Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם:

בשעה טובה ולאחר תהליך של שנה קיבלתי את המפתחות לדירה החדשה שלי (למען הסר ספק, קניתי - לא שוכר אותה).

עלי לבצע בדירה כמה שיפוצים שלמיטב הבנתי (והיא דלה מאוד) הם לא מהסוג שאמור לגרום לי לשדוד בנק,

העבודות שיש לבצע הן הבאות:

1. הורדה של צבע קיים \ שכבות צבע קודמות מהקירות ברוב החדרים וביצוע "שפכטל" לקירות (אני מניח שכך זה נקרא..).

2. סתימת חורים שהיו בקירות (של כל מיני זרועות טלויזיה וכד') ותיקונו של תיקון חור אחד שנעשה בצורה בינונית.

3. טיפול בסדקים קלים בקירות כאלו שנובעים מ"תזוזה" של הבניין עם השנים, שום דבר רחב או בעייתי פשוט סדקים לגובה הקיר (3 כאלה בערך).

4. קילוף של הצבע (או אולי סיד, לא יודע) שהתנפח בתקרה, היתה איזו בעיית רטיבות שנפתרה בשיפוץ גדול שנעשה למבנה (הדירה בקומה שלישית מתוך 3)

5. צביעה של לפחות 2 ידיים של כל קירות הבית והתקרה.

6. שימוש בדיסק לצורך הכנת 2 חריצים מקבילים ולא עמוקים (באורך של 8 מטרים סה"כ - כל אחד) למטרת העברת כבלים של רמקולי הסראונד של מערכת הקולנוע הביתי וסגירה של הכל.

הדירה בגודל של 100 מ"ר וממוקמת בקרית מוצקין.

עכשיו לשאלות:

1. האם תוכלו להמליץ לי על איש \ אנשי שיפוצים אמין ומקצועי שיוכל לבצע את העבודות האלה מאיזור הקריות\חיפה\צפון ?

2. מהי הערכתכם, כמובן למי שמכיר את התחום, כמה העניין כולו אמור לעלות בערך ?

3. מהו הצבע הטוב ביותר שאתם מכירים לצביעת הקירות (אני מחפש צבע פסטלי - התקרה תיצבע בלבן) ? טמבור \ יעקובי ושאר החברות ..

4. מהי כמות הצבע (בערך) שאמורה ללכת שם (בליטרים) ?

5. כמה זמן לדעתכם אמור כל העניין להימשך ?

למרות הרשימה הנ"ל, הבית נמצא במצב מצויין, הריצוף במצב מצויין, המטבח חדש כמעט לחלוטין והחלונות בבית הוחלפו והם במצב כמעט חדש והורכבו תריסים חשמליים בחלונות הגדולים - אני מרגיש שהשיפוץ אמור להיות עניין של שבועיים בלחץ ושהמחיר אמור להיות סביב ה4K - 5K , האם אני הוזה ? :wink:

תודה לעונים.

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אם אתה לא מתכוון לעשות את עבודות הקילוף, שפכטל וצביעה בעצמך, 5K נראה לי מחיר אופטימי מאוד, אם לא לא ריאלי.

על כמה חדרים מדובר?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

חדרים:

סלון, מטבח, אמבטיה, שירותים, חדר ילדים\עבודה וחדר שינה הורים.

מדוע 5K זה אופטימי ? כמה אמור דבר כזה לעלות ?

פורסם

כדאי שתבקש הצעות מחיר מבעלי מקצוע אחדים.

צמצמתי את ההודעה שכתבת, כדי לרכז את דרישותיך, ולדעתי הסכום אמור להיות גבוה יותר.

1. הורדה של צבע קיים \ שכבות צבע קודמות מהקירות ברוב החדרים וביצוע "שפכטל" לקירות (אני מניח שכך זה נקרא..).

3. טיפול בסדקים קלים בקירות כאלו שנובעים מ"תזוזה" של הבניין עם השנים, שום דבר רחב או בעייתי פשוט סדקים לגובה הקיר (3 כאלה בערך).

4. קילוף של הצבע (או אולי סיד, לא יודע) שהתנפח בתקרה, היתה איזו בעיית רטיבות שנפתרה בשיפוץ גדול שנעשה למבנה (הדירה בקומה שלישית מתוך 3)

5. צביעה של לפחות 2 ידיים של כל קירות הבית והתקרה.

6. שימוש בדיסק לצורך הכנת 2 חריצים מקבילים ולא עמוקים (באורך של 8 מטרים סה"כ - כל אחד) למטרת העברת כבלים של רמקולי הסראונד של מערכת הקולנוע הביתי וסגירה של הכל.

הדירה בגודל של 100 מ"ר וממוקמת בקרית מוצקין.

את כמות הצבע הדרושה אתה יכול לוודא בקלות, מכיוון שישנו כושר כיסוי במטרים רבועים, הנתון נמצא על גבי פח הצבע.

ומזל טוב על הקנייה!

-

פורסם

אתה לא צובע רק 100 מ"ר. דירה של 100 מ"ר, זה אומר שרק התקרה היא 100 מ"ר.

עכשיו חשב שיטחו של כל קיר. בקירות פנים כמובן שיש שני צדדים.

(בהערכה גסה אני יכול להניח שחוץ מ-100 מ"ר תיקרה יש לך עוד כ-200 מ"ר קירות).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

חדרים:

סלון, מטבח, אמבטיה, שירותים, חדר ילדים\עבודה וחדר שינה הורים.

מדוע 5K זה אופטימי ? כמה אמור דבר כזה לעלות ?

לא יודע להגיד כמה בדיוק אמור לעלות, אבל אם לצורך העניין, צביעה של דירת 3 חדרים יחסית גדולה מתומחרת בכ1500 ש"ח, ואני מניח שמדובר על שכבה אחת בלבד, אתה רוצה להוסיף לזה קילוף השכבות הקודמות, מילוי חורים, סדקים ויישור כללי בשפכטל (אני מניח שהסדקים שדברת עליהם הם סדקים בטיח ולא משהו עמוק מזה?), צביעה בשתי שכבות לפחות, וכל זה על כ300 מטר. אני לא יודע אם תוכל להכניס את זה ל5K.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

תודה למגיבים ולעוזרים בהודעה פרטית..

האם מישהו מכיר חשמלאי שיכול לעשות לי את החריצים עם הדיסק לחוטים של הרמקולים ? הבנתי שחשמלאי עושה את זה ..

ואם כבר בחוטים עסקינן,

יש שם בדירה תשתית של "יס" שאם הייתי הבעלים של הדירה בזמן שפרסו אותה - הייתי שובר להם את הידיים,

במידה ואני רוצה שזה יתוקן על ידם, האם עלי לשלם להם או שעלי לקבוע איתם שיגיע טכנאי לראות את הזוועה והם ידאגו שהוא ייתקן את הכבל שקודמו סלל באלכסון (!!!) באמצע הקיר ?

ועוד אחת לסיום,

במידה ואני מעוניין בשקע בזק בחדר בו אין כזה , מה המחיר שבזק לוקחים על השטות הזו ? האם כדאי שמישהוא אחר יבצע את הסלילה\השקע או שחייבים את בזק שם ?

פורסם

כאחד ששיפץ לפני מס' שנים דירה קומפלט, זה נשמע כאילו אתה עדיין לא סגור ב100% על אופי השיפוץ, מה לעשות בדיוק3 והיכן, לדעתי שב ותעשה קודם שיעורי בית בעצמך, עבור חדר וחדר ותכנן היכן אתה רוצה נקודות חשמל/TV/טלפון/רמקולים, קח בחשבון מזגנים עתידיים ,שקעי כח ישירות ללוח למכשירי חשמל בזבזניים, נקודות מים וביוב(לא דיברת על צנרת אבל אם כבר משפצים,כדאי להשקיע כמה אלפים על החלפת צנרת לכל הבית), שבירת קירות במקרה הצורך ועוד ועוד ועוד...

בשיפוץ בד"כ יודעים איך מתחילים אבל לרוב זה נגמר שונה לגמרי מהתכנון המקורי(מתייחס בעיקר לתקציב).

אחרי שעשית שיעורי בית ואתה לא מתכנן לעבוד בעצמך, תביא מס' בעלי מקצוע להצעות מחיר לכל העבודה, תשווה מחירים(בשקלול של כל המרכיבים-זמן,איכות חומרים,המלצות) ותיקח את בעל המקצוע שהכי נראהב לך.

בהצלחה.

פורסם

לגבי יס,

אם טרם חוברת, פרק את כל ההתקנה הקיימת והזמן חיבור. כשיגיע טכנאי הוא כבר יעשה מחדש את כל מה שצריך לעשות בהתאם לבקשתך.

לעומת זאת, אם הוא ימצא חיבורים קיימים, הוא עלול לטעון ששינוי עולה כסף.

מצד שני, יכול להיות שעל התקנת נקודות נוספות מעבר לראשונה, בכל מקרה גובים תשלום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

במידה ואני מעוניין בשקע בזק בחדר בו אין כזה , מה המחיר שבזק לוקחים על השטות הזו ? האם כדאי שמישהוא אחר יבצע את הסלילה\השקע או שחייבים את בזק שם ?

לא חייבים את בזק ואפילו עדיף שתסדר הכנה לשקע לפני שבזק מגיעים אליך לדירה. אם תעשה את ההכנה במסגרת השיפוץ תוכל להעביר תעלה בתוך הקיר. טכנאי בזק שיגיע אליך הביתה יזרוק כבל חיצוני סביב הפינות של הבית ולא יחצוב תעלה בקיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בתור אחד שצבע חדר לפני שבוע בפעם הראשונה, אני חייב להגיד שהשד לא כל כך נורא. בהנחה ולצביעת הדירה יש חלק גדול בעלות הכוללת, ובהנחה ועלות הזמן שלך קטנה יותר מעלות הצביעה של שיפוצניק, לא יותר מדי מסובך לבצע את עבודת הצביעה בעצמך. רק שים לב לכלול בחישוב עלות הזמן שלך גם את עלות הצבע (אצלי השתמשתי בצבע טמבור איכותי מאוד שעלה קרוב ל-100 שקלים לצביעה של 24 מ"ר).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, אני מסכים שרק לצבוע זה קל, אבל מה שמתאר פותח השרשור

זה ברמת קושי וזמן אחרים לגמרי - רק שפכטל כמו שצריך זאת עבודה-עבודה,

עוד גירוד, עוד שכבה, עוד שיוף, עוד שכבה, עוד שיוף וחוזר חלילה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני מסכים, אבל הקונספט העיקרי נותר זהה - צריך להשוות את עלות הזמן שלו לעלות השיפוצניק. הוא הרי פתח את השרשור כי הוא לא מעוניין להוציא על זה סכומי עתק. אם הוא לא מוצא שיפוצניק בעלות נמוכה יותר משמעותית מכמה שהוא היה מרוויח על כמות שעות העבודה שיקח לו לסיים את הצביעה, אז כלכלית שווה לו לעשות את זה בעצמו אם יש לו את הזמן (והיכולת הטכנית). כמובן שלמשוואה הזאת צריך לשקלל את עניין המאמץ של הצביעה לעומת המאמץ שהוא משקיע בעבודה שלו... :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עדכונים:

1. צבע - קניתי היום 28 ליטר צבע של יעקובי שהומלץ לי עליו, סדרת סופר גארד בצבע שמנת בהיר .

לתקרה לקחתי את הסיד היקר ביותר של יעקובי גם (נקרא סופר סיד או משהוא כזה) - המחיר היה מצויין.

2. יס - אחראי התיאום של יס אמר לי שאני יכול להשמיד כל כבל שלא נראה לי בבית מלבד אותו אחד שמגיע מחוץ לדירה,

הטכנאי שיגיע לחבר אותי אליהם יסלול מחדש כבלים בהתאם למה שאבקש - כל עוד אין חציבות.

3. מצאתי איש שיפוצים - דוד שלי שעוסק בתחום באופן פרטי (לא כעסק - אך מקצועי לאללה) , ראיתי עבודה או שתיים שלו והתרשמתי, העדפתי אותו שאני יודע שייתן לי את הנשמה מאשר מישהוא שייקח הרבה יותר ולאו דווקא יבצע את השיפוץ טוב יותר.

---------------------

המשימות הבאות:

1. מציאתו של האיש עם הדיסק לביצוע החריצים בסלון

2. מציאת מקום שבו ניתן לקנות מיטה ושידות מעץ מלא ומחיר שפוי

3. מציאת תנור אפיה משולב כיריים ברוחב 60 ס"מ ברמה מספקת עם כמה שיותר אחריות במחיר שלא יעבור את 2500-2600 שקלים

4. מציאת מנורה\גוף תאורה יפה ומקורי במחיר טוב שניתן יהיה לשים בו נורות חסכוניות עבור הסלון.

---------------------

שאלה כללית -

1. יש מישהוא שיכול לתרום לי מידע שיעזור לי לפתור את המשימות שלי במהירות האפשרית ? תמליצו בכייף על מקומות לרכישה\מוצרים מתאימים.

פורסם

קודם כל תתחדש/מאברוק על הדירה.

1. נירא לי יש לי דיסק לארגן לך מאבא שלי אבל את זה אני יכול לבדוק רק ביום שלישי.

2. תקפוץ לנגריות בעיר תבדוק הצעות מחיר בהתאם לגדלים של השידות.

3. דבר עם אדי אולי יש להם משהו מעניין בחנות, ד"א המחירים שם (BIG BOX) ממש נוחים.

4. חנות ליד BIG BOX יש חנות תאורה עם הרבה הנחות בזמן האחרון, תקפוץ לברר.

ד"א אני מבין שאין לך זמן אבל אתה יכול לקפוץ לפעמים למפגשים לבקר!

מקס.

<-- זה היעד :evil:

• תוכן חדש...