Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Alto או Citroen C1

יעקב2010
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני נוהג כבר חצי שנה על האלטו, בC1 או 107 לא יצא לי לשבת.

אני לא אכנס לדברים כמו עיצוב, בטיחות, ביצועים או חסכון בדלק כי ההבדלים הם מינוריים. לדעתי האישית העיצוב של האלטו מדליק - של הC1 לא רע בכלל גם כן, אז זה עניין של טעם!

לפני מספר חודשים, לא הייתה לאלטו אלטרנטיבה מבחינת מחיר ולכן לא הייתה התלבטות. היום ראיתי פרסומת בידיעות אחרונות על C1 ב60 אלף ש"ח ושאלתי את עצמי אם הייתי קונה עכשיו את הC1 באותו מחיר והתשובה היא...

לא - למה? בגלל הניסיון המר שהיה לי עם מכירת סיטרואן לפני 3 חודשים.

לפני כ3 חודשים ניסיתי למכור את הC4 משנת 2008 של ההורים שלי.

TO MAKE A LONG STORY SHORT

האוטו נמכר ב17 אלף שח מתחת למחירון, אחרי שאנשים פשוט לא התקשרו - ניסיתי את מזלי במספר מגרשי טרייד אין. בכולם קיבלתי את אותה התשובה, אם רק היית מביא יפנית - היית מקבל מחיר שקרוב למחירון, עם סיטרואן - קח 20 אלף פחות ותהיה מבסוט.

חברים, לסיטרואן במדינת ישראל אין שוק. על הסויפט שקנינו לחברה לפני כשנה היו אנשים שעמדו איתנו בתור ושילמנו מעל המחירון.

2 המכוניות דומות מאד, שתיהן חמודות מאד ובלי קשר זה משמח אותי שיותר יבואנים מביאים רכבים קטנים וחסכוניים שמתאימים לתנועה עירונית, כעת יותר אנשים יוכלו להתקדם לרכב חדש עם ראש שקט וחסכון אדיר בדלק

(אני למשל נהגתי על כריזמה 98 אוטומטית, הוצאות הדלק שלי ירדו מ1150 ל600 שח בחודש בממוצע).

שוב, אם הייתי צריך לבחור היום, כנראה שהייתי מאד נזהר מהמותג הזה שנקרא סיטרואן - משום מה ומה זה חשוב בעצם למה, פשוט אין לסיטרואן שוק. אני בטוח שזה יהיה אותו דבר עם הC1/אלטו בעוד שנתיים מהיום.

הבעיה אינה סיטרואן, אלא C4, כמו גם מכוניות אחרות שציי הליסינג מוצפים בהן. קשה יהיה לקבל מחיר נורמלי על אוטו, ללא קשר למוצאו, אם אתה יכול לקבל זהה לו ומשנה מתקדמת יותר במחיר נמוך יותר. ביום שהאלטו תמכר בכמויות יפות לליסינג, צפויה להיות לה בעיה דומה, כשהיא מגיעה מיד פרטית שמצפה לקבל עבורה מחיר מחירון או קרוב לו.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יגאל קשה להכליל את כל הדגמים סיטרואן ע"פ דוגמא אחת בלבד,במיוחד שאנחנו לא יודעים מה היה מצב הרכב.

האוטו היה יד 1, ק"מ נמוך ללא שריטה.

אני מדבר על שיחות עם טריידאינים שנשמעו ככה:

"טריידאין - C4, בוא נראה מחירון 87, אני יכול לתת לך 65..

אני - מה?? אבל המחירון 87

טריידאין - כן גבר אבל זה סיטרואן, אם היית אומר מאזדה 3...

אני - אתה צוחק עליי?

טריידאין - תביא ת'אוטו אם הוא במצב מעולה אולי נעלה מעט

אני - ל85?

טריידאין - יותר בכיוון של 67"

ככה 3 שיחות טלפון.

פורסם

השוק היום בכלל חלש מאוד בסכומים גבוהים ולא רק ל C4,

גם אם היית בא עם מאזדה או טויוטה סוחרי רכב היו מורידים את המחיר בצורה קיצונית,

עקרונית הם לא מחפשים לקנות את הרכב, רק במחיר ריצפה אלא מעוניינים לבצע טרייד אין ולקחת מהם משהו אחר.

ראיה לכך מכרתי לפני כחודש אוונסיס שנת 2002 במצב מצוין לאחר בערך 4 חודשים של חוסר טלפונים וביקוש אפסי,

מגרשים הציעו לי 50% פחות, או החלפה מחירון מול מחירון, לבסוף מכרתי לאדם פרטי ב 7000 ש"ח פחות מהמחירון,

ולהזכירכם מדובר ב"טיוטה".

המסקנה שלי להתחשב פחות בכוחות השוק וללכת יותר עם הלב, כי נוסעים עם הרכב מספר שנים ולבסוף מוכרים אותו פעם אחת, ובמיוחד שאין ערובה לכלום.

ד"א האוונסיס היתה של אישתי ולי יש מגאן ידנית שנת 2004 שלמרות ההבדלים במיצוב המגאן טובה יותר, וגם הרגשה שלי שבגלל שזה דגם נדיר שארצה למכור יהיה לי יחסית קל, ומניסיון העבר דווקא רכבים צרפתיים עממיים שהיו בבעלותי כמו AX, קליאו,

205, כולם נמכרו במחירון כעבור מספר ימים מהפרסום.

פורסם

אני מסכים איתך שכשקונים רכב לא צריך לחשוב רק על יום המכירה.

עם זאת, קשה לי להאמין שהC1 תהיה נוחה משמעותית - קשה לי להאמין שהיא תהיה "סיטרואן קלאסית"

אשמח ת'אמת לעשות סיבוב עליה בקרוב רק בשביל ההתרשמות.

בכל מקרה, זה אכן לא השיקול היחיד אבל זהו שיקול. כשאתה קונה רכב פשוט שהמטרה שלו זה לקחת אותך בעלות מינימלית מנקודה לנקודה, לעלות הסופית בעוד כשנתיים שלוש יש משמעות.

לגבי האלטו, בסך הכל אני מרוצה מאד. הגיר לא מושלם, כוח בעליות עם 4 אנשים חסר, הפלסטיק וההרכבה מזכירה לי שקניתי אוטו בחצי סכום אבל בגדול האוטו עושה את העבודה.

שקט מאד, חסכוני מאד - יותר ממה שציפיתי, מזגן מצוין, רדיוס סיבוב מטורף, אני פשוט מסתובב במקום ובסך הכל די מרווח מקדימה. יש חסרונות יש יתרונות, הייתי ממליץ לפותח השרשור פשוט לעשות סיבוב על שתיהן וללכת על מה שיותר מוצא חן בעינייך.

פורסם

זה פשוט מאוד - C1 או 107

המנוע טויוטה, הרכב ימחר בלי הרבה בלבולי מוח.

נגמר הסיפור...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כבעלים של אלטו לשעבר אני יכול לומר שהאוטו ממש לא עגלה או ריקשה כמו שניסו לצייר אותו בהתחלה.

ועובדה-האלטו נמצאת בכל חור ,מתפשטת כמו מחלה.

הצרכן לא טיפש,הוא מעוניין ברכב שיקח אותו מנקודה לנקודה במינימום עלות,גם במחיר נוחות(יחסית למישפחתומטית).

לגבי C1 אני צופה הצלחה רבה אף יותר מהאלטו,בשנים האחרונות סיטרואן מוציאה רכבים לא רעים בכלל

הרכב נראה טוב,עם מנוע של טיוטא,נוחות אירופאית,מחיר טוב ,מתכון להצלחה!!!

לגבי אובדן ערך אז נראה לי שזה הדבר האחרון שצריך לדאוג,רכב אמין וזול גם אם הוא מוצף בשוק יהיה לו ביקוש

כמו כן הירידה בערכו תיהיה מינורית יחסית לקנייתו.

לאחרונה חשבתי לחזור למשפחת האלטו....

במחשבה שנייה C1 תיהיה בחירה טובה אף יותר(בגראסא הידנית )

פורסם
האוטו היה יד 1, ק"מ נמוך ללא שריטה.

אני מדבר על שיחות עם טריידאינים שנשמעו ככה:

"טריידאין - C4, בוא נראה מחירון 87, אני יכול לתת לך 65..

אני - מה?? אבל המחירון 87

טריידאין - כן גבר אבל זה סיטרואן, אם היית אומר מאזדה 3...

אני - אתה צוחק עליי?

טריידאין - תביא ת'אוטו אם הוא במצב מעולה אולי נעלה מעט

אני - ל85?

טריידאין - יותר בכיוון של 67"

ככה 3 שיחות טלפון.

חבר רצה לבצע טרייד אין על פריוס יד 1 נקיה מתאונות ושמורה להפליא, כל טרייד אין של כל היבואנים למעט ניסאן נתנו לו מקסימום 80 על רכב שבמחירון הוא 97.

מה המסקנה ?

טרייד אין צריך לחיות, והוא עושה את זה בעיקר על חשבון המוכר.

אם יש סבלנות ניתן למכור רכב טוב ללקוח פרטי , וסיפורי המחירון על ה 3 והקורולה הם בגדר סיפורי בדים , אני באופן אישי מכיר 3 בעלי קורולה פרטיות שלקח להם לפחות 3 חודשים למכור את הרכב , ומחירון הם לא קיבלו.

כנ"ל לגבי ה 3 , וכיוון שאין כמעט פרטיות ויוצאות הליסינג עברו התעללות לא קטנה המחיר בפועל עקב ליקוים וסחירות לא מגיעים למחירון.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לאחרונה חשבתי לחזור למשפחת האלטו....

במחשבה שנייה C1 תיהיה בחירה טובה אף יותר(בגראסא הידנית )

לא מכרת את האלטו כי עברת לסיאט איביזה עם המבצע ל1.6 ידנית??

פורסם

אני אתרום את 20 הסנט שלי,מזדה 2 פרטית נמכרה ללא כל בעיה 4K מעל מחירון תוך יומיים!!!

היו כל כך הרבה טלפונים שחשבתי שטעיתי במחיר כלפי מטה,או שנגמרו המזדות בחברה

בלי סיפורי פוגי,אוטו אמיתי נקי וטוב בלי ק"מ מופרז נמכר,במיוחד אם הוא יפני

פורסם

לאחר שנהגתי כ-2000 ק"מ על האלטו הידנית של אבי:

1. חסכוני בטירוף - 1:17 משולב עירוני ובין עירוני.

2. האוטו מאוד זריז.

3. קטן מאוד, לא ליותר מ-2 נוסעים.

4. בגאז' מיניאטורי.

5. בסה"כ לא היתה בעיית נוחות.

6. לא היו תקלות כלשהן באוטו - בתום כחצי שנה מרכישתו.

בסה"כ אוטו מתוק, חביב, מתאים מאוד לנהג אחד או זוג, חסכוני מאוד.

למי שזה מתאים - אני ממליץ.

פורסם

ה-C1 הזו תימכר בטירוף, לדעתי יותר מהסוזוקי.

סוף החודש מחיר הדלק עולה ל-6.91, יהיה פה טירוף של חיפושים אחרי מכוניות חסכוניות.

לא פלא שקורה מה שקורה עם הפיאט פונטו בYAD2. תנסה להשיג אחת עם נתונים נורמליים במחיר מחירון.

פורסם
לא מכרת את האלטו כי עברת לסיאט איביזה עם המבצע ל1.6 ידנית??

אכן כן,זה אני.

אני מאוד מבסוט מהסיאט,(אולי חוץ מרעש מנוע מוגזם)

לגבי הסיטרואן אני רוצה לקנות כרכב שני,במקום הרנו 19 שיש כרגע.

חשבתי לחזור לאופציית האלטו אך אני דיי בטוח שהסיטרואן תיהיה הצלחה רבה אף יותר.

פורסם

אני לא מבין על מה הוויכוח בכלל ,עושים מנוי לידיעות אחרונות(כמה כבר עולה מנוי) ומקבלים את הרכב בפחות מ-60K!!

פורסם
ראיתי פרסום בעיתון שלמי שיש כרטיס הטבות של ידיעות אחרונות, יקבל הנחה ל59990, מה שישווה את המחיר לההוא של האלטו.

היום הזמנו C1 עם המבצע של ידיעות אחרונות, אני חייב לציין שלדעתי העסק די משתלם..

את המנוי לידיעות עשינו ל4 חודשים בלבד עבור 89 שקלים לחודש, מה שהקנה לנו את הזכות לרכוש את הרכב במחיר הזה.

פרט נוסף ומעניין לא פחות הוא שיש גם גרסא רובוטית לC1 למרות שלא ראיתי את הפרט הזה מופיע בשום מקום. הזמנו את הדגם הרובוטי בתוספת של 5000 שח. כלומר 65000 לאחר ההנחה של ידיעות אחרונות.

למי ששאל אם הרכב מגיע מהר (אם זה עדיין רלוונטי) אז הרכב אמור לנחות לפני סוף השנה, (מבצע סוף שנה... מסתבר)

מקווה שעזרתי למישהו במשהו..

C1 רובוטית. כי Perfection has it's price

• תוכן חדש...