Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מסכים איתך לחלוטין.

אני ממש לא בעניינים, לכן אני מתייעץ פה.

בכל מקרה בסינגפור, קנון שולטת ללא עוררין.

אני אשמח לשמוע המלצות ממי שבעלותו מצלמה טובה (לא ממי שקרא סקירה, אני מחפש חו"ד אישית)

ידידי, ספק רב אם תמצא כאן מישהו כזה. תנסה גם ב-D SPOT, למרות שגם שם עוד לא הבחנתי בבעלי 60D.

מי שמחפש גוף ברמה שכזו וכפוף לקנון (ולא אכפת לו מ-HD) יעדיף ללכת על 50D או להשקיע יותר ולקחת 7D. הביקורות לא מחמיאות במיוחד ל-60D, היא מרגישה כמו 550D משודרגת - מכל בחינה - ולא כמו 50D משודרגת, זאת גם הסיבה לאכזבה.

תנסה למצוא 50D משומשת עם אחריות. את ההפרש תשקיע בעדשה איכותיות וציוד נלווה.

יכול להיות פתרון לא רע :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא משנה מה תבחר, אם אתה המון שנים עם CANON תשאר עם קנון.

גוף אתה צריך ללכת לראות להרגיש ולראות מה מתאים לך ,

550D,50D,60D - Body only

7D יקרה.

ותשקיע בעדשה כמו:

• Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC OS HSM
  • Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC LD
  • Canon EF-S 18-200 IS

עם המלצה לטמרון שהיא החדה מביניהם.

פורסם
אם אתה לא חובב רציני - בדוק את הSONY A55.

אין לה שום מתחרה כרגע ברמת הכניסה.

רמת הצילום היא של DSLR בגוף של קומפקטית עם וידאו HD.

לגבי העדשות רחבות הטווח - הן מתאימות לרוב החובבים שלא נמצאים בקבוצת "מציצני הפיקסלים".

לצורך הדפסה וצפיה במחשב - הן יותר מטובות.

spectable.jpg

הזכרת את המצלמה אבל לא הזכרת את הייחוד (לדעתי יתרון) שלה.

מדובר על מצלמה עם מראה שקופה למחצה. במקום שהמראה תתקפל בזמן הצילום כמו בכל הDSLR, היא נמצאת שם תמיד - מעבירה 70% מהאור.

השאר מועבר ל-ELV שהוא דיי מדהים בעצמו ול-AF. מה שאומר שיש לך פוקוס אוטומטי גם בזמן הצילום.

ז"א שאם העצם שאתה מצלם זז, ה-AF מתעדכן תוך כדי התזוזה, דבר שגורם לרוב התמונות שאתה מצלם להיות בפוקוס גם אם מדובר ברצף של תמונות. גם בזמן צילום וידאו הפוקוס האוטומטי מתאים את עצמו לעצם המצולם.

בנוסף העובדה שהמראה לא צריכה להתקפל נותן אפשרות לצלם 10FPS.

בקיצור מצלמה דיי מרשימה, במיוחד ביחס למחיר - כ850 דולר כולל עדשה (18-55).

זאת המצלמה שאני מעוניין לקנות בכל אופן :)

פורסם

לא הזכרתי כי לא כולם מתחברים לזה.

מקצוענים לא יוותרו על אובדן STOP שלם בגלל מראה.

וגם לא על עינית אמיתית. עדיין יש לה יתרונות

אבל לשוק החובבים מדובר בלא פחות ממהפכה.

עם כל היתרונות שציינת, מדובר במצלמה האולטימטיבית לרמת הכניסה.

רמת הוידאו והביצועים שלה מביסים את קנוניקון.

למעשה מדובר בקטגוריה חדשה לגמרי בשם SLT.

אגב, אתה בטח יודע שתאלץ לרכוש אותה ביבוא מקביל. היבואן הרשמי עוד לא החליט אם מגיע לישראלים מצלמות DSLR של סוני.

פורסם

אי אפשר לדעת אם מתחברים אם לא יודעים עוד פרטים.

אני בכלל לא בתוך עולם הצילום. רק בגלל שאנחנו מחפשים מצלמה יותר איכותית ממצלמת כיס וכי אני אוהב את סוני יצא לי להתקל בה.

לפי מה שקראתי, למרות שאני לא באמת מבין בזה, מדובר בהפסד של 1/3 סטופ ולא סטופ שלם - וזה חלק מה"מהפכה".

גם על העינית האלקטרונית היו ביקורות מאוד חיוביות ואמרו שיש הרבה מאוד יתרונות לעומת החסרונות (למשל כמות המידע המוצגת).

אם ארכוש אותה, זה יהיה בארה"ב בלבד ולא בארץ... המחיר שציינתי זה המחיר באתר של סוני.

ולא יודע מי היבואן הרשמי, אבל למשל בדיוטיפרי (באג?) אפשר למצוא את הA550 ועוד כמה.

ד"א בנתיים נרכשה כמצלמת כיס ה-DCS-HX5.

מצלמת P&S דיי מרשימה בפני עצמה.

פורסם

זה לא עניין של כסף...אני מחפש משהו טוב להרבה שנים.

האם הקפיצה במחיר ל-7D כזו גדולה? אם לא, אז בהחלט שווה גם אם היא קצת אוברקיל עכשיו.

היא בהחלט עונה להגדרה של מצלמה טובה להרבה שנים וזו היתה המחשבה שלי כשרכשתי אחת.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

אתמול בשעה טובה נרכשה ניקון D7000 עם קיט 18-105 ועדשת טלה 55-200VR

צילמתי והחזקתי את האלפא55 של סוני שלא מתקרבת לקרסוליים של הקנון והסוני.

ההתלבטות היתה קשה בין ניקון לקנון ולבסוף נרכשה הניקון

תודה

אבי

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אין מה להשוות בין ה55 לקנון/ניקון.

לא אותה רמה, לא אותם הביצועים ולא אותו קהל היעד.

בכל מקרה תתחדש - הניקון הזאת מסתמנת כמשהו מעולה. אין לקנון תשובה כרגע.

פורסם

אי אפשר להשוות בינה לבין כל דגם של ניקון\קנון? קצת תמוהה.

אתם משווים כאן מצלמה של 1500 דולר עם עדשה (D7000) מול מצלמה של 850 דולר עם עדשה (A55).

תשוו אותה עם מצלמות באותו סדר גודל. לא סתם dpreview נתן לה gold award (ל-D7000 נתן silver award)...

יש מצב שאני מתכוון לרכוש אותה שבוע הבא באיזור ה850 דולר ועדיין אני לא חושב שיש משהו שעדיף.

פורסם

לגבי דגמים של סוני...הייתי הרבה מאוד שנים חובב סוני נלהב. כל מוצרי החשמל שלי היו רק שלהם.

לצערי בשנים האחרונות זה כבר לא אותו הדבר.

אני קצת חושש לקנות מצלמה שלהם, מה גם שתחום עיסוקם הוא לא מצלמות DSLR

תודה למשיבים.

אבי.

קודם כל, תחליט אם אתה שואל או עונה, כי כתבת שטות.

דבר שני, תפסיק לקנות לפי מותגים, תקנה באופן ענייני ושכלתני.

לעניין, אם אתה מצלם באוטומט, ולא מתכוון להחליף עדשות, לך לחנות וקח את המצלמה שנוח לך להחזיק ביד. רמת כניסה מספיק איכותית בשבילך, אבל חלקן קטנות מדי לידיים גדולות.

בשביל שימוש כמו שלך, כולן מצויינות, ואתה לא תמצא הבדלים באיכות התמונה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני עובד עם D90 של ניקון ומאוד מרוצה. יש לה איכות תמונה טובה, מסך עילי (לא מוותר עליו) ותוצאות נקיות גם באיזו גבוה.

דברים כמו עיבוד תמונה במצלמה, LV, נקודות פוקוס וכו' לא מעכניינים אותי ולכן לא אתייחס אליהם (למרות שגם בזה היא נותנת פייט טוב אבל אין לי בסיס להשוואה על משהו שאני לא משתמש בו).

היא מאוד יכולהב להתאים לך עם עדשת ה 18-200VR של ניקון.

גם אני רכשתי את בD90 ומרוצה מאד.

אבל אם אתה כבר התחלת מCanon אז תמשיך עם Canon.

מה שכן זה שאם אתה מחפש פרקטיות במצלמה אז ה60D טובה יותר בקצת מה550D.

כמה מגהפיקסלים יש לכל אחת זה פחות מעניין כי יש להן את אותו החיישן וזה מה שבאמת חשוב. ככה שאיכות התמונה תהיה זהה על מסך המחשב. ל60D יש מסך שיכול להתכוון וזה עוזר לפעמים. לשניהם יש 9 נקודות פוקוס ולדעתי זה מינוס. יכול להיות שבהתחלה זה יהיה מספיק אבל למשל אצלי בD90 עם 11 נקודות והייתי יותר מרוצה עם קצת יותר. ל60D יש יכולם של 5.3 פריימרים בשנייה לעומת ה550D עם ה3.7. אבל עוד פעם, את אתה מחפש לצלם ספורט כלשהוא אז שם זה יהיה הכרחי. אני אישית משתמש בזה לעיתים רחוקום ו4.5 מספיק טוב לי. ל550D יש גוף עשוי מstainless steel. יותר חזק ויכול להגן מנפילות.

למרות שהייתי קונה מצלמה קצת יותר ישנה כי יש בעיות שלשהן שהחברה מתקנת על הזמן, בדיוק כמו אוטו ושני המצלמות יצאו למכירה השנה.

הייתי מעדיף אחת משני אלה מה50D.

ואם אתה שואל איזה אחת ללכת, הייתי הולך על ה550D רק בגלל הגוף (וגם רצית מצלמה שתישאר אצלך להרבה שנים) וגם כי לא מעניין אותי המסך הנשלף וכל הצעצועים האלה.

אם אותך זה מעניין, אז לך עלייה. אתה לא תצטער מהבחירה לא משנה על איזה אחת אתה תלך.

טוב עריכה: נראה לי שזה לא אקטואלי יותר.

כמה עלה הגוף של הD7000? אני מקנא. הייתי לוקח אותה אם לא היה לי תקציב מוגבל.

B///MW אומר לחבר:

אני אקנה את הFI BTL 18 ואנגן את השיר Late Night Tip כל היום מתחת לבית שלך עד שתלמד להעריך את הסאב.

פורסם
אי אפשר להשוות בינה לבין כל דגם של ניקון\קנון? קצת תמוהה.

ההשוואה היא בין D60 ול7000D לבין הA55 שלא היתה בכלל במשחק אבל מישהו בשרשור מאוד שיבח.

בשביל שימוש כמו שלך, כולן מצויינות, ואתה לא תמצא הבדלים באיכות התמונה.

היות ואנחנו לא מכירים זאת ההנחה שלך.

טוב עריכה: נראה לי שזה לא אקטואלי יותר.

כמה עלה הגוף של הD7000? אני מקנא. הייתי לוקח אותה אם לא היה לי תקציב מוגבל.

הקיט של ה 18-105 קצת מעל 1.6K דולר ארה"ב

55-200VR עוד 200.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ברגע שאתה מגדיר שתשתמש בעדשה אחת בלבד, בעלת איכות אופטית לא מהגבוהות, מראש קבעת שהגורם המגביל שלך הוא העדשה, ולא הגוף.

זו לא היתה ביקורת, זו הייתה קביעה עניינית.

ושלא תטעה, לכל שימוש סביר, זה יותר מדי והותר, ובניגוד לרבים, אני חושב שגם לשימוש של הדיוט, ל-DSLR יש יתרונות ברורים (מהירות, איכות תמונה גם באוטומט ועוד).

הבעיה העיקרית עם הרכישה שלך היא שאחת העדשות לא מיוצבת. זה לא נורא, בהתחשב ביכולות של מצלמות חדישות ב-ISO גבוה, סתם חבל. יצרנים שהם לא קנוניקון, נותנים ייצוב בחיישן, ללא תלות בעדשה.

פורסם

שוב אתה קופץ למסקנות.

שתיהן מיוצבות.

פורסם

אם כך מצוין, רק שזה לא מה שכתבת, ואני מתבסס על מה שאתה כותב, בלי לקפוץ.

מה שחשוב ללמוד משרשורים כאלו זה תהליך קבלת החלטות, שלא מבוסס על דעות קדומות ושיקולים רגשיים בלתי רלוונטים.

בכל מקרה, בשוק ה-DSLR אין מוצרים שהם פחות מטובים מאוד, כך שאין מקום לטעויות גדולת מדי.

• תוכן חדש...