Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חתונה שלא ברבנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז אתה מבין שהמשפחה כפתה עליך ? בזכותם אתה תישאר אתאיסט יהודי :)

אתה צודק, כימעט בכל מה שרשמת.

אנשים נולדים עם שייכות אתנית (לא להתבלבל עם שייכות דתית!) ללאום מסויים, זה טבעי, זו לא כפייה - ככה זה בכל העולם. אבל בתור אדם חופשי יש לי זכות להאמין במה שאני רוצה, זה לא קשור אם אני יהודי או מישהו אחר.

אני משייך משמעות לדברים שאנשים אומרים. לבוא לטקס שמתחילים לספר בו כל מיני דברים שלא תמיד תואמים את השקפת העולם*:

אני מאמין שטקס כזה כמו חתונה יש לו משמעות, לכן אם אומרים בו דברים שאתה לא נותן להם משמעות ו/או לא מאמין, הורסים את הטקס הזה, הופכים אותו למשהו לא אמיתי.

*מכיוון שלא נותנים לבחור איך להתחתן, באופן אזרחי או דתי. זה מוריד לי את כל החשק להתעמק בדברים האלו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מי אמר?

למרות שהדעה הרווחת כיום היא שאין כזה דבר "גן יהודי", די ברור שבמוקדם או מאוחר ימצא הגן הסורר הזה.

מה שיש בינתיים בוודאות (מדעית) הוא קורולציה גנטית בין כל עדות ותפוצות היהודים.

אם מחר תצתרך חו"ח השתלת מח עצם, מרבית הסיכויים שהתורם הפוטנציאלי המתאים עבורך יהיה יהודי גם אם אתה רייב נחמן מאומן תכול עיניים, לבנבן וצהוב בלורית והתורם הוא זכריה רצאבי מצנעה עם עיניים חומות, שיער שחור מקורזל ועור חום כהה.

דרך אגב, קוריוז מעניין שבטח ירגיז לא מעט כאן, הוא שהקרבה הגנטית שלנו לפלסטינאים ולערביי ישראל היא כ"כ הדוקה (הרבה יותר מאשר לערבים אחרים מהסביבה) שיש סברה מציאותית מאוד שהפלסטינאים של היום הם בעצם יהודים שנשארו בארץ והתאסלמו עת נכבשה הארץ ע"י המוסלמים.

איזה קטע זה יהיה אם יום אחד יצליחו להוכיח את זה ברמה הגנטית :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אין חתונה אזרחית שתופסת כמו שצריך בארץ, אחרת לא היה צריך את חו"ל, וחבל.

כן, אני מצפה למשהו דומה לזה, רק שעם המזל שלי זה יהיה קצת יותר ארוך מזה.

פה אני חולק על דעתך, עם מקרה אישי ולא נעים שקרה לי מהמוהל הדפקט שהיה לי.בואו נגיד את זה ככה, אני לא הולך לקחת מוהל, לא משנה מה יהיה. רק רופא, בבית חולים.

אתה צודק לחלוטין.

לפותח השירשור: קח אותה לחו"ל אם אתה יכול להרשות לעצמך. הכי פחות כאבי ראש. כמו כן מומלץ לבצע חיפוש פה בפורום, אני גם שאלתי כמה מהשאלות האלה לפני כמה חודשים ואני לא היחיד.

ותגובה של הרגע האחרון:

אתה יודע מה? שיכנעת אותי. זה באמת יהיה הדרך הטובה והפשוטה לחיות.

אז, מה אני צריך לזכור כדי לחנך את ילדיי לפי התורה?

-רצח עם כולל נשים וילדים, זה בהחלט יפתור כמה בעיות, ילדים "מורעלים" שכאלה (זכור את אשר עשה לך עמלק).

-לעלות לגג, לתצפת על שכנות נשואות, וללכת לעשות להן "קצב" (דוד המלך והשרלילה שלא זוכר את שמה).

-לקשור את הילד למזבח ולבוא אליו עם סכין גדולה, כדי לבחון את אמונתו ( או שמא את אמונתי? אני לא זוכר את סיפור העקידה כמו שצריך).

-וכמובן, אני חייב לזכור, שזונות עוזרות למרגלים. לך תבין למה מוכרות מזון עושות את זה, בטח הכנסה מהצד.

את ילדיי אני אחנך לפי אמות המידה שלי, המוסריות שלי, המצפון שלי, והבנתי את הטוב והרע, ולא משהו שכתוב באיזה Fינג ספר מלפני -4589 שנה, שנשמע כאילו כתב אותו סכיזופרן חולה מין בעל תסביך אדיפוס והזיות פרנואידיות.

תסלח לי מאוד מר ברווז , מבלי להעליב אותך , שממש אין לי כוונה לכך, אבל אתה פשוט בן אדם דפוק, (מנהלים , בלי התראות, זה לא נאמר מתוך כוונה רעה)

עמלק , בשבילך הפלסטינאים רוצים שמדינת ישראל תושמד תמחק ולא ישאר מאיתנו כלום, חבל מאוד שלא הושמד עמלק עוד שה' אמר לשאול, אם שאול היה משמיד את כולם כולל המלך שלהם אגג, לא היו פה הצרות האלו,

דוד המלך הוא בן אדם שחטא, וטוב מאוד שתלמד את הסיפור הזה ותבין שגם בן אדם חוטא, אין דבר כזה שבן אדם לא חוטא, לכולם יש את היצר הזה של חרמנות, תלמד מזה שגם מלך ישראל נכשל בזה, וכל אחד צריך להתחזק ולהתגבר על זה , כי אז אנסים לא יהיו ,ופדופילים גם לא יהיו ,ובגידות במשפחה גם לא יהיו,

דוד המלך נענש עונש חמור על מה שהוא עשה, אם אתה לא יודע מה הוא נענש אז תפתח את התנך ותקרא, תאמין לי שעונש כזה אף בן אדם לא רוצה.

"זונות שעוזרות למרגלים"- רחב לא היתה זונה שאתה בא לזיין , זונה בלשון התורה זה אישה בעלת פונדק, והיה לה פונדק ברכים שהיא הסתירה בו את המרגלים, הם לא באו כדי לעשות איתה אורגיה או מה שעובר לך בראש, תקרא פרושי רשי ופרושים של מפרשי התורה, התורה זה דבר קצת יותר עמוק מהרדידות שאתה מפגין בידיעותך.

תאמין לי שאם תלך ותחנך את ילדיך בדרכי התורה, יהיו לך ילדים שאתה תתגאה בהם , ולא ערסים מוחצנים שמתעווזים עם בחורות ובסוף דוקרים אחד את השני כי " פגעו בכבוד של חברה שלו"

ותעשה לעצמך טובה, האנטיות המטופשת שלך ממש לא תורמת, ומראה שאתה סתם בן אדם אטום, תשמע קצת הרצאות של רבנים ואנשי הלכה, שיכולים ללמד אותך דבר או שניים על החיים ,

ובקשר למוהל, לא חסר לא מקצוענים , כמו בכל תחום בחיים, אז נפלת על אחד שאתה לא מכיר, מוהל לוקחים לפי המלצות של אנשים שמכירים אותו לא לפי מי יותר זול או יותר יקר , תאמין לי שכל כך הרבה ברית מילה עשו מוהלים , בלי בית חולים ובלי שום דבר, והם עושים את זה במקצועייות גדולה יותר מכל רופא,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

עכב השרשור הזה היה לי אתמול ויכוח עם החברה שלי על הנושא הזה.

היא מתעקשת על חתונה ברבנות כי "המשפחה שלה רוצה" אבל אני לא מעוניין לכפות על עצמי את השטויות האלו של טקסים שאני לא מאמין בהם.

אמרתי לה אתמול "טוב, את לכי תשברי את הראש מול רבנית שמדברת שטויות ומלמדת אותך דיני נידה ועוד דברים דביליים כאלו" (בשבילי זה מסתכם ב"יש אדום? עוצרים!". אין בשבילי 7 נקיים והליכה למקווה וכל זה כי זה אפילו פחות היגייני). לא אכפת לי שהיא תבזבז את הזמן אם היא רוצה אבל אם היא תכניס את השטויות האלו לבית, תהיה לנו בעיה אידיאולוגית.

לשבור כוס בשביל לזכור שאנחנו לא שלמים בלי בית המקדש?

הרי ברור לכולנו שניסיון לבנות אותו יגרור את כל העולם למלחמה שתיגמר עם אטום!

זה מסוכן ואני ממש לא רוצה שיבנו אותו מחדש כי זה רק יחזק את הדתיים וייצור עוד קרעים בתוך היהדות. אתם באמת חושבים שכולם ייתאחדו באותו יום ויאמינו? יקרה בדיוק מה שקרה עם ישו, שפשוט צלבו מישהו כי הוא התנגד לשלטון החדש. אני רק רוצה לחיות את החיים שלי בשקט. רק בגלל זה אני מתחתן, לא בשביל להתפלל שיקום מחדש בניין שיסכן את כולנו והקיום שלו (במקום מסגד אל אקצא) משמעותו שכל המוסלמים המאמינים בעולם באים לתקוף אותנו כי הלך להם המסגד.

לקנות את האישה?

אם היא איתי, זה כי היא רוצה להיות איתי.

היא לא חתיכת רכוש שאפשר לקנות או למכור ואני ממש לא הולך לקנות אותה מאבא שלה כי הוא גם לא הבעלים שלה.

מילה? לא יודע, זה נושא די טעון ואני לא נכנס אליו בינתיים.

יש מחקרים לכאן ולכאן.

בשביל מישהו כמוני, להתחתן דרך הרבנות יהיה צבוע לחלוטין.

אני יהודי גאה וציוני.

אני מאמין בזכות של העם היהודי לחיות בישראל ובזכות של כל יהודי לחיות בצורה שהוא רוצה.

אבל אני גם אתאיסט.

אני מאמין שהזכות לחיות פה היא היסטורית, לא אלוהית.

אני מאמין שגיל העולם הוא בין 72 ל350 מיליארד שנה ואני מאמין שיש המון דברים יותר חשובים מאשר להיות יהודי (למרות שאני בחרתי מבחינה תרבותית להמשיך להיות יהודי).

אבל אני לא מקבל שום דבר שרבנים אומרים לי וכשמישהו אומר לי שהעולם בן פחות מ7000 שנה, הויכוח מסתיים.

פורסם

"זונות שעוזרות למרגלים"- רחב לא היתה זונה שאתה בא לזיין , זונה בלשון התורה זה אישה בעלת פונדק, והיה לה פונדק ברכים שהיא הסתירה בו את המרגלים, הם לא באו כדי לעשות איתה אורגיה או מה שעובר לך בראש, תקרא פרושי רשי ופרושים של מפרשי התורה, התורה זה דבר קצת יותר עמוק מהרדידות שאתה מפגין בידיעותך.

למה, נראה לך שבימי התנ"ך לא היו זונות ואורגיות?

בא נראה מה הפרשנות שלך על אהלה ואהליבה (פרק כ"ג ביחזקאל, זה שכל המורות לתנ"ך מדלגות עליו!)

פורסם

ומה תגיד על :

ותעגבה, על פלגשיהם; אשר בשר-חמורים בשרם, וזרמת סוסים זרמתם

אתה צריך תרגום רש"י בשביל להבין את זה?

אם כן אז בבקשה "יש להם זין בגודל של חמור והם משפיכים כמויות של סוסים" אוי גוואעלד!

למען ההגינות אני חייב לציין שהפרשנות היא אכן לא על שתי אחיות זונות אלא על ממלכת ישראל אבל עצם העובדה שמופיעים בפרק כאלה תאורים מראה שהם לא תלושים מהמציאות אלא היו קיימים הלכה למעשה.

פורסם

יניב הקדמת אותי,

למרות שהתאורים המפורטים יש לומר, הם מיניים ,הם נועדו באמת לתאר במשל את מלכות ישראל ואחריתה ולא מעשים בפועל.

למרות הכל , די מצחיק לראות שימוש בתיאורים כאלה בתנ"ך :-D

יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

תסלח לי מאוד מר ESTK, מבלי להעליב אותך , שממש אין לי כוונה לכך, אבל אתה פשוט בן אדם דפוק, (מנהלים , בלי התראות, זה לא נאמר מתוך כוונה רעה)

אין קשר בין הפלסטינאים לעמלק, אלא בדימיונך הקודח ובאגדות אלף לילה ולילה שטוחנים לך בראש כל מיני "רבנים".

אני אל אחנך את הילדים שלי בדרך התורה, קודם כל, כי הם לא יהודים, אבל לפני הכל, כי אני לא מאמין בערכי התורה, לא מאמין ברבנים ובוחר לעצמי את האמונות שלי.

ותעשה לעצמך טובה, האנטיות המטופשת שלך ממש לא תורמת, ומראה שאתה סתם בן אדם אטום, תשמע קצת הרצאות של פסיכולוגים, סוציולוגים ואנתרופולוגים, שיכולים ללמד אותך דבר או שניים על החיים.

ובקשר למוהל, מקצוע שצריך להוציא מחוץ לחוק.

כירורג עורלה, חסר השכלה רפואית?!

מי שמע על דבר כזה במדינה מתוקנת...

אני אסביר לך את זה אחת ולתמיד, שתבין.

אני מעדיף למות מאשר לתת לרבנים ולערכים שלהם לנהל לי את החיים.

קאפיש?!

אתה חושב שאתה היחיד שמוכן ללכת רחוק בשביל האמונה והערכים שלך?!

אתה טועה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מעניין אם הפרק הזה מופיע בהפטרה כי יכול להיות מעניין לעלות לתורה עם הפרק הזה!

דבר אחד בטוח, זאת תהיה עליה לתורה שלא תשכח לעולם!

:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

פורסם
לכל אלא שמתכחשים לחברותם ב"שבט", תפסיקו לקשקש, זה שאתם לא הולכים עם כיפה, בועלים שפנים ואוכלים נידה (כמוני בדיוק דרך אגב) עדיין לא הופך אתכם ללא יהודים.

באגירה, ממתי?...

כושי שלא אומר "יו יו יו מאדר-פאקר" הוא לא כושי?

רק שאצלו זה ברור לעין אז הוא לא מסוגל "לברוח" מהכושיות שלו.

אל תגיד "כושי", זה לא פוליטיקלי קורקט.

אצלנו אתם חושבים שאם אתם אטאיסטים אז אתם לא יהודים, יש לי חדשות בשבילכם... טעות!!!

האמת, אני לא חושב כך. אני מוגדר כיהודי, ללא קשר לאמונתי. זו הבעייה במדינה הזו...

המדינה שלי אוסרת עליי להתחתן בתחומה עם מי שאני רוצה. זו כפייה. לא סתם כפייה, כפייה על בסיס לאום וגזע, בניגוד להצהרת העצמאות.

צודק לחלוטין- זו אמ-אמא של כפייה.

המשפחה שלך "כפתה" עליך וקבעה בשבילך שאתה יהודי ,

וזה לא משנה אם הם היו שומרי מצוות או לא , הם יהודים וגם אתה כזה (אם אתה רוצה או לא רוצה ).

עד כאן נכון.

אתה רוצה להתחתן בקפריסין ? תיהנה . אתה רוצה לעבור ללאום אחר ? ת'פחימה .

אם אתה רוצה להתחתן בארץ ? אז צריך לוותר קצת .

ולמה שאני אצטרך לוותר?! למה שלא יכירו בי וברצונות ובצרכים שלי???

תסלח לי מאוד מר ברווז , מבלי להעליב אותך , שממש אין לי כוונה לכך, אבל אתה פשוט בן אדם דפוק, (מנהלים , בלי התראות, זה לא נאמר מתוך כוונה רעה)

תודה, גבר, וגם אתה לא להיט.

עמלק , בשבילך הפלסטינאים רוצים שמדינת ישראל תושמד תמחק ולא ישאר מאיתנו כלום, חבל מאוד שלא הושמד עמלק עוד שה' אמר לשאול, אם שאול היה משמיד את כולם כולל המלך שלהם אגג, לא היו פה הצרות האלו,

אני מבין. אז אתה דוגל ברצח עם כולל נשים וילדים, ועוד בא אליי בטענות לגבי טוהר המידות שאני רוצה להנחיל לילדיי. נחמד.

דוד המלך הוא בן אדם שחטא, וטוב מאוד שתלמד את הסיפור הזה ותבין שגם בן אדם חוטא, אין דבר כזה שבן אדם לא חוטא, לכולם יש את היצר הזה של חרמנות, תלמד מזה שגם מלך ישראל נכשל בזה, וכל אחד צריך להתחזק ולהתגבר על זה , כי אז אנסים לא יהיו ,ופדופילים גם לא יהיו ,ובגידות במשפחה גם לא יהיו,

דוד המלך נענש עונש חמור על מה שהוא עשה, אם אתה לא יודע מה הוא נענש אז תפתח את התנך ותקרא, תאמין לי שעונש כזה אף בן אדם לא רוצה.

אני יודע שכולם חוטאים. אבל מאחר וזה מופיע בתורה, אתה רוצה שאני אנחיל לילדיי את הידע של איך לחטוא? לא מעניין אותי איך הוא נענש, אם לומר את האמת. אני פשוט לא מתעניין במה שקורה לסוטים.

דהיינו, מוכרת מזון. אוקיי...

בוא ואציע לך הצעה חלופית: הפירושים שלי.

כל אדיוט יכול לבוא ולפרש את התורה כרצונו, לפי איך שהוא מבין אותה. כולל אותי, וכולל את רש"י. מאחר ואני לא מתיימר להבין בתורה, אני מסתפק בפרושים שלי של מה שכתוב שם, ואתה יודע משהו, אני ליטרליסט. כשאני קורא "ותהי רחב אישה זונה", המחשבה הראשונה שעוברת לי בראש, זה "היא הייתה זונה, כתוב במפורש. ועוד היא קיבלה אורחים. מעניין איפה המחבר הסתתר כשתיאר את האירועים האלה. בטח בחדר השני עם עוד כמה זונות."

תאמין לי שאם תלך ותחנך את ילדיך בדרכי התורה, יהיו לך ילדים שאתה תתגאה בהם , ולא ערסים מוחצנים שמתעווזים עם בחורות ובסוף דוקרים אחד את השני כי " פגעו בכבוד של חברה שלו"

עד כאן, עוד הסכמתי וסבלתי חלק מהשטויות שלך, אבל עכשיו עצבנת אותי לחלוטין.

ראשית, לידיעה: אני לא ערס. אני לא מזרחי (אשכנזי לבנבן). ואני בטח ובטח שלא דוקר אנשים ברחוב. תזכורת, למי שלא זוכר, אני אספן של סכינים.

האם אתה באמת חושב שכל מי שסוטה מהדבר הזה שנקרא תורה יהפוך לערס חמום-מח שדוקר אנשים?! אם כך, אז הדפוק בינינו, זה אתה. תפגין קצת יכולת חשיבה עצמאית, ידידי הדפוק, ותבין שאי אמונה בתורה לא מייצרת דקירות. בדיוק כמו שכל העבריינים שהרגע דקרו, אנסו, רצחו או סתם אכלו מישהו, הגיעו למשפט חמושים בכיפה גדולה ושחורה. אתה רומז שמי שלא מאמין בתורה יהפוך להיות "homicidal maniac". אולי האמת היא הפוכה? כמה חילונים ראית מיידים אבנים על מכוניות, באופן כללי, לעומת כמה מאמינים שעושים זאת על בסיס קבוע בשבתות ובימי כיפור? או שאולי תגיד "זו רק אבן", כמו שהחוכמולוגים אומרים לשוטרים, ואז באורח פלא סולחים להם כי זו רק אבן, ויש להם כיפה, אז לידיעה, האבן הזו עלולה לגרום למישהו לאבד שליטה ולגרום למוות. או סתם אשכרה לפגוע בנהג ולפצוע אותו. או שאתה לא חושב על זה? הא?

ותעשה לעצמך טובה, האנטיות המטופשת שלך ממש לא תורמת, ומראה שאתה סתם בן אדם אטום, תשמע קצת הרצאות של רבנים ואנשי הלכה, שיכולים ללמד אותך דבר או שניים על החיים ,

אתה מתכוון, שהאנטיות שלי לא תורמת לך. ממש אכפת לי מה אתה מקבל מזה. והאם חשבת אולי שגם לי יש ללמד דבר או שניים על החיים לכמה אנשים? ועוד אני יכול גם ללמד את הרבנים שלך כמה דברים למשל על גיוס לצבא, על עבודה שתפרנס את 4857907 הילדים שלהם ( לכל אחד, לא כולם ביחד, מן הסתם) ועוד.

אטימות? אולי. בקטע של הדת, כן. ייתכן. אתה יודע מה, אני מאד אטום. אני אטום לדברים כמו רצח עם, למשל, ועוד הרבה דברים שכתובים שם. אבל אני לא כל כך אטום, למשל, ל"לא תגנוב", "לא תרצח", "גר יתום ואלמנה אל תעשוק", ועוד כמה דברים מוסריים שמצאו חן בעיניי. אבל הדת של ימינו מתעלמת מהם, והפרשנים שאתה כל כך אוהב, איכשהוא מצדדים בזה ש"בתנך המילה אל פירושה בהחלט וכמה שיותר".

ובקשר למוהל, לא חסר לא מקצוענים , כמו בכל תחום בחיים, אז נפלת על אחד שאתה לא מכיר, מוהל לוקחים לפי המלצות של אנשים שמכירים אותו לא לפי מי יותר זול או יותר יקר , תאמין לי שכל כך הרבה ברית מילה עשו מוהלים , בלי בית חולים ובלי שום דבר, והם עושים את זה במקצועייות גדולה יותר מכל רופא,

וזה אכפת לי כי??? לי הספיקה התנסות אחת כדי להבין.

תסלח לי מאוד מר ESTK, מבלי להעליב אותך , שממש אין לי כוונה לכך, אבל אתה פשוט בן אדם דפוק, (מנהלים , בלי התראות, זה לא נאמר מתוך כוונה רעה)

אני אל אחנך את הילדים שלי בדרך התורה, קודם כל, כי הם לא יהודים, אבל לפני הכל, כי אני לא מאמין בערכי התורה, לא מאמין ברבנים ובוחר לעצמי את האמונות שלי.

ותעשה לעצמך טובה, האנטיות המטופשת שלך ממש לא תורמת, ומראה שאתה סתם בן אדם אטום, תשמע קצת הרצאות של פסיכולוגים, סוציולוגים ואנתרופולוגים, שיכולים ללמד אותך דבר או שניים על החיים.

או במדינה נורמאלית לשים אותו בכותונת מסויימת...

כירורג עורלה, חסר השכלה רפואית?!

אני אומר את זה פעם אחת ודיי:

זו לא מדינה מתוקנת. זו מדינה מקולקלת.

אני מעדיף למות מאשר לתת לרבנים ולערכים שלהם לנהל לי את החיים.

קאפיש?!

אתה חושב שאתה היחיד שמוכן ללכת רחוק בשביל האמונה והערכים שלך?!

אתה טועה...

פאלו, זה מאבק עקר. כרגע המצב הוא שבכל זאת הרבנים וערכיהם מנהלים לכולנו את החיים, במקרה של כופרים שכמותנו, בעקיפין-אבל עדיין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה לא מאבק עקר, זה מאבק מנצח.

אל תסתכל שבועיים אחורה, לך 200 שנה אחורה, 500...

הדת בנסיגה מתמדת, ההומניזם בעלייה, מאז עידן האורות ועד לימינו אנו. כל כך בעלייה, שאפילו מוסדות הדת מקבלים את ערכיה הרציונליזציה וההומניזם במידה רבה, להוציא קיצוניים ביותר.

ניצחון הרציונליזם הוא תהליך ארוך, מורכב, קשה, אבל ברור מאוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש פה וויכוח בין אתאיסטים למאמינים, הייתי רוצה לראות איך הוויכוח הזה היה נראה עם האתאיסטים היו מתחלפים במוסלמים\הינדואים\ בודהיסטים\נוצרים וכו'.

להם אמת משלהם, מהיכן לכם (ליתר דיוק לך,ESTK) שהאמת שלך היא הנכונה?

הרי גם הם, כמוך, מאמינים בלב שלם שהדת שלהם היא הדת הנכונה.

הם למדים אותה מגיל 0, מאמא, אבא ו"רבנים" כמו שאתה למדת, מהיכן הביטחון שהדת שלך היא הדת הנכונה?

דעתי בנושא החתונה דומה לשל בגירה, גם אני התחתנתי בחו"ל משלל סיבות, בין היתר אלו שהוזכרו פה וערכתי חתונה עם רב רפורמי וכתובה מודרנית בארץ, ככה שמרתי על מסורת שחשובה בעייני ולא נאלצתי לקנות את אישתי. :)

חתונה בחו"ל לוקחת יומיים מקסימום, בלי הרבה בלאגן ואפשר לנצל את הטיסה לחופשה בת שבוע כמו שאנחנו עשינו.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אין קשר בין הפלסטינאים לעמלק, אלא בדימיונך הקודח ובאגדות אלף לילה ולילה שטוחנים לך בראש כל מיני "רבנים".

כירורג עורלה, חסר השכלה רפואית?! חסר השכלה רפואית ?? אתה טועה , מוהל זה אדם שלומד הרבה מאוד, ומתמקצע מאוד בתחום של המילה, ותהיה בטוח שמוהל מקצועי ובעל ניסיון יוריד את העורלה בצורה הטובה והבריאה ביותר לבן שלך מכל רופא אחר.

אני מעדיף למות מאשר תמות אם זה מה שאתה רוצה, אני מעדיף לחיות

לתת לרבנים ולערכים שלהם לנהל לי את החיים. תאמין לי שעדיף לך אם חס וחלילה, תצטרך ללכת ליועץ נישואים בגלל משברים בזוגיות, ללכת לרב שמוסמך בנושאים האלו, מאשר ללכת לאיזה יועצת נישואים שסיימה את הלימודים שלה לפני שנה, אבל עדיין לא נשואה , או שיותר גרוע , גרושה. היא בטח תתן לך עיצות טובות, רק חבל שלעצמה היא לא יכולה לתת עצות, ושוב זה חלק מהאנשים לא כולם,

קאפיש?!

אתה חושב שאתה היחיד שמוכן ללכת רחוק בשביל האמונה והערכים שלך?! תלך לאן שאתה רוצה

אתה טועה...

תעשה לעצמך טובה, ותלך להתארח אצל משפחה דתית בשבת, אתה תופתע מהחינוך של הילדים ומהכבוד שיש שם, כמובן שבכל כלל יש יוצא מן הכלל, אבל הרוב שם, הרוב המכריע, הם אנשים בעלי ערכים ומוסר אישי, ואני לא מדבר על גישה של אנטי מדינת ישראל ,

מצד שני ,תלך אח"כ למסגר בת"א אם לא מספיק לך בערב שבת , אז גם במוצ"ש וגם בחמישי בערב, ותגיד לי אם זה המקום שאתה רוצה שהילדה שלך או הילד שלך יסתובבו,

אבל בעצם אם אתה מתבייש בזה שאתה יהודי , אז אין בכלל טעם ,

ובקשר לעמלק ולכל העניין הזה, תקרא בעיון את התנ"ך ואת ספר יהושוע ואתה תראה שכל המקומות שיושבים בהם הפלישתים זה בדיוק המקומות שיושבים בהם הפלסטינאים כיום, עזה , גת, חברון, וכל המקומות שמוזכרים שם, הם עדין נמצאים כיום,

ובקשר לעניין השני

אתה מעוניין לשכב עם אשתך כשהיא במחזור? תשכב תהנה , רק אח"כ שתקבלו זיהומים אל תבכה, כי כשהאישה במחזור, היא מדממת,ועד שלא עוברת התקופה שנגמר המחזור בוודאות, יש לה ולך סיכוי לקבל זיהום,

וחוץ מזה בלי קשר למחזור רפואי או לא, או עניין דתי של טומאה,

יש לזה הסבר יותר "רציונלי" בשביל חסר אמונה שכמוך, עצם העניין של זה של תקופה שאסור מגע, זה מלבה מחדש כל פעם את האהבה בין הבעל לאישה, ומחזק להם את הקשר, הגעגועים בתקופה שאסור מגע, הם מחזקים את הקשר בין הבעל לאישה,

תחשוב לרגע שאשתך נוסעת לשבוע לחו"ל מטעם עבודה , אתה תתגעגע אליה נכון? תרצה אותה, תתבעס לישון לבד, וכשהיא תחזור אתה תשמח ותעשו ... מתוך אהבה , וגעגועים, אתה מבין או שגם לזה אתה קורה שטויות?

אם אשתך תהיה "תקועה לך בתחת ולהפך" אתם תמאסו אחד בשניה, ופה מתחילות המריבות והבגידות

תאר לעצמך שבאמצע ה"בום בום טראח טראח" היא מקבלת מחזור? לא נעים נכון?? ואתה תראה את זה זה יגעיל אותך, ידחה אותך, זה לא נעים לאישה להיות בסיטואציה כזו וגם לך לא, זה יבזה אותה בענייך ,

אז אם על דבר כזה הסברתי לך את הסיבה, ולא שאני המצאתי, תשמע הרצאות, ותתחיל להבין, אז תבין שהתורה וההלכה שאתה מזלזל בה כל כך , היא הרבה יותר עמוקה ובעלת תוכן מאשר ההבנה השיטחית של אנשים דוגמת ברווז.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

כבר כמה פעמים היה לי ויכוח עם בן דוד שלי (חרדי ביותר) על העניין הזה.

אני שואל אותו מאיפה הביטחון שלו שהיהדות צודקת והוא מתחיל עם זה ש"היו 600000 עדים במעמד מתן תורה בסיני".

אז אני אומר לו "תגיד לי שם של אחד".

והוא עונה שזה לא פועל ככה ובתורה כתוב מתי היא ניתנה.

אז אני טוען שהיו גם מאות אנשים שצפו בישו והמון אנשים שצפו במוחמד כשהוא עלה לשמיים.

התשובה היחידה שלו היא "אבל התורה אמיתית והם משקרים".

מה ששמתי לב זה שבמקום ללמד תורה ודרך ארץ, הם מעדיפים לשמור על העם שלהם (החרדים) בורים לחלוטין.

איך יכול להיות שאני, שגדלתי בבית חילוני, חצי מהזמן במושב והחצי השני בחו"ל, יודע יותר על התורה ועל הפרטים הקטנים מאשר מישהו בן 20 שחי כל החיים שלו בתוך הדת, ועוד אצל המחמירים ביותר?

לא מלמדים את הדתיים לחשוב יותר מדי (בשום דת, לא רק יהדות).

אני רואה את היהדות כ"עוד דת" ולא כמשהו שמסביבו נוצר היקום.

הסברתי לו את זה בצורה שאני חושב שהוא יכול להבין:

תארו לכם כמה בועות שעומדות אחת ליד השניה.

כל אחת מהבועות האלו היא דת שונה.

בכל בועה של דת יש עוד בועות, כשכל אחת מהן מייצגת זרם שונה בתוך אותה דת.

אבל כל הבועות האלו, גם של דת וגם של זרמים, נמצאות בתוך בועה גדולה יותר: הבועה של כל הדתות שעל כדור הארץ.

אז אדם דתי רואה את כל זה מנקודת המבט הקטנה של הזרם שלו, ואולי גם של הדת שלו.

אבל אתאיסט מסתכל מרחוק יותר ורואה בעצם שכל הדתות הן למעשה באותו גודל ואותה חשיבות, והן רק חלק ממשהו הרבה יותר גדול.

היה לי משעמם אז עשיתי אפילו המחשה לזה.

Slide1.JPG

Slide2.JPG

• תוכן חדש...