Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע אני נוסע על גיפ (סופה) אבל יש לי שאלה על בילשטיין אולי לחבר'ה המשפרים יש תשובה בישבילי

ליפני חודש קניתי מאספיר (סדנא לשיפור\שדרוג גיפים למי שלא מכיר) 4 בולמי בילשטיין לגיפ בעלות של למעלה מ2700 ש'ח

אחרי שבועיים נשבר לי בולם אחד לקחתי אותו לאספיר בדקו במעבדה אמרו שלא יודעים ממה הוא נשבר

ובגלל זה אין אחריות. אחרי הרבה דיבורים ושרשור ענק על זה בפורום באתר גיפים וגם תגובה של אספיר

אין שום חדש ולא מוכנים להחליף, כבר כמה בעלי גיפים כתבו שהם את הרומן שלהם עם אספיר סיימו

ואני לא מבין למה אספיר כלכך עקשנים לא להחליף בולם אבל להפסיד כמה לקוחות זה הם מוכנים

אחרי הרבה מחשבות הועלו גם הצעות אולי בכלל אספיר קונים את הבולמים מבילשטיין בלי אחריות או משהו כזה במיר יותר נמוך

ולכן הם מתחמקים מאחריות

אז חשבתי אם חנות\יבואן אחר של בילשטיין PIT-STOP המאגר וכו' אם הוא אולי יוכל לעזור לי לקבל איזה שהיא התיחסות מהיצרן?

אם קניתי בולם מחנות אחת אם מישהו אחר יוכל לעזור לי?

תודה לכולם אחלה פורום הרבה מידע

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אספיר הם יבואנים רשמיים של בילשטיין וואין דבר כזה "קנייה במחיר מופחת כנגד ביטול אחריות".

כיוון שכך ומכיוון שאת הבולמים רכשת שם, פתרון העניין ימצא אך ורק בינך לבין אספיר.

אחריות במקרה של שבר ובמיוחד כשמדובר ברכבי שטח "פעילים" היא עניין מורכב ובטוחני שלאספיר יש מדיניות ברורה ונגישה בעניין הזה. ולדוגמה מתחום מקביל: על כל הצמיגים מקבלים 4 שנות אחריות למעט.. צמיגי סמי סליקס וסליקס. אני מניח שלא צריך להרחיב מדוע זה כך, זה דיי ברור לאור השימוש שהולך להעשות בצמיגים כאלו.. בד"כ.

תמיד יש לך את האופציה לפנות ליצרן עצמו ולבקש את חוות דעתו בנושא. רוב הסיכויים (ובצדק) שהוא יגבה את הנציג בארץ אולם זה יתן לך עוד הזדמנות שווה והוגנת להגיע לפתרון.

חשוב שתהיה בטוח לחלוטין שהצדק איתך. אתה לא רוצה לגרום עוול לאף אחד כשם שאינך מוכן להשלים עם עוול שנעשה לך.

לפורומים יש נטייה להוביל להתלהמות ועדריות. שיתוף מידע זה חשוב ואף הכרחי אבל, יש דרכים טובות ופרונטליות יותר לקבל ייעוץ מקצועי נטול פניות.

לשפר בלי להתפשר

פורסם

אם הבולם שלך היה דולף או נוזל -היתה זו חובתו של היבואן להחליפו במסגרת אחריות ! אבל ,הבולם שלך נשבר ועצם השבר מעיד על מכה חזקה מאוד שספג המתלה הקדמי והעביר אותה ישירות לבולם -שהתפרק.

הייתי מציע לך ,לברר בפורומים מתאימים יותר(כמו גייפטרייפ או גייפולוג) אם מדובר במקרה בודד של קריסת בולמי בילשטיין (במקרה שלך) או שמדובר בתקלה סדרתית .התשובות שתקבל שם ,יעזרו לך להתמודד טוב יותר עם אחריות היבואן.

כאיש שטח ותיק ,הייתי ממליץ לך להבא ,על מתלים של חברת OLDMEN -אוסטרליה, הם היו בעיני הטובים והעמידים מכולם.

תעדכן

פורסם

בילשטיין זה בולם שאמור להחזיק בתנאי שטח קשים

ולכן מחירו הגבוה יחסית.

אני במקומך היתי עובר לערכאות משפטיות.

פורסם
בילשטיין זה בולם שאמור להחזיק בתנאי שטח קשים

ולכן מחירו הגבוה יחסית.

אני במקומך היתי עובר לערכאות משפטיות.

אני כמעט בטוח,שהאחריות אינה מכסה שבר.

קרא את האותיות הקטנות.

פורסם

נראה שהיבואן של בילשטיין -שטח מיישר קו עם האידיאולוגיה השיווקית של יבואן קוני.:x

אני בדיוק לפני רכישת רביעיית בילשטיין למוסו שלי, אבל עם כזה סיפור, אני חושב שאני אפזול למתחרים מאוסטרליה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אחרי סיפורים כאלו אפשר רק לגחך לכל אותן טענות "קנה בארץ, זה לא עולה הרבה יותר יקר".

אז גם יותר יקר, גם יש סיפורי זוועה על עיקובים מטורפים בהספקה ובסוף ספקים מקומיים גם מתנערים מלתת שרות....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

תראו ידוע לי שיש אחריות על נזילות ו\או שבר שלא כתוצאה של סגירת מהלך מתלה או פתיחת מהלך לגבולות של הבולם

ושמעתי בעצתו של הסוכן שאיתו דיברתי הגבההתי גם את ה'באמפ סטופים' שעל הסרן

שבמקרה של סגירת מהלך אז כל הכובד של הגיפ לא ינחת על הבולם אלא יעצר על הגומי

על הבולם אין שום סימן של מכה או שיפשוף או של משהו שיכול להעיד על זנק מגורם חיצוני

אני יודע שאספיר לא חייבים לשרת אותי במקרה כזה.. ולהפעיל את האחריות

אבל לאור העובדה שזה מקרה נדיר ביותר ולאור העובדה שהרבה ג'יפאים ראו את היחס של אספיר כלפי הלקוח הפרטי

וכבר לא מתכוונים לקנות מהם את הסט הבא שלהם

אז אני לא יודע למה באספיר לא מוכנים לעזור אפילו הצעתי להם לקנות בולם חדש עם הישתתפות מצדם (או יותר נכון פחות רווח שלהם על הבולם) והם לא מוכנים לשמוע

אבל כנראה שאני יצטרך לחיות עם זה ומה שבטוח שאני לא יקנה מהם את הבולם החסר

אלא יקנה זוג בולמים מחברה אחרת שיהיו על אותו סרן וזהו

ואת השרשור על כל הנושא העלית בג'יפולוג למי ששאל

פורסם

האמת שלא מזמן עשיתי יישור קו לרכב שלי. על הדרך נבדק כל הפרונט ונמצא חופש בבולמים. הבולמים הם בולמי בילשטיין ולכן הייתי רגוע יחסית מכיוון שזכרתי הצהרות על אחריות לכל החיים (ולא רק אני,גם כל מי שדיברתי איתו זכר את הביטוי אחריות לכל החיים בהקשר של בילשטיין).

נוצר קשר עם היבואן לגבי החלפת הבולמים (שהתחילו לנזול ונוצר בהם חופש) ורק אז גיליתי שאחריות לבולמי בילשטיין היא רק לשנתיים. האחריות לכל החיים (עם סייגים מסויימים) היא לקויילאוברים.

הוזמנו בולמים חדשים כי לא היתה לי ברירה מכיוון שגם מאחורה מותקנים בולמים כאלה.

בכל מקרה,קחו לתשומת ליבכם את עניין האחריות כי אני זוכר בוודאות שאני לא היחיד שחשב שלבילשטיין יש אחריות לכל החיים.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

מעניין לשמוע את תגובת PIT STOP לגבי מה שאתה אומר.

גם אני רכשתי מהם בולמי בילשטיין בעבר (B8) ושם צויין במפורש "אחריות 0" (כלומר אחריות לכל החיים).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

גם אני הייתי מופתע אבל זה המצב וזאת התגובה שקיבלתי מפיט סטופ.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

מתוך האתר של bilstein usa:

WARRANTY DETAILS FOR TC (B4) / C / HD (B6) / Sport (B8) / BTS (B12) / PSS (B14) / PSS9 & PSS10 (B16) GAS PRESSURE SHOCKS

LIMITED LIFETIME WARRANTY

Bilstein warrants to the original retail purchaser that, for the life of each Gas Pressure Shock, this product shall be free from defects in material and workmanship. Proof of purchase is required process warranty. Please return product to the original place of purchase.

WARRANTY DETAILS FOR AIRMATIC & ELECTRONIC SUSPENSION PRODUCTS (B4)

LIMITED 2 YEAR WARRANTY

Bilstein warrants to the original retail purchaser that, for a period of two (2) years from the date of purchase, the Airmatic and Electronic Suspension Products shall be free from defects in workmanship and/or material. Proof of purchase is required process warranty. Please return product to the original place of purchase.

WARRANTY RESTRICTIONS

The limited warranties set forth above do not cover normal wear and tear and are non-transferable.

There are only a few specific exceptions to this warranty. They include:
  • Original equipment shock absorbers - which are warrantied by the original equipment manufacturer.
  • Improper installation,
  • Racing, driving competition or off-road use,
  • Use on modified or other than Bilstein-recommended vehicles.
  • Bent or broken Rods showing abuse or abnormal wear

Surface finish, boot or mounting hardware such as, but not limited to, rubber bushings, as well as labor charges are not covered by any of the foregoing limited warranties.

Bilstein's liability for a defective shock absorber is limited to replacement of shock with a new or reconditioned Bilstein shock absorber. Repair or replacement as provided by this warranty is customer's sole and exclusive remedy in the event of a product failure. Manufacturer shall not be liable for any incidental, consequential or other damages resulting from the disassembly, handling, installation, service, repair or use of this product. Some States do not allow the exclusion or limitation of incidental or consequential damages, so the above limitation may not apply to you.

This warranty gives you specific legal rights, and you may also have other rights which vary from State to State.

Note: Other exclusions may or may not apply in certain states or rare circumstances.

פורסם

(תודה ל SH33P שחסך הסברים ארוכים והעלה את תנאי האחריות)

ממדיניות האחריות של היצרן ישנם שני סעיפים רלוונטיים לשני המקרים שהועלו כאן.

1. ישנה אחריות מוגבלת לכל החיים לקונה המקורי של הסט

Bilstein warrants to the original retail purchaser that, for the life of each Gas Pressure Shock"

אם זכרוני לא מטעה אותי ואני זוכר את פרטי המקרה במדוייק, deltaHF הוא אינו הקונה המקורי אלא קונה יד שנייה ולכן, אין לו אחריות לכל החיים ובמקרה הספציפי הזה, הוצע לפנים משורת הדין לקבל אחריות על הבולם (תיקון או החלפה ללא חיוב) בתנאי שישלם את עלות המשלוח בלבד.

לסיכום: אחריות לכל החיים תקפה לקונה המקורי בלבד.

במקרה והרכב נמכר, האחריות בתוקף לשנתיים/שלוש מיום הקנייה (תלוי בסוג הבולם) עבור כל אחד.

2. JEEP סופה - עפ"י מדיניות האחריות של בילשטיין ארה"ב (יש גם בילשטיין גרמניה שמהם אנחנו מייבאים ישירות), האחריות לא מכסה בולמים שמשמשים במירוצים או נהיגת שטח תחרותית (זה לא דבר חריג, בד"כ למוצרי מירוצים אין אחריות).

אם זה המצב אצלך והבולמים אכן משמשים בנהיגת שטח תחרותית, על פניו, אין לך אחריות.

בכל מקרה, כפי שכבר אמרתי לך, העניין הזה יכול להפתר רק בינך לבין אספיר.

למרות הסייגים לאחריות, עד כמה שידוע לי - בילשטיין נותנת את האחריות הרחבה והמקיפה ביותר מבין כל יצרני הבולמים.

לשפר בלי להתפשר

• תוכן חדש...