Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

אני מחפש רכב בתקציב של עד 6000, עשיתי חיפוש קטן וראיתי שמה שנכנס בתקציב זה דייטסו שרייד, סוזוקי סוויפט, פיאט פונטו

מזדה 121 ועוד כמה.

רציתי לקבל את הייעוץ שלכם מכיוון שאני לא בקיא בתחום הזה, אני צריך לקנות אוטו בזמן הקרוב בגלל עבודה שאני מתחיל

המרחק הוא בערך 15-20 ק"מ, מה שאני מחפש ברכב שיהיה אמין, שיחזיק מעמד ושיהיה ידידותי לכיס מבחינת דלק.

אשמח מאוד אם תתנו לי הכוונה לגבי מה צריך לשים לב לגבי כשרוכשים רכב, ואם תוכלו גם לפרט לי מה צריך חוץ מביטוח טסט ודלק לאוטו, וטווח מחירים.

אני בן 21 (משוחרר טרי) עם ותק של 5 שנים בלי שום תאונה או דוח, איך זה משקף על המחיר של הביטוח?

אני ממש אודה לכם על העזרה, שיהיה לכולנו יום מעולה :)

פורסם

קודם כל, קרא את השרשורים הקבועים על קניית רכב. הם מצויינים.

קח בחשבון שברמת המחירים הזו, תוך זמן קצר מחירי הדלק, הטיפולים והתיקונים (שבטוח יהיו) יעלו על מחיר הרכב עצמו- חשוב יותר לבדוק מצב ספציפי, ולא להניח שדגם מסוים אמין יותר מאחרים.

עלויות:

עלות רכישה

ירידת ערך

ביטוח (צד ג'+חובה, וותר על מקיף. אולי גרירה, אם המחיר נמוך).

דלק- כ-15 ק"מ לליטר למכוניות שציינת

טסט: כ-1000 ש"ח לשנה

טיפולים: נאמר כ-500 ש"ח ל-10,000 ק"מ

תיקונים (הנח כ-1500 ש"ח לשנה)

כבעלים הגאה של פיז'ו 205 99' , רכב שנמצא היום בטווח המחירים שלך, אני ממליץ עליו בחום למי שלא חייב פינוק של אוטומט: רכב זריז, נוח, פשוט, זול- ובשנה הזו, אפילו עם מזגן, נעילה מרכזית, חלונות חשמליים ושלט :-D. עכשיו יש לו 210K ק"מ בלי בעיות מיוחדות. בהכללה, נצל את העובדה שעמישראל חושב שכל היפניות אמינות (ומשלם עליהן מחיר גבוה) ולך על צרפתיה/פיאט צעירה יותר עם פחות ק"מ.

בהצלחה!

פורסם

עלויות:

עלות רכישה

ירידת ערך

ביטוח (צד ג'+חובה, וותר על מקיף. אולי גרירה, אם המחיר נמוך).

דלק- כ-15 ק"מ לליטר למכוניות שציינת

טסט: כ-1000 ש"ח לשנה

טיפולים: נאמר כ-500 ש"ח ל-10,000 ק"מ

תיקונים (הנח כ-1500 ש"ח לשנה)

כ

כמה תיקונים לרשימה:

עלות רכישה - צויינה.

ירידת ערך - זניחה לחלוטין ברכב מסוג זה.

ביטוח חובה+צד ג' - 3000-6000 ש"ח לשנה, תלוי במאפייני הנהג.

רישוי - 1000 ש"ח לשנה.

דלק - תלוי במאפייני הנהיגה, אבל 500 ק"מ בחודש הם 40-50 ליטר בחודש, כלומר כ-300 ש"ח לחודש (במחירי היום).

תיקונים - ברכב מסוג ובגיל זה - אי אפשר לחזות. תביא בחשבון, למשל, שסט צמיגים חדש יעלה 20% מערך הרכב, וכך טיפולים ותיקונים אחרים.

לדעתי אם תקציבך הוא 6000 ש"ח עדיף לך לוותר על רכישת הרכב בשלב זה, התחל לעבוד ולחסוך וכעבור כמה חודשיםבדוק את מצבך מחדש. חבל לעבוד קשה ולהוציא מחצית ההכנסה על אחזקת גרוטאה. עדיף להתענות ולהתנייד בתחבורה הציבורית עד שירווח לך. מעבר לכך - מדובר בעבודה חדשה שעדיין אינך בטוח בה, אתה עלול להפלט כעבור זמן קצר ולגלות שהרכב מהווה מעמסה שאינך יכול לעמוד בה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ביטוח של חובה + ג' יעלה לך בסביבות ה2000 וקצת לשנה, אני מדבר על כולל גרירה ושמשות.

ירידת ערך בסכומים כאלה אין כ"כ מה, זה מדובר בסה"כ בכמה מאות זה לא אלפים או משהו באיזור.

אני ייתן לך את הדוגמא הכי פשוטה, בתור בעלים של יונדאי אקסנט, אתה יכול גם לחפש כאלה רכבים.

רכב זול, תחזוקה זולה, חלקים זולים, ודלק? אני אישית בתור בנאדם שכל הזמן בעיר, ולפי שיקלול?

הרכב עושה 1:13 וקצת בערך 13.5, הרכב מאוד חסכוני, שלי עם 2 דלתות, אבל יש גם דגמים של ה4 דלתות.

שאם אתה קונה רכב כזה, אתה מקבל יותר רכב ויותר מקום, באותו סכום של כסף.

סתם המלצה.

ד"א שכחתי להוסיף: הדבר היחיד שהחלפתי ברכב ברוך ה', זה הרדיאטור (750 ש"ח מקורי), שביום שאחרי שקניתי את הרכב הלכתי למוסך של חבר של אבא שלי, בדק את הרכב, התפעל ממנו ממש, הדבר היחיד שהיה להחליף זה רדיאטור שהיה עליו מעט קורוזיה ואני החלפתי רק למען השירות, חבל לקחת סתם סיכונים עם חלקים של הרכב.

גם סוג של המלצה ;)

שיהיה לך בהצלחה ויום טוב.

פורסם

יש פה הרבה שירשורים לגבי המחירים הללו,יש פיאט פונטו ספייס,פיאסטה.

תעשה חיפוש אתה תגלה הרבה פוסטים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אין רישיון, והגוף שלי דיי חשוב לי

אני בן 21 (משוחרר טרי) עם ותק של 5 שנים בלי שום תאונה או דוח, איך זה משקף על המחיר של הביטוח?

אם יש לך וותק של 5 שנים(?) עם רכב אז אין צורך בלימוד נהיגה על קטנוע אלא בשיעור היכרות+מעין טסט (רונדלים בין צמיגים ועוד איזה סיבוב בחוץ) בעלות זניחה. לטעמי, בשביל 20 ק"מ/20 דקות נסיעה ליום מומלץ לרכוש קטנוע זול (ולהשתמש במוניות בימי גשם/נשיאת מטען/יציאה עם בחורות/אחר).

ד"א, הוצאת רישיון כאשר היית בן 16?

פורסם

התה נהג צעיר, אין הרבה משמעות לותק. רק החובה סביב 3500 ש"ח לשנה, תוסיף גם צד ג', סביר שתקגיע לסביבות 5000-6000 ש"ח בשנה. נסה לברר אצל סוכן הביטוח שלך ואולי תוכל לחסוך כמה מאות ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם יש לך וותק של 5 שנים(?) עם רכב אז אין צורך בלימוד נהיגה על קטנוע אלא בשיעור היכרות+מעין טסט (רונדלים בין צמיגים ועוד איזה סיבוב בחוץ) בעלות זניחה. לטעמי, בשביל 20 ק"מ/20 דקות נסיעה ליום מומלץ לרכוש קטנוע זול (ולהשתמש במוניות בימי גשם/נשיאת מטען/יציאה עם בחורות/אחר).

ד"א, הוצאת רישיון כאשר היית בן 16?

אני נושק ל22, והוצאתי רישיון בשבוע שחגגי 17

• תוכן חדש...