Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מתן אני מצטער אבל מה שאתה אומר זה נסיון לעשות קומבינות כדי לחסוך קורס או שניים.

הדברים שאתה אומר מצחיקים. מה זה "התואר הזה שווה אם אתה ממשיך לתואר ראשון". זה בדיוק תומך במה שאמרתי : שהנדסאי זו תעודה שלא שווה כלום , זה גם לא תואר, זה יג'-יד', בוא נשים את הדברים על השולחן.

שוב, אתה מתעלם מהנקודה שהעליתי-הנדסאי מיועד לתת לאדם לצבור ניסיון בעבודה בתעשייה, במידה והוא שוקל להמשיך לתואר ראשון. האם תסכים עמי שבלי ניסיון בתעשייה קשה מאוד להתקבל לעבודה? ההנדסאי נותן את רוב הניסיון הדרוש ויכול להוות משקל בקבלה לעבודה.

אם אתה רוצה להוציא הנדסאי רק בשביל לקבל פטור בקורס או שניים אז זה קצת הזוי.

בכל תשובה שעניתי בפוסט הזה,לא המלצתי וגם לא אמליץ להוציא הנדסאי רק כדי להוציא פטורים. איפה ראית שכתבתי את זה?

לפי חברים הנדסאים , שכן עשו הנדסאי מהסיבה הנכונה- כלומר יג'-יד' עשו שירות ביחידה טכנולוגית מעולה בצבא ואז תוך כדי צבא קבע כקצין בעמדה טובה, השלימו לתואר ראשון בהנדסה , חולון זה אחד המקומות שנותן הכי פחות פטורים בהנדסת חשמל.

חולון נותנים 21 נ"ז פטורים, למיטב זכרוני כשהגשתי מועמדות לאפקה הם נתנו לי אפילו יותר אך לא הלכתי ללמוד שם בסוף.

לכל מקום יש את הנהלים שלו.

אולי הנדסת תקשורת זה משהו חדש שמוכנים לעשות הכל כדי למשוך אליו אנשים.

לא שידוע לי על כך, בסה"כ ניתן שם דגש על תקשורת אלחוטית, RF וגם DSP.

אני יודע שהמקומות הוותרנים יותר הם מכללת אריאל ואפקה , כל שאר המכללות שנותנות תואר מהנדס לא שוות תזכורת בכלל.

לגבי אפקה אני מסכים בנוגע לוותרנות. לגבי שאר המכללות- יש טובות ויש טובות פחות 8)

לא יודע איפה קרוב המשפחה שלך עובד, אבל זה לא עובד ככה בחברות שמכבדות את עצמן.

לפי התשובות שלך ניכר שעדיין לא עבדת בתחום.

הוא עובד עם חברות שמכבדות את עצמן, והוא מכיר מספיק מגייסים ואנשי משאבי אנוש. אני מדגיש- לרובם הגדול של המעסיקים שהוא עובד עמם, מה שחשוב להם זה הניסיון התעסוקתי ולא רק התואר. בנוסף, האם אמרתי שאני עובד בתחום כרגע? תסתכל בשרשור מחפשי עבודה ותבין למה התכוונתי :roll:.

אין לי שום אינטרס, מצידי שכולם יוציאו הנדסאי, זה רק יעלה את הערך שלי בשוק העבודה כמהנדס בוגר אוניברסיטה.

קבלה לעבודה לא תלויה אך ורק במקום שבו למדת. יש לי חבר בוגר טכניון בהנדסה שעד עכשיו לא מצא עבודה, והבחור הזה עם ממוצע ציונים מעל 90.

שא ברכה.

בתור מעסיק, מה תעדיף?

1. מועמד בוגר טרי של אוניברסיטה ללא ניסיון מעשי בתחום שייקח זמן להכשיר אותו.

2. מועמד שעשה הנדסאי אלקטרוניקה ובעל ניסיון של כמה שנים עקב עבודה בתעשייה ולאחר מכן המשיך ללימודים במכללה מוכרת ובעלת שם.

אשמח לתשובה.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מתן - אם התפקיד הוא לא IT , תמיכה טכנית או QA - הניסיון שמועמד מס' 2 צבר כהנדסאי - לא רלוונטי.

ולהנדסאי לא יתנו תפקיד אחר.

הניסיון בתור הנדסאי לא שווה כקליפת שום לרוב המקצועות שתרצה לעסוק בהם בתור מהנדס בעולם המחשבים (אולי בעולם האלקטרוניקה והחשמל שונה , לא פה).

מבין ה2 האלו יקחו את המועמד הצעיר והטוב יותר.

(מזכיר לי כל מני חברה שמגיעים לחברות רציניות עם כל מני הסמכות שקר כלשהוא ומצפים להתקבל על סמך זה, בהם גם תואר הנדסאי לדעתי).

הנדסאי יבזבז את השנתיים לעשות הנדסאי ואז עוד שנתיים שלוש לעשות תפקידי דרג נמוך , אז יגש לתואר ראשון ואז יגיע שוב למקום עבודה עם ניסיון לא רלוונטי.

מתן , בא אני אשאל אחרת - במה היית רוצה לעבוד ? באיזה תפקיד?

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אם התפקיד הוא לא IT , תמיכה טכנית או QA - הניסיון שמועמד מס' 2 צבר כהנדסאי - לא רלוונטי.

הפוך גוטה, הפוך, מניסיוני האישי.

אני עובד כרגע בחברה של IT בתמיכה טכנית, ואני הנדסאי אלקטרוניקה.

הממונים עליי אמרו לי בלי להסס ש" הניסיון שלך כהנדסאי לא תופס פה, בחברת הייטק יהיה לך יתרון עקב הניסיון הצבאי והעובדה שאתה הנדסאי שמשלים למהנדס".

דווקא ההסמכות של חברות כגון mcitp, ccna ועוד דברים כאלה בסגנון הרבה יותר תופסים ל IT והחברה שלי מחפשת אנשים בעלי הסמכות אלו.

הניסיון בתור הנדסאי לא שווה כקליפת שום לרוב המקצועות שתרצה לעסוק בהם בתור מהנדס בעולם המחשבים (אולי בעולם האלקטרוניקה והחשמל שונה , לא פה).

אוהו, עם זה אני מסכים איתך בהחלט- אך פותח השרשור דיבר על עולם האלקטרוניקה והתקשורת.

הנדסאי יבזבז את השנתיים לעשות הנדסאי ואז עוד שנתיים שלוש לעשות תפקידי דרג נמוך , אז יגש לתואר ראשון ואז יגיע שוב למקום עבודה עם ניסיון לא רלוונטי.

זה כבר נתון לשיקול דעתו של פותח השרשור, שרצה לעשות הנדסאי אלקטרוניקה כדי לעבוד בתחום של תקשורת נתונים- אם הוא מעוניין בצבירת ניסיון בשוק האזרחי והשלמה לתואר ולא אכפת לו לתת עוד שנה-שנתיים מעצמו. אני לא חושב שהניסיון יהיה לא רלוונטי. שוב, כל זה מניסיון של חברים שלי.

בנוגע אליי- אני פתוח להצעות בתחום של הנדסת אלקטרוניקה, אשמח לעבוד בהתמחות בRF, תקשורת סלולרית ואנטנות עקב ניסיון קודם מהצבא.

ליביו- מה אתה כמעסיק תעדיף בין 2 האופציות שציינתי?

פורסם

הבעיה שלך שאתה יוצא מנקודת הנחה שמי שלמד באוניברסיטה אין לו נסיון או לא עשה הנדסאי לפני כן וזהו נקודת הנחה שגויה בעליל.

אתה גם חושב שאם עשית הנדסאי מישהו יקח אותך בלי נסיון כדי שתוכל לצבור נסיון :)

יש עוד אופציות, כשאתה סטודנט לתואר ראשון יש לא מעט משרות סטודנטים בחברות מובילות שאתה יכול לצבור נסיון באמצעותן וגם עמדת קפיצה לתוך האירגון עצמו כשאתה מסיים את התואר.

אני עבדתי 3 מתוך 4 שנים בתואר, כשסיימתי אותו היה לי כבר נסיון של 3 שנים.

(במהלך התואר שלי עבדתי שנה בQA ועוד שנתיים בתפקידי פיתוח )

אגב, שלא תחיה באשליות. IT זה לא נחשב נסיון למהנדס.

אני עבדתי בתחום הזה 3 שנים , זה לא מעניין אף אחד ,בקושי שמתי על זה שורה בקורות חיים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הבעיה שלך שאתה יוצא מנקודת הנחה שמי שלמד באוניברסיטה אין לו נסיון או לא עשה הנדסאי לפני כן וזהו נקודת הנחה שגויה בעליל.

אני מכיר לא אחד ולא שניים שתומכים במשפט שרשמת ובעיניהם ההנחה שהעליתי תקפה.

אייל, תסתכל מסביבך בבקשה באוכלוסיות הסטודנטים באוניברסיטאות ובמכללות תראה שרובם המכריע מורכב מאנשים שהחליטו על תחום לימודים מסויים ללא שום ניסיון קודם (חיילים משוחררים לדוגמה) , או אנשים שהחליטו לשנות/לשדרג את תחום העבודה שלהם, בד"כ הנדסאים שהיו מעוניינים להתקדם במקצוע ובעבודה.

אתה גם חושב שאם עשית הנדסאי מישהו יקח אותך בלי נסיון כדי שתוכל לצבור נסיון :)

בפירוש כן. תבדוק בjobmaster לגבי כמות החברות שמוכנות להכשיר טכנאים והנדסאים על חשבונן תמורת התחייבות להעסקה בחברה לתקופה. דוגמה אישית נוספת-השותף שלי למעונות עבד בתור הנדסאי אלקטרוניקה בחברה, ולאחר מכן השלים למהנדס עם פטורים בחלק מהקורסים. עכשיו עובד בתחום האלקטרוניקה והיה צריך "תקופת הסתגלות" של יום יומיים בחברה החדשה שקיבלה אותו אחרי התואר מבחינת הפן המקצועי.

דוגמה נוספת- חברת תקשורת סלולרית גדולה עם לוגו בצבע תפוז היא אחת מהחברות שעונות על מה שכתבת :-P.

מבחינתן העדר הניסיון לא משנה, הן מכשירות את המועמד. מבחינתי- זהו ניסיון שנותן יתרון על פני מהנדס שרק עכשיו סיים אוניברסיטה וצריך את הזמן להכשיר אותו.

יש עוד אופציות, כשאתה סטודנט לתואר ראשון יש לא מעט משרות סטודנטים בחברות מובילות שאתה יכול לצבור נסיון באמצעותן וגם עמדת קפיצה לתוך האירגון עצמו כשאתה מסיים את התואר.

אני עבדתי 3 מתוך 4 שנים בתואר, כשסיימתי אותו היה לי כבר נסיון של 3 שנים.

מסכים איתך בנושא.

אגב, שלא תחיה באשליות. IT זה לא נחשב נסיון למהנדס.

לא אמרתי אפילו לרגע שעבודה בתחום IT יכולה להיות ניסיון שנחשב ברזומה של מהנדס אלקטרוניקה!

שוב- פותח השרשור דיבר על התמחות באלקטרוניקה בתקשורת נתונים, דבר שקשור להנדסת אלקטרוניקה ולא לIT.

אם הוא היה אומר שהוא מתכוון לעסוק בהגדרות נתבים ואבטחת מידע-אז כן, ההנדסאי הוא בזבוז. אך תקן אותי אם אני טועה- זוהי לא היתה כוונתו.

אני עבדתי בתחום הזה 3 שנים , זה לא מעניין אף אחד ,בקושי שמתי על זה שורה בקורות חיים.

כמוני כמוך.

תשובותיי באדום.

פורסם
המתמקד בבניה ותחזוקה של רשתות ושרתים.

:roll:

מתן - אם זו לא הגדרה לIT , אני לא יודע מה כן.

לא מדובר פה על זה שהוא רוצה באמת ליהיות הנדסאי אלקטרוניקה או משהו כזה - אלא שהוא מחפש דריכת רגל בשוק המחשבים.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

המתמקד בבניה ותחזוקה של רשתות ושרתים.

מתן - אם זו לא הגדרה לIT , אני לא יודע מה כן.

לא מדובר פה על זה שהוא רוצה באמת ליהיות הנדסאי אלקטרוניקה או משהו כזה - אלא שהוא מחפש דריכת רגל בשוק המחשבים.

ליביו

בוא ונסתכל בכותרת:

הנדסאי אלקטרוניקה התמחות - בתקשורת נתונים או מחשבים?

אז בוא ותגיד לי-רצה הנדסאי,או לא? :twisted:

הבחור מחפש דריסת רגל בשוק המחשבים, בהתמחות בתחזוקת רשתות ושרתים? סבבה. לדעתי הוא יכול לקבל אותה בהתמחות במחשבים אם הוא עושה תואר אחרי ההנדסאי (שייתן לו ניסיון מקצועי).

לחליפין, ccna,mcitp יכולים גם לתת לו אופציה שכזו.

אם הוא רוצה הנדסאי אלקטרוניקה בהתמחות בתקשורת נתונים- נתתי לו דוגמה אישית ממה שאני עושה, ואני עדיין תומך בכך שאם הוא רוצה ניסיון, הוא יכול לרכוש אותו דרך ההנדסאי, אם לא אכפת לו לתת שנה-שנתיים.

היה פה קצר בהבנת הנקרא לגבי רצונותיו של הבחור מכמה מגיבים.

פורסם

עבודה בחברות התקשורת הסלולרית היא לא בדיוק עבודת מהנדס פרופר. בטוח לא עבודת פיתוח.

מדובר על ציוד שנרכש מחברות בחו"ל ומהנדס בחברות הסלולר זה סוג של טכנאי בכיר שיושב במטה האירגון.

ותאמין לי שאני מכיר מקרוב מאוד מאוד מאוד את הנושא הזה :)

לא שכנעת אותי, אולי את עצמך כן.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
עבודה בחברות התקשורת הסלולרית היא לא בדיוק עבודת מהנדס פרופר. בטוח לא עבודת פיתוח.

מדובר על ציוד שנרכש מחברות בחו"ל ומהנדס בחברות הסלולר זה סוג של טכנאי בכיר שיושב במטה האירגון.

ותאמין לי שאני מכיר מקרוב מאוד מאוד מאוד את הנושא הזה :)

ידוע שהעבודה שם היא עבודה "פרופר", לא כל שכן פיתוח. אבל לדעתי, כמו כל עבודה-ניתן לרכוש בה ניסיון בשביל שיראה טוב בקו"ח.

:-)

בכל מקרה,לדעתי סטינו קצת מהת'רד המקורי.

לסיכום כל הויכוח: אני ממליץ לעשות הנדסאי אלקטרוניקה בהתמחות בתקשורת, אם פותח השרשור מעוניין בניסיון מעשי שיכול לעזור לו בקבלת עבודה ובתואר ראשון לאחר מכן, ויש לו את הזמן.

אם הוא לא רואה את עצמו בתחום תקשורת הנתונים, ומעוניין לעבוד בתחזוקה של רשתות ושרתים- התארים שציינתי בהודעה למעלה יתאימו יותר.

שא ברכה.

פורסם

לפי מה שאתה מספר כאן אתה הולך להקדיש מעל עשור מהחיים שלך למראית עין בקורות חיים במקום לפתח קריירה אמיתית ?!

שנתיים הנדסאי

שנתיים שלוש בעבודה כהנדסאי כדי שיראה נסיון בקורות חיים

ארבע שנים תואר ראשון

עוד שנתיים שלוש בעבודה שנראית טוב ברזומה

כל זאת במקום ללכת ללמוד תואר ראשון במקום כמו שצריך, לצבור נסיון תוך כדי התואר ולאחר אותו עשור להיות עם 8 שנים נסיון אמיתי ותואר כמו שצריך ביד.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ccna,mcitp יכולים גם לתת לו אופציה שכזו.

ואוו, אלה הם רק חלק מהמילים\ביטויים\תארים שהזכרתם בשרשור ובאמת, אבל באמת אין לי שמץ של מושג על מה אתם מדברים.

נכנסתם לויכוח סוער ולדעתי קצת פספסתם את הכוונה ועצם השאלות וההתלבטויות שלי בפוסט הראשון. אני לא מדבר איתכם על לבנות קריירה בחיים, וכבר עכשיו לצפות מה אני אלמד בעוד 5 שנים מעכשיו. אולי אני טועה, אבל זה רק מחוסר ידיעה ובלבול. בגדול, אני סך הכל מחפש משהו להתחיל איתו, ללמוד משהו שיכניס אותי לתחום ולעניינים (ובעיקר שיוצאי אותי ממה שאני נמצא בו כרגע). כרגע, אין לי שמץ של מושג עם בכלל יעניין אותי לחבר כל היום שרתים ולחפש באגים במחשבים של הארגון - וזה כי אין ולא היה לי ניסיון דומה בעבודה מהסוג הזה.

השאלה - האם יהיה אפשר למצוא עבודה אחרי שאני אסיים את - ההנדסאי (כי זה נוח: צמוד לבית, אין צורך ללמוד בשביל להתקבל, וגם מימון של 90% מהשכר לימוד) או שבעצם חבל על הזמן ואין ברירה ורק ללמוד לתואר (שיהיה לי קשה מנטלית, כלכלית, יכול להיות שאני אשבר - לא אסיים את התואר, ואחזור לנק' ההתחלה) ורק כך יהיה לי עתיד מובטח בעבודה מסודרת.

לדעתי matanfr סיכם יפה את כל השאלות שלי:

אייל, תסתכל מסביבך בבקשה באוכלוסיות הסטודנטים באוניברסיטאות ובמכללות תראה שרובם המכריע מורכב מאנשים שהחליטו על תחום לימודים מסויים ללא שום ניסיון קודם (חיילים משוחררים לדוגמה)

מקווה שעכשיו הבנתם אותי קצת יותר.:arrow:

פורסם

השאלה - האם יהיה אפשר למצוא עבודה אחרי שאני אסיים את - ההנדסאי (כי זה נוח: צמוד לבית, אין צורך ללמוד בשביל להתקבל, וגם מימון של 90% מהשכר לימוד) או שבעצם חבל על הזמן ואין ברירה ורק ללמוד לתואר (שיהיה לי קשה מנטלית, כלכלית, יכול להיות שאני אשבר - לא אסיים את התואר, ואחזור לנק' ההתחלה) ורק כך יהיה לי עתיד מובטח בעבודה מסודרת.

על השאלה הזאת ענינו לך כבר בתחילת השרשור, לפני שכל המהנדסים בפועל ובפוטנציה התחילו להתווכח.

בשביל למצוא עבודה מסודרת לא צריך תואר של הנדסאי ולא צריך כלום. תעשה כמה הסכמות של CCXXX וMXXX (החלף את ה-XXX בשלוש אותיות אקראיות לחלוטין) ותתחיל לקרוע את התחת. אחרי זמן לא ארוך תצליח להתברג למשרה מסודרת עם שכר סביר. אולי אפילו רכב חברה ושאר סממנים של עבד הייטק.

אנחנו מדברים מנקודת המבט של אלו שהיו וראו, ויודעים שבשלב מסוים תרצה להתקדם הלאה. אז תגלה שהחוסר בתואר אקדמאי משפיע מאוד על סיכויי ההתקדמות שלך, ואז תיהיה בבעיה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לפי מה שאתה מספר כאן אתה הולך להקדיש מעל עשור מהחיים שלך למראית עין בקורות חיים במקום לפתח קריירה אמיתית ?!

שנתיים הנדסאי

שנתיים שלוש בעבודה כהנדסאי כדי שיראה נסיון בקורות חיים

ארבע שנים תואר ראשון

עוד שנתיים שלוש בעבודה שנראית טוב ברזומה

כל זאת במקום ללכת ללמוד תואר ראשון במקום כמו שצריך, לצבור נסיון תוך כדי התואר ולאחר אותו עשור להיות עם 8 שנים נסיון אמיתי ותואר כמו שצריך ביד.

כן,במידה ויש לו את הזמן והוא מוכן להשקיע קצת בעבודה בשביל ניסיון מעשי.

פותח השרשור בעצמו אמר:

אני לא מדבר איתכם על לבנות קריירה בחיים, וכבר עכשיו לצפות מה אני אלמד בעוד 5 שנים מעכשיו. אולי אני טועה, אבל זה רק מחוסר ידיעה ובלבול. בגדול, אני סך הכל מחפש משהו להתחיל איתו, ללמוד משהו שיכניס אותי לתחום ולעניינים (ובעיקר שיוצאי אותי ממה שאני נמצא בו כרגע). כרגע, אין לי שמץ של מושג עם בכלל יעניין אותי לחבר כל היום שרתים ולחפש באגים במחשבים של הארגון - וזה כי אין ולא היה לי ניסיון דומה בעבודה מהסוג הזה.

אני חושב שהנדסאי יכול לתת לו "טבילת אש" לגבי מה עומד בפניו במהלך הלימודים, ואם הוא ירצה להמשיך- סבבה.

אני חושב שזה עדיף להיתקע עם תואר ראשון, אחרי שקרעת את ה*** שלוש-ארבע שנים ולגלות שאתה בכלל בסוף לא מתחבר למקצוע או שזה קשה לך מדי.

עוד סיבה להנדסאי-מי ערב לכך שכשהוא יסיים תואר ראשון הוא ימצא עבודה כמו שצריך? יש אצלנו סטודנט לתואר שני שחיפש במשך שנה עבודה לתואר הראשון, והוא ללא ניסיון. הבחור הרים ידיים והחליט ללכת על תואר שני כדי לשפר את סיכוייו בשוק העבודה.

אז מה היה לנו? הבחור הזה "בזבז" 4 שנים מהחיים שלו עבור תואר שהוא לא מצליח להתקדם עמו והוא צריך לתת עוד זמן וכסף כדי לנסות ולפרוץ את ה"חומה" של הניסיון שחסר לו?

ויפה כתב מאסטרו הפורום ממרתפי האקדמיה:

אנחנו מדברים מנקודת המבט של אלו שהיו וראו, ויודעים שבשלב מסוים תרצה להתקדם הלאה. אז תגלה שהחוסר בתואר אקדמאי משפיע מאוד על סיכויי ההתקדמות שלך, ואז תיהיה בבעיה.

לפותח השרשור:

ccna,mcitp אלו שתי הסמכות מקצועיות.

mcitp היא הסמכה של מיקרוסופט לניהול רשתות (החליפה את mcse הישנה יותר).

ccna היא הסמכה של חברת סיסקו לניהול ואבטחת רשתות ונתבים.

פורסם

אז אותו סטודנט או ש:

א. לא משהו מקצועית.

ב. לא משהו אישיותית.

ג. בעל דרישות גבוהות ליכולות שלו ריאלית

ד. חיפש בעיקר דרך חברות השמה

ה. בעל נתונים ירודים (מוסד לימודי , ציונים בתואר)

ו. ללא שום ניסיון בשוק העבודה.

כנראה שילוב של כמה מהם.

הוא אחד , רוצה אני אעבור על כל בעלי התואר הראשון שיש להם עבודה ישר אחרי התואר?

ILUXXXA - לא הולכים ללמוד כי נוח , אלא כי משהו מעניין אותך ובזה אתה רוצה לעסוק.

אולי אתה צריך עוד קצת זמן כדי להבשיל לחשוב על מה אתה רוצה לעשות , או להתייעץ עם אנשים בכל מני תחומים (או יועצים)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ILUXXXA - לא הולכים ללמוד כי נוח , אלא כי משהו מעניין אותך ובזה אתה רוצה לעסוק.

יש רצון ויש יכולת. אני לא רוצה לקפוץ גבוה מידיי ואחרי שנה ראשונה למצוא את עצמי בנקודת ההתחלה מסיבה כזו או אחרת. (קושי, מחסור בכסף, חוסר עניין)

למרות שמצד שני, אני מאמין שתמיד כדאי לעשות ולהצטער שעשית מאשר לא לעשות ואז להצטער...

אולי אתה צריך עוד קצת זמן כדי להבשיל לחשוב על מה אתה רוצה לעשות , או להתייעץ עם אנשים בכל מני תחומים

נראה לי הזמן הזה הגיע, והנה בשביל זה אני פה :wink:

אוקיי, אז אחרי שהסברתם לי מושג או שניים אני רואה שבתוכנית לימודים של ההנדסאי שדברתי עליו מלחתחילה אכן נכללים לימודי ציוד CISCO "והכנה לבחינת שלב ראשון CCNA". האם על זה דברת Tzvika-Pick?

Tzvika-Pick:

בשביל למצוא עבודה מסודרת לא צריך תואר של הנדסאי ולא צריך כלום. תעשה כמה הסכמות של CCXXX וMXXX (החלף את ה-XXX בשלוש אותיות אקראיות לחלוטין) ותתחיל לקרוע את התחת. אחרי זמן לא ארוך תצליח להתברג למשרה מסודרת עם שכר סביר.

יפה, אבל אז אני בעצם יבין כבר בתחום - אני אראה איך הדברים בנויים ומושגים כמו CCNA ו- MCITP לא ישמעו לי סינית ואני באמת כבר יבין מה מעניין אותי ולאן אני רוצה להתקדם.

• תוכן חדש...