Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי XI35 בנזין או דיזל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקראת רכישה של רכב משפחתי גדול 2 + 3 בנים מתבגרים , בסניק נעשה כבר צפוף במשוב האחורי . והתעייפתי מהביקורים במוסך .

אנו אוהבי טיולים כך שחשוב גם תא מטען גדול וכשר נשיאה על הגג .

מצליח לגרד כ 160K .

אחד הרכבים שבאים בחשבון הינו יונדאי XI35 - מביקורת שקראתי היתה התלהבות ממנוע הדיזל 2ליטר שגם חסכוני יותר וגם חזק יותר . לגירסה זו צריך להוסיף עוד כ 22K .

האם בחישוב עליות האחזקה של הרכב כולל עלות טיפולים והוצאות דלק בהינתן שאני נוסע כ 30000 בשנה .

האם ההשקעה הנוספת תשתלם בחשבון הסופי ?

תודה

פורסם

לא בטוח שמשתלם, כי ירידת ערך לרכבי דיזל הרבה יותר גבוהה. אבל ההבדל בין דיזל לבנזין מבחינת נהיגה הוא עצום.

אם אתה לא צריך 4X4, הרי רכב סטיישן כמו טויוטה אוונסיס יתן לך גם חסכון, גם בגאז' וגם אמינות. אופצה נוספת יכולה להיות סובארו B4 סטיישן אבל היא תצרוך יותר דלק בגלל מנוע בוקסר והנעה כפולה. אם בתצורת ג'יפון עסקינן - תבדוק מיצובישי אוטלנדר בגרסת הנעה קדמית בלבד.

פורסם

אני לא חושב שתצליח להחזיר את ה-22 אלף שקל הבדל רק בחיסכון בדלק.

ואגב דיזל לא מאבד יותר מערכו כשמדובר בג'יפונים והגירסאות האלה בדרך כלל מבוקשות למדי.

פורסם

למה לא לרכוש רכב בן שנתיים ?

אני קניתי לפני שבועות מספר טויוטה ראב 4 שנת 2008,

רכב חדש באותה רמת האבזור עולה 210K [אני רכשתי ב 125K] תעשה את החשבון ותגיד לי מה עדיף.

אידיאולוגית אני יודע שהייתי יכול לרכוש רכב חדש,

אבל יש לי בעיה לשלם למדינה 200% מס, סורי לא בבית ספרי.

הבעיה שרוב האנשים חושבים שיש הבדל והתרוצים האהובים עלי:

"שרכב בן שנתיים לא מרגיש כמו רכב חדש"

"יש לו יותר תקלות מרכב חדש"

ועוד יפים וטובים.

דרך אגב ביצעתי ניסוי קטן ולחלק מהאנשים שראו את הרכב אמרתי שהרכב חדש מהסוכנות,

חוץ מכמה חולים כמוני רוב האנשים לא שמו לב לעובדה שהרכב בן שנתיים.

וגם להם מה שהסגיר את העובדה הייתה התיבה הרציפה בדגם החדש ומנופיה מאחורי ההגה [שלא קיימים אצלי].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

מצתרף להמלצה על רכב יד שניה שייתן לך יותר ,

אני בדקתי את ה-IX35 לפני שרכשתי בסוף רכב אחר והמקום בספסל האחורי זהה לזה של i30 - לטעמי לא רכב מרווח בכלל, גם הבגאג' לא גדול.

אופציה כמו ה-מיצובישי אוטלנדר יד שניה שנתיים על הכביש תיתן אופציה טובה יותר מבחינת מקום ומחיר .

הייתי בודק גם את Ford s-max / Galaxy יד שניה.

בנוגע לדיזל - לא אוכל לענות שכן אין לי נסיון בכלל עם מנועי דיזל והצריכה שלהם.

פורסם
למה לא לרכוש רכב בן שנתיים ?

בן אדם רוצה להיות ראשון שיפליץ לתוך הכסאות ויכבה סיגריה במאפרה.

לדעתי זה תרוץ מספיק טוב.

הוא אמר שרוצה חדש, מה אתם דוחפים לו משומשת מהשכרה במצב טוב?

אתה יודע למה החתול מלקק את הביצים שלו?

כי הוא יכול.

פורסם
בן אדם רוצה להיות ראשון שיפליץ לתוך הכסאות ויכבה סיגריה במאפרה.

לדעתי זה תרוץ מספיק טוב.

הוא אמר שרוצה חדש, מה אתם דוחפים לו משומשת מהשכרה במצב טוב?

אתה יודע למה החתול מלקק את הביצים שלו?

כי הוא יכול.

אהבתי :-)

וגם לאחרים תודה על ההתיחסות .

אני לא לגברי נעול על רכב חדש , אך אחרי הסגה שהיתה לי עם הרנו לאחרונה - סיפור מעניין בפני עצמו , החלטטתי להתפנק בעיקר בזכות 3 שנות אחריות , להיות קצת רגועים מהוצאות ותיקונים . לא מפריע לי להפליץ על ריפודים משומשים ואני לא מעשן כך שהמאפרה לא תיהיה שימושית .

לגבי ה XI35 - כשישבתי בו מאחור התרשמתי שיותר מרווח ממאזדה 5 , מניסן קשאקאי ומהסניק הוותיקה . לא בחנתי את הרכבים האחרים . SMAX אכן מרווח אך חדש לא בהישג יד .

האם למשהו יש מידע לגבי הספורטאז' של קיה שאמור להכנס בקרוב

שוב תודה

פורסם

לי יש ניסיון עשיר עם I30 והמרווח ב-IX35 עדיף, זה אולי לא כמו לעבור מקרוואן לוילת 8 חדרים אבל בהחלט מרווח שם יותר.

אם משומשות באות בחשבון אז הבט בהונדה CRV. תוכל לרכוש כזאת בת שנה וקצת, אולי אפילו בדגמים המאובזרים יותר.

רכב נעים ביותר לנסיעה, נוח ומבודד ומציע תא נוסעים מרווח ורחב. צריכת הדלק חסכונית ביחס למתחרות והביצועים טובים.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

כל גיפון קוריאני או יפני בן שנתיים יתן לך יותר אמינות מרנו חדשה. מהיונדאי לא תתאכזב לדעתי האמינות שלהם היום שווה לטוחוטה והונדה יותר ממזדה וניסן. תצחק תצחק קיה על מכלולים של יונדאי נותנת אחריות שבע שנים. וזה לא פשוט בכלל. לדעתי לך על יונדאי דיזל משומשת בעניים עצומות

פורסם

ההפרש ממשומש בין שנה-שלוש לחדש יממן לך אחריות ל-10 שנים מינ'.

ולבחור שמנסה להתחמק מתשלום "200% מס", אם לא הבנת עדיין, אתה גם משלם את המס הזה, בצורה עקיפה, כי שווי הרכב נגזר ממחירו הראשוני שכולל את המס.

כלומר אילולא היה מס, רכב במקום להמכר ב-150 היה נמכר ב-80, ואז אתה היית קונה יד 2 ב-50 במקום ב-100.

• תוכן חדש...