Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. המכונית של הבת שלי נפגעה על ידי רכב שני (משאית) . אין ספק שנהג המשאית אשם, גם לדברי המשטרה. האם הבת שלי יכולה לתבוע את הנהג הפוגע , או את חברת הביטוח שלו? התשובה לזה די ברורה, נראה לי שהיא יכולה. רק שבחברת הביטוח שלה אמרו לה שהיא תפסיד את ההשתתפות העצמית של בעל המשאית. לי זה נראה הזוי לחלוטין.

פרט נוסף: נהג המשאית עצר לרגע אחרי הפגיעה, ומיד המשיך בנסיעה ונעלם. הבת שלי הספיקה לרשום את מספר הרכב שלו, והגישה תלונה במשטרה. זאת ללא ספק תאונת פגע וברח.

אשמח לשמוע מה דעתם של המתמצאים בנושא.

פורסם

ההשתתפות העצמית של המשאית היא של המשאית ולא של הבת שלך.

היא יכולה לתבוע אותו בתביעות קטנות או את הביטוח שלו דרך סוכן הביטוח שלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני אסביר לך מה הייתה הכוונה:

השתתפות עצמית של משאית היא בסדר גודל של כ-5,000 ש"ח, לעומת השתתפות עצמית של כ-1,000 ש"ח (ממוצע) של רכב פרטי.

אם הנזק שנגרם לרכב של הבת שלך, הוא קטן מהסכום שציינתי, התביעה כלפי חברת הביטוח לא תהיה אפקטיבית. (כמובן, בכל מקרה שווה לתבוע).

פורסם

OK. תודה. הנזק הוא מעל 10.000 ש"ח. אז נראה לי שהכי נכון לתבוע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע. מה דעתך ?

יוסי.

פורסם

אתה תובע את בעל הרכב ואת חברת הביטוח שלו בבית משפט לתביעות קטנות.

אתה צריך דו"ח שמאי על הנזק שלך.

תנסה ללחוץ על המשטרה שיעמידו את הנהג לדין על הפגע וברח, זה יכול לעזור לך גם בתביעה שלך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

נכון. כמו שיאשה כתב, תתבע את שניהם. אבל (ברשותך), אני אסביר קצת יותר בפירוט:

ברגע שהנזק הוא נמוך יותר מההשתפות העצמית, אתה תובע את חברת הביטוח, אבל אין לך "קייס" (כמו שכתבתי בהודעה הקודמת), מכיוון שברגע שהנזק נמוך מהשתתפות עצמית, אין לה חבות ביטוחית, ולכן היא תפנה אותך אל הנהג (שגרם לך את הנזק בפועל).

אבל, ברגע שהנזק גבוה יותר, אז חברת הביטוח, תישא במלוא תשלום הנזק, החל מהשקל הראשון. אתה לא חייב שהנהג יודה באשמתו לתאונה, אלא מספיק שהוא רק ימסור הודעה לחברת הביטוח, ואז, במחשבה "בריאה" של חברת הביטוח, אם יגיעו למסקנה שהוא אשם, (בקיזוז רשלנות/אשם תורם וכו) הרי שבמקרה של תביעה, הם יעדיפו לשלם מראש את הנזק שנגרם לרכב שלך, מבלי שהיא תספוג הוצאות וכו'.

חשוב: גם אם הנהג לא מסר הודעה לחברת הביטוח שלו, אתה תובע גם אותו וגם את החברה (כיס עמוק).

מומלץ לקבל הערכת נזק של שמאי שמופיע ברשימה של חברות הביטוח.

תתבע את כל ההוצאות הישירות שנגרמו לך, הוצאות עקיפות תתבע אם יש לך קבלות. לדעתי (ולדעתי בלבד), במקרה של תתבע, תתבע את כל הסכומים הנלווים, הוצאות משפט, אגרות, ואפילו נסיעות לבימ"ש. חשוב שהכל יהיה מוכח ומגובה בקבלות. נמיותר, במקרה כזה לתבוע עגמת נפש.

======================

אין באמור לעיל בכדי להוות ייעוץ משפטי

פורסם

ברגע שהנזק הוא נמוך יותר מההשתפות העצמית, אתה תובע את חברת הביטוח, אבל אין לך "קייס" (כמו שכתבתי בהודעה הקודמת), מכיוון שברגע שהנזק נמוך מהשתתפות עצמית, אין לה חבות ביטוחית, ולכן היא תפנה אותך אל הנהג (שגרם לך את הנזק בפועל).

אבל, ברגע שהנזק גבוה יותר, אז חברת הביטוח, תישא במלוא תשלום הנזק, החל מהשקל הראשון. אתה לא חייב שהנהג יודה באשמתו לתאונה, אלא מספיק שהוא רק ימסור הודעה לחברת הביטוח, ואז, במחשבה "בריאה" של חברת הביטוח, אם יגיעו למסקנה שהוא אשם, (בקיזוז רשלנות/אשם תורם וכו) הרי שבמקרה של תביעה, הם יעדיפו לשלם מראש את הנזק שנגרם לרכב שלך, מבלי שהיא תספוג הוצאות וכו'.

חשוב: גם אם הנהג לא מסר הודעה לחברת הביטוח שלו, אתה תובע גם אותו וגם את החברה (כיס עמוק).

מומלץ לקבל הערכת נזק של שמאי שמופיע ברשימה של חברות הביטוח.

אתה תובע את חברת הביטוח מהשקל הראשון , ללא תלות בהשתפות העצמית של המבוטח שלה .

ההשתתפות העצמית היא בין חברת הביטוח והמבוטח שלה ואותך היא לא מעניינת.

אתה מעוניין בחברת הביטוח בעלת הכיס העמוק כדי שיהיה מי שישלם לך את פסק הדין ללא צורך לרוץ להוצל"פ אם מדובר רק במבוטח

אין צורך ללכת לשמאי שמופיע ברשימה כלשהי ובחבד שהוא שמאי עם תעודה רשמית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שכולם כאן בפורום אומרים ,הכי נכון לתבוע את חברת הביטוח של הנהג הפוגע , רק שים לב לעניין תיקון הרכב שלך ,

המלצה : קח לך שמאי רכב פרטי ולא שמאי רכב שתלוי בשום חברת ביטוח ותקן את הרכב במוסך שלך שעליו אתה סומך. ע"י כך תקבל את כל הזכויות שמגיעות לך, לדוגמה :עניין ירידת ערך מסחרית לרכב ,שמאי של חברת הביטוח לא יתן ירידת ערך , ואם כבר אז בדרך כלל הוא יצמד לדוח ועדת ששון ,התוצאה היא שאתה תקבל פחות כסף .

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

לא בהכרח נכון לקחת שמאי בלתי תלוי, במידה שיוסי (פותח השרשור) ייאלץ להגיע לבימ"ש, אז לדעתי עדיף לקחת שמאי בלתי תלוי מהסיבה הפשוטה שחברת הביטוח תנהג אחת משתיים:

1. או שבכל מקרה היא תגיש לבימ"ש חווד דעת עדכנית משלה, ואז או שתהיה פשרה כלשהי, או שימונה שמאי מטעם בימ"ש (במקרה של חילוקי דעות קשים).

2. או שהיא (חברת הביטוח) פשוט תבחר לקבל את דו"ח השמאי מטעם התובע ולא תתווכח (במקרה של אשמת הנהג המבוטח מטעמה.

במידה והנושא לא יגיע לבירור בבימ"ש (אמן), כדאי לשקול (כמובן לא בהכרח) שמאי מטעם הנהג שנפגע, אבל שכן מופיע ברשימת חברות הביטוח (לא חייב הספציפית), ישנם כאלה טובים, אמינים, והדבר יכול להקל לא מעט פעמים.

• תוכן חדש...