Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעבר זה עבד מצוין אבל הפעם לאחר שלפני מס' ימים קרסו לי 2 המערכות הפעלה ומאז ששחזרתי זה לא עובד יותר.

על הנייד מותקנות Windos XP ו-Windows 7 ב- dual boot.

על C - מותקנת XP.

על E - מותקנת 7

על מנת ש-XP לא ימחוק את הנק' שחזור של win7 בעבר הייתי מוסיף שורה ב-registry כמו שיש במדריך כאן:

http://www.vistax64.com/tutorials/127417-system-restore-points-stop-xp-dual-boot-delete.html

מאז שהתקנתי הכל חזרה, הדרך הנ"ל לא עובדת. אני עדיין רואה את הקבצים על E. ניסיון לבודד את הבעיה הראה שזה לא עובד גם על מחיצה F (מחיצת קבצים ללא מערכת הפעלה).

בעבר ביצעתי את זה מס' פעמים וזה עבד ללא שום בעיה. הייתי רואה את המחיצה E ב-Win XP אבל ללא יכולת לגשת למידע עליה.

מה יכולה להיות הבעיה ? מחיצה E שעליה מותקנת win7 לא חשובה וניתן למחוק ולהתקין מחדש אם צריך.

בנוסף ב-win7:

כמו כן, על הנייד ישנה מחיצה נסתרת factrory recovery partition שבעבר לא הייתי רואה אותה במחשב שלי.

אבל הפעם אני כן רואה אותה (ויכול לערוך את הקבצים עליה). אציין שאני רואה אותה רק ב-7. ב-XP לא רואים אותה בתפריט מחשב שלי.

תודה לעוזרים

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

הפעלתה פרטישן מנג'ר שלא ידע איך לעבוד נכון אם מחיצות.

מה שאתה צריך לעשות קודם כול זה לשנות את מחיצת הגיבוי לפרטישן ID12, אם אתה רואה את המחיצה אז זה 7ID כנראה.

אפשר לשנות ID בתוכנה שנקרת GPARTED אפשר למצוא בגוגל :)

לגבי התיקון בקישור הוא עובד רק אם הכונן הוא D אצלך זה E.

תפתח קובץ חדש בכתבן ותרשום בפנים:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices\Offline]

"\\DosDevices\\E:"=dword:00000001

ואז תשמור כXP.REG, תפעיל את הקובץ ולאחר מכן הפעלה מחדש זה צריך לעבוד.

אודי A4

דימה.

פורסם

לגבי התיקון כונן E: שיניתי בהתאם את האות וכן, ניסיתי כבר את הקובץ רג'יסטרי כמ ושרשמת. עדיין לא עובד. עשיתי הכל כמו במדריך שצירפתי פשוט האות ששמתי היא E כי זה הכונן שאני צריך להחביא.

במחשב אחר זה כן עובד מצוין אבל במחשב הנ"ל. גם כאשר בשביל בדיקה עשיתי את אותו הדבר עם כונן F (מדובר על מחיצת קבצים נוספת), גם שם זה לא עובד. הרג'יסטרי שונה אבל אין תוצאה כאילו לא עשיתי כלום.

מצאתי פתרון נוסף להחבאת המחיצה:

http://www.scribd.com/doc/2978040/How-to-hide-partitiondrive-in-Windows

לגבי מחיצה נסתרת של שחזור - האם זה לא ידפוק את היכולת שיחזור (היכולת להיכנס למחיצה זו) אם אצטרך ?

כל העסק מוזר כי: לפני שנה החלפתי HDD. על HDD ישן היה XP + מחיצה נסתרת. החלפתי לכונן יותר גדול ועשיתי פשוט image לכונן החדש. אחרי זה יצרתי עוד 2 מחיצות: E ו-F. על E התקנתי win7 ו-F זאת מחיצת קבצים רגילה. כל העסק עבד מצוין כולל הסרת מחיצה ב-XP ואי יכולת לראות את המחיצה הנסתרת של השיחזור ב-win7. לפני מס' ימים עשיתי תהליך זהה בו מחקתי הכל מהכונן הגדול ועשיתי שוב הכל כמו שעשיתי אז רק שהפעם יש את הבעיות שרשמתי כבר. מה שונה אני לא יודע.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם
לגבי התיקון כונן E: שיניתי בהתאם את האות וכן, ניסיתי כבר את הקובץ רג'יסטרי כמ ושרשמת. עדיין לא עובד. עשיתי הכל כמו במדריך שצירפתי פשוט האות ששמתי היא E כי זה הכונן שאני צריך להחביא.

במחשב אחר זה כן עובד מצוין אבל במחשב הנ"ל. גם כאשר בשביל בדיקה עשיתי את אותו הדבר עם כונן F (מדובר על מחיצת קבצים נוספת), גם שם זה לא עובד. הרג'יסטרי שונה אבל אין תוצאה כאילו לא עשיתי כלום.

מצאתי פתרון נוסף להחבאת המחיצה:

http://www.scribd.com/doc/2978040/How-to-hide-partitiondrive-in-Windows

דרך נוספת זה לנעול את הכונן דרך WIN7 , תכתוב בשורת חיפוש בהתחל "Bitlocker" ותדליק חסימה על הכונן עליו אתה לא רוצה לגשת, שים לב זה יכול להיות אות אחרת.

לגבי מחיצה נסתרת של שחזור - האם זה לא ידפוק את היכולת שיחזור (היכולת להיכנס למחיצה זו) אם אצטרך ?

כל העסק מוזר כי: לפני שנה החלפתי HDD. על HDD ישן היה XP + מחיצה נסתרת. החלפתי לכונן יותר גדול ועשיתי פשוט image לכונן החדש. אחרי זה יצרתי עוד 2 מחיצות: E ו-F. על E התקנתי win7 ו-F זאת מחיצת קבצים רגילה. כל העסק עבד מצוין כולל הסרת מחיצה ב-XP ואי יכולת לראות את המחיצה הנסתרת של השיחזור ב-win7. לפני מס' ימים עשיתי תהליך זהה בו מחקתי הכל מהכונן הגדול ועשיתי שוב הכל כמו שעשיתי אז רק שהפעם יש את הבעיות שרשמתי כבר. מה שונה אני לא יודע.

ליאור

מה שהשתנה הפעם זה הגדרת המחיצה לשחזור, אני לא יודע איזה מחשב זה אבל הרוב משתמשים בID12, אם זה לנובו אז בשביל להשתמש בOKR אתה גם תצטרך להחזיר את שאר המחיצות לגודל המקורי בשביל שזה יעבוד.

בכול מקרה שינוי ID לא גורר איבוד מידע במחיצה, ולכן התוצאה תהיה שאתה פשוט לא תראה את המחיצה, בשביל להשתמש בה בעתיד אתה תמיד תוכל לחזור לID7 או להשתמש בבוט מנג'ר חיצוני או דרך הביוס או איך שהמחשב שלך אמור להכנס לשם.

אני ממליץ לך לקרוא על התהליך בקישור הזה http://lemon.soju.co.uk/2010/01/27/lenovo-one-key-recovery-how-to-fix-it/

אודי A4

דימה.

פורסם

דימה תודה רבה על העזרה.

בסוף ב-win xp השתמשתי בפתרון שהבאתי מאלה ע"י diskpart. כרגע עובד מצוין. מחיצה E לא נראית ולכן XP לא יכול לנגוע בה היות והוא לא מסוגל לטפל במחיצות ללא אותיות.

לגבי מחיצת שחזור - נכנסתי ל-gparted ושם בדקתי את ההבדלים שיש בין המחיצה הנסתרת על HDD ישן לבין ה-HDD החדש.

ההבדל היה שבחדש היא סומנה בתור LBA וב-HDD הישן סומנה בתור DIAG.

שיניתי ב-HDD החדש ל-DIAG והבעיה נפתרה. המחיצה לא נראית יותר ב-windows 7.

הקטע המוזר הוא שבעבר עבד לי הקטע עם שינוי הגדרה ברג'יסטרי (offline devices) בדיוק באותם תנאים.

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...