מאוכל לדיור.

תקחו בחור צעיר שעובד על שכר מינימום בארץ מול מינימום ברוב ארה"ב, בוא נאמר 22 ש"ח מול 9 דולר.

4400 ש"ח בחודש בישראל מול 1800 דולר בארה"ב.

האם הבחור הישראלי יכול להשכיר דירה ולהחזיק רכב נורמלי? והאמריקאי ?

ומה עם הוא סטודנט? מה העלות של הלימודים ואך הוא מכלכל את עצמו עצמאית ?

בקולג' הקהילתי ליד הבית שלי, עלות של מקצוע לסמסטר הינה באיזור ה30 דולרים. ואם אתה זכאי לעזרה כלכלית אז תקבל סיוע של 1500 דולר בסמסטר.

אז זה לא רק מחיר הרכבים, מה שחורה לי הוא המציאות שמחכה לצעירים אחרי צבא, אלו שאין להם הורים בעלי ממון.

haters will hate

פורסם

אז זה לא רק מחיר הרכבים, מה שחורה לי הוא המציאות שמחכה לצעירים אחרי צבא, אלו שאין להם הורים בעלי ממון.

אתה זורה לי מלח על הפצעים ודורך עליהם :?

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
זה לא רק מחיר הרכבים, מה שחורה לי הוא המציאות שמחכה לצעירים אחרי צבא, אלו שאין להם הורים בעלי ממון.

וזה עוד כלום לעומת מה שמחכה אחרי גיל 60-65 לאלו שאין להם ילדים בעלי ממון.

פורסם

דריש, עכשיו כבר יש את חובת ביטוח מנהלים, כך שהעניין הזה דווקא צריך להסתדר עם הזמן, לא?

פורסם

אני מקווה שזה יסתדר ולא נגלה שהכסף הושקע במניות חרא או משהו כזה, תמיד יש איזה משהו ככה להמתיק את הדברים בארץ.

זה לא שבארה"ב החיים טובים יותר לזקנים שהפרוטה לא בכיסם, ז"א יש ביטוח לאומי כזה אבל ביטוח רפואי לאדם מעל גיל 60 מתחיל באזור ה650 לצדיק בתול ללא כבר רפואי שמעולם לא עישן (אפילו פאסיבית), לובש פצ-פצים ואוכל רק ירקות אורגניים.

ביטוח בריאות זה עסק יקר ! ריאלית אדם בן 60 פלוס משלם באיזור ה800-1000 דולר בחודש.

haters will hate

פורסם

אבל בנצי אל תשכח אף לרגע שהמשכורות שם מאפשרות סכומים שכאלה.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
בקולג' הקהילתי ליד הבית שלי, עלות של מקצוע לסמסטר הינה באיזור ה30 דולרים.

ובאוניברסיטה סבירה, נניח ברמה של האוניברסיטה העברית, העלות היא כ־₪30,000 לשנה בתואר הראשון.

ב־Ivy Leauge תשלם כ־25,000$ לשנה.

באוניברסיטה העברית, שכ״ל הוא עדיין רק כ־10,000₪ לשנה.

אתה בודק את המיקרו, במקום את המאקרו: עלות המחיה במדינת ישראל גבוה יחסית למשכורת, כיוון שלמרות היקור, לא עודכנו המשכורות.

בנוסף, מדינת ישראל גובה מיסים כמדינת רווחה, ונותנת שירותים כמדינה כמעט־ליברטאנית.

דריש, עכשיו כבר יש את חובת ביטוח מנהלים, כך שהעניין הזה דווקא צריך להסתדר עם הזמן, לא?

למרות החלת צו ההרחבה לביטוח פנסיוני, לאור תחזיות אקטואריות, ניתן להניח שאם יחסך רק הסכום שחובה להפריש לפנסיה, הרי שהוא לא יספיק לקיום רמת חיים נאותה לאחר גיל הפרישה.

פורסם
ביטוח בריאות זה עסק יקר ! ריאלית אדם בן 60 פלוס משלם באיזור ה800-1000 דולר בחודש.

גם צעירים, לא רק זקנים. עלות ביטוח רפואי פרטי (ללא הסדר דרך המעסיק), יכולה להגיע לכ־1000$ בחודש, לפני ההשתפות העצמית.

המערכת הרפואית בארה״ב היא היקרה ביותר בעולם, ואחת הכושלות ביותר בעולם.

כלומר, יש להם רופאים מצויינים, ציוד נהדר, וטיפולים חדשניים, אך הם נגישים רק למתי מעט.

פורסם

TAsraf, לא בהכרח, עם התנודות בכלכלה הרבה אנשים הפסידו מקומות עבודה, אין הכנסה והקצבה מספיקה למחיה, 1200 דולר בחודש זה המון המון כסף כשהקצבה שלך מכסה שכר דירה וזהו. לצערי אני רואה את זה לא מעט, אנשים שהפסידו את כספם או שלא הרוויחו משכורות גבוהות, עדיין אנחנו מדברים על שכר מינימום של באיזור ה8-9 דולר לשעה, וכן יש גם אנשים בני 50 שעובדים בשביל מינימום והם נאלצים לוותר על ביטוח רפואי.

שמואל, אני מודע לבעיות שיש במדינת ישראל והם בעיות קשות, כשיש מדיניות רווחה ואוכלוסיות גדולות נתמכות סעד כל עליה בשכר הבסיס מלווה בהעלאת קצבות מה שמכניס את המדינה לעוד צרות, הבעיה הא שזאת לא בדיוק מדיניות רווחה, כשאדם נורמטיבי נאלץ להתמודד עם הבירוקרטיה הנוראית הזאת אז הבעיה מתחילה, הדוגמא שלי: הורידו לי מס הכנסה וביטוח לאומי מהתלוש מגיל 16, כשעשיתי ניתוח בגיל 22 והייתי בחופשת מחלה ארוכה הלכתי לביטוח לאומי, תאמין לי שכמות הטרטורים פשוט גרמה לי להרים ידיים.

מה גם שהיום בישראל הביטוח הרפואי הבסיסי שווה לתחת. גם אם יש לך מכבי\לאומית\מאוחדת משלים זהב אקסטרא פלטינה אתה נאלץ לשלם על כל פלוץ שאתה עושה במדרגות של הקופת חולים.

דרך אגב, אחת הלקוחות שלי היא הדיקן של UCLA, יום אחד המתנתי לה במשרדה והתחלתי לקרוא את העלון של הסמסטר הקרוב, לא קהילתי והמחירים עדיין סבירים באיזור ה120-250 דולר למקצוע לסמסטר.

haters will hate

• תוכן חדש...