Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1)

טוב יש לי מערכת שאני יכול להגביר עד 63 עכשיו שהרכבתי המתקין אמר לי לא לעבור את ה45-47 אחרי שהיום תמיר ( אסטרו ) חתך לי טיפה מהבאס באחוריים ובקומפוננט הוא אמר שאני יכול להגביר עד 50

עכשיו השאלה שלי איך אני יודע לכמה אני באמת יכול להגביר בלי לשמוע עם עיוותים והכי חשוב בלי ליצור נזק....

2)

מה החסרונות בלחבר 4 רמקולים ל 2 יציאות ?

סט קומפוננט של 50 RMS

ורמקולים של 80 RMS

לשתי יציאות שכול אחד זה 90 RMS

פחות עוצמה ? סיכוןשל המגבר ? סיכון של הרמקולים ?

כול הפרטים יהיו טובים

תודה לכול העונים

מתן

פורסם

1.אין ווליום קבוע שאתה יכול להגביר אליו,אתה מגביר עד שאתה שומע טיפה עיותים ואז מנמיך טיפה,וזה נכון לגבי כל שיר בנפרד.

אם אין עיוותים לא ייגרם נזק.

2.ברגע שאתה מחבר שני רמקולים של 4 אוהם ליציאה אחת ההתנגדות יורדת ל2 והמגבר כביכול מספק עוצמה כפולה,עד פה הכל טוב ויפה.

אבל(תמיד יש אבל) אתה רוצה לחבר שני רמקולים בעלי הספק שונה,ככה שלא תוכל להגביר את החזקים יותר עד הקצה שלהם אלא לפי הגבול של החלשים יותר וככה לא תנצל את החזקים יותר,בנוסף אם המגבר לא יציב ב2 אוהם הוא עלול להתחמם ולהכנס למצב פרוטקשן ובנוסף לשני אלו לא תהיה לך האפשרות לשחק עם הFADER.

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם

טוב בקשר לשאלה השניה הבנתי ואני לא ממש דואג בקשר להגברה בשאלה הראשונה

אז אתה אומר שאני לא צריל לשים גבול ופשוט לשמוע עש שיש עיוותים בצליל ואם אין עיוותים אז כמעט ואין סיכון לרמקול ?

( אייל אני אשמח אם תענה לי בבקשה )

תודה רבה

מתן

פורסם

1) לא כל רדיו דיסק מוציא סיגנל נקי מעיוותים, הדרך היחידה לבדוק בדיוק מתי הוא מעוות היא עם סקופ. מכיוון שלרוב האנשים אין סקופ נהוג לכוון את העוצמה של הרדיו דיסק עד כ80% ולפיה לכוון את הGAIN. אתה יכול להגביר כמה שאתה רוצה על עוד אתה לא שומע עיוותים.

בשירים שמוקלטים ברמה גבוהה למשל לא תעבור את ה80% אך בשירים שקטים תוכל להגביר יותר מ80%. כל עוד אתה לא משתמש במגבר שההספק שלו גבוה משמעותית (נאמר 20W ומעלה) מההספק שהרמקול יכול לעמוד בו (ושהרמקול הוא של חברה אמינה) אין לך מקום לדאגה.

2) החסרונות הם שבמידה ולמשל אתה ממקם זוג מקדימה וזוג מאחורה שני הזוגות יקבלו את אותו ההספק ולא תוכל לקבוע מי מהם יהיה דומיננטי יותר (לא יהיה לך FADER). מלבד זאת המגבר יעבוד בעומס גדול יותר, אם הוא מגבר סביר לא צריכה להיות בעיה.

פורסם

זה נכון פה הבעיה הקטנה שלי חיברתי את האחוריים ואת הקומפוננט ואז באמת אני לא יכול לקבוע מי יהיה הדומיננתי...

אז מה שאתה אומר בשירים לא שקטים כמו ראפ טראנס לא לעבור את ה 80 אחוז ?

תודה רבה

מתן

פורסם

זה תלוי ברדיו דיסק שלך, אם אתה לא שומע עיוותים אין לך מה לדאוג ואתה יכול לעבור את ה80%. אין מה לחשוש כל עוד הספק המגבר לא גבוה משמעותית מההספק שבו הרמקול יכול לעמוד בו - מה שנכתב בהודעה הקודמת שלי :idea:

פורסם

המגבר מוציא 80-90 RMS מחובר ל לסט קומפוננט של 50 RMS ולרמקולים אחרויים של 80 RMS אז מה שאני מבין שהרמקולים לא מקבלים יותר נכון ?

במידה ולא אני יוכל להגביר עד שאני ישמע עיוותים בצליל ?

פורסם

טוב הבנתי תודה רבה....

רק שאלה לגבי שאלה מספר 2

הבנתי שמגבר ככה מתאמץ אז פשוט יורדים לו "החיים" זה נכון ?

וזה כולל גם את הרמקולים הם גם מתאמצים ?

פורסם

אי אפשר לתת לך מדד של כמה החיים יורדים. מן הסתם כל מוצר כשהוא עובד קשה יותר ככה הבלאי שלו גבוה יותר. יש מגברים שעובדים קשה (למשל ביתיים) כבר 30 שנה ללא בעיה (חוץ מאולי קבלים יבשים) ויש כאלה שאחרי שנה נפחו את נשמתם. זה לא מדע מדוייק.

• תוכן חדש...