Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זרקו אותי מפורום "עזרה בקרנות השתלמות"

לאון
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

תכנס לאתר של משרד האוצר, יש שם את רשימת הקרנות המלאה ואת התשואות שהיו להן בשנים האחרונות.

חפש את הקרנות שפרופיל ההשקעה שלהם מתאים לך.

בדוק את התשואות שלהן בשנה האחרונה, שלוש שנים וחמש שנים אחורה.

חפש תשואה גבוהה ויציבה, המנע מקרנות בעלות תנודתיות (סטיית תקן) גבוהה.

בדוק מה גובה דמי הניהול שייגבו ממך, לעיתים דמי הניהול מאפסים את התשואה של הקרן... :roll:

וודא שמדובר בקרן בעלת נכסים סבירים (לא קטנה מידי, לא מפלצת).

נסה לקבל המלצות מחברים בעבודה.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוסף לעצה הטובה של דורקי:

תן דעתך שלאורך השנים יצטבר שם הרבה כסף, הרבה מאוד, ונושא דמי הניהול שהם לוקחים הוא משמעותי.

תמיד ישנה אפשרות לעבור למסלול אחר (מניות, צמודים וכיו"ב).

תחליט מה היחס בין הפרשה לפנסיה וביטוח חיים. העניין הוא שמכספי הפנסיה אתה נהנה (פעם, כשתהיה גדול) ומכספי ביטוח החיים לא. בעבר היה לי ויכוח ארוך עם מקום העבודה כי רציתי 100% הפרשה לקצבה (מה החיים שלי שווים בלי פרארי? ואם תהיה - האם יהיו חיים?...) לבסוף התפשרנו על 97% לפנסיה ומשהו שיהיה לכיסוי התחת של מקום העבודה.

אגב - אחוזי ההפרשה שונים בין מקום למקום, לפי המיקוח האישי או של וועד העובדים.

בדרך כלל יש למקום העבודה סוכן שיכול להפגש איתך ולייעץ. קבע איתו פגישה ואם הוא אובייקטיבי ואינו נציג של מוסד פיננסי - הוא יתן לך עצות טובות. מנסיוני אין הרבה אנשים שבאמת מבינים את התחום הסבוך הזה מעבר לעצות הסטנדרטיות, ככה שאולי עדיף לתת לטבלאות ההשוואה לקבוע.

ילה גבר בא נראה! מר +1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אי אפשר להגזים בחשיבות של דמי הניהול , ( דורקי הזכיר)

בחר קרן שמבחינת ביצועים נמצאת בחצי העליון של הטבלה (שבאתר משרד האוצר) אבל אל תתפשר על הנחה פחותה מ 50% , מהמקס' שמרשה משרד האוצר.

יהודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...