Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים,

קיבלתי את תוצאות הבדיקה, אשמח לדעתכם :

פונטו שנת 2001, גיר אוטומט סטפטרוניקס

* מנוע,מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה-> דליפות לחץ בינוניות בצילינדרים , נזילות שמן מנוע, נתוני מנוע נבדקו ע"י מחשב, שמן שרוף במכסה מילוי שמן, קורוזיה על בלוק המנוע, רעשים במנוע חיצונים, ניקוי מערכת קירור, צינורות מים פגומים.

* סרן קדמי ומערכת היגוי -> כוון גלגלים.

* שילדת מרכב, ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תקון תאונ ה מאחור, גומיות לדלתות וחלונות פגומים, הוחלפו חלקי מרכב, כיפופים ותיקונים בקצה השלדה, תיקון ברצפה אחורית, תיקון גג, תקון פח דופן אחורי, חלודה בתחתית, בוצעו תיקוני פח וצבע כללי, תיקונים כלליים בגוף המרכב.

*מערכת בלמים ללא פירוק גלגלים -> לפרק גלגלים ולבדוק..

* צמיגים-> צמיג קדמי ימני ושמאלי פגומים.

* מערכת תאורה כולל מצבר -> מצבר חלש (לפי מה שהבנתי המצבר חדש, הוא חיבר כפתור למניעת גניבה או משהו כזה..

* העברת כח -> החלפת הילוכים לקוימה, תושבת תיבת הילוכים קרועה, גיר אוטומטי נבדק בנסיעה בלבד.

* הערות כלליות-> לוחית זיהוי קדמית פגומה, מזגן מקרר חלש, מצית חסרה.

יש לרכב גם קודן, מפתח 1, ואזעקה.

מבחינה חיצונית הוא כמו חדש.

בפנים שלו סבבה.

אבל אפילו ירק חדש כמוני יודע שמראה בחוץ ובפנים לא אומר כלום.

בקיצור, שחור בעיניים.

הוא רוצה עליה 14000, יש מצב ל13000.

1) כמה כסף לדעתם יש להשקיע עליו, אם בכלל שווה?

2) מה לדעתכם דורש טיפול דחוף למניעת נזק עתידי?

3) האם יש סכנה בטיחותית נראת ?

פונטו שנת 2001, יד ראשונה שלה הייתה השכרה.

תודה מראש:)

פורסם

אני הייתי מדלג לרכב הבא מכל-כך הרבה סיבות כשהעיקריות הן - מצב המנוע, מצב תיבת הילוכים וגם סעיף השלדה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ההתלבטות שלך מאוד קלה ביחס לשלי.

אני מתפלא שאתה שואל את השאלה:) לא צריך להיות מומחה רכב כדי להחליט שלא כדאי ללכת על זה.

גם תאונה, גם קצה שלדה.

אני גם רוכש רכב ואני בודק קודם כל שלא יהיו פאקים מהותיים במנוע/גיר/שלדה. באוטו שהצגת יש הכל מהכל.

פורסם

מהבחינה של השילדה, זה רכב בן 10, אם זה היה משהו משמעותי הייתי מניח שהם היו כותבים את זה בליקויים חמורים לא?

פורסם
אני הייתי מדלג לרכב הבא מכל-כך הרבה סיבות כשהעיקריות הן - מצב המנוע, מצב תיבת הילוכים וגם סעיף השלדה.

אהלן,

אתה יכול להסביר מה הכוונה מצב המנוע?

כי באמת, שעד היום, לא הצלחתי למצוא רכב שאמרו לי בבדקיקה שהמנוע שלו פיקס:)

פורסם

מה זה משנה? אתה עדיין קונה מסוחר.

לגבי מצב המנוע - לא מדובר בכסת"ח הרגיל אלא מעבר לזה.

בכל אופן, מצב השלדה כבר פוסל, תאונה קשה מאחור, קצה שלדה, חלודה בתחתית, תיקונים בגג.

אני מוכן לשים 50 שקל שהרכב התהפך בעבר...

פורסם
מה זה משנה? אתה עדיין קונה מסוחר.

לגבי מצב המנוע - לא מדובר בכסת"ח הרגיל אלא מעבר לזה.

בכל אופן, מצב השלדה כבר פוסל, תאונה קשה מאחור, קצה שלדה, חלודה בתחתית, תיקונים בגג.

אני מוכן לשים 50 שקל שהרכב התהפך בעבר...

אתה יכול להסביר לגבי המנוע? מה הכוונה לא כסתח רגיל?

פורסם
אהלן,

אתה יכול להסביר מה הכוונה מצב המנוע?

כי באמת, שעד היום, לא הצלחתי למצוא רכב שאמרו לי בבדקיקה שהמנוע שלו פיקס:)

מנוע לא פיקס זה נכון, הכל ביחד זה כבר יותר מדי. אם כל הריג'קטי המשמעותיים ברכב היו אלו שנרשמו בסעיף המנוע - ניחא. אפשר לחשוב על לקנות, ובאיזה מחיר.

אני יכול לומר רק את דעתי - אני לא הייתי קונה את הרכב האמור.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני אגיד לכם מה הבעיה של הבחור (עוד משרשור של אתמול).

התקציב שלו נמוך מדי כדי למצוא פונטו ספייס 2001 במצב טוב.

לכן, כל רכב מהסוג הזה שהוא ימצא, יהיה פחות או יותר במצב כמו שמופיע בבדיקה.

וכרגיל, אין אפשרות לדעת, כמה כספים צריך להשקיע ברכב כדי שיהיה אפשר להשתמש בו בצורה סבירה מרוב כסת"חים של מכון הבדיקות.

הרכב במצב לא משהו, עבר תאונות, לדעתי גם הקילומטראז' לא אמיתי.

אבל שוב - ב 14 אלף ש"ח הוא לא ימצא משהו יותר טוב, אלא יתפשר על הגדם\שנתון או יגדיל את התקציב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זאת הסיבה שהעדפתי לקחת מימון ולקנות ספייס 2006 במצב תקין לגמרי.

הכסף שהוא יוציא על תיקונים יביא אותו לאותו מצב תקציבי כמו רכישת ספייס טובה יותר.

פורסם

חבל שבכל זאת לקחת את הרכב לבדיקה, זה הריח מלכתחילה לא טוב.

לא פלא שזה המחיר שהוא רוצה,וגם זה לאור המצב של האוטו-גבוה מידי.

אולי ב8 אלפים ש"ח, שווה לשקול את הקנייה.

בכל מקרה זה נראה שאתה די נעול ולא משנה מה (דוגמת תוצאות הבדיקה הגרועות האלו), אתה תקנה את האוטו.אז עשה

לעצמך טובה ותוריד את המחיר למינימום האפשרי וזה לפחות עוד 4 אלפים. וזה יהיה הרע במיעוטו כי עדיף לא לקנות את הרכב.

ד"א החתמת אותו על טופס התחייבות בבדיקה? כי לפי מיטב הבנתי הוא לא אמר לך שיש פגיעת שילדה.

זה העלמת מידע במכוון ועובר על חוק "גילוי נאות". אם יש לך את הכוחות אז תדרוש ממנו בתוקף את החזר עלות הבדיקה לפחות ותאיים שתתבע אותו ולא תניח לו עד שכל מי שמחפש רכב ידע עליו. יש מלא תקדימים משפטיים שבכמעט כולם הסוחר\מכון בדיקה\מוכר נידרש לפצות את הקונה בגין העלמת מידע.

אסור לוותר לנוכלים כאלו. (זאת כמובן אם הוא לא ידע אותך על פגיעת השילדה ועל התאונה הדי רצינית שהרכב עבר).

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

arps, אני באמת מקווה שתקשיב לעצות שאתה מקבל כאן ולא תיקח את הרכב הזה שנראה שכבר נסגרת עליו.

סוחר + קילומטרז' נמוך מדי + השכרה + תאונה + מצב מכני לא משהו = תמשיך הלאה.

אני לא יודע מה המחירון של פונטו שנת 2001, אבל קח בחשבון שצריך להוריד כמה עשרות אחוזים ממנו לאור הממצאים.

כמו כן אם תיקח את האוטו צפה להוצאות תחזוקה גבוהות מאוד כתוצאה מההזנחה. זה נשמע כמו רכב שעבר חיים קשים מאוד מלבד העובדה שהוא אוטוטו בן 10.

עבור הלאה. פונטו יש בשוק כמו מים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...