Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי פיאט מריאה, אני מעוניין לשמור על מקוריות הרכב ולא לעשות חיתוכים, בניות וכ"ו.

לרכב יש כבר טוויטרים מקוריים בדשבורד ולכן חשבתי בהתחלה לקנות קומפוננט.

בדקתי את המורל טמפו 5x7 אבל הטוויטר גדול מהמקורי וצריך לחתוך, בנוסף זה אומר שאת הקרוסאובר צריך להחביא מאחורי

ה HU וזה בעייתי.

אז ראיתי שלמורל יש גם 5x7 TEMPO COAX, שהם דומים לקומפוננט - גם להם יש קרוסאובר חיצוני (ולא קבל) שאותו

אפשר לשים בדלתות, בנוסף הטוויטר שלהם מתכוונן על צירו - ניתן להפנות אותו למעלה לעבר ראש הנוסע.

הם גם יותר זולים (חייל).

בעתיד אני מעוניין לשים 6x9 מאחורה (במקום 6.5 פשוט + שיש עכשיו) ואולי גם מגבר. ה HU הוא pioneer deh4000ub

אז השאלה בעצם היא, האם כדאי להסתבך עם הרכבת קומפוננט כשאפשר לקנות קואקסיאלי יקר, איכותי ומבית טוב?

תודה

פורסם

הקוקסיאל יעשה לך עבודה מצויינת בידה ואתה לא מעוניין בג'אערס ובלאגן באוטו שלך.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

למה אתה חושב שקומפוננט מסבך את העיניינים? תשמע את הרמקולים שאתה רוצה בקומפוננט ובקוקסיאלי ותראה מה עדיף לך מבחינת איכות.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

במערכות עם קומפוננט שמתי לב לתופעה שכאשר המוסיקה נגיד קופצת מהר לגבוהים אז פתאום מרגישים

שינוי במקור המוסיקה - שומעים רק את הטוויטרים מלאמה והוופר משתתק. האמת לא כל כך אהבתי את זה,

מערכת עם קואקס איכותי נשמעת לי אותו דבר רק שתופעה זו לא קיימת.

איך הקואקס של מורל יתמודד עם הגברה נגיד של GTO1004?

פורסם

אני לא יודע איזה מערכות שמעת עם קומפוננט אבל זו בהחלט לא ההרגשה שצריכה להיות.

קומפוננט מיועד להפיק את טווח התדרים שהוא יודע להוציא (כל אלמנט בנפרד)

וזה משהו שהרמקול הקואקסיאלי לא יכול לעשות, לכן עדיף קומפוננט ללא צל של ספק.

מבחינת חיתוכים, למצוא מקום לקרוס ולשפץ קצת את המקום לטוויטר, לדעתי זו ההנאה שבדבר.

סט קומפוננט יעבוד נפלא עם הGTO, חבל שתקנה קואקאיסל שלא בטוח שתהיה מרוצה ממנו.

תשמע עוד קצת קומפוננטים, תגיע למפגשים, מבטיח לך שלא תתאכזב.

שבת שלום

רותם.

פורסם

אוקי חברה,

במידה ואני קונה קומפוננט המקום היחיד שאני מוכן לשים את הטוויוטרים זה בחורים המקוריים בדשבורד - מה שאומר

שהם מופנים בקו ישר כלפי מעלה, ולא לראש הנוסעים כמו שנהוג.

עד כמה זה משפיע?

פורסם

כשהחלפתי רכב , קיבלתי אותו עם 2 רמקולים קואקסיאליים מקדימה. החלטתי שאני רוצה לשדרג למורל פולס (קומפוננט). בסוף הלכתי לאיזה חנות שמעתי ואהבתי את ה HERTZ DIECI קואקסיאליים. שילמתי עבורם 500 ש"ח.

אחרי כמה חודשים כל התיכנון השתנה והתקנתי מגבר +סאב. הקואקסילאיים שרכשתי הסתדרו מבחינת עוצמה עם המגבר, אך כל הסאונד היה למטה. בנוסף ברגע שמישהו היה נכנס לרכב ויושב בצד ימין הסאונד היה משתנה, כך שבסוף שידרגתי למורל טמפו בעלות של עוד 500 ש"ח.

מסקנה לכל החפירה הזאת: אם אתה מתכוון בעתיד להקין מגבר תתקין קומפוננט כי באיזשהו שלב אתה תרגיש שזה חסר לך וחבל שתוציא עכשיו כסף על קואקסיאליים ועוד פעם אחר כך כדי לשדרג.

מקווה שעזרתי.

פורסם

ברגע שאתה מבין את ההבדל בין הקואקסילי לקומפוננט אתה מוסמך לקבל את ההחלטה בעצמך.

זה אותו רמקול, עם אותם רכיבים והכל אותו דבר.

ההבדל הוא במיקום הטוויטרים.

תיאורטית נכון יותר שהסאונד יהיה בגובה האוזניים וגם שהוא יגיע מ-2 הצדדים במרחק שווה.

תיאורטית גם הכי טוב לזכות בלוטו בגיל 18.

ההפרדה בין הטוויטר למיד בקומפוננט נעשית על ידי הקרוס - שהוא למעשה קבל, או סט קבלים.

אותו סיפור בקואקסיאלי - תסתכל ותראה את הקבל מולחם על החוט.

בהצלחה.

פורסם

אני חושב שאתה מסתכל על זה לא נכון.

אתה יכול להתקין קומפוננט ולשים את הקרוסים מאחורה, איפה שהמגבר ישב בעתיד (יעלה לך כמה שקלים יותר בחוטים).

מבחינת מקום וגודל של הטוויטרים, תבדוק זאת מול מתקין, או שתפתח ותראה ותוודא שבאמת אין מקום האופציה היחידה היא לחתוך כי מה שרואים מבחוץ שונה ממה שהולך בפנים.

אני גם מאוד ממליץ לך להתקין הכל במכה, כך תחסוך הוצאות של התקנות.

פורסם

משהו מעניין שנתקלתי בו:

http://www.caraudiohelp.com/newsletter/car_audio_myths.htm

בעצם מדובר שם על 10 מיתוסים בתחום האודיו לרכב, כאשר אחד מהם (9) הוא שצריך למקם את הטוויטר כמה שיותר גבוה.

מה שהעורך אומר על זה, זה שיש למקם את הטוויטר כמה שיותר קרוב לוופר, שהם זוג ואין להפרידם.

הוא גם נותן דוגמא של גיטרה חשמלית הקופצת במהירות בין תחומי תדרים - והמאזין מרגיש בשינוי מקור הסאונד.

זה מעניין - כי זה גם מה שאני הרגשתי בפועל, וגם רשמתי את זה באחת התגובות שלי למעלה.

כמובן שזו רק דעה של אדם מסויים,

אפשר התייחוסת לתופעה זו?

פורסם

לא. כי שמיעה היא עניין מאוד סובייקטיבי ומושפע מאוד ממה שאתה רוצה לשמוע ולא רק ממה שאתה שומע.

חבל שלא השכלת ללמוד מהתגובה הקודמת שלי אז:

רמקולים לרכב הם פשרה.

את יכולות האודיו האמיתיות תשמע בבתים ושמה הטוויטר מורכב על אותו בסיס רמקול כמו המיד והוופר ולא בנפרד.

וכמו שכתבתי לך תיאורטית גם הרמקולים אמורים להיות במרחק שווה ממך - אבל זה לא קורה כי אתה נוהג בצד שמאל וקרוב משמעותית לרמקול שמאל וגם זוויות ההחזרה שונות ברכב והתהודה ועוד אלף ואחת דברים.

תצורת קומפוננט נשמעת טוב יותר בדרך כלל, אחרת הסטים היקרים לא היו מחולקים לחלקים נפרדים אלא באים כקואקסיאלי.

ברמה שאתה שואף אליה אתה לא באמת תרגיש הבדל משמעותי בין קומפוננט וקואקסיאלי - אולי משהו שיהיה בעיקר פסיכולוגי.

ולכן ייעצתי לך להבין את ההבדל ולא להתעקש ולחסוך לעצמך את הכאב ראש של התעסקות בהתאמות.

פורסם

Nakamichi,

הבנתי מהתגובה הקודמת שלך שיש רצוי ויש מצוי, בסך הכל ביקשתי התייחסות לתופעה זו,

אם אתה אומר שבפועל היא לא קיימת אז סבבה.

בסך הכל זה עניין של טעם אישי. קראתי הרבה בנושא ודבר אחד שהבנתי זה שאין נכון ולא נכון, יש הרבה מאוד גורמים

המשפיעים על התוצאה הסופית, הכל עניין של לנסות לנסות ושוב לנסות.

• תוכן חדש...