Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

IT הוא המונח הנוכחי לכל מה שקשור במערכות מחשב: תקשורת, תוכנה, תפעול, אבטחה.

נוצר לאחר שהיה MIS (תערכות מידע) ולפני זה "סתם" מחלקת מחשב. צריכים קצת שמות מפוצצים, אז שיהיה.

תראה, אתה כן צריך לחשוב כמה שנים קדימה. הגיע הזמן!

צביקה נתן לך עצה מצויינת: תואר ראשון הוא כרטיס כניסה להרבה מקומות. בצדק או לא - זה לא משנה. ככה זה וככה ישאר.

מסננים אותך לקבלת עבודה לפי הנייר הזה, מקדמים אותך (ביחוד במוסדות ציבוריים) לפי יש/אין תואר, מסתכלים עליך (גם בחורות..) לפי יש או אין. צריך הרבה מזל להגיע למקומות שיעריכו כישורים אישיים ויתגמלו בהתאם. הרבה מזל!

לא משנה במה התואר: אני מכיר מתכנתת מצויינת עם תואר בחקלאות (כי זה היה קרוב לבית ההורים), מנתח מערכות עם תואר בגיאוגרפיה, ומנמ"רים (=מנהל מערכות מידע ראשי) עם תארים בהכל חוץ ממה שקשור לתחום המחשב.

תחשוב מה מושך אותך, תחום ישומים, פיתוח, מחקר. לפי זה תתכוונן. במקצועות המחשב (זותומרת IT) יש מיגוון ענק, עם הזמן תתנסה, תוכל לשנות, תוכל להתקבע למה שיותר מתאים לך מבחינה אישית או כלכלית. המחשבים רק מתרבים (כמו סינים) ואו טו טו ישתלטו על רוב הצעדים שלנו בחיים. כלומר תמיד תהיה עבודה בתחום, והרבה עבודה.

לא תמיד מה שלומדים בתחום ה-IT ממש עוזר בעיסוק - אבל שוב, זה חלק גדול מכרטיס הכניסה.

חוצמזה, תמיד אפשר לעשות הסבה מקצועית ולשנות כיוון, אבל תתחיל בדרך הנכונה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההסבר שלך ל IT ו MIS לא ממש מדוייק.

במקרה היה לי מבחן על זה בתואר השני ביום שישי האחרון :)

תסתכל על מודל ISE ותבין על מה אני מדבר.

תמיד יש יוצאי דופן, המתכנת הכי טוב שלי בצוות שהייתי הראש שלו היה בכלל סטודנט למוזיקה אבל בן אדם שלמד בעצמו תכנות ברמות על ואין דברים כאלה.

הוא היה מקצועי וכו' וכו', אבל הוא בחיים לא הצליח וגם לא יצליח להתקבל לחברות מסודרות בצינורות המקובלים כי אין לו תואר פורמלי. [אני הבאתי אותו לאירגון ושכבתי על הגדר כדי שיעסיקו אותו, אחר כך שיבחו אותי על הבינגו הזה ככה שכולם הרוויחו]

בכל מקרה, כל אחד כטוב בעיניו יעשה.

אנשים באים מקובעים ולא מוכנים לשמוע כאן דיעה מבעלי ניסיון. דיעה ששווה זהב אז בשביל מה להתאמץ.

אנשים רוצים גם ללכת בדרך הקלה וגם להצליח בגדול , גם לעשות תואר פח וגם ללמוד שני מטר מהבית בחצר האחורית ,על הדרך לנסות עשות קריירה שבנויה טלאי על טלאי ולהכנס בדלת האחורית במקום לקרוע את התחת בפרק זמן מוגבל ולהכנס לשוק על שטיח אדום בדלת הראשית.

שיהיה בהצלחה לכולם בכל מקרה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בכל מקרה, כל אחד כטוב בעיניו יעשה.

אנשים באים מקובעים ולא מוכנים לשמוע כאן דיעה מבעלי ניסיון. דיעה ששווה זהב אז בשביל מה להתאמץ.

אוקיי, אני מניח שדברת עליי? אני דווקה כן באתי להתייעץ ובנתיים למדתי המון מהשרשור הזה והקודמים.

שאלה נוספת, מה דעתכם על תואר מדעי המחשב במכללת אשקלון? שווה משהו? שווה מאמץ? מישהו ראה\שמע?

פורסם

אם אתה טורח לעשות תואר - תעשה אותו במקום טוב.

כלומר באחת האוניברסיטאות או במכללות המובילות (אוני - ת"א , בר אילן , טכניון , באר שבע. מכללות - המכללה למנהל, המרכז הבין תחומי).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מה שצביקה-פיקה כתב.

אם תגלה שיש לך כישרון/ראש/משיכה לזה,

תוכל להתברג עוד במהלך הלימודים לאיזו עבודה.

היתרון של מקומות בסגנון ג'ון ברייס ושות', הוא שחלק מהתלמידים

כבר עובדים בתחום, ומרחיבים אופקים או משלימים משהו מטעם מקום העבודה שלהם.

זאת בניגוד גמור לאוניברסיטה רגילה, שאף אחד לא מגיע אליה כשהוא כבר עובד במשהו רלוונטי בסמסטר ראשון.

לא תיאורטי, מעשי לגמרי, ממקור ראשון.

גילית שאין לך כישרון? שזה לא מעניין אותך בגרוש? הופ, חסכת הרבה מאוד זמן, וזמן שווה כסף.

אחרי העבודה הראשונה, שום תואר-שמואר לא יוכל למנוע ממך להתקדם במקומות נורמליים

(יענו, כאלה שמעריכים עובדים על פי היכולת שלהם. יש לא מעט כאלה),

הדבר היחיד שימנע ממך להתקדם הוא אתה -

יש לך כישרון? אתה מסוגל ללמוד לבד, ומהר? יש לך אנגלית טובה? גוגל הוא ידידך הטוב?

אתה תעקוף את כל המדופלמים בסיבוב.

- - - - - -

לשם האיזון - אם יש זמן ורצון, אתה בהחלט מוזמן ללמוד לתואר,

אבל רק בתנאי שזה מקום "נורמלי". בקיצור, הייתי בוחר באחת מהאפשרויות הקיצוניות,

לא בפשרה שלא תוביל לכלום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האנס - מי יתן לו לפתח תוך כדי / על סמך הכשרה של ג'ון ברייס?

גם עבור משרות QA הסמכות של ג'ון ברייס לא ממש מזיזות לאף אחד (מתאפקים לא לגכך תוך כדי ראיון כשמציגים את זה).

המקומות האלו כפי שאמרת - הם לאנשים שכבר בעניינים רוצים להרחיב את הידע / המומחיות שלהם בתחומים מסוימים נקודתיים (חברים לדוגמא למדו בג'ון ברייס קורסי תכנות עבור פלטפורמות ושפות מסוימות ויצאו מאוד מרוצים , בעלי תואר ראשון)

(ונעזוב את זה שאתה ממש טועה לגבי מי ניגש לתואר ראשון , אני ועוד אני מעריך כחצי מהמחזור שלי עסקו עוד לפני בעולם המחשבים ברמה כזו או אחרת לפני שניגשו לתואר ראשון במדעי מחשב)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
אם אתה טורח לעשות תואר - תעשה אותו במקום טוב.

כלומר באחת האוניברסיטאות או במכללות המובילות (אוני - ת"א , בר אילן , טכניון , באר שבע. מכללות - המכללה למנהל, המרכז הבין תחומי).

ליביו

מסכים איתך למרות שיש בעיה ברשימה שלך.

הרשימה מסתיימת בשני מוסדות בהן אתה מקבל תואר בתמורה לסכומי עתק , בלי תנאי קבלה יותר מדי רציניים.

המכללה למנהל לא נחשבת מוסד מוביל במקצועות טכנולוגיים, לא יודע מה עם הבין טחונים, אף פעם לא פגשתי מישהו שלמד שם ועובד בהייטק ואני נמצא בהייטק הרבה שנים ומכיר המון אנשים.

גם לא שנקר או רופין לצורך העניין וגם לא כל מה שהוזכר כאן (אשקלון, סמי שמעון , סמי בורקס וכו'...)

אם אתה באיזור הדרום, חפש מכללה שנמצאת תחת חסותה של אוני' בן גוריון ויש מצב שגם מעניקה תואר עם חותמת שלהם, יש כמה כאלה לדעתי (אחווה או משהו כזה למשל)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, 680/90 ומעלה פסיכו וממוצע באיזור 100 ומעלה זה לא תנאי קבלה רציניים? אולי לא ברמת האוניברסיטאות - אבל נמוכים במיוחד הם לא.

לגבי זה שאתה לא מכיר , אני מכיר די הרבה , והכרתי די הרבה גם לפני שלמדתי שם.

בא נקצר את זה ונגיד שעם התואר שלי והניסיון שלי הגעתי לכמה ראיונות במקומות מכובדים מאוד לתפקידים מדהימים.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
ההסבר שלך ל IT ו MIS לא ממש מדוייק.

במקרה היה לי מבחן על זה בתואר השני ביום שישי האחרון :)

תסתכל על מודל ISE ותבין על מה אני מדבר.

. . .

שיהיה בהצלחה לכולם בכל מקרה.

חייכת אותי. במקרה אני נבחן על זה כל יום, אולי יותר שנים מהגיל של פותח השרשור.

ואין לי מושג מה זה ISE. בגלל זה כתבתי "לא תמיד מה שלומדים בתחום ה-IT ממש עוזר בעיסוק - אבל שוב, זה חלק גדול מכרטיס הכניסה".

באמת שיהיה לכולם בהצלחה. וגם הנאה מהעבודה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
מכללת סמי שמעון נכללת ברשימה הזאת? :idea:

התשובה הקצרה: לא.

התשובה הארוכה: לללללללללללאאאאאאאאא

התשובה הרצינית: עזוב לרגע את השם המשעשע. יצא לי לראות את המבחנים שלהם ולהשוות אותם למבחנים של הטכניון או אוניברסיטת בן גוריון. הם נראים כמו חימום.

אחר כך גם יצא לי לדבר עם מרצה שלימד את אותו הקורס באוניברסיטה ובסמי. כששאלתי אותו אם יש טעם לפתור מבחנים של סמי כהכנה למבחן שלו הוא צחק עלי.

המכללה למנהל היא אחת המכללות היותר טובות, אבל בתחומים אחרים. כנ"ל לגבי המרכז הבין-תחומי. בכל מקרה, אם תבחר ללמוד שם תכין מראש את הארנק של אבא, כי אין שום דרך שפויה לממן את שכר הלימוד שם בלי עזרה מסיבית מבחוץ.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

במחירים האלה עדיף ללמוד בחו"ל באחת האוניברסיטאות המובילות בעולם.

אני חייב לציין שראיתי מבחנים של מכללת אריאל בקורס שהוא אולי הכי קשה בתואר, בערך 3 שנים אחרי התואר והייתי במצב שאני יודע איך פותרים את זה, אז המצב במכללות הקיקיוניות יותר גרוע עוד יותר.

ליביו, תנאי קבלה זה יפה למראית עין כדי להקרין יוקרה ורמה גבוה.

על הנייר, מי ששופך ת'מזומן ואין לו נתונים מי יודע מה קטסטרופה מתקבל ואני יודע את זה מאנשים עם נתונים הרבה יותר נמוכים ממה שציינת. :)

אף פעם לא הבנתי איזו סיבה יש לאנשים לשלם כאלה סכומים לשנת לימודים ועוד לקבל תואר נחות משל אוניברסיטה מובילה.

רמז: התשובה בגוף ההודעה שלי.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל , אני למדתי שם ויכול להעיד על המסלולים שלי - מה שאתה מדבר זה די קשקוש.

אולי לפני הרבה שנים זה היה נכון.

ההחרגה היחידה הם המעטים מאוד שלומדים דרך מסלול קרן אור או שהתקבלו אחרי שעברו מכינה.

ספורים למחזור.

לגבי ה"במחירים האלו עדיף ללמוד בחו"ל", שנה באוניברסיטה טובה בארה"ב = יותר מתואר ראשון בכל מוסד בארץ.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

השרשור הזה קצת גורם לי להשאר בעבודה הנוכחית שלי ולהמשיך לטחון.. :?

מה לגבי הקורסים שדברתם עליהם? אני רוצה לבדוק גם את הכיון הזה. אני מתכוון ל-CCNA CNC וכו'. מה יותר כדאי, מה מבוקש יותר בשוק, איפה ללמוד וכו'.

ושוב תודה רבה לכולם על ההתייחסות, אתם עוזרים לי בצורה שקשה לתאר במילים!

פורסם

ccna הוא קורס של סיסקו שמתמקד באבטחת מידע ורשתות מחשבים. הרבה נתבים, סוויצ'ים, qos, מודמים.

mcitp- מנהל רשת של מייקרוסופט. התמקדות בניהול רשת פנים ארגונית, שמות משתמשים, הרשאות, כונני רשת וגיבויים.

• תוכן חדש...