Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האחיינית הסטודנטית נוהגת כשנתיים בפיאסטה 1.3 YOUTH ידנית 1996. הרכב במצב מעולה , נוסע היטב ובעל אמינות נהדרת.

ההורים רוצים לשדרגה לרכב משומש חדש יותר. התקציב 30,000 ש"ח .

אמרתי להם - הפיאסטה 96' עברה בקנייתה יישור קו מקיף ונוסעת מצויין, אפס תקלות ואין בעיות והפתעות - אולי תמשיכו.

הוריה מתעקשים - האוטו כבר בין 15 שנה, אינו מספיק בטיחותי , לא נח במיוחד - הילדה תשמח לגיר אוטומטי והגה כח אז כדאי.

אני כלל לא בטוח אם כדאי להחליף רכב מוכח ואמין בחתול בשק. הם מתעקשים . דעתכם ?

בנוסף , הם מצאו שתי אופציות ושאלו אותי מה עדיף ?

בתקציב האמור מצאו :

1. פיאסטה גרמנית 2003 GHIA מנוע 1.4 80 כ"ס מיד 3 פרטית (לא מעבר של השכרה) עם גיר רובוטי. הרכב עבר

115,000 ק"מ ונראה ונוסע טוב . יש מספר תקלות פנים (כיסא נהג שקוע, מראות חשמל תקולות) מחייב טיפול גדול.

אני חושב שהרכב נחמד אבל נדיר ומפקפק בעמידות התיבה הרובוטית. הם מתרשמים מארץ היצור וסולידיות המותג.

2. פיאט פונטו דינמיק 2005 16V מנוע 80 כ"ס עם גיר רציף . הפיאט עברה טיפולים בזמן במורשה , בעלת 80,000 ק"מ ,

נוסעת היטב ונראית מאוד שמורה , עבר פרטי יד 4. הם מפקפקים באיכות ועמידות המותג .

מחיר שתיהן כמעט זהה. דעתכם -מה עדיף ?

תודה מראש.

פורסם

הכל תלוי בסדרי עדיפויות.

בהחלט ייתכן שהפיאסטה הישנה מ - 1996 תהיה יותר אמינה וזולה באחזקה. רכב ידני,בלי מליון חיישנים ותסבוכים.

הרכבים שדברת עליהם - פיאסטה רובוטית ופונטו גיר רציף עלולים להיות מוקש אחזקתי .(מי כבר מכיר ויודע , ובכמה, לתקן

גיר רובוטי בפיאסטה נדירה ? בפונטו יש הגה כח משוכלל(שני מצבים) אבל אם יקרוס , וזה קורה לא מעט, יש לצפות לאלפי שקלים

תיקון.)

מה שכן , ולזה אין מחיר - השתיים המודרניות הינן בהבדל שמיים וארץ למול הפיאסטה הישנה בהיבט בטיחות (כוכבי בטיחות, כריות

אויר, ABS ). אולי רק בשביל שלום ובטיחות הנהגת שווה לשדרג.

פורסם

האם הפיאט נמכרת בירושלים? אדומה?

אם כן - אני מפקפק באיכות שלה. בזמנו היא הייתה יד 3 עם עבר ממוסך מורשה, 76000 ק"מ. נמכרה ע"י מגרש טל-קאר.

פתאום נתקלתי בה בלוחות שוב פעם אחרי 4000 ק"מ ועוד יד.

כשרציתי לקנות אותה היא נמכרה די במהירות - והנה הפעם לא כ"כ מהר היא נמכרת.

כנראה שיש סיבה שאדם מוכר את הרכב אחרי 4000 ק"מ - תברר טוב טוב מה הסיבה.

פורסם
בפונטו יש הגה כח משוכלל(שני מצבים) אבל אם יקרוס , וזה קורה לא מעט, יש לצפות לאלפי שקלים

.

הלו ביז'ו, מה אתה זורק מספרים לחלל האוויר?

החלפה של מנגנון ההגה באחד משופץ, עולה בדיוק 600 ש"ח כולל עבודה במוסך מורשה שמתעסק עם הגאים משופצים.

נראה לי שאם תחליף משאבת הגה הידראולית, ביחד עם עבודה ונוזל הגה כוח - יעלה לך סכום דומה, אם לא יותר.

לא מדבר גם על צינורות לחץ יקרים להחריד שיש מהם רק מקוריים במחיר מופקע.

אז בגלל זה בעצם אפשר לפסול כל רכב שאין לו מנוע חשמלי :wink: מוקש תחזוקתי...בכ"ז.

אגב - אצלי בפונטו החליפו את מנגנון ההגה (חודשיים לפני שרכשתי את הרכב). זה קרה אחרי 110 אלף ק"מ. אם המנגנון הנוכחי יחזיק גם הוא 110 אלף ק"מ, אני אשמח מאוד. זה ממש לא נקרא "לא מעט" - זה נקרא מתקלקל פעם אחת במשך חיי הרכב.

פורסם

מהיכרות מעמיקה עם הפונטו ספייס אני חושב שזה אופציה טובה. הגיר האוטומאטי מפגין אמינות רבה, ואת בעיית הגה הכח אפשר לפתור ב-600 עד 2000 ש"ח (תלוי בתקלה), ובשנתונים האלה החליפו את הממסרים הבעייתיים בכאלה שלא אמורים לקרוס.

את הפיאסטה אני לא מכיר לצערי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

פיאסטה עם גיר רובוטי מאוד לא מומלצת

הן בשל איכות הנסיעה ויותר בגלל אמינות המנגנון

מצד שני גם פונטו עם גיר רציף לא הייתי רוכש...

רק ידנית בשתי האופצויות שהצעת.

פורסם

הגיר הרציף בספייס נחשב למאוד מאוד אמין.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תודה על ההתייחסויות והעיצות.

בסוף נפל הפור על הפונטו דינאמיק 16V ספידגיר.

הרכב מצא חן בעיני בסטודנטית.

בנסיעת "הרצה" מהירה למדי של 150 ק"מ עם מזגן הייתה צריכת דלק של 1:17 - מדהים !

DSC02057x.jpg

DSC02058x.jpg

פורסם

סתם שאלה - למה הבחור מכר את הרכב פחות מחודש אחרי שקנה אותו?

זה מסקרן אותי מאוד - אני הייתי בדרכי לקנות את הרכב - כבר עמדתי לסגור עם המגרש שישריין לי אותו - אבל בזמן שהתקשרתי והחלטתי שהולכים על הרכב - כבר ישב הקונה (זה שרכשת ממנו את הרכב) ולקח אותו.

ותתחדש על הרכב!

פורסם

לגבי שאלתך מה הסיבה למכירה המהירה - גם אני שאלתי וקבלתי תשובה הקשורה בלחץ כלכלי - צורך במזומנים.

האמת שגם אם זו לא הסיבה - הדבר לא מעניין אותי במיוחד . מבחינתי מה שחשוב מצבו הספציפי של הרכב , ולאחר שוידאתי

באופן חד משמעי שהרכב עונה על הסטנדרטים שעמדו לנגד עיני(מצב טכני+הסטוריה +עלות) - מבחינתי אין סיבה שלא לקנותו.

אם תרצה בהודעה פרטית יש לי השערה לא מוכחית נוספת.

• תוכן חדש...