Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההגה של חברה בשם O.B.A - made in italy

במצב מצוין, ירד מהראלי שלי בגלל שאני חייב לנסוע עם כ"א - רשיון - לא רוצה הורדות, וחבל שכך.

אני חייב לציין שמאוד אשמח אם ההגה שלי יהיה בתוך הדבר המדהים הזה ( שאני עוקב אחרי הפרויקט שלו כבר המון זמן )

עכשיו שגילית את חיבתי לדבר : המחיר בהתאם :)

ההגה לדעתי מאוד קלאסי וישב מדהים, הקוטר 330 מ"מ - לא קטן מדי ולא גדול - בול !

תמונות לבקשתך :

שים לב שיש שריטות קטנות איפה שאמור הטבעת אמצעית לשבת - הכל יעלם אם מרכיבים אחת

scaled.php?server=256&filename=photo7kj.jpg&res=landing

photo4vh.jpg

באנטרנט ניתן למצוא טבעת אמצעית עם הסמל של לוטוס ולהרכיב, התוצאה הסופית אתה כבר תראה לבד :)

שווה בדיקה. כי יתכן שההגה הוא קצת גדול מדי. כמו שרן כתב, ובצדק, הרבה מקום אין בתא הנהג ובכל מקרה בהתחשב במשקל הקליל של המכונית - ההגה קל למדי, אז ממדים קטנים יותר לא יקשו את המצב יתר על המידה.

נוכל להיפגש, או שתקפוץ עם ההגה למוסך?

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תגובות 924
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שווה בדיקה. כי יתכן שההגה הוא קצת גדול מדי. כמו שרן כתב, ובצדק, הרבה מקום אין בתא הנהג ובכל מקרה בהתחשב במשקל הקליל של המכונית - ההגה קל למדי, אז ממדים קטנים יותר לא יקשו את המצב יתר על המידה.

נוכל להיפגש, או שתקפוץ עם ההגה למוסך?

אני נמצא איפשהו שם ליד חדרה, ולא יודע איפה אתם נמצאים, ותאמת שבזמן האחרון אין לי כל כך זמן,

אגב מה הוארך של ההגה אצלך ? למשל אצלך הוא נראה ממש גדול...

פורסם
אני נמצא איפשהו שם ליד חדרה, ולא יודע איפה אתם נמצאים, ותאמת שבזמן האחרון אין לי כל כך זמן,

אגב מה הוארך של ההגה אצלך ? למשל אצלך הוא נראה ממש גדול...

אנחנו בשפיים, אבל אל תטרח, נעשה את המאמץ ונגיע אליך. שלח לי בהודעה פרטית את הטלפון שלך ונתאם.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

ואיך נשמעת מערכת הפליטה החדשה של הלוטוס?

ככה!

וגם ככה...

לא לשכוח שההצתה והקרבורטורים עדיין אינם מכווונים כהלכה. היה קשה לעשות את זה עם כל כך הרבה רעש...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

נידרשת (וסליחה על נידנוד) פלטה אמיתית יעודית על הכנף האחורית ומקרן כרום על הדוד

יפה ככל שיהיה הוא ישנה גוון בהמשך ולכן רשת תואמת ומגן לכנף ישדרגו הייטב את המראה

וההרגשה.

מעבר לכך מושלם-רן

תודה רן. סליחה על הנדנוד, אבל מנקודה זו והלאה, עיקר המאמץ שלנו הוא להחזיר את המכונית לכשירות נסיעה ולטסט. הנושאים שהעלאת ואחרים ויחכו ל-Phase2. נכון שבתיאוריה הסדר הנכון הוא עכשיו, אבל להביא את המכונית למצב מושלם כעת - זה אומר שהשיפוץ הזה יהיה הסיפור שאינו נגמר. ויש איזה חבר מירושלים, בעלים של חנות פרחים, להערכתי. רם ורדים, קוראים לו, (:wink:) כך נדמה לי, שמתעקש שאחזור כבר לשפץ את הטנדר, אז... בקיצור: Phase2.

ומה כוונת המשורר: במקום לגרור את המכונית שוב לארגונטיקס בשביל לשים מגן חום על הדוד ואולי פלטת אלומיניום על הכנף; במקום לחכות לגלגל הגה חדש; במקום לחכות לחגורות הכפולות שמתעכבות; במקום לחכות לכל אותם הדברים אלו ואחרים, להתעכב בגללם ורק אז לסיים - ממשיכים הלאה. הדברים הנ"ל, קל להרכיב אותם בכל עת וגם בלעדיהם המכונית תיסע ובקרוב!

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

נגמרו חגיגות מערכת הפליטה ואפשר לחזור להרכבות. הפרוייקט הגדול הבא הוא מערכת החשמל. עד כה הנענו את האוטו בשיטת "גנבים", ורק בשביל הכיף מצאנו את עצמנו מניעים את המנוע ומקשיבים לו שוב ושוב. עד שעובדי המוסך איימו לזרוק אותנו החוצה... אז בכדי "להיגמל", ניתקנו את כל החוטים הזמניים. במקום הקומבינה הזו יש לנו צמת חשמל חדשה להרכיב! וכשהיא היא תחובר, נוכל להניע את המנוע, דרך מפתח, כמו שצריך...

כזכור, לפני כמה שבועות הגיעה צמה חדשה לחלוטין מאנגליה. מבעוד מועד, עודד, אח של ישראל (והבעלים של הלוטוס אירופה) עזר לנו לסמן את רוב קצוות החוט של הצמה, כך שכל שנותר הוא להניח אותה פרוסה לכיוון הצרכנים השונים ולהתחיל משם.

עקרונית הצמה הזו אמורה להיות "פלאג אנד פליי", אבל כמובן שאנו מסבכים את העניינים וההסבות השונות שביצענו, כמו גם מיקום שונה של הצופרים, מפסק אורות בלם, תוספת של משאבת דלק חשמלית, הסבה מדינמו (ו-ווסת מתח) לאלטרנטור, שלא לדבר על תוספת של מניפה חשמלית - מחייבים ביצוע שינויים בצמה.

אז בכדי לא להשאיר אתכם במתח, כדי שנתחיל...

1. הצמה החדשה מושחלת למקומה מכיוון תא המנוע לכיוון תא הנהג. במקור היא הייתה מלופפת כולה, אבל כבר הוסבר כאן למעלה מדוע היה עלינו לפרום את האיזולירבנד המקורי. בתום תוספת השינויים, תלופף הצמה מחדש, כמובן.

2. מה שיכולתי וידעתי - חיברתי. אבל את עבודת החיבורים האמיתית השארתי למאסטרו, ישראל, שעבורו סכמת חשמל היא כמו ספר קריאה ברור ומעניין ובשבילי היא... סכמת חשמל לא מובנת...

3. אז מתחילים בחיווט מערכת תאורת המחוונים ואז חיבורים ראשונים של המחוונים עצמם.

4. ישראל בן אדם עסוק, אז הוא משאיר לי שיעורי בית שגם מוגבל כמוני יכול להתמודד איתם ואני ממשיך לחבר מחברים ולהתאים את הדרוש תיאום.

5. הנה, למשל, חלק ממערכת הצופר. החלק הישן נשבר (האמת היא שאני שברתי אותו כמו גולם...) וחלק חלופי חדש הגיע בצ'יק מ-"רימר בארדרס" באנגליה.

6. אז מבלי לבזבז זמן - הורכב החלק למקומו.

7. חלק מהמחוונים כבר מחוברים, האחרים יהיו בקרוב.

8. והבלאגן חוטים הזה לא נראה טוב ואלמלא ישראל, לא היה לי סיכוי להבין מה שייך למה. עוד נחזור לאזור הזה לא מעט...

המשך יבוא!

תמונה 307.jpg

תמונה 308.jpg

תמונה 309.jpg

תמונה 317.jpg

תמונה 310.jpg

תמונה 311.jpg

תמונה 312.jpg

תמונה 318.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
עד כה הנענו את האוטו בשיטת "גנבים", ורק בשביל הכיף מצאנו את עצמנו מניעים את המנוע ומקשיבים לו שוב ושוב. עד שעובדי המוסך איימו לזרוק אותנו החוצה... אז בכדי "להיגמל", ניתקנו את כל החוטים הזמניים. במקום הקומבינה הזו יש לנו צמת חשמל חדשה להרכיב! וכשהיא היא תחובר, נוכל להניע את המנוע, דרך מפתח, כמו שצריך...

אהה... תראו... זה נכון שאנחנו באמצע הרכבת מערכת החשמל, אבל חוטי מתג ההתנעה מחוברים, כמו גם חלק מהחוטים בתא המנוע, שלא לדבר על מד סל"ד שתוקן והותאם מחדש. אז לא צריך לעצור הכל לבדוק (שוב) ומהתחלה אם הכל עובד? אז ברור שכמה מהחוטים הזמניים חוברו מחדש ו... ניסוי הנעה ראשון דרך צמת החשמל החדשה:

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

ביקשנו מדורון לסייע לנו בכיוון הקרבורטורים. אחרי הכל, הוא "חי" אותם במכונית שלו לא מעט ויש לו ניסיון. עוד לפני כן, המשכנו והרכבנו את כל לוח המחוונים וחיברנו (כמעט) את כל המחוונים. אז מד סל"ד כבר עובד, כמו גם מד חום ולחץ שמן. אפילו מחוון הדלק עובד.

אז דורון הגיע עם מחווני הואקום שברשותו, חיבר אותם לקרבורטורים והחל בכיוונים ומאחר שאין כמו מראה עינים ומשמע אזניים - קבלו עוד סרטון קצר ותמונה של דורון במקום הפשע:

תמונה 315.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

טוב, באמת שהגיע הזמן להפסיק את החגיגות ולחזור להרכבות!

עכשיו כבר נכנסים ליישורת האחרונה לקראת קו הסיום. וזה אומר שמרגע זה אין סדר מסוים או הגיוני, אלא פשוט אנו נקפוץ ממטלה למטלה, עד לסיום. הפעם: צמת חשמל אחורית. כזכור (או שלא), ללוטוס צמת חשמל ראשית ושתי צמות משניות: זו של תאורת המחוונים והצמה האחורית שנפרדת מהצמה הראשית ובדרכה אחורה מבקרת במצוף הדלק, בואכה פנסים אחוריים. שתי הצמות הראשונות כבר הורכבו וכעת הוספנו גם את הצמה האחורית. אין לי את התמונה של הצמה מתחת למכונית, אבל תסמכו עלינו שהצמה עצמה נמצאת בתוך שרשור פלסטיק נוסף על מנת להגן עליה.

אז שנתחיל?

1. צמת החשמל האחורית מגיעה מכיוון תעלת תיבת ההילוכים.

2. כאן ניתן לראות אותה יוצאת מלמטה ומתחברת לצמה הראשית.

3. ואלו הם הפנסים האחוריים.

4. קצה הצמה, כפי שהיא נראית דרך החורים של הפנסים האחוריים.

5. וככה נראה החלק האחורי של המכונית עם הפנסים מורכבים.

6. עכשיו אפשר גם לחבר את קצוות החוטים למקומם.

7. גם ליחידה המחזיקה את הגלגל האחורי במקומו מאחורי המכונית יש ייעוד: מתקן למספר האחורי וכן תאורת מספר. כמובן שהחלק הזה עוד צריך לעבור ניקוי חול וצביעה. אז אחרי שנבדקה התאמה, פורק החלק ונשלח לניקוי.

8. מאחר שתמה העבודה וחיבורי החשמל הדרושים בחלק האחורי, אפשר להרכיב מצבר תואם ומתאים ולעגן אותו למקומו.

המשך יבוא...

תמונה 319.jpg

תמונה 320.jpg

תמונה 322.jpg

תמונה 321.jpg

תמונה 323.jpg

תמונה 339.jpg

תמונה 324.jpg

תמונה 340.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

היי.

בקשר לעיגון המצבר, הייתי ממליץ לך לשים דיסקת לחץ (SPRING) בין הפרפר לדיסקה הרגילה.

זה ימנע פתיחה של הפרפר כתוצאה מרעידות.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

משהו לא מסתדר לי עם כלוב המצבר, אם זכרוני לא בוגד בי (שוב) צריך להיות פס נוסף

בהיקף שמונע ריקוד ימינה ושמאלה, או שהוא לא ניראה בתמונה? - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בקשר לעיגון המצבר, הייתי ממליץ לך לשים דיסקת לחץ (SPRING) בין הפרפר לדיסקה הרגילה.

זה ימנע פתיחה של הפרפר כתוצאה מרעידות.

צודק לגמרי! היו כאלו וככל הנראה בין הפירוקים וההרכבות, מישהו - שאני לא רוצה להסגיר את שמו - שכח להרכיבה מחדש.

משהו לא מסתדר לי עם כלוב המצבר, אם זכרוני לא בוגד בי (שוב) צריך להיות פס נוסף

בהיקף שמונע ריקוד ימינה ושמאלה, או שהוא לא ניראה בתמונה? - רן

אין פס כזה. כך במקור. יש רק שתי נקודות עיגון. בכל מקרה תושבות המצבר מונעות ממנו לנוע ימינה ושמאלה. לפנים המצבר לא יכול לזוז בגלל הכנף ולאחור אין כמעט מרווח תנועה. גם הסידור הנוכחי מהדק את המצבר למקומו באופן מוחלט. כל כך מוחלט עד כי ניתן לנענע את המכונית באמצעות טלטול המצבר שאינו זז אפילו מילימטר.

אבל נתת לי רעיון ל-Pahse 2: פלטה תחתונה עם "קאנט" מלפנים ולאחור וקיבוע באמצעות חורים העיגון המקוריים. שיהיה...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

כאמור, או שלא, השיפוץ הזה לא נאמן למקור ויהרג ובל יעבור. אמנם יש עניין ורצון לשמור על מקוריות בדברים מסויימים, אבל באותה המידה יש גם עניין ורצון לשדרג במקומות אחרים, או לבצע התאמה אישית במחלקות אחרות. כך, למשל, הם מתגי הפעלת התאורה והמגבים וכן נוריות האזהרה בלוח המחוונים. במקום אותם מפסקים ישנים ואותן נורות ישנות ובלי נראות, הגיעה קופסה קטנה ונחמדה ובה מפסקים (אולי קצת קיטשים - אבל מעניינים) וכן ארבעה לדים קטנים ויפים בצבעים שונים - שישמשו כנורות אזהרה. במקור אין בלוטוס ארבע נורות אזהרה. לא זוכר בדיוק, אבל אולי יש שתיים. איתות ואור גבוה. על שתי אלו הוספנו עוד שתים: נורת אזהרה ללחץ שמן נמוך (נכון, יש מחוון, אבל אור אדום מושך את העינים יותר מאשר מחוון שצריך לקרוא) וכן נורת טעינה. גם כאן - יש מחוון טעינה, ומעבר לאותה הסיבה של נראות, כאשר נדלקת נורת טעינה, זה גם יכול להיות אזהרה שרצועת האלטרנטור נקרעה ואותה רצועה מניעה גם את משאבת הקירור של המנוע. אז במילים אחרות, נורות האזהרה של הטעינה מקדימה עצירה לרתיחה...

אז זהו שלב ההרכבה וההתאמה:

1. כאן, מתחת למחווני הטעינה והדלק יורכבו שורת המתגים וכן שתי נורות אזהרה פחות "חשובות". איתות ואור גבוה.

2. מתכננים היכן בדיוק ימוקמו המתגים והנורות.

3. וקודחים.

4. וזו התוצאה. כאשר כל המתגים סגורים.

5. וכאשר כל המתגים פתוחים (מצב לא סביר בעליל, כי זה אומר שהמדובר בנהיגה עם מערכת תאורה עובדת, תאורת תא נוסעים, תאורת מכסה מנוע ומגבים במצב פעולה...).

6. מעל צמד מחווני חום המנוע ולחץ השמן מורכבות עוד שתי נורות אזהרה: לחץ שמן וטעינה.

7. וזהו למעשה! למעט גלגל ההגה שיעוף מתישהו, תא הנהג מוכן - מבחינת מראה, מחוונים ונורות אזהרה.

תמונה 325.jpg

תמונה 326.jpg

תמונה 327.jpg

תמונה 328.jpg

תמונה 329.jpg

תמונה 330.jpg

תמונה 331.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...