Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

ברצוני לקנות רכב קטן וחסכוני סדלק

כמו כן רכב שההוצאות בו נמוכות והתיקונים זולים, שלא מאבד יורת מידי מהערך ושיהיה קל למכור אותו אחרי כן...

חשבתי על סוזוקי אלטו 2010, יונדי I10 סוריון 2007 או פיאט פנדה 2007

אני חיבת לצין שהצורה של הפנדה הכי מוצאת חן בעיני.

חושב שהרכב יהיה אוטומטי.

גרה בתל אביב ועובדת בהרצליה.

מה מומלץ?

תודה

פורסם

אני מניח שהתקציב הוא כ-60 אלף שקלים.

אלטו חדשה היא הבחירה הכי חסכונית וזולה לאחזקה, מה גם שמדובר במכונית חדשה עם אחריות לשלוש שנים. מצד שני מדובר במכונית מאוד בסיסית. יונדאי i10 בת שנה, נניח, תהיה טובה יותר במרבית המובנים. על הסיריון הייתי מוותר וגם על הפנדה שהיא כבר מיושנת מאוד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם שמירת הערך חשובה לך, קחי בחשבון שמכוניות קטנות לא ממש שומרות ערך גם אם הן פופלאריות למדי.

קשה לי להאמין שסוזוקי אלטו משומשת תאבד רק 10000 ש"ח מערכה בשנה הראשונה זאת בשל העובדה שבמחיר הזה (או פחות) יהיה אפשר גם לקנות יונדאי גטס משומשת לכן סביר שהיא תאבד הרבה יותר...

מסקנה: למי שהולך להחזיק את האלטו זמן קצר האחזקה שלה תהיה לא זולה בכלל אם נשקלל את ירידת הערך.

ואגב אלטו חדשה אוטומטית עולה 72000 ש"ח ( 74000 על הכביש ) ולא 60000 ש"ח

מאחר שמדובר ברכב אוטומטי הייתי בודק גם את הפיג'ו 107 שעולה רק 3000 ש"ח יותר - ולדעתי מוצלחת יותר מהאלטו.

לו אני הייתי במקומך הייתי קונה דייהטסו סיריון משומשת.

בהצלחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הייתי הולך על טויוטה יאריס או הונדה ג'אז

רכבים מעולים וחסכוניים וסחירים מאוד

וכמו כן מחזיקים מחירון

אין לי מושג מתי הכניסו את הגיר הרובוטי ליאריס אבל אם השנתון עם הגיר הזה רלוונטי אלייך, שמור מרחק.

פורסם

אני לא הייתי פוסל את הפנדה: אומנם רכב יותר ותיק (נו אז? זה ממש לא מפריע כאשר מדובר ביאריס למשל, שנסחרת בסכומים מגוחכים), אבל בסכום של כ50000 את יכולה למצוא אחד משנת 07-08 עם ק"מ נמוך עד סביר, יד 1, לאחר שחווה ירידת ערך משמעותית. רכב אמין מאוד, חסכוני ביותר בכל פרמטר מדלק ועד טיפולים וחלקים, די מרווח לגודלו, ועם שוק נהדר. אחרי ביטוחים, וישור קו אם צריך, ישאר לך עודף מ60000 (אם זה הסכום המדובר).

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אם מדובר ברכב אוטומטי אז הפנדה וה-107 בעייתיות משום שזה בעצם גיר רובוטי לא חלק ולא נעים לשימוש, במיוחד למי שרגיל לגירים אוטומטיים.

אני חושב שמצב השוק של הרכבים הקטנים, במיוחד המיני השתפר מאוד בשנה האחרונה. נסה לרכוש פנדה פרטית משומשת, גם הליסינג נחטפות דיי מהר. חלק מהישראלים כנראה הבינו שכדי להסתובב בתוך ערים לא צריך מאזדה 3 או טויוטה קורולה ומספיק מכונית קטנה שתצרוך פחות דלק, תזהם פחות ותתפוס פחות מקום.

אני רואה ביקוש ער לאלטו כחדשה וזה ברור כי זה הרכב הכי זול בארץ ולרכוש רכב חדש בישראל ב-60 אלף שקלים זה לא משהו שכיח. מובן שבמחיר הזה מתבלב רכב בסיסי למדי אבל בשביל נסיעות עירוניות עם עוד נוסע או שניים אני לא חושב שצריך יותר מזה.

בנוגע לסחירות העתידית שלו, ירידת הערך צפויה להיות כמו בכל רכב, כ-10 אחוז שזה 6000 שקלים וזה מאוד לא משמעותי אבל אני חושב שלמצוא לו קונים לא תהיה בעייה. משום מה נראה לי שהפריחה בשוק הקטנות תימשך ויותר אנשים יפנימו את הצורך בחיסכון בדלק, זיהום ומקומות חנייה.

בהצלחה.

• תוכן חדש...