Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב לאחר טיפול ראש מנוע, בנסיעה עם מזגן ובעמידה ברמזורים וכדומה לא עובר את החצי (בתחילת יום לוקח לו זמן להגיע לחצי).

כשהרכב עומד בחנייה עם מזגן על העוצמה הגבוה ביותר מעל 20-30 דקות-+, המחוג עובר את החצי ומגיע לשלוש רבעים..רבע מתחת לאדום.נוסעים טיפה טיפה (אפילו חצי סיבוב בחנייה) והוא חוזר לעצמו מהר..

אני יודע שימים חמים מאוד מאוד, ורכב עומד קשה לו להתקרר , במיוחד עם מזגן..

רציתי לשאול, האם זה תקין או שדורש בדיקה?

- אין איבוד מיים ושמן.

- המזגן תוקן לפני כשבוע וחצי , התברר שהייתה בעיה חשמלית קטנה. (הוא עובד מעולה עכשיו, מדי פעם שומעים ממנו תיקתוק לשניה אבל שטויות)

- המנוע סוחב ומאיץ מצוין.

פורסם
שלום,

הרכב לאחר טיפול ראש מנוע, בנסיעה עם מזגן ובעמידה ברמזורים וכדומה לא עובר את החצי (בתחילת יום לוקח לו זמן להגיע לחצי).

כשהרכב עומד בחנייה עם מזגן על העוצמה הגבוה ביותר מעל 20-30 דקות-+, המחוג עובר את החצי ומגיע לשלוש רבעים..רבע מתחת לאדום.נוסעים טיפה טיפה (אפילו חצי סיבוב בחנייה) והוא חוזר לעצמו מהר..

אני יודע שימים חמים מאוד מאוד, ורכב עומד קשה לו להתקרר , במיוחד עם מזגן..

רציתי לשאול, האם זה תקין או שדורש בדיקה?

- אין איבוד מיים ושמן.

- המזגן תוקן לפני כשבוע וחצי , התברר שהייתה בעיה חשמלית קטנה. (הוא עובד מעולה עכשיו, מדי פעם שומעים ממנו תיקתוק לשניה אבל שטויות)

- המנוע סוחב ומאיץ מצוין.

אגב , קשה לשחזר את הבעיה , הכוונה, הרכב צריך לעמוד הרבה כדי להתחמם..:)

פורסם

משאבת מים הוחלפה ביחד עם טיפול ראש מנוע, לגבי התמוסטט אני אבדוק בחשבונית ביום ראשון אם הוחלף או לא.

במידה והוחלף יש עדיין 3 חודשי אחריות (הטיפול היה לפני כשבוע וחצי)

מהי עלות הטרמוסטט כולל עבודה?

אילו עוד סיבות יכולות להיות לתקלה?:)

כמה משמעותי הדבר (האם אני גורם לו נזק כרגע?)

המון המון המון תודה

פורסם

שלום איש יקר

ברדיאטור מצד שמאל (אם אתה עומד עם הפנים מול הרכב) יש פקק פרפר בפינה השמאלית העליונה , פתח אותו שהרכב קר!!

מלא מיים במיכל העיבויי עד שייצאו מהחור של הפקק זרם רצוף של מים , ברגע שיוצאים מיים ברציפות ללא אוויר סגור את הפקק , מלא מיים כראוי והתניע את הרכב לבדיקת התחממות. אמור לעזור.

בברכה

האיש עם הלגאסי

:-P הכי טוב בלי חתימה בינתיים :arrow:
פורסם

המון תודה על התגובה לגאסי,

אם הבנתי נכון, יש את מיכל מי הקירור הרגיל ויש גם מיכל מים (מיכל עיבוי) של הרדיאטור,

במיכל מים של הרדיאטור שמים מים רגילים או גם מי קירור?

פורסם

אתה סתם מתבלבל.

יש מיכל עיבוי אחד לפונטו. בד"כ אופקי ובחלק מהדגמים אנכי.

זה מכיל נוזל קירור. במקרה של פרפלו, מים מהברז. במקרה של כל נוזל קירור אחר, אותו הנוזל.

לגבי הפרוצדורה שהאיש עם הלגאסי חצי הטעה אותך לגביו, מנקזים אויר מ2 מקומות.

1. מתחת לבית מצערת קרוב לקיר אש יש צינור גומי עליון ועליו פקק, ממנו מנקזים קודם כי זו הנקודה הכי גבוהה במערכת, והנקודה השניה, על הרדיאטור.

וחבל על הזמן. הבעיה שלך לא נשמעת כמו חוסר בנוזל קירור או בועות אויר.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

הי שביט,

אז לדעתך הבעיה בטרמוסטט? בהנחה שמאבת המים הוחלפה.

אם הבעיה היתה באמת בטרמוסטט המנוע היה חם קבוע או קר קבוע לא?

חשוב לי להדגיש, גם בנסיעה מאומצת המנוע נשאר בחצי ולא עובר..

רק בעמידה בחנייה בסרק עם מזגן , עמידה של הרבה זמן מגיע ל3/4

פורסם

אם לוקח למנוע רבה זמן להתחמם כנראה שביטלו לך את התרמוסטט. ללא תרמוסטט המנוע יכול להתחמם במצבים קיצונים כמו שתארת.

לצורך בדיקה זריזה האם יש תרמוסטט או לא, בדוק ע"י מגע את חום הצינור התחתון ועליון של הרדיאטור לאחר התנעת מנוע כשהוא קר. אם הצנרת מתחממת במידה שווה, זה מעיד שאין תרמוסטט.

פורסם

אבדוק זאת, אני אבדוק גם בחשבונית אם הוחלף טרמוסטט.

הלוואי שזאת הבעיה, כי זה לצאת בזול...:)

מה לדעתכם המחיר של החלק עם העבודה?

פורסם

אם יש במכוניתך מזגן מקורי, אז יתכן שהמהירות הראושנה (האיטית) של מאורר הרדיאטור אינה פועלת ולכן בזמן עמידה חום המנוע עולה ואז המאורר רדיאטור מתחיל לפעול במהירות השניה (המירה) שפועלת רק בחום מנוע גבוה יותר מהרגיל.

בזמן נסיעה, מגח האויר על פני הרדיאטור, ממהירות הנסיעה, גורם להתקררות הרדיאטור והמנוע.

בברכה - רפי לין

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

המזגן אצלי איננו מקורי, הוא של אלכס:)

המוסכניק אומר שהאוטו בסדר, הוא עדיין מתחמם טיפה בסרק בחנייה של 20 דקות מעל החצי לפעמים.

ובתחילת הנסיעה בתחילת היום לוקח לו די הרבה זמן עד שהוא מתרומם..

עשו לי בדיקת לחץ שוב, אין יציאה של נוזל קירור, ומאז הטיפול בראש מנוע - לא ירדה טיפת נוזל אחת גם.

השבוע בוצע גם תיקון לאלטרנטור.

אני כבר מבולבל:)

פורסם

במקום שאני אשגע אותכם, אולי כדאי לתת למוסך אחר את הרכב לבדיקה, הראש מנוע באחריות ככה שאם זאת הבעיה תמיד אפשר לחזור למוסך.

מוסכים מומלצים בחדרה/פרדס חנה/אור עקיבא?

• תוכן חדש...