Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

נוזל הקירור ברכב שלי מתאדה כל חודשיים בערך. מדובר בפולקסווגן בורה, שנת ייצור 2003.

יש לי ידע מועט בכל הקשור לבעיות מסוג זה, ולכן רציתי לשאול מהי הדרך הטובה ביותר לבדוק מאיפה נובעת הבעיה?

חשוב לציין שלפני כחצי שנה עברתי תאונה שבמהלך תיקונה החליפו לי את הרדיאטור (שילובים מוטורס בחולון).

למרות שיש לי אחריות שם לעוד כחצי שנה, מישהו במקום בעבודה שלי פשוט המליץ לי לא להתקרב למוסך הזה.

יש מקום מומלץ (אני גר בחולון / עובד ברמת גן במתחם הבורסה)? אולי אוכל לבדוק משהו באופן עצמאי?

הערה: בדקתי עם יש נזילה מתחת לרכב ולא ראיתי שום דבר. נראה שהאידוי הוא איטי...

תודה מראש לכל העונים

פורסם

בהמשך להודעה הנוספת שלך,

דווח לרון על הבעיה הקיימת ואני בטוח שהבעיה תיפתר.

ככל הנראה קיימת נזילה (מים לא מתאדים סתם כך) ותקבל טיפול מונע.

בהצלחה

Golf 2008 MK5

פורסם

בדוק מסביב לצינורות בחיבורים אולי יש איזה באנד לא מהודק טוב.

קיימת משאבה שמחברים אותה לרדיאטור, מנפחים לחץ ואז בודקים אם יש נזילות.

פורסם

עוד לפני זה, תניע את הרכב ותן לו לעבוד כמה דקות שיתחמם עד 70-80 מעלות ותדומם.

שים לב, הצעד הבא מסוכן ויש להשתמש באמצעי זהירות!!

שים מטלית, או אפילו שתיים על פקק המילוי של הרדיאטור ותתחיל לפתוח אותו לאט לאט.

תיזהר! יכולות לעוף עלייך טיפות חמות של נוזל קירור, לכן, השתמש בכפפות ולבש חולצה ומכנס ארוכים.

אם לא תשמע רעש של שחרור לחץ (מה שנקרא טסססס) כנראה שמכסה הרדיאטור שלך סיים את חייו והמים מתאדים דרכו.

לך לחנות חלפים, קנה אחד חדש ב20 שקלים, תחליף וסע לשלום.

אם כן תשמע רעש של שחרור לחץ, לא שם הבעיה ואפשר להתחיל לבדוק באנדים ומחברים.

*כל מי שחושב שאני מדבר שטויות. חבר שלי, שבבעלותו מאגן 97 (קופה, אבל לא באמת משנה) שלה פקק רדיאטור (שבכלל לא על הרדיאטור, אבל לא משנה) מפלסטיק, שהתייבש לו, והתאדה לו נוזל הקירור והרכב התחיל להתחמם, לאחר החלפת הפקק לחדש הבעיה נפתרה כלא הייתה (אבל אז הלך לו ראש מנוע, אבל לא משנה)

וגם אצלי, בוולקן 94, מכסה הרדיאטור היה קצת חלש ולא שמר לחץ, דבר שגרם לרכב לא להגיע לטמפ' עבודה, גם הבעיה הזאת נפתרה ע"י החלפתו (גם הטרמוסטאט היה דפוק והוחלף, אבל לא משנה).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

*כל מי שחושב שאני מדבר שטויות. חבר שלי, שבבעלותו מאגן 97 (קופה, אבל לא באמת משנה) שלה פקק רדיאטור (שבכלל לא על הרדיאטור, אבל לא משנה) מפלסטיק, שהתייבש לו, והתאדה לו נוזל הקירור והרכב התחיל להתחמם, לאחר החלפת הפקק לחדש הבעיה נפתרה כלא הייתה (אבל אז הלך לו ראש מנוע, אבל לא משנה)

וגם אצלי, בוולקן 94, מכסה הרדיאטור היה קצת חלש ולא שמר לחץ, דבר שגרם לרכב לא להגיע לטמפ' עבודה, גם הבעיה הזאת נפתרה ע"י החלפתו (גם הטרמוסטאט היה דפוק והוחלף, אבל לא משנה).

לא שטויות בכלל. כל איש ראדיאטורים יבצע את הבדיקה שתוארה פה כצעד ראשון לאבחון. נתקלתי כבר כמה פעמים בכאלה שגם קיצרו תהליכים וישר דחפו ללקוח פקק, בלי לבצע שום אבחון. בד"כ הם נותנים פקק לא תואם למקורי שמיועד ללחצים גבוהים יותר, יש לשים לב לזה.

• תוכן חדש...