Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם לידיד שלי יש את הבעיה הנ"ל, אני מפרסמת בשמו.

אשמח אם תעזרו לי עם הבעיה הקטנה שלי..

מדובר באופל קורסה, 1998, 1.4. נמצאת יותר מ-8 שנים אצלי, עברה פעמיים שיפוץ ראש מנוע בעבר.

לפני כמה ימים האוטו התחיל להתחמם, נסעתי כל עוד הטמפרטורה לא הגיע ל-100 מעלות, לאחר מכן עצרתי וראיתי שנוזל הקירור נעלם לגמרי ממיכל העיבוי, שמתי מים רגילים שהיו לי באוטו, ונסעתי למוסך.

במוסך גילו דליפה של נוזל קירור מאחד החיבורים, הבעיה תוקנה דיי בקלות. הבעיה התחילה שהמוסכניק אמר לי שהוא חושב שאני צריך לשפץ ראש מנוע שוב, ולא הסביר יותר מדי למה.

אין מים בשמן, אין שמן במים, הרכב לא מאבד לא שמן ולא נוזל קירור, אין בעיה של סחיבה בעליות, ובאופן כללי האוטו לא מתחמם יותר מדי.

במוסך נוסף אמרו לי שהמנוע שלי עובד בסדר גמור לגילו ושאין שום צורך לשפץ ראש מנוע.

מה שכן שמתי לב, כשהפקק של מיכל העיבוי סגור, נוזל הקירור במיכל העיבוי אמנם מתפשטים, אבל לא רותחים. מן הסתם אם אני פותח את הפקק כשהאוטו חם, אני מקבל הר געש של נוזל קירור, וזה גם תקין למיטב הבנתי. מה שכן מדאיג אותי זה שאם אני משאיר את הפקק פתוח כשהאוטו עדיין קר ומחכה שהאוטו יתחמם, נוזל הקירור מתחיל לרתוח ולבעבע החוצה, האם זה תקין?

פורסם

שלום רב !

דעה כללית:

רכבך עבר טראומה של התחממות יתר בעבר, שגרמה לפירוק ראש מנוע פעמיים.

לא ציינת מדוע נגרמה בעיית התחממות יתר בעבר(נזילת ואיבוד מים, שלא אותרה בזמן, מאורר חשמלי, שלא נכנס לפעולה, רדיאטור סתום, או כל הסיבות שציינתי גם יחד), בכל מקרה הטוראומה שעבר המנוע, לא הוסיפו לאורך חיי המנוע, וזאת בלשון המעטה.

תקלת התחממות היתר האחרונה

שנרמה בגלל חוסר במי קירור, בגלל נזילה קלה, מעידה על הזנחה מצידך, שנגרמה, בגלל חוסר הקפדה על בדיקת מי קירור, לפחות פעם בשבוע, שלא נדבר לפני כל נסיעה.

המלצתי המשך לעקוב, אחר מפלס מדוייק של מי הקירור במיכל העבוי, בתלקופה הקרובה, המנע לפתוח את מכסה מיכל העבוי, במנוע קר או חם , כאשר המנוע פועל, ועקוב האם בעיית התחממות היתר חוזרת, והאם נוצר מחסור קטן או גדול של מי קירור, באם לא , הניח כרגע לחשד לבעייה חוזרת של ראש מנוע, אך קח זאת בחשבון.

כמובן שללא בדיקה של חדירת קומפרסייה למים, על ידי מכשיר לחץ יעודי, בדיקת CO במים,או בדיקת לחץ הפוך, כל חשד לראש מנוע תקול, תחשב לספקולצייה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בסופו של דבר החלטתי להרשם גם לפורום...

בפעם הראשונה ראש המנוע הלך בגלל קריעת רצועת טיימינג במהלך נסיעה (עוד לפני שהאוטו היה ברשותי), בפעם השנייה זה קרה בגלל שיפוץ לא איכותי של הפעם הראשונה.

לגבי בדיקת נוזל קירור, אני כן בודק, כל יום, אותה נזילה שתוקנה קרתה תוך כדי נסיעה שבמהלכה כל נוזל הקירור נזל החוצה, משהו שיכול לקרות לכל אחד אני מניח. לא הבאתי למנוע להגיע לטמפרטורה גבוהה מ-100 מעלות.

לרכב אין בעייה של התחממות יתר, וגם לא הייתה בעבר לפי מה שזכור לי.

לאחר תיקון הנזילה האחרון, מפלס מי הקירור יציב, והרכב לא מתחמם.

מה שמעניין אותי הוא, האם זה תקין שכשפקק מיכל העיבוי סגור, נוזל הקירור לא מבעבע, אבל ברגע שאני משאיר אותו פתוח, נוזל הקירור מתחיל לבעבע החוצה?

פורסם

מקס שלום רב, וברוך בואך לפורום.

לגבי שאלתך האחרונה, התשובה חיובית, הדבר תקין!

לגבי המלצתי, קרא אותה שוב, ונהג לפי עצתי, וחזור לפורום לעדכון במהלך השבוע הבא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...