Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
arps, אני באמת מקווה שתקשיב לעצות שאתה מקבל כאן ולא תיקח את הרכב הזה שנראה שכבר נסגרת עליו.

סוחר + קילומטרז' נמוך מדי + השכרה + תאונה + מצב מכני לא משהו = תמשיך הלאה.

אני לא יודע מה המחירון של פונטו שנת 2001, אבל קח בחשבון שצריך להוריד כמה עשרות אחוזים ממנו לאור הממצאים.

כמו כן אם תיקח את האוטו צפה להוצאות תחזוקה גבוהות מאוד כתוצאה מההזנחה. זה נשמע כמו רכב שעבר חיים קשים מאוד מלבד העובדה שהוא אוטוטו בן 10.

עבור הלאה. פונטו יש בשוק כמו מים.

איתמר.

הי איתמר, המון המון תודה על התגובה.

יש כמו במים, בתקציב הזה רובן וראיתי הרבה במצב גרוע שאפילו לא הגיעו לסף הבדיקה אצלי.

אגב, הוא בוודאות לא סוחר.ובתכלס, זה לא מפריע לי הוא גם ככה לא רואה שקל לפני שהבעלות על השם שלי.

לגבי החזר על הבדיקה, אני לא חושב שיש לי קייס, יכול להיות שכשהוא קנה הוא לא ידע על הבדיקה ולו דווקא הסתיר ממני.

לא כולם לוקחים לבדיקה, אני באופן אישי תמיד לוקח.

זה לא שאני נעול, נהפוך הוא, אני מיואש לחלוטין, בתקציב שלי, באמת שחיפשתי, ולא מצאתי משהו יותר טוב, אז זה לא בדיוק יש כמו מים.

מוסך של פיאט מורשה מוכן לבדוק לי אותו מחר ללא תשלום ולתת חוות דעת והערכת מחיר,

לדעתכם חוות דעת כזאת תוכל לשפוך יותר אור על המנוע והגיר?

רציתי רק להוסיף, הסיבה שאני רוצה שנתון כזה ופיאט מהדגם הזה היא הבטיחות, מהשנתון הישן, יש להם בוקשי 2 כוכבים, בלי כריות אוויר ובלי נעלים. בזאת יש 4 כוכבים, כריות אוויר, ABS.

אחרת הייתי לוקח פשוט שרייד או משהו:)

פורסם

מה שישפך זה הכסף שלך על המנוע ובכלל על האוטו הזה.

אין מצב בעולם שהוא לא ידע על התאונה\נות שהרכב הזה עבר.

איך הוא הגיב על הבדיקה?

לדעתי, מחר אתה תבין עוד יותר איזה מצב גרוע הרכב הזה. ואם הוא לא מוכן לקחת 90% מעלות התיקונים על עצמו, עשה לעצמך טובה בנאדם, אל תקנה את הרכב. דבר עם הבוחן שיבחן את הרכב ביחידות ותברר היטב האם בכלל שווה לתקן את כל הבלאי הזה.

חבל, זה ממש לא יגמר ב14 אלף, קח את הסכום שצריך להשקיע בתיקונים ושים על רכב במצב הרבה יותר טוב.

וכשתקנה רכב אחר תתמקח על עוד 500 ש"ח, שלא תרגיש שבזבזת את הכסף של הבדיקה הזו (וכך תרגיש יותר טוב עם עצמך):wink:.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
מה שישפך זה הכסף שלך על המנוע ובכלל על האוטו הזה.

אין מצב בעולם שהוא לא ידע על התאונה\נות שהרכב הזה עבר.

איך הוא הגיב על הבדיקה?

לדעתי, מחר אתה תבין עוד יותר איזה מצב גרוע הרכב הזה. ואם הוא לא מוכן לקחת 90% מעלות התיקונים על עצמו, עשה לעצמך טובה בנאדם, אל תקנה את הרכב. דבר עם הבוחן שיבחן את הרכב ביחידות ותברר היטב האם בכלל שווה לתקן את כל הבלאי הזה.

חבל, זה ממש לא יגמר ב14 אלף, קח את הסכום שצריך להשקיע בתיקונים ושים על רכב במצב הרבה יותר טוב.

וכשתקנה רכב אחר תתמקח על עוד 500 ש"ח, שלא תרגיש שבזבזת את הכסף של הבדיקה הזו (וכך תרגיש יותר טוב עם עצמך):wink:.

אני לא היחיד שער בשעות כאלו?:)

איך הוא הגיב על הבדיקה?

מופתע, לא מופתע, לא סומך בכל מיקרה על אף אחד:)

אני אשתף אותך בדילמה העיקרית שלי.

ניסתי בהתחלה לעשות את מה שהצעת, לקחת רכב במצב הרבה יותר טוב ולהשקיע בו עוד טיפה,

הבעיה שבתקציב שלי, רכב במצב טוב זה לא אפשרי, אלה אם מדובר בפונטו שנתון נמוך, ופה הבעיה שלי היא בטיחות, מאוד חשוב לי כריות האוויר, ABS, וכל זה, בפונטו האלו דירוג בטיחות הוא 4 כוכבים, בשנתונים היותר ישנים, הדירוג אפסי זהה לשרייד:)

מדהה עם הפחד?

מוכן להתפשר על הכל - מראה, חווית נסיעה - על הכל, רק לא על הבטיחות.

מצאתי למשל פיאט פונטו 95, רק יישור קו איתה זה בערך עוד 6000 וזה לבלות איתה מראש במוסך תקופה ארוכה, רצו עליה 7000. (ציטוט מהמודעה "שמורה מאוד, הכל מעולה" - ברצינות, זה מה שרשום) :)

לגבי 14000, אני אנסה להגיע איתו ל11 אחרי שניראה מה המוסך המורשה יגיד מחר.כי אם זה עוד 3000 תיקונים נניח , בהנחה שהמצב שלה סביר וזה רק זה באמת, אז עדיין יוצא לי הרבה הרבה מתחת למחירון (המחירון שלה 19,700

אחרי הפחה של השכרה, ידיים: 16,700 ש"ח)

- ואז, אני גם מצליח לשלב את העצה שלך וגם אולי לשמור על הבטיחות בשנתון גבוה.

אבל תשמע, אתה התותח, בתקציב של 14 נניח, כשבטיחות חשובה, תחזוקה גם, איזה רכב היית ממליץ לי לקנות?

פורסם

תנסה להגיע לפחות מזה (אל תשכח את התאונה בלי קשר למצב המכני) ושיתחלק בעלויות התיקון. האמן לי שהוא לא ימכור את הרכב הזה כל כך מהר אם בכלל. חוץ מזה, אתה לא פוסל ידני? אם כך יש לך מלא פונטו ידניות למכירה עם ק"מ וידיים סבירות.

ובכלל בתקציב מוגבל, וכך אני משאר שגם התקציב לאחזקה, למה לקנות בכלל אוטומט?

ובנוגע לקליאו: יש הרבה מאוד למכירה, עדיף שתחפש את אלו עם המנוע בנפח 1400. בעיקרון השוק של הקליאו יותר חלש מהפונטו מה שמשחק לטובתך בכל הנוגע לקנייה (ולרעתך במכירה), אבל האחזקה שלה יותר יקרה מהפונטו באופן ניכר: למשל ההפרש בטיפול טיימינג מגיע לכ 800-1200ש"ח לרעת הקליאו.

ושוב אני מדגיש, אם אתה פתוח לאופצייה הידנית, אז המגוון הרבה יותר גדול (גם של פונטו אבל לא רק) והאופציות עדיפות בהרבה על הרכב הנתון. את הפיאסטה הייתי פוסל, אם חשוב לך עניין הבטיחות: היא פחות בטיחותית ומאובזרת מהפונטו והקליאו (כ"א אחת וללא abs בתקציב שאתה מחפש).

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
רגע, אתה לא פוסל ידני? אם כך יש לך מלא פונטו ידניות למכירה עם ק"מ וידיים סבירות.

ובכלל בתקציב מוגבל, וכך אני משאר שגם התקציב לאחזקה, למה לקנות בכלל אוטומט?

ובנוגע לקליאו: יש הרבה מאוד למכירה, עדיף שתחפש את אלו עם המנוע בנפח 1400. בעיקרון השוק של הקליאו יותר חלש מהפונטו מה שמשחק לטובתך בכל הנוגע לקנייה (ולרעתך במכירה), אבל האחזקה שלה יותר יקרה מהפונטו באופן ניכר: למשל ההפרש בטיפול טיימינג מגיע לכ 800-1200ש"ח לרעת הקליאו.

ושוב אני מדגיש, אם אתה פתוח לאופצייה הידנית, אז המגוון הרבה יותר גדול (גם של פונטו אבל לא רק) והאופציות עדיפות בהרבה על הרכב הנתון. את הפיאסטה הייתי פוסל, אם חשוב לך עניין הבטיחות: היא פחות בטיחותית ומאובזרת מהפונטו והקליאו (כ"א אחת וללא abs בתקציב שאתה מחפש).

1) כמ הפחות מזה? הוא לא יימכור לי אותו הרי ב6, וגם לא ב8.:( לאיזה מחיר לרדת ממנו כדי שיהיה כדאי לדעתך?

2) לגבי הרנו, אז זה כבר פחות רלוונטי, כי אם הרכב עולה לי 15500 לפני יישור קו (לפי מחירון בYAD 2, נתקשר מחר ניראה כמה אפשר לרדת, אולי בעזרת השם תהיה הפתעה לטובה! כמה לדעתך מחיר נכון לשלם לרכב כזה), והעלויות אחזקה גבוהות משמעותית מהפונטו, אז אני אחרוק משמעותית מהתקציב:(

3) אם המחיר שהוא ידרוש נמוך מהמחירון משמעותית (מדבר על הרנו), מה שישאיר אותה כאופציה, לקחת לבדיקה גם כי אז כבר הוצאתי 1000 שח על בדיקות, מבלי שחישבתי את כל הסיגריות מהעצבים:)? הרכב הוא http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=1544035&SubCatID=1

170 ק"מ

4) הבנתי שטיימינג לרנו יכול להגיע גם ל3000-5000 שח, אמת?:(

לגבי הפונטו, חיפשתי וראיתי מלא כולן ידניות חוץ מזו, כולן זוועה יותר גרועות מהנל. אז אם פונטו זאת, אם לא פונטו, אז רנו אופציה אבל בחריגה גדולה מהתקציב:(

4) לא פוסל ידנית, האישה מאוד מאוד רוצה אוטומט אחרי שנים שנהגה באוטומט , לי, ממש לא משנה, גם ככה אני נוהג גרוע:)

מעריך מאוד את הסבלנות והרצון לעזור , במיוחד בשעה כזאת

פורסם

חיפשתי לעומק יותר בפורום לגבי הרנו הבנתי שתיקונים בה זה בור ללא תחתית, סכומים אסטרונומים של 6-7K.

יש אמת בדבר?:(

• תוכן חדש...