Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מה שלומכם? שמי עזרא אני משתמש חדש.

ברצוני להעלות שאלה לגבי המכונית שלי. ברשותי סוזוקי בלנו שנת 96 , הבעיה שאני רוצה לשאול עליה היא ברגע שאני מתחיל נסיעה יש לי קפיצה בין הילוך ראשון לשני.

חוץ מזה אני יכול להגיד שאני ממש לא מרוצה ברגע שאני נוסע ולוחץ על הגז כי הרעש של המנוע לא משהו....

לעזרתכם אודה.

עזרא.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

רעש מנוע, תוכל לפתור עם מערכת פליטה אחרת..

השאלה כמה אתה מוכן להשקיע.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

מה הכוונה ב"קפיצה"?

האם אתה מרגיש מכה כאשר הרכב עובר הילוך ראשון לשני? זה סימן שהתה"ל תדרוש שיפוץ בעתיד הקרוב.

האם הסל"ד משתנה בהרבה כאשר ישנו מעבר מהילוך ראשון לשני?

יש לך סוזוקי בלנו שנת 96, כמה הנסועה שלה? האם התה"ל טופלה בהתאם (הוחלף נוזל הידראולי בהתאם להוראות/צורך)?

פורסם
מה הכוונה ב"קפיצה"?

האם אתה מרגיש מכה כאשר הרכב עובר הילוך ראשון לשני? זה סימן שהתה"ל תדרוש שיפוץ בעתיד הקרוב.

האם הסל"ד משתנה בהרבה כאשר ישנו מעבר מהילוך ראשון לשני?

יש לך סוזוקי בלנו שנת 96, כמה הנסועה שלה? האם טופלה בהתאם (הוחלף נוזל הידראולי בהתאם להוראות/צורך)?

הכוונה בקפיצה זה שברגע שאני מתחיל את הנסיעה הרכב קופץ קדימה בין הילון ראשון לשני.

אנא הסבר מה זה התה"ל?

אינני יודע האם הנוזל הידראולי הוחלף או לא. האם מחליפים את זה בטיפול 10000?

פורסם

יש לי גם בלנו, 98 אוטומטית.

יש סיכוי שזה בעיה בתושבות מנוע, לי הייתה בעיה דומה , המעבר בין 1 ל 2 לא חלק. החלפתי תושבות וזה ברוך השם פתר את הבעיה.

פורסם

ראשית כל בתור התחלה בדוק מצב תקינות שמן גיר, שמן בלוי או חוסר בשמן ייגרום לעיתים להשהייה במעברים בין ההילוכים (אם כי אתה מרגיש את זה רק בין ה-1 ל-2). בכל מיקרה שווה בדיקה. בנוסף בדוק תושבות מנוע וגיר.

תה"ל = תיבת הילוכים.

:)
פורסם
ראשית כל בתור התחלה בדוק מצב תקינות שמן גיר, שמן בלוי או חוסר בשמן ייגרום לעיתים להשהייה במעברים בין ההילוכים (אם כי אתה מרגיש את זה רק בין ה-1 ל-2). בכל מיקרה שווה בדיקה. בנוסף בדוק תושבות מנוע וגיר.

תה"ל = תיבת הילוכים.

1. בדקתי את מד שמן הגיר והוא בסדר , אין ירידה.

2.איך בודקים תושבות מנוע וגיר? מוסך? ניתן לבדיקה עצמאית?

3. תיבת הילוכים? האם יש מקום זול ואמין באזור השרון שאפשר לבדוק?

פורסם

תושבת מנוע עשויה בחלקה מגומי, אם היא סדוקה או קרועה אז צריך להחליף אותה, ניתן לעשות זאת בדר"כ כשמעלים את הרכב על ליפט.

פורסם

איך בדקתה שמן גיר ?כאשר האוטו קר ועמד בטח ,בעיקרון לפי מה שאני יודע הבדיקה הנכונה

מתבצעת על משטח ישר ,כאשר המנוע חם חם ,כלומר אחרי נסיעה ,וכאשר אתה מגיע ומכנה ,תעביר בין ההילוכים ותן להילול כמה שניות להיות באותו מקום ואז תמשיך ,אחרי כל זה תבדוק שמן גיר !

שמן מנוע בודקים כאשר הרכב קר ועומד במישור,הכי טוב לעשות את זה בבוקר לפני הנסיעה .

פורסם
איך בדקתה שמן גיר ?כאשר האוטו קר ועמד בטח ,בעיקרון לפי מה שאני יודע הבדיקה הנכונה

מתבצעת על משטח ישר ,כאשר המנוע חם חם ,כלומר אחרי נסיעה ,וכאשר אתה מגיע ומכנה ,תעביר בין ההילוכים ותן להילול כמה שניות להיות באותו מקום ואז תמשיך ,אחרי כל זה תבדוק שמן גיר !

שמן מנוע בודקים כאשר הרכב קר ועומד במישור,הכי טוב לעשות את זה בבוקר לפני הנסיעה .

את שמן הגיר בדקתי שהמנוע קר, אופס טעות! מחר אבצע את הבדיקה שאחנה בהגעתי לעבודה.

את שמן המנוע בודק מספר פעמים בשבוע+ רדיאטור והכל בסדר.

במידה וחסר שמן גיר מה אני אמור לעשות? לתת למוסך לבצע את המילוי או שאני יכול בעצמי על ידיד אותו עיקרון של שמן מנוע?

פורסם

לגבי השאלה הראשונה, כמו שנאמר מומלץ לבדוק תושבות מנוע, רוב הסיכויים שהתושבת הקדמית נקרעה לך.

ובעבר אחד מחברי הפורום בצע סריקה מחוברת סוזוקי בלנו (הוראות יצרן) על איך לבדוק שמן גיר (סדר הוראות)

כמובן בעיברית, שווה חיפוש! :-D

פורסם

היי,

שהגעתי לעבודה היום חצי שעה נסיעה עמדתי עם הרכב ובדקתי את מד שמן הגיר, המד היה מלא ולא היה חוסר.

יש מצב אתה מוצא לי את המאמר של הבחור עם ההוראות יצרן בעברית?:-D

• תוכן חדש...