Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר לעבודה ביקש לשדרג את המערכת - הוא מאזין רק למוסיקה קלאסית - ועד עתה לא חשב שאפשר להאזין בצורה איכותית ברכב . (ועדיין הוא סקפטי )

אם כן , אז על איזה סט הייתם ממליצים למוסיקה קלאסית? בערך בתקציב של עד 1500 ש"ח לא כולל התקנה ולא כולל מגבר אם צריך את התקציב יהיה אפשר למתוח לטובת מגבר (כניראה אחד עם מנחת מובנה ) אם הסט דורש אותו לעבודה אופטימלית.

יחידת הראש היא מקורית של הרכב .

דגש על אופרות - קרי צלילים ווקאלים הכי נקיים שאפשר לקבל. סאב לא יהיה בתצורה הנוכחית גם אין צורך ברמקולים אחוריים. הרכב הוא הונדה סיוויק 2009

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

בתקציב הזה העדפה אישית שלי היא מורל הייבריד , המיד שלו מאוד ווקאלי ונעים, נהניתי מכל רגע במוזיקה שקטה עם הסט הזה.

אצלי הוא היה עם טוויטר MT23 , אבל אני מאמין שגם כסט מושלם הוא יענה לצרכים של החבר.

בהצלחה.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

אני רואה

שהבחירה כאן היא אוטומטית להייבריד - ומקריאה של אשכולות אחרים בפורום שם גם ההיבריד מככב בתור סט מומלץ לאופי אחר לגמרי של מוסיקה. האם ההיבריד הוא כזה סט ורסטילי? היינו מתאים הן לקלאסית והן למודרנית והן ל"אומצה אומצה"

האם כדי להשיג את התוצאה הטובה של הסט הזה לא ידרש איטום בדלתות? האם יש עוד סטים שבאים בחשבון ? (אגב אני לא חושב שאיטום יבוא בחשבון )

בתודה

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

אני הייתי מסתכל על העניין מזווית אחרת.

בד"כ מי שחובב מוזיקה קלאסית ואופרה גם מחפש לשמוע אותה בצורה איכותית, על אחת כמה וכמה מי שמלכתחילה סקפטי לגבי איך זה יישמע ברכב.

חברך צודק. ע"מ להגיע לרמה שתספק אותו יהיה עליו להשקיע יותר מאלף וחמש מאות השקלים שהוא תכנן להוציא על רמקולים. התקנה טובה שכוללת בידוד בדלתות ומגבר סביר הם בגדר MUST למי שמחפש מערכת סבירה +, אלה לבדם הם כבר יותר מהתקציב המקורי.

ההייבריד הוא סט מצויין שמתאים מאוד למוזיקה קלאסית, הרבה פחות לאומצה אומצה. עדיין, כדי לנצל את ההייבריד כמו שצריך חייבים הגברה ראוייה, בידוד והתקנה איכותית. בלי זה חבל על הכסף.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר

פיספסתי אותך כאן

מה אתה אומר בעצם ? בתקציב הזה לרדת מההיבריד ?(כי זה בדיוק נכנס בתקציב עם התקנה בסיסית ללא איטום )

ואם אכן כך איזה סט אחר בא בחשבון?

פורסם

לא אמרתי לרדת מההייבריד, אני חושב שכדאי לחברך לשקול את עניין שדרוג המערכת בכלל.

כדי לקבל את מה שהוא מחפש הוא יהיה צריך להשקיע הרבה יותר כסף ממה שנראה לו כרגע, וזאת הנקודה שחשוב להבהיר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא תגובה קיצונית משהו ? בכל מקרה רשמתי ש 1500 ש"ח בכל מקרה מוקדשים לטובת סט קדמי. ולפי מה שניראה כרגע כנראה שמגבר לא יהיה מן הנמנע שגם הוא סוג של פשרה כי התקציב באמת כאן יהיה מוגבל - אלא אם כן הולכים לכיוון יד שניה (והוא ממש לא הטיפוס הזה אפילו את הפורום הוא לא קורא, ובנתיים הוא רק ברר עם שני מתקינים לטענתו הרבה לא מבינים מה הוא בדיוק רוצה)

אז מה הן האופציות שעומדות לרשותו?

פורסם

היא לא קיצונית בכלל. אם אני מבין נכון את התיאור של חברך יהיה קשה מאוד לסדר עבורו מערכת שתענה על צרכיו.

אתה יודע מה? שבוע הבא יש מפגש צפון, סע איתו למפגש. אני בטוח שתמצאו רכב או שניים עם מערכת מכובדת ותבקשו לשמוע את המוזיקה שלו. ככה הוא יוכל לקבל כיוון האם כדאי להיכנס לזה או לא.

איתמר.

פורסם

אני חושב שלקחת את זה רחוק. רחוק מידי

מדובר בבן אדם חביב על סף גיל הפנסייה יש לו לא מעט ניסיון עם אודיו בייתי אבל בניגוד לרושם שנוצר כאן אין לו איזה מערכת היי-אנד בעשרות אלפי דולרים בבית.

הוא האזין קצת לקטעי ג׳ז במערכת הנוכחית שלי (זוג קומפוננט אלפיין מסדרת ה g על מגבר 4 ערוצים בגישור של סוני gtr-7040 שיכול להיות שאני לא מדייק במספר המדוייק של הדגמים. יחידת הראש היא של פיונייר מולטימדיה 3200 יש לי גם זוג טמפו על המדף האחורי שהתבררו כביזבוז כסף משווע כי הם כיום מנותקים )

ועקב העובדה שיש לנו את אותה המכונית זה נתן לו איזה אינדיקציה כי אקוסטית יש מקום להתחיל ולבדוק לחיוב את הסביבה הזאת שניקראת רכב שעד היום בגלל לא מעט דעות קדומות הוא החשיב כ״בעייתית״.

לא היה לי איזה סימפונייה בטח שלא אופרה להשמיע לו (אני שונא אופרות ואין לי סבלנות להאזין להן ) והוחלט שבהזדמנות הוא יביא איזה דיסק או שניים כדי לבדוק איך זה נישמע על המערכת שלי. מפגשים זה קצת בעייתי בטח מפגש צפון וגם ככה רוב המערכות במפגשים משמיעות ומכוונות למזרחי/אומצה אומצה/ דאנס / ושאר מוסיקה עם כלים אלקטרונים דומיננטים. ואנשים מאוד לא אוהבים שמתחילים לשחק להם בכיוון של המערכת (בצדק !)

וזה בדיוק הנקודה יכול להיות שזוג דוטק או כבר ישביעו את רצונו ויכול שרק dls סקנדינוויה אולי יתחילו לדגדג (מה שלא ניראה לי )  

לא צריך לקחת את הדרישה הזאת כקיצונית. סהכ צריך סט שידע להתמודד עם צרחות של זמרות אופרה בלי שאלו יצרמו באוזן.

היו כאן דיונים לא מעט על זה.

פורסם

אני די מסכים עם איתמר. סביבת האוטו היא כן מאוד בעייתית וזה לא דעות קדומות. אתה חייב להשקיע הרבה יותר כסף (וזמן) כדי להתחיל להתקרב למערכת ביתית טובה. ואני לא מתכוון להיי-אנד בעשרות אלפי דולרים. יש לי בבית מערכת מאוד ישנה בת יותר מ-25 שנה (NAD 3150 + JBL L112) והיא עדיין יותר טובה מקלריון 956 + סופרמו פיקולו + הרץ ML1600 + אודיסון LRX 4.1K + סאב JL 12W6 + מגבר ORION HCCA 250 מותקנים ברכב. תוסיף לזה התקנה עם כבלים ואביזרים טובים פלוס איטום דלתות ותחשב כמה זה יכול לעלות. ועדיין אני רחוק ממערכת ביתית. 1500 ש"ח, במיוחד אם מדובר בציוד חדש, זה סכום קטן מדי. ואל תשכח, שאנחנו מדברים על DIY. כלומר זה דורש גם זמן.

פורסם

לפי כללי הפורום אסור לצטט הודעה מעלי אבל אני חושב שעצם סיכמת בכמה שורות שאין אפשרות בחיים להגיע לאיכות סאונד סבירה.

אם אתה טוען שnad 3150 שהוא מגבר איכותי לכל הדעות אבל הוא עדיין לא היי אנד כאשר יש לך אודיסון שעל הנייר הוא מגבר ברמה מעולה כמעט היי אנד (מה שאולי עושה באמת פיחות עם המושג הזה כאן בפורום )

אולי אנחנו צריכים לסגור את הבאסטה וללכת הביתה.

ופעם תעשה ניסוי פרק את האודיסון שלך מהרכב וחבר אותו דרך ה pre-out של הnad שלך לא בגישור ולא בכלום רק שני ערוצים האם אתה חושב שתקבל סאונד פחות טוב אז רבותי מרמים את כולנו כאן  

פורסם

אתה מפספס את הנקודה.

אפשר להגיע לתוצאות סבירות ברכב, קשה מאוד להגיע לתוצאות מצויינות. בודדים הרכבים שיצא לי לשבת בהם ואמרתי "וואוו".

מי שאוהב מוזיקה קלאסית ואופרות הוא בדרך כלל יהיה בררן ויחפש נקודות ספציפיות בדרך בה הוא אוהב להאזין למוזיקה, וברכב זה קשה מאוד, בטח עם תקציב מצומצם ו HU מקורי. 1,500 ש"ח וגם כפול מזה זה תקציב בדיחה למי שמחפש רמת שמע טובה, בטח לאחד שחובב מוזיקה קלאסית.

איתמר.

פורסם
לפי כללי הפורום אסור לצטט הודעה מעלי אבל אני חושב שעצם סיכמת בכמה שורות שאין אפשרות בחיים להגיע לאיכות סאונד סבירה.

אם אתה טוען שnad 3150 שהוא מגבר איכותי לכל הדעות אבל הוא עדיין לא היי אנד כאשר יש לך אודיסון שעל הנייר הוא מגבר ברמה מעולה כמעט היי אנד (מה שאולי עושה באמת פיחות עם המושג הזה כאן בפורום )

אולי אנחנו צריכים לסגור את הבאסטה וללכת הביתה.

ופעם תעשה ניסוי פרק את האודיסון שלך מהרכב וחבר אותו דרך ה pre-out של הnad שלך לא בגישור ולא בכלום רק שני ערוצים האם אתה חושב שתקבל סאונד פחות טוב אז רבותי מרמים את כולנו כאן

עופר,

עשית סלט. קודם כול התחלת מנקודה לא נכונה. הבעיה היה לא מגבר, למרות שגם כאן צריך לקחת בחשבון 220 בבית מול 12/14.4 וולט ברכב. מישהו אמר, שרכיב הכי חשוב במערכת זה החדר. הבעיה זה קופסת פח (רכב), מקומך - פחות ממטר מטוויטר מצד שמאל, פי 1.5 מצד ימין, מידבס שמאל שמנגן לתוך ברך/קרסול, מידבס ימין שנמצא בזווית ומרחק שונים לחלוטין ממידבס שמאל. שניהם מותקנים בתוך קופסת פח אחרת (דלת). דרייברים באותו צד לא מותקנים במרחקים מחושבים (כמו ברמקול ביתי), אלא איפה שיש מקום. תוסיף לזה צורת סלון, חומרים כמו זכוכית ופלסטיק, מרחק בינם לדרייברים וקיבלת קוקטיל בשם CARAUDIO.

הכול שחור? לא, ישנם פיתרונות חלקיים. קוראים לזה איטום, בניות, כיוונים. אבל מחיר לפיתרונות האלה (תעזוב את הרכיבים בצד) הוא פי כמה וכמה מ-1500 ש"ח המוקצבים. ואחר כך באים הרכיבים עצמם.

מה לעשות? להנמיך את הציפיות ולא להשוות לאודיו ביתי. אני לא אומר "שאין אפשרות בחיים להגיע לאיכות סאונד סבירה". אבל חייבים לדעת מה זה "סביר" בשביל החבר שלך.

דרך אגב לחבר מגבר של רכב בבית זה לא כול כך טריוויאלי, חייבים מקור 12 וולט שמסוגל לספק בצורה יציבה את האמפרים הדרושים ולארגן את ה-REMOTE.

• תוכן חדש...