Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיבה של סאב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שהוצאתי את הפורט מהתיבה של הסאב שלי העוצמה גדלה, אבל האיכות ירדה...

עכשיו רציתי לדעת למה זה קורה? וכיצד שיפיע קיצור הפורט או הארכתו?

הסאב הוא בגודל 12 אינץ' והתיבה דיי גדולה משהו כמו:

אורך 60 ס"מ

גובה 32 ס"מ

עומק בחלק בעליון משהו כמו 20 ס"מ

בחלק התחתון משהו כמו 30 ס"מ

תודה מראש!!

Kenwood HU

Kenwood Rear 7*10 80W RMS Speakers

Morel Hybrid 6 Component System

Lightning Audio S2.300 1*340W RMS

Lightning Audio S2.250 2*75W RMS

Lanzar VIBE420 2*150W RMS

Rockford Fosgate 12" Subwoofer

פורסם

אורךXרוחב הפורט קובע את התדר שאליו מכוונת התיבה. ככל שהתדר נמוך יותר ככה התיבה תהיה מכוונת יותר לSQ. כשתסתכל על גרף של תיבה כזו אתה תראה שהוא מתון ללא פיקים, דבר זה יגרום לצליל להשמע טבעי יותר. תיבה שמכוונת לתדר גבוה יותר יהיה לה פיק באותו התדר שאליו היא מכוונת דבר שיגרום לסאב לנגן מאוד חזק באותו תדר אבל בתדרים אחרים הוא ינגן חלש בהרבה מה שיגרום לה להישמע פחות טבעי וטוב (זה הסבר ממש פשטני).

ככל שאורך הפורט קצר יותר ככה התדר יכוון גבוה יותר, כלומר מה שעשית הוא יצרת פיק גבוה מאוד בתדר מסויים מה שיגרום לסאב לנגן בעוצמה מאוד גבוהה באותו התדר אבל את שאר התדרים הוא יפיק בצורה לא טובה.

פורסם
אורךXרוחב הפורט קובע את התדר שאליו מכוונת התיבה. ככל שהתדר נמוך יותר ככה התיבה תהיה מכוונת יותר לSQ. כשתסתכל על גרף של תיבה כזו אתה תראה שהוא מתון ללא פיקים, דבר זה יגרום לצליל להשמע טבעי יותר. תיבה שמכוונת לתדר גבוה יותר יהיה לה פיק באותו התדר שאליו היא מכוונת דבר שיגרום לסאב לנגן מאוד חזק באותו תדר אבל בתדרים אחרים הוא ינגן חלש בהרבה מה שיגרום לה להישמע פחות טבעי וטוב (זה הסבר ממש פשטני).

ככל שאורך הפורט קצר יותר ככה התדר יכוון גבוה יותר, כלומר מה שעשית הוא יצרת פיק גבוה מאוד בתדר מסויים מה שיגרום לסאב לנגן בעוצמה מאוד גבוהה באותו התדר אבל את שאר התדרים הוא יפיק בצורה לא טובה.

ואללה איזה מלך אתה!!

Kenwood HU

פורסם

תודה על המחמאה :oops:

זאת אחת הבעיות הגדולות בארץ (אני מאמין שגם בחו"ל יש עוד כאלה) אנשים לוקחים סאב ופשוט תוקעים אותו בתיבה עם פורט בלי לדעת איזה נפח הסאב צריך ולאיזה תדר מכוונת התיבה.

עם תיבות אטומות עוד איכשהו לפעמים אפשר לצאת מזה אבל תיבה PORTED דורשת תכנון קפדני יותר, ולדעתי תיבה PORTED שמכוונת כמו שצריך יכולה להשמע לא פחות טוב מתיבה SEALED טובה ואתה מרוויח עוד כמה דציבלים טובים (הנה אני כבר מרגיש איך פוקו מנסח לו תגובה :biggrin2: )

פורסם

אייל : שאלה לי אליך ...

יש לי סאב , משהו אלמוני שכזה ... אני אגיד את השם , אבל תבטיח לא לצחוק - CALIFORNIA BOOM , שמעת עליהם ?

בקיצור ... הסאב אלמוני אך דיי מרשים ( לפחות אותי ... אנא חווה דעתך !) הוא בערך 450W RMS , והמגנט שלו שוקל 100 OZ .

הוא יושב אצלי בתיבה שעשויה MDF ומצופה בחלקה הפנימי בפוליאסטר עבה עם פורט בחזית העליונה (התיבה נבנתה ע"י יצרן רמקולים במיוחד עבורי ... ) .

האמת שאת התיבה בניתי על עיוור בלי לדעת לאיזה תיבה מיועד הסאב , איך אפשר לברר ? או איך אפשר לשפר את הסאונד ? לדעתי וביחס לסאבים אחרים ששמעתי הוא חזק ועמוק מאוד .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

טוב הגעתי למסקנה שאני יקצר את הפורט שלי... הבעיה היא שאני מפחד שזה ישמע פחות טוב אז רציתי לשאול איפה אני יכול לקנות פורטים?

ועוד שאלה היא... איך משפיע גודל\נפח התיבה על השמיעה?

Kenwood HU

פורסם

משפיע מאוד, סאב שיעלה 1000$ בתיבה לא טובה יכול להשמע כמו סאב של 50$ או אפילו פחות טוב מסאב של 50$ בתיבה מתאימה.

לא מחליטים לקצר את הפורט סתם ככה. אם גם אתה תתן לי את נתוני הT/S של הסאב שלך אוכל לעזור לך לתכנן תיבה טובה, ואתה תגיד לי מה אתה מעדיף איכות על חשבון עוצמה או להפך.

פורסם

הבנתי שהגודל משפיע מאוד השאלה היא איך? (כיצד תשפיע תיבה קטנה יותר על העוצמה, איכות וכו...) ובקשר לנתוני הT/S של הסאב, זה בעיה כי הסאב הזה נקנה ע"י אבא שלי לפני הרבה(שנה וחצי) זמן והנתונים שלו נאבדו :( וכל מקרה אני סקרן לדעת איך תשפיע תיבה יותר קטנה כי כרגע הסאב יושב בתיבה דיי גדולה לדעתי

אהה ובקשר לפורט, אני רוצה לדעת איפה אפשר להשיג פורטים כי את הנוכחי אני לא רוצה לקצר, אז אני רוצה לנסות אחד קצר יותר...

Kenwood HU

פורסם

מה זה הפורט הזה שאתם מדברים עליו פה?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

אייל... אני לא מתווכח דווקא לגבי הנושא שתיבה Ported יכולה לעתים (נדירות ביותר) להשמע טוב כמו Sealed.

אבל האמת, בארץ, עם המתקינים שלנו וההבנה המועטה ... אני חושב שעדיף ללכת על Sealed במידה וזה מתאים לסאב. תיבה פשוטה יחסית לבנייה שנותנת תוצאות טובות מאוד וגם מאפשרת (למי שיש) לתת לסאב הרבה יותר כוח.

מה עוד שבתיבה כמו שלי שבה הסאב יורה למעלה ... לתיבה Sealed יש יתרון נוסף בהקלה על הסאב.

Leon Cupra 2009

פורסם

אני לא חושב שכל כך לעיתי נדירות היא יכולה להשמע טוב כמו SEALED. זה תלוי גם לגבי סוגי המוסיקה שאתה שומע ותכלס מה שאתה מעדיף. יש גם המון שמעדיפים את איך שPORTED נשמע. לגבי רמת המתקינים זה לא צריך להיות קשור. אפשר לתכנן לבד ואפשר גם להתייעץ עם אחרים. אני למשל כבר יודע להשתמש בWINISD לא רע בכלל אבל בכל זאת אני שואל אחרים די להשוות ולהתייעץ ובסופו של דבר אני מחליט על מה שנראה לי הכי מתאים (כמו עם התיבה הנוכחית שבסוף הסתבר שגם דן מסכים איתי).

לא הבנתי את הקשר של הקלה על הסאב כשהוא יורה למעלה.

• תוכן חדש...