Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דוגמאות יש בחיפה אחרי פרוייקט נתיבי האוטובוס

ולא רק בחיפה אלא גם בשד' ההסתדרות, צפונית לצומת וולקן. סכנת נפשות.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אדיוט, מטומטם וחולה נפש, מי שהמציא את הרמזורים האלה, שפונים ימינה, ובאותה העת להולכי הרגל יש אור ירוק ברמזור.

בחו"ל בכלל לא צריך לעמוד ברמזור אם אתה פונה ימינה

ועוד יותר - אם אתה פונה שמאלה אתה צריך להסתכל שלא באים מולך כי גם להם יש ירוק, ואתה מחכה באמצע הכביש שהם יעברו.

באיטליה - אפשר לעבור בכל רמזור ולכל פניה.

אז בארץ השאירו רק מצב אחד של שיקול דעת של הפניה ימינה שזה ביחד עם ההולכי רגל, שאין במילא זמן להאיץ ולפגוע בהם, וזה מפריע לך דווקא? :lol:

אני אישית שמתי לב שמתי שרמזורים בעיר לא עובדים התנועה זורמת הרבה יותר חלק.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

יצחק שדה בקטע שבין צומת מעריב לתחנת הדלק של פז .

יש נתיב אמצעי שמתחלף עם תמרור אלקטרוני שמורה אם מותר או אסור לנסוע בנתיב.

לא פעם ולא פעמיים קרא לי שכמעט עשיתי תאונה קטלנית כי אנשים חשבו שזה הנתיב שלהם .

אין כזה דבר גנוב , יש כזה דבר נפל בטעות מהמשאית לידיים הלא נכונות ! D:
פורסם
בחו"ל בכלל לא צריך לעמוד ברמזור אם אתה פונה ימינה

ועוד יותר - אם אתה פונה שמאלה אתה צריך להסתכל שלא באים מולך כי גם להם יש ירוק, ואתה מחכה באמצע הכביש שהם יעברו.

באיטליה - אפשר לעבור בכל רמזור ולכל פניה.

אז בארץ השאירו רק מצב אחד של שיקול דעת של הפניה ימינה שזה ביחד עם ההולכי רגל, שאין במילא זמן להאיץ ולפגוע בהם, וזה מפריע לך דווקא? :lol:

אני אישית שמתי לב שמתי שרמזורים בעיר לא עובדים התנועה זורמת הרבה יותר חלק.

"בחו"ל" זו הכללה מוגזמת מאוד, אבל במרבית אירופה אכן כללי השימוש ברמזור שונים מאשר בארץ - כיון שאפשר לסמוך על הנהגים. הכללים בארץ נוקשים, בהתאם לאופי הנהגים. מבחינת הדוגמאות שהבאת - פניה ימינה ברמזור אדום מותרת רק כאשר יש רמזור עם חץ ימינה (או שלט עם חץ ירוק ימינה) ומשמעות התמרור שוה ל"עצור". כמוכן הפניה שמאלה כאשר יש לתת זכות קדימה לתנועה המגיעה ממול היא כאשר עדשת האור הירוק ירוקה כולה - אם מסומן חץ שמאלה (או בכוון אחר) הרי שהפניה "מוגנת" ואין תנועה חוצה, וכנראה שהמגמה היא לרמזר בצורה זו יותר ויותר צמתים, במקום השיטה שבה ברמזור ירוק מתקדמים למרכז הצומת ואז מאפשרים מעבר לתנועה החוצה.

לא הייתי קורא לזה טמטום, אם הכביש והשילוט לאעומד במבחן האדם הממוצע הבעיה לא באדם.

דוגמאות יש בחיפה אחרי פרוייקט נתיבי האוטובוס, השיא נמצא בשדרות בן גוריון מתחת לבהאים במושבה הגרמנית, יש נקודה שמצטלבים בה 5-6 נתיבים ומי שלא מכיר טוב טוב מוצא את עצמו בנתיב הנגדי של האוטובוס לפעמים.

ממש לא נכון. ראשית - יש רק 1-2 נתיבים בכל כיוון והסימון ברור ביותר, ונתיב האוטובוס (למעשה מיועד ל-BRT אשר יופעל בעוד שנה-שנתיים, ובינתיים משמש את האוטובוסים) מסומן באדום. הבעיה היחידה בקטע זה היא סימון הנתיבים במעגל התנועה בצומת בן-גוריון עם המגינים - כדי לצאת בשד' המגינים לכיוון מרפאת "לין" יש בעיה של החלפת נתיבים.

ולא רק בחיפה אלא גם בשד' ההסתדרות, צפונית לצומת וולקן. סכנת נפשות.

מדובר במספר מקומות בהם יש התכנסות נתיבים זמנית בשל בנית המת"צ, אני מניח שכאשר המת"צ יושלם הבעיה תפתר. עדיין המצב יותר טוב מאשר לפני בנית המת"צ - אז היתה בעיה של התכנסות נתיבים במרחק קצר מאד לאחר תמתים מרכזיים, במיוחד בנסיעה דרומה בצומת וולקן. בעיה זו נפתרה עם הקמת המת"צ.

למרות מה שכתבתי כאן יש לי הרבה מאוד תלונות לנהגים באיזור חיפה. למשל - נהגי מוניות שמבצעים עקיפה על המת"צ בשד' ההסתדרות ומסכנים את התנועה בשני שלבים" הראשון - בעליה במהירות גבוהה אל המת"צ (סכנת התהפכות) והשניה - השתלבות אלימה בתנועה בעת החזרה לנתיב הנסיעה המותר. דוגמא נוספת - נהגים העוצרים ברמזור של צוממת וולקן (חוצות המפרכץ) בכוון דרום במסלול המוביל לשד' ההסתדרו ואז "חותכים" ימינה לכיוון כביש משה דיין וכביש 22. יש לי עוד דוגמאות רבות - העליתי כמה מהן בשרשור העוסק במפגעים בכבישי הארץ בנעוץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים לגביי הצומת בהרצל וצבי פרנק, אני משתדל לא להיות בנתיב האמצעי לאחר שחבר שלי "אכל" טוטאלוס מנהג שלא שם לב שהנתיב הוא עכשיו שמאלה ופשוט המשיך ישר לתוך הרכב שלו במהירות.

אני גם רוצה לתרום לדיון (משהו אקטואלי):

שוב בראשון, בירידה ממחלף גן רווה לכיוון 431 מזרח ישנו עיקול בדרך שמאלה ולאחריו יציאה ימינה תוך כדי העיקול שמאלה ב431 לראשון מזרח או נס ציונה. 

משהו בעיקול הארוך הזה והיציאה ימינה דוחק את המוח של רוב הנהגים הצידה ולא פעם אני רואה מהצד מקרים שהיו יכולים להיות מסוכנים כאשר נהגים יורדים במחלף ימינה בצורה שלא טובה לבריאות.

לפני כמה ימים זה קרה לי בצורה אלימה מאוד (מי שלא מעניין אותו יכול להפסיק לקרוא כאן. :))

נכנס לי מישהו לנתיב שקלט שהוא ממשיך ישר ב431 והוא רוצה לרדת ימינה רגע לפני המגן מתכת) , לא ארחיב עכשיו אבל לולא ברייקסים טובים ובקרות החלקה ובלימה זה היה נגמר רע.

(הרכב בו זמנית גם נכנס להחלקה[הטלטל מצד לצד], גם תקתוקים מהABS ותוך כדי כל האימה היה לי היגוי איכשהוא שציית ואפשר לי להצמד ימינה ככה שנסענו אני והוא במקביל בנתיב אחד ככה שהוא צמוד לי משמאל ומימין אני צמוד למגן הפרדה מתכתי.)

לא אשקר, לרגע קצר שם בתוך הבהלה שראיתי את אותו נהג קנגו לידי רציתי שהברירה הטבעית תעשה את שלה והוא יימצא את עצמו חזיתית במגן מתכת ממריא השמימה.

באותו רגע גם הבנתי את המשמעות המלאה של בקרות החלקה אקטיביות בסיטואציה שהחשבתי עד אז כפשוטה, במיוחד כאשר המיידיות חשובה ובתוך ההפתעה אין לך זמן להפעיל איזשהוא רגש בלחיצה על הדוושה או שימוש מדויק בהגה.

פורסם

ממש לא נכון. ראשית - יש רק 1-2 נתיבים בכל כיוון והסימון ברור ביותר, ונתיב האוטובוס (למעשה מיועד ל-BRT אשר יופעל בעוד שנה-שנתיים, ובינתיים משמש את האוטובוסים) מסומן באדום. הבעיה היחידה בקטע זה היא סימון הנתיבים במעגל התנועה בצומת בן-גוריון עם המגינים - כדי לצאת בשד' המגינים לכיוון מרפאת "לין" יש בעיה של החלפת נתיבים.

זה בדיוק הקטע שאני מדבר עלי, יש שני נתיבי אוטובוס ושני נתיבי מכוניות שמצטלבים עם נתיב העולים נוסעים + אוטובוס, סדר הנתיבים מתהפך ומי שלא מכיר את הכביש ממשיך מהנתיב העולה ימצא את עצמו בנתיב האוטובוס הנגדי (שהוא דווקא ההמשך הטבעי של הכביש), הכביש מסומן, זה לא הופך את מלאכת הבנת המבוך לפשוטה.

פורסם

בשתי ההצטלבויות האמורות (בשד' בן גוריון ובשד' המגינים) הסימון ברור מאד. מי שעובר לנתיב האוטובוס הם כמובן נהגי המוניות והאופנוענים, אבל מדובר באוכלוסיה שלגביהם חוקי התנועה אפילו אינם בגדר הצעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
רעיון מצויין לאשכול :lol:

כביש 4, כיוון צפון, באיזור היציאה לבני ברק (מול קוקה-קולה). יש שם אלמנט לא מובן (השפעה רוחנית?) שגורם לכמות לא פרופורציונלית של בלימות.

וכמובן - איך יכולתי לשכוח - איזורי תעשיה...

יותר מזה, החיבור שבין בר אילן לכביש 4 לכיוון צפון, עמוס של כל הזמן נראה לי גם בכיפור יש פקק ביציאה הזו מבר אילן לכביש 4.

באופן בלתי מוסבר אחרי התחנת דלק העומס שם משתחרר.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
אני יודע שהשרשור לא נפתח עבור זה, אבל בכל זאת אם יורשה לי:

הנהגים שהכי אהובים עליי בכל הארץ (וראיתי המון המון נהגים, בהמון מקומות בארץ), הם באילת, בירושלים, בחיפה ובהוד השרון.

בנתניה לדוגמא, כשאתה מבקש הכוונה וכיוון, יצפרו לך ויצעקו "תתקדם מה עצרת באמצע הכביש"? וזאת למרות שאתה מחנה יפה יפה בצד, ומחפש הכוונה.

אגב, אומרים שבנתניה, בתחילת הרחוב יש שלט אין כניסה, ובצידו השני, כהמשך של הרחוב, יש שלט עצור.

למרות שחיפשתי לא מצאתי.

גר כל חיי בנתניה, לא קרא לי שביקשתי ממישהו הכוונה וצפרו לי מאחורה, אפילו ברמרזור מול איזה נהג מונית כשאני חוסם את התנועה.

יכול להיות שאתה מאלה ,שבאמצע פקק, עוצרים בנתיב הימני באדום לבן וחושבים שזה "מחנה יפה יפה" ,ואז לא הייתי מתפלא למה צופרים לך. אני גם יכול להבטיח לך שאם תעצור לפניי אפילו בפקק ותבקש ממישהו הכוונה אני לא אצפור לך אני פשוט אעקוף אותך.

עם כל זאת בהחלט לא חסר בנתניה כמה נהגים "מאותגרים" בלשון המעטה כמובן. ללמוד נהיגה בעיר שלי היה סיוט. במיוחד נהגי המוניות שירות ,אני בנאדם מאוד רגוע והם מצליחים לעתבן אותי בכל פעם שאני נוהג בעיר.

אחרי שנהגתי בהרבה מקומות כמוך הגעתי למסקנה חד-משמעית ,הנהגים הגרועים בארץ נוהגים בתל-אביב, מקווה שזה בגלל כל הפקקים, יכול להיות שזה סיבה גדולה לנהגים שעושים טעויות. בפק גם בנאדם בדרך כלל עצבני ,וממהר להגיע הבייתה ,ולכן מגיעות ההידחפויות והחיתוכים למיניהם.

פורסם

כל כבישי ישראל (ספק לגבי כביש 6)- בהם הנהגים החליטו כי השמאלי ביותר הוא הימני ביותר ובעצם הפכו את הכביש .

:evil:אחינו הנהג:evil:
פורסם

רעננה, היציאה מרחוב עקיבא לאחוזה, יש רק פניה ימינה ואחרי כמה מטרים רמזור, יש כאלה שיוצאים מהרחוב ורוצים לקחת שמאלה ברמזור, איזה דברים מפגרים אנשים עושים שם, פשוט מפחיד

פורסם
חיפשתי איזה כותרת מתחכמת עם משחק מילים אבל לא מצאתי,

כולנו מכירים את התופעה הזו - איזה כביש, צומת, מחלף ליד הבית או העבודה שבו נראה שכל הנהגים העוברים במקום מאבדים 70% ממנת המשכל שלהם ופשוט מתנהגם בטמטום.

אני אתחיל עם המקום הכי בעייתי שאני מכיר:

ראשון לציון, הצומת של רח' הרצל וצבי פרנק.

מדובר בצומת T, בה רחוב דו סטרי-דו נתיבי (צפי פרנק) מסתיים בצומת מרומזרת ברחוב הרצל, שהוא הרחוב הראשי בראשון (ידוע גם ככביש 412) מצפון לדרום.

הנה רשימת הדברים המפגרים שקורים שם, לא מידי יום אלא מידי 10 דקות!

1. בהרצל מכיוון צפון יש 3 נתיבים. הימני תמיד ישר, השמאלי תמיד שמאלה (עם רמזור נפרד), האמצעי מתחלף ישר או שמאלה, כאשר יש 2 שלטים מתחלפים ברורים מאוד מעל הרמזור וכמה עשרות מטרים לפני. לא היתה פעם אחת ב15 השנים שאני גר בראשון, שלא היה אדיוט שיצפור למי שעומד באמצעי בהמתנה לשמאלה או לחלופין יסע ישר (שזה בעצם עבירה כפולה, גם נסיעה באדום וגם בניגות לכיוון התנועה)

2. גם מכיוון צפון יש שם כניסה למעגן שיש בו כמה חנויות וכאלה. המעגן מסתיים אחרי הצומת. 50% מהנהגים מנסים לעקוף את הרמזור ע"י נסיעה דרכו, במהירות מטורפת, כשבקושי עגלת סופר עוברת שם. 50% האחרים הם כאלו שנכנסו לקנות שווארמה, רוצים לפנות שמאלה ברמזור אז הם מנסים לצאת ברוורס לתוך כביש תלת-נתיבי עמוס, לחתוך לנתיב השמאלי ביותר, וכל זה רק כדי לא ליסוע עוד 500 מטר עד הרמזור הבא ולעשות פרסה!

3. בנסיעה מכיוון מזרח, יש מ2 הנתיבים שמאלה ומאחד מהם ימינה. בפועל? כולם נוסעים לאן שהם רוצים באותו רגע, כולל לעשות פרסה מהימני ביותר.

4. יש בצד אחד של הצומת רמזור הולכי רגל, אף אחד לא עובר בו. כולם, מילדים ועד קשישים בוחרים לחצות איפה שאין רמזור, בכביש בו מהירות הנסיעה הממוצעת באזור ה 80 קמ"ש.

יש עוד שפשוט ברחו לי מהראש. אני כל פעם שואל את עצמי מה נסגר עם אנשים, למה נראה ש99% מהנוסעים במקום הזה בעלי משאלת מוות או סתם מטומטמים?

יאללה בואו נשמע את שלכם...

כשאתה בא מכיוון צבי פרנק הצומת הקטנה שנמצאת ממש לפני הרמזורים שציינת היא פשוט גן חיות, זכות הקדימה שם היא בגדר המלצה בלבד, כל אחד נכנס איפה שבא לו, תמיד באמצע הצומת יעמדו מינימום 3 מכוניות ויהיה בלאגן טוטאלי.

שונא את האזור הזה.

וכן, הנתיב המתחלף זה משהו שאנשים אשכרה לא קולטים וזה ממש מחרפן.

עריכה: איפה אנשים מתנהגים כמו מטומטמים בדרך? בני ברק.

עברתי שם את כל תקופת המלווה שלי, כך שקורס נהיגה מתקדמת אני לא צריך...

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

צומת יוקנעם לכיוון דרום. צריך לעבור ארבעה רמזורים עד שעולים על ואדי מילק.

ברמזור הראשון נתיב אחד ימינה (מסובך) ושלושה נתיבים ישר שבכולם אם תסעו ממש ישר תגלו שאתם נוסעים על שני נתיבים אחרי הרמזור. הנהגים נדרשים לספור ולגלות שהנתיב שלהם הוא השמאלי מהזוג הניצב מולם. תמיד מישהו מתבלבל ובוחר בימני ומתחיל בלגאן. הסיפור חוזר על עצמו ברמזור השלישי (צומת סולתם) והפעם עם ארבעה נתיבים!

כל פעם שאני עובר שם בא לי לצבוע פסים בתוך הצומת כדי שהבלגאן יפסיק. כבר יותר משנה שמע"צ לא חושבים לתקן את זה, ותמיד יימצא זה שיפספס את הנתיב שלו.

פורסם

איך אפשר בלי מחלף קפלן מהרכבת לקריה בצומת לפני העליה (קלפן-מנחם בגין). שלושה נתיבים ישר שהולכים באלכסון ותמיד תמיד יהיה מישהו שיכנס לתוך נתיב לא שלו.

• תוכן חדש...