Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה כללית מדיי אך מאוד מטרידה אותי.

מדובר במכללה הנמצאת מרחק הליכה מהבית שלי אשר מציע את הלימודים בתחום הנ"ל. עצם העובדה שלא יהיה צורך בלשרוף זמן וכסף על נסיעות ללימודים מאוד מקלה עליי. מה גם שהמדינה מממנת קרוב ל90% מהשכר.

השאלה שלי אם יהיה אפשר למצוא בזה עבודה אחר כך? על פניו זה נשמע מקצוע מבוקש - המתמקד בבניה ותחזוקה של רשתות ושרתים.

אשמח לכל פיסת מידע בעניין. כי אני כבר דיי מיואש מהנושא והזמן אוזל... :roll:

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על הנדסאי אלקטרוניקה - כהנדסאי אלקטרוניקה אני לא יכול לענות לך , אבל אם אתה מצפה למצא על סמך זה עבודה במחשבים מעבר לIT - חפש בערך כל נושא שדובר פה על הנדסאים - על סמך ה"תואר" הזה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מה זה IT? מושג שפגשתי בכמה הצעות עבודה...

השאלה היא האם אני אמצא עבודה בכלל? אני לא מתכוון למשכורות מפוצצות וניהול פרוייקטים\אנשים בחצי שנה הראשונה.

אני מדבר על להתחיל לעבוד בתחום, להתחיל לקבל ניסיון, להכנס לעניינים. כמובן שגם להשתכר בכבוד ורצוי מאוד לא תמורת מינימום.

פורסם

כבר כתבתי כמה פעמים את דעתי על תואר ההנדסאי בתחום האלקטרוניקה, אבל לכבודך אני אסכם שוב - זה תואר עם עבר מפואר ועם עתיד לוט בערפל.

אין בעיה למצוא עבודה כהנדסאי אלקטרוניקה. מצד שני, אין גם בעיה למצוא עבודה בתור מנקה רחובות, מנקה דירות, שוטר ותמיד גם חסרים אנשים שיעבדו באבטחה. לא שאני מזלזל באנשים שעובדים במקצועות אלו, נהפוך הוא, אני רק מנסה להגיד שכל אלו מקצועות שמאפשרים להרוויח קצת יותר ממינימום ועדיין הם לא מבוקשים במיוחד. לכן כל הנושא הזה צריך להוות שיקול משני עבורך.

IT זה ראשי תיבות של Information technology. יש לזה אפילו ערך בוויקיפדיה. מאחורי המילים המפוצצות מסתתרים האנשים שמעבירים את רוב זמנם בתפעול מערכות המחשוב של הארגון. זאת אומרת, בזמן שכולם עושים דברים מגניבים ועוסקים בחזית ההיי-טק, הם עוסקים בפתרון בעיות איטיות בטעינת משחקים בפייסבוק, הגדרות של משתמשים ברשת הארגונית והגדרת ראוטרים. יכול מאוד להיות שזה תחום שיסקרן אותך (ואני יכול להבין למה אפשר למצוא בו עניין), הוא פשוט קצת פחות זוהר ממה שאולי מנסים להציג אותו במודעות הדרושים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מסכים ומחזק את דבריו של צביקה בנוגע לעבודת הIT.

זה תחום שברובו דורש "עבודה שחורה" בקינפוג והתקנת ראוטרים, שרתים וסוויצ'ים.

במידה ויש תקלה ברשת הפנימית של הארגון או בעיה עם משתמשים, שרתי הEXCHANGE (אימיילים), אתה צריך להתחיל לעבור על הנתונים ולבדוק מה קרה ולדעת איך לתקן את זה.

וכמובן, למנוע את זה מלקרות בשנית בעתיד.

אבל, לא הכל בו עבודה שחורה. לפעמים יש פרוייקטים מהנים בתחום, ולפעמים ה"עבודה השחורה" הזאת מהנה למי שאוהב את זה.

תחום הIT הוא יחסית מאוד פופולארי ויש הרבה חברות שמחפשות אנשי IT עם נסיון, מה אני מניח שאין לך אם אתה שואל על התחום עכשיו.

אבל, ניסיון אפשר להשיג בהתמחות ותמיד יש חפיפה בחברות.

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם

הבעיה מתחלקת ל2 לדעתי:

א. מIT לעבור לתפקיד שהוא לא IT אחר או דרג ניהולי נמוך - קשה עד בלתי אפשרי , מקסימום לנחות על הלמטה של QA.

ב. התואר הנדסאי - הוא לא דרישה בשוק לתפקידי IT , ככה שהזמן שתבלה בלעשות אותו - לא בטוח ישתלם לך , לטווח הקצר או הארוך.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אני הנדסאי אלקטרוניקה שכרגע לומד בחולון לתואר מהנדס, עם התמחות בתקשורת.

אני דווקא חולק על דבריו של אייל- התואר הזה שווה משהו, בתנאי שאתה לא מסתפק רק בו אלא ממשיך לתואר ראשון.

ההנדסאי ייתן לך ניסיון בעבודה מעשית, דבר שנדרש ע"י חברות ומעסיקים ויכול להוות יתרון בקבלה לעבודה. אם אתה רוצה לצבור ניסיון ורואה את עצמך ממשיך בתחום הזה לתואר ראשון או יותר מזה ותחום התקשורת קרוב אליך-לך על זה. תקשורת נתונים זהו תחום ששייך למערכות מידע, ומאנשים שדיברתי עמם ועוסקים במקצוע-שם נמצא הכסף הגדול. ההנדסאי גם נותן פטורים (21 נ"ז אצלי במכללה) .

אם אינך רואה את עצמך ממשיך לתואר, ההנדסאי הוא בזבוז של זמן. לפי מה שאתה אומר,כסף הוא לא ה issue.

שב עם עצמך ותחליט.

פורסם

מתן , חבל על הזמן כהנדסאי.

אתה תקבל פטור בתואר הראשון - רק בתנאי ש:

א. הסילבוסים זהים לגמרי (תתפלא כמה פעמים פיפס קטן מפיל לך את זה).

ב. הוצאת מעל 85-90 (בכל המוסדות חינוך שאני מכיר)

מה שיוצר מצב שברוב הקורסים שתקבל בהם פטור - תרצה את הציון הזה גם ככה לממוצע שלך בתואר.

בנוסף לזה אתה מבזבז זמן כי אתה לא תחסוך שנת לימודים אחת אפילו , מקסימום יהיה לך 2-3 סמסטרים ריקים יותר. הדרך המהירה לתואר היא... פשוט להרשם לתואר ראשון.

הנדסאי בימינו לא ממש נותן כלום , וכסף גדול... נו טוב.

אני לא יודע כמה זמן אתה בתעשיה הזו , מה שאני מכיר "טיפה" שונה ואייל שבערך אותו זמן כמוני מכיר אותו דבר (וככה רוב מי שבתעשייה וענה על טרדים דומים בעבר).

אם אתה רוצה לעבוד בIT - תעשה כמה הסמכות רלוונטיות , קצת מזל , קצת תמיכה טכנית עסקית ותגיע לזה.

אם אתה רוצה לעבוד בהייטק (ולא IT זה ממש לא הייטק) - תעשה תואר.

אם אתה רוצה לעשות משהו באמצע שיקח לך יותר זמן מהסמכות , לא יתן יתרון לראשון ולא יספיק לשני - תעשה תואר הנדסאי.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

מתן, זה יפה שאתה מנסה לשכנע את עצמך שהנדסאי זה משתלם. אבל זה לא. זאת אומרת, זה יכול להשתלם במקרה מאוד ספציפי - אם אתה לומד הנדסאי לפני הצבא, משרת ביחידה טכנולוגית מובחרת בתפקידי פיתוח, מסיים את שירות החובה ומתחיל ללמוד לתואר ראשון במקביל לשירות הקבע ומשתחרר מיד בסיום התואר. וגם אז, אולי היה עדיף שהיית לומד רק לתואר טכנאי, מגיע לאותה נקודת סיום וחוסך לעצמך שנה ביציאה.

לגבי הפטורים - רק מספר מאוד מצומצם של מכללות מקבל את הקורסים של ההנדסאי כפטורים. אוניברסיטאות מתעלמות מהפטורים האלו בנימוס אקדמאי. גם אם קיבלת פטורים, רוב הפטורים הם מקורסים שאתה מאוד רוצה לעשות כי הם קורסים קלים שמעלים לך את הממוצע. כבוגר מכללה אתה רוצה ממוצע כמה שיותר גבוה כי זה היתרון היחיד שיש לך על בוגרי האוניברסיטאות. מסקנה: לקחת את הפטורים של ההנדסאי זה כמו לתדלק את הגולף GTI שלך באוקטן 95. בהתחלה זה נחמד בכיס, אחר כך אתה מגיע לרמזור ופיג'ו 106 ראלי (דור ראשון, אבל עם פורטינג) נותנת לך בראש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מתן, זה יפה שאתה מנסה לשכנע את עצמך שהנדסאי זה משתלם. אבל זה לא. זאת אומרת, זה יכול להשתלם במקרה מאוד ספציפי - אם אתה לומד הנדסאי לפני הצבא, משרת ביחידה טכנולוגית מובחרת בתפקידי פיתוח, מסיים את שירות החובה ומתחיל ללמוד לתואר ראשון במקביל לשירות הקבע ומשתחרר מיד בסיום התואר.

צביקה, אני לא מנסה לשכנע את עצמי אלא אני מדבר מניסיוני האישי. אני מכיר אישית הנדסאים שלמדו אחרי הצבא, צברו ניסיון בתעשייה והמשיכו למהנדס במכללה מוכרת ולאחר שסיימו מצאו עבודה כמהנדס. לצערי התעלמת מהנקודה העיקרית שהעליתי- הנדסאי יכול להוות קרש קפיצה אך ורק במקרה שנצבר אחריו ניסיון כלשהו בעבודה מעשית, תכל'ס-אם האדם רוצה לעשות הנדסאי ולהמשיך מיד אחרי זה למהנדס-מיותר.

לגבי הפטורים - רק מספר מאוד מצומצם של מכללות מקבל את הקורסים של ההנדסאי כפטורים. אוניברסיטאות מתעלמות מהפטורים האלו בנימוס אקדמאי.

אני חולק עליך, יש לי חבר שלומד בטכניון עם ממוצע הנדסאי גבוה ואישרו להם פטורים באישור רשם המהנדסים.

גם אם קיבלת פטורים, רוב הפטורים הם מקורסים שאתה מאוד רוצה לעשות כי הם קורסים קלים שמעלים לך את הממוצע.

לא מדויק, חלק מהקורסים הם קורסי בחירה שמשמשים גם כליבה לקורסי בחירה אחרים.

כבוגר מכללה אתה רוצה ממוצע כמה שיותר גבוה כי זה היתרון היחיד שיש לך על בוגרי האוניברסיטאות.

ניתן להתווכח על זה אם יש לך ניסיון קודם.

מסקנה: לקחת את הפטורים של ההנדסאי זה כמו לתדלק את הגולף GTI שלך באוקטן 95. בהתחלה זה נחמד בכיס, אחר כך אתה מגיע לרמזור ופיג'ו 106 ראלי (דור ראשון, אבל עם פורטינג) נותנת לך בראש.

השוואה מעניינת :wink:

Liviur :

אתה תקבל פטור בתואר הראשון - רק בתנאי ש:

א. הסילבוסים זהים לגמרי (תתפלא כמה פעמים פיפס קטן מפיל לך את זה).

ב. הוצאת מעל 85-90 (בכל המוסדות חינוך שאני מכיר)

לא מדוייק. אני בעצמי ביררתי מול רשם המהנדסים במהלך שנה א' שלי. עפ"י רשם המהנדסים, הנדסאי יוכר במוסד להשכלה גבוהה אם הממוצע שלו גבוה מ 75, ובקורסים הרלוונטיים לפטור יש לו ציון מעל 80. ככה הצלחתי לקבל כמה פטורים.

בנוסף לזה אתה מבזבז זמן כי אתה לא תחסוך שנת לימודים אחת אפילו , מקסימום יהיה לך 2-3 סמסטרים ריקים יותר. הדרך המהירה לתואר היא... פשוט להרשם לתואר ראשון.

האם טענתי בכל התשובה שלי לפותח השרשור שניתן לחסוך שנת לימודים? לא. הפטורים הללו נותנים אפשרות לפנות זמן בסמסטרים המאוחרים יותר לקורסים מתקדמים יותר. השותף שלי למעונות הצליח בזכות הפטורים "לגלח" לו קורסים במהלך התואר ולסיים אותו מוקדם יותר.

ועוד דבר קטן- משיחה שלי הערב שניהלתי עם קרוב משפחה (שעובד בגיוס עובדים לחברות הייטק) בעקבות הדיון שהועלה פה בפורום, התשובה שלו היתה פשוטה:

יש לך תואר ביד? יופי. יש לך ניסיון קודם בתעשייה? אחלה. מה שתופס זה הניסיון, וקורה לעיתים קרובות מאוד שמעסיקים שאני מפנה אליהם עובדים לא דורשים בכלל גיליון ציונים ומקבלים עובד על סמך ניסיון וכישורים אישיים, ולהם זה לא משנה אם התואר הוא מאוניברסיטה או מכללה.

my 2 cents...

פורסם
מתן, זה יפה שאתה מנסה לשכנע את עצמך שהנדסאי זה משתלם. אבל זה לא. זאת אומרת, זה יכול להשתלם במקרה מאוד ספציפי - אם אתה לומד הנדסאי לפני הצבא, משרת ביחידה טכנולוגית מובחרת בתפקידי פיתוח, מסיים את שירות החובה ומתחיל ללמוד לתואר ראשון במקביל לשירות הקבע ומשתחרר מיד בסיום התואר. וגם אז, אולי היה עדיף שהיית לומד רק לתואר טכנאי, מגיע לאותה נקודת סיום וחוסך לעצמך שנה ביציאה.

לגבי הפטורים - רק מספר מאוד מצומצם של מכללות מקבל את הקורסים של ההנדסאי כפטורים. אוניברסיטאות מתעלמות מהפטורים האלו בנימוס אקדמאי. גם אם קיבלת פטורים, רוב הפטורים הם מקורסים שאתה מאוד רוצה לעשות כי הם קורסים קלים שמעלים לך את הממוצע. כבוגר מכללה אתה רוצה ממוצע כמה שיותר גבוה כי זה היתרון היחיד שיש לך על בוגרי האוניברסיטאות. מסקנה: לקחת את הפטורים של ההנדסאי זה כמו לתדלק את הגולף GTI שלך באוקטן 95. בהתחלה זה נחמד בכיס, אחר כך אתה מגיע לרמזור ופיג'ו 106 ראלי (דור ראשון, אבל עם פורטינג) נותנת לך בראש.

מסכים לגמרי למעט האוקטן 95 :wink:

הרכב נותן בראש גם עם 95 :) [בינתיים חזרתי ל98 אבל היתה תקופת נסיון עם 95]

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מתן - אם כן - אתה לומד באחד המוסדות הוותרניים במדינה.

באוניברסיטת ת"א , בבאר שבע , בטכניון ובבין תחומי בהרצליה - מדובר על 85 ומעלה (וזה עם קורסים של מוסדות אקדמאים , לא של הנדסאים - מניסיון)

הניסיון חשוב - אם הוא רלוונטי. אם אתה צובר ניסיון כהנדסאי כאיש IT , ואח"כ תרצה לעבוד בפיתוח - הניסיון יהיה לא רלוונטי ולא יענין אף אחד. ולעשות תואר ראשון כדי לעבוד בIT? כ"כ מיותר.

אתה נראה לי קצת עושה מישמש שלם בין סוגי המשרות בעולם הזה שהדרישות שלהן מאוד שונות.

איך שאני רואה - כדי להגיע בסופו של דבר למשרות מעניינות - אין לך שום דרך שאתה מרוויח או מקצר דרך בזה שיש לך הנדסאי וניסיון כהנדסאי.

משרות מעניינות מבחינתי הם בעיקר במחקר ופיתוח.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

liviur, אני דיברתי ספציפית על תואר ראשון בהנדסת תקשורת (עם התמחות בתקשורת נתונים). בנוגע לIT יש מספיק הסמכות של גופים חיצוניים כגון CCNA, ואני מסכים עמך שתואר הנדסאי לא פותח שם דלתות.

פורסם

מתן אני מצטער אבל מה שאתה אומר זה נסיון לעשות קומבינות כדי לחסוך קורס או שניים.

הדברים שאתה אומר מצחיקים. מה זה "התואר הזה שווה אם אתה ממשיך לתואר ראשון". זה בדיוק תומך במה שאמרתי : שהנדסאי זו תעודה שלא שווה כלום , זה גם לא תואר, זה יג'-יד', בוא נשים את הדברים על השולחן.

אם אתה רוצה להוציא הנדסאי רק בשביל לקבל פטור בקורס או שניים אז זה קצת הזוי.

לפי חברים הנדסאים , שכן עשו הנדסאי מהסיבה הנכונה- כלומר יג'-יד' עשו שירות ביחידה טכנולוגית מעולה בצבא ואז תוך כדי צבא קבע כקצין בעמדה טובה, השלימו לתואר ראשון בהנדסה , חולון זה אחד המקומות שנותן הכי פחות פטורים בהנדסת חשמל.

אולי הנדסת תקשורת זה משהו חדש שמוכנים לעשות הכל כדי למשוך אליו אנשים.

אני יודע שהמקומות הוותרנים יותר הם מכללת אריאל ואפקה , כל שאר המכללות שנותנות תואר מהנדס לא שוות תזכורת בכלל.

לא יודע איפה קרוב המשפחה שלך עובד, אבל זה לא עובד ככה בחברות שמכבדות את עצמן.

לפי התשובות שלך ניכר שעדיין לא עבדת בתחום.

אין לי שום אינטרס, מצידי שכולם יוציאו הנדסאי, זה רק יעלה את הערך שלי בשוק העבודה כמהנדס בוגר אוניברסיטה.

פשוט חבל לי לראות אנשים שמבזבזים את זמנם וחושבים שאם יילכו בדרך הקלה הם יגיעו למקום טוב בקריירה שלהם (לא דווקא מקום פיזי).

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...