Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כלים מאוד פשוטים כדי לבחון אם שבר נגרם מפגם בייצור או מחבלה (וסדק כמו שמופיע במוט קשה לי להאמין שנגרם ממכה כי מכה נראית אחרת).

כיצרן וכנציג יצרנים מחו"ל אני מכיר טוב מאוד את נושא השירות, האחריות ואת נסיונות הלקוחות לקבל תיקון חינם גם כשלא מגיע להם לפי הספר אבל ברוב המכריע של המקרים (99.5%) אני מעדיף לבלוע את עלות התיקון (ומדובר בסכומים הרבה יותר גבוהים מכל הרביעייה) כי התעסקות עם זה והעלות השיווקית הנלווית עולים פי כמה. את השם שלי בענף בניתי בזכות שירות ואחריות לא מסוייגת לזמן ארוך מאוד וזה מוכיח את עצמו גם במחירים שאני גובה על המוצרים שלי. גם החברות שאני מייצג (קונצרן בינלאומי עם מחזור יותר גדול מכל מדינת ישראל) קיבלו את הגישה ומגבים אותי בחלקי חילוף ללא שאלות.

עכישו שאספיר תבדוק כמה אנרגיה, זמן וכסף הם השקיעו בשביל ה 500 ש"ח שעולה בולם וכמה נזק זה הסב להם. אם במקום זה הייתם באים בהצעה אחרת ללקוח שהוא יקבל בולם אבל בתמורה יפרסם את השירות שקיבל הייתם מרויחים פי כמה מעלות הבולם (שיש סיכוי טוב שהיצרן היה גם משתתף בעלותו).

בקיצור, בעסקים אל תבהיה צודק. היה חכם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל מילה בסלע, שי.

גם אצלנו לפעמים לקוח מזמין עבודה גדולה ובגלל טעות שלו (כמו למשל לספק שרטוט לא נכון) אנחנו מייצרים אלפי חלקים שכולם נפסלים.

במקרים כאלו הולכים האחד לעבר השני ומוצאים פשרה שבה אנחנו כספק וגם הלקוח יהיו מרוצים בלי שאף אחד יפסיד את המכנסיים, ואכן מוניטין טוב נבנה (ונהרס) מאירועים כאלו.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

סתם הסתכלתי עוד פעם בתגובה של אספיר

ולא כתבתי '' הבולמים לא עושים את העבודה''

אלא '' בולם בילשטיין לא עמד בציפיות ונשבר''

לא יודע אם יש כלכך הבדל

אבל כנראה שאספיר עוד פעם מכניסים לי מילים לפה

פורסם

אספיר, אמנם אתם גוף גדול ומאורגן, אבל עדיין אל תשכחו שהלקוח הוא זה שעושה אתכם ולא אתם אותו, ואם אתם לא מסוגלים לבוא לקראת לקוח שהניח אצלכם כמה אלפים מכובדים אז כנראה שמשהו מאוד לא בסדר אצלכם במערכת ואולי תישארו קצת בפורום ותלמדו מכמה בעלי מקצוע בפורומים הטכניים והאודיו מה זה יחס ללקוח ומה זה לקוח אסיר תודה.

אמנם אולי הלקוח הוציא עוד 700 ש''ח אבל אתם ביינתים הפסדתם פי 10 ויותר בגלל כל מה שנאמר פה, בין אם זה נכון או לא.

ואם זה לא מספיק לכם אז תעשו חיפוש על ערך ''ישראלימו'' או ''הונדה s2000''.

אגב מה נסגר איתם שם??

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

מצחיק, החברה הזו כנראה חושבת שהיא בשנות ה-80.

היום לפורומים של הרכב יש אלפי קוראים, רובם רדומים ולא כותבים הרבה.

בקהילה כמו קהילת ג'יפים שהיא ממש קהילה משפחתית לכל דבר ולהמלצות של האנשים יש משקל רציני - לא הייתי חושב אפילו להתעסק עם לקוח זועם - שלא נדבר על כתיבת תגובה שבה אתם מאיימים עליו בערכאות משפטיות.

ועל זה נאמר - פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.

אני מוכן לשים כסף שעוד שנים רבות, השרשור הזה יישב בגוגל, עם ההמלצות לבולמים תוצרת אוסטרליה, ועם ההתנהלות המטונפת הזו של חברת אספיר כנגד הלקוחות שלה.

מה שבטוח הוא שכל לקוח שירצה לשים בולם של בילשטיין, יחשוב לא פעמיים אלא עשר פעמים לפני שישים בולם שלכם.

וכל זה בשביל מה? הרי הלקוח הציע לרכוש בולם חדש במחיר העלות!!!!

לא תעשו עליו רווח פעמיים - הוא כבר הלך לקנות זוג בולמים אחרים. בינתיים הפסדתם מספר סטים למכירה.

מקווה שידע מנכ"ל החברה להתעשת לפני שכל קהילת הג'יפים תדע להחרים את התוצרת של בילשטיין.

פורסם

אין סיבה לרוץ לג'יפולוג, גם כאן יש את אותן תמונות שהועלו ע"י אספיר.

יש שם את מה שאתה מכנה "מכה" ויש גם שבר במוט המוביל, השאלה מה גרם למה וכל מהנדס כשל במבט אחד ידע לשער כתוצאה ממה נגרם הכשל וכמו שאמר שי, יש כלים חד משמעיים (אפילו ניתן לעשות צילומי רנטגן לבולם) שיבהירו חד משמעית מה גרם למה ולמה.

אני לא מהנדס כשל ולכן לא אחווה דעה מה גרם למה אבל איפה שאתה רואה מכה, זה החלק העליון ביותר בבולם, מנסיוני בנהיגת שטח "רק" 22 שנים, אני לא מבין איך בולם מקבל מכה בכזה מקום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אפשר פשוט לראות איך נראה השבר במוט.

ולחפש תמונות בגוגל-תמונות.

ולראות מה המאפיין בצורת השבר הזה.

לי זה לא נראה כמו מכה אחת (נגיפה).

משכנתא זה קל

פורסם

ולי, אם אתה מתעקש לקבל את חוות דעתו של הדיוט, זה נראה כמו כשל מטלורגי ביציקה של המוט אשר גרם לסדק הזה וכתוצאה מהסדק הזה, תחת משקל הרכב התעקם כל הבולם ויצר שקע שנראה כמו מכה.

אבל כמו שאנחנו טוחנים כבר5 עמודים, זה לא רלוונטי מה גרם למה, כשלקוח מוריד אצלך 3000 ש"ח, חוזר מיד אחרי עם חלק שבור (אפילו באשמתו המוחלטת) ומציע לקנות חלק חלופי במחיר מופחת, אתה לא מגרש אותו מהעסק שלך ואם כן, יסלחו לי אנשי אספיר, אתה אידיוט!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה אני מאמין שהם ישלמו על הטעות הזאת , כמו שטחנו כאן הפורומים משפיעים והיום כל אחד עושה חיפוש באינטרנט + התייעצות בפורומים בנושא לפני קנייה חשובה .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
כשלקוח מוריד אצלך 3000 ש"ח, חוזר מיד אחרי עם חלק שבור (אפילו באשמתו המוחלטת) ומציע לקנות חלק חלופי במחיר מופחת, אתה לא מגרש אותו מהעסק שלך ואם כן, יסלחו לי אנשי אספיר, אתה אידיוט!

למה בעל העסק אדיוט? ממתי בעל עסק צריך להפסיד בגלל שאני לא שמרתי כמו שצריך על מה שרכשתי? איפה נשמע כדבר הזה?

לא שמעתי על אף בעל עסק שיתן לך אחריות/יחליף לך מוצר/יתן לך בהנחה מוצר במקום, אם אתה זה שאשם.

אתה יכול להגיד: "אבל קניתי באלפי שקלים!" ואני אומר:"אז???". שמור על הציוד שלך, במיוחד כשאתה יודע שזה ציוד רגיש (מסתבר שבילשטיין זה ציוד רגיש...), וכך תחסוך מעצמך הרבה עוגמת נפש.

כשאני קונה עדשה למצלמה, אני מוציא יותר מ- 3000 ש"ח. אם היא תישבר בגלל שימוש לא נכון, או שהמצלמה שלי תינזק משימוש לא נכון, אתה חושב שהחנות ממנה קניתי תהיה נחמדה ותציע לי לתקן על חשבונם? או שהיא תציע לי עדשה במחיר מוזל?

עוד דוגמה, אם הטלפון הסלולרי שלך מושבת ואפילו יש לך ביטוח, אתה עדיין תשלם דמי השתתפות עצמית. למה? כי מה לעשות, למרות הביטוח, אתה עדיין צריך לשמור על הדברים שלך.

פורסם

קרח שחור, אולי אני אידיוט אבל אני משתדל לא לחייב לקוחות שלי על מוצר שכשל באשמתם.

אתה צריך להבדיל בין מוצר שאופי השימוש בו משפיע קשות על עמידותו לבין מוצא טכני שאין בו שאלה של יחס של הלקוח.

בטלפון/מצלמה אם תכסח אותם ותזרוק אותם הם ישברו ואף אחד לא צריך לשאת בזה חוץ ממך אבל אם חיברת את המטען הפוך ונשרף הלוח כל ספק שמכבד את עצמו יתקן ללא חיוב או בחיוב עלות בלבד כי ברור שהלקוח לא חיבל או זלזל והרווח בלקוח חוזר וממליץ גדול פי כמה מהעלות.

פורסם

אני לא מצליח לחשוב על אפשרות של חיבור מטען הפוך במצלמה או בטלפון.

אבל בא נניח שתחבר לוח אם במחשב בצורה לא נכונה, אתה חושב שמישהו יתחשב בך אם לוח האם ישרף?

אם אתה לא יודע להתקין, או שיש לך חשש, תן למתקין מורשה. יש לו ביטוח על מקרים כאלו.

אני לא מדבר כמוכר (כי אני לא...), אני לא מדבר כיבואן (כי, גם כאן, אני לא...), אני מדבר כצרכן שמבין עסק. אני לא יכול לצפות מחנות שתעניק לי הנחה על היותי הדיוט שלא יודע להרכיב, אבל מתעקש לעשות זאת.

אם בילשטיין היו רוצים להיות נחמדים, מעבר לכך, אם הם היו יכולים להיות נחמדים, אני מאמין שהם היו עושים הכל כדי שהלקוח יהיה מרוצה. אני לא רואה במקרה הזה שום מהלך לא נכון של אספיר. (הדבר היחיד אולי, זה שהם בכלל הגיבו...)

פורסם

את המטען נתתי סתם כדוגמא.

אם מדובר בשימוש רגיל שאדם פשוט יעשה אז אני סופג את זה כיצרן וגם כיבואן.

אני אתן לך דוגמא קטנה שתסביר למה אני מתכוון:

אני יצרן של מגופים וציוד למכוני טיהור שפכים. באחד הפרוייקטים סיפקנו מגופים לשוחות ביוב (סוגרים את הכניסה של הצינור לשוחה) כשבמקרים של שוחות עגולות הקבלן אמור לעשות יציקת בטון כדי ליישר קטע קיר להתקנה. אחרי ההתקנה קיבלתי טלפון בהול ביום שישי בערב ממפעילי המתקן שהמגוף תקוע והבקטריות מתות בגלל זה. מיד עליתי לאוטו, הגעתי לשם וגיליתי שהקבלן המטומטם קבר את המגוף בבטון.

כאן יכולתי להגיד שזה לא אני ושיפנו לקבלן ואפילו לחייב אותם בזמן ובנסיעות שלי אבל במקום זה ביקשתי קונגו, ירדתי לשוחה וחצבתי את מה שצריך.

אתה יכול להגיד שאני פראייר אבל הלקוח רואה שאני כבר כאן ושנגרם לו נזק כבד מכל דקת עיכוב אז אם אני כבר פותר את הבעייה אני מקבל נקודות זכות רבות מאוד ואם אח"כ אני גם לא מנצל את הסיטואציה כדי לסחוט כסף אז בכלל אני יוצא מלך.

במקרה הזה בחרתי שלא לחייב (נסיעה עד קבוצת יבנה והשעה עבודה שלי הייתי יכול לחייב ב 2000 ש"ח). זה שבחרתי לא לחייב בכלום גרם לכך שבמתקן הזה ובקיבוץ בכלל אני הספק היחיד בתחום, מתכנן המתקן ממליץ בכל מקום עליי ומשתדל לאפיין את המוצרים שלי כך שמוצר אחר לא יתקבל בקלות והקבלן מספר לכולם איך הצלתי אותו. לא חושב שיש פעולה שיווקית כל כך יעילה בסכום כזה.

בכלל שירות מבחינתי הוא חלק מהשיווק ולא מקור רווח.

המקרה היחיד שאני לא סופג הוא זמן שימוש ארוך ותקלה חוזרת.

• תוכן חדש...