Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לא מזמן רכשתי רמקולים קומפוננט מורל טמפו 6

להלן הבעיות

הסאונד שהמערכת שלי מסוגלת להפיק לפי הבנתי לא מנצל כמו שצריך את הרמקולים

ובנוסף מאוד חסר לי את מימד הבאס הרך, כי המערכת מספקת רק Mid range וקצת HIGH מהטוויטר.

ובנוסף בחלק מהשירים שהבאס נכנס לעבודה יש הרבה הפרעות של צליל מעוות וכל מיני רעידות פלסטיק.

(לא באופן הכי מורגש לדעתי אני יכול לפתוח את הדלות ולמצוא את המכור הבעיה ואולי לשים איזה טבעת גומי באיזור הרמקולים

לספיגת המכות)

לאחרונה קראתי הרבה על הדיינומט אסקטרים וחבריו, שמשנים לגמרי את חווית הסאונד ברכב ושמספיק לשים אותם

כדי להנות מקומפוננט טובים.

אז השאלה כזאת, בהנחה והתקציב לא גדול (זה יהיה השקע או בדיינומט או בשיפור המערכת הקיים בעזרת מגבר יד שניה וסאב קטן.) תקציב של עד 1000

ראיתי רסיברים ביד 2 כמו ה GTO1004 באיזור ה 600-700 ש"ח

וכל מיני רסיברים אחרים פחות מוכרים , 1. אשמח להמלצה לרסיבר מיד 2 לא יקר עד 600 ש"ח

בקשר לסאב אני כראה אעשה את ההתקנה של הסאב והרסיבר באוטו דיפו (יש לי הרבה מאוד תווי קניה שלהם אז אני צריך להיפטר מהם) אז בקשר לסאב אני צריך לנסוע לראות מה שיש להם להציע.

והאם אפשר להשיג דיינומט אקסטרים במחירים שפויים ( אני רק רוצה לשים בדלתות הקדמיות ששם נמצאים הקומפוננט)

וסט כזה בארץ עולה בין 600-1000 ש"ח וגם להזמין מחול יוצא יקר בין 70-120 דולר (לפני משלוח של עוד 90-70 דולר)

שאלה נוספת מה עדיף סאב 10\12" או 6X9 ?

פורסם

תכוון במערכת, ככה שלא יהיה לך יותר מדי באס.

בקשר להתקנה- את תווי הקניה באוטו דיפו תוציא על דברים אחרים ולא על התקנה, כי עדיף לשלם יותר למתקין נורמאלי ואמין מאשר להתקין מערכת באוטו דיפו ( יש מכוון גדול של מתקינים אמינים ומקצועיים, תלוי באיזור המגורים שלך ).

בקשר למגבר- יש חבר פורום בשם מיכה ממגדל העמק, שמוכר מגבר של מאק אודיו בכ- 650 ש"ח, המגבר ניראה כמו חדש, והוא יעשה את העבודה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=326597

אם אבא שלי לא היה נגד יד שנייה, אז בטוח הייתי קונה אותו, אבל אין מה לעשות- אבא שלי עקשן ורצה רק חדש. :roll:

דבר שלישי- סאב עדיף בכל מקרה על 6X9.

בקשר לדיינמאט- אין לי מושג, חכה שחברי הפורום האחרים יגיבו.

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

ראיתי בתחתית ההודעה שלך שיש לך מערכת כמו שלי כמעט מבחינת רמקולים גם לי יש את הטמפו 6

ורדיודיסק של פיוניר

רציתי לדעת עד כמה הוסיף המגבר שלך

ומה עדיף ה MAC Z4200 או ה GTO1004 כי גם אותו אפשר למצוא מחירים טובים

סוג המוזיקה שלי זה בעיקר רוק

אז אני פחות מחפש את הדחיפה של הבאס ויותר את הצליל הנקי של הדיסטורשן.

פורסם

המגבר שלי בהחלט הוסיף לי המון- הקומפוננטים ממש התעוררו לחיים + הוספתי סאב שמסוגל לספוג עד 150-200 RMS.

גם אני שומע רוק ברכב, הגם הבי,פאוור דת' ובלאק מטאל, ואני חייב להגיד שהקומפוננט והסאב נשמעים טוב במוזיקה הזאת- כמובן לאחר מספר לא קטן של כיוונים במגבר וברדיו דיסק ( עדיין לא סיימתי לכוון עד הסוף- זה לוקח זמן ).

גם בשחורה ובאלקטרו הכל מנגן טוב.

למרות שה- JBL מומלץ בפורום והרבה אנשים קנו אותו ( וגם אני פעם המלצתי עליו הרבה ), קראתי עליו הרבה ביקורות באתרים מחו"ל וביקרתי אצל מספר מתקינים ושאלתי עליו.

כמה מהם אמרו שהם שמחו שנפתרו ממנו- המגבר הזה מתחמם ונכנס לפרוטקשן יותר מאשר האחרים, מה גם שאיכות הצליל שלו לא כזאת טובה.

האמת שמבין שנייהם הייתי הולך על המאק אודיו שמיכה מוכר- המגבר ניראה כמו חדש ( ומיכה הוא חבר פורום אמין, ככה שאין לך מה לדאוג בקשר למגבר ).

:wink:

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

דיברתי עם מיכה

האיזור שהוא גר בוא מאוד בעייתי בשבילי להגיע אליו.

שמח לשמוע שזה תורם ,

כי אני גם שומע הרבה בלאק ד'ת , הרבה דאבל באסים מהירים שלפעמים מקפיצים את המידים של המערכת

ונותנים באס מאוד מלוכלך עם רעשי רקע.

אז הבנתי שהמגבר יכול לחלק את התדרים בין הרמקולים שכל רמקול יעשה את התפקיד הראוי לו.

הבעיה היא האם מגבר 4 ערוצים יספיק ל קומפוננט וסאב או שאני צריך 5 או 6 ערוצים?

פורסם

אין צורך במגבר 5 או 6 ערוצים:

שני ערוצים ילכו לקומפוננטים בדלתות, ושני הערוצים הנותרים ילכו על סאב- יחובר בגישור.

אם תרצה- אתה מוזמן לקרוא קצת על מושגים שקשורים לסאונד ברכב, אני חושב שזה יעזור לך קצת:

http://www.carsforum.co.il/vb/announcement.php?f=15&a=6

:wink:

פורסם

שים לב אבל שאם אתה שם רק זוג קומפוננט קדמיים עם סאב הסאונד הכללי שונה באופן חד משמעי מאשר שיהיה לך זוג 6x9 וזוג קומפוננט.

6x9 ממלא את הצליל ברכב, אני מדבר בעיקר על Mid/Low Mid.

אם אתה חולה באסים שים סאב.

אם חשוב לך גם האיכות הכוללת הייתי הולך על 6x9 קודם שנותנים באסים עמוקים וכמובן עם צליל טוב.

פורסם
שים לב אבל שאם אתה שם רק זוג קומפוננט קדמיים עם סאב הסאונד הכללי שונה באופן חד משמעי מאשר שיהיה לך זוג 6x9 וזוג קומפוננט.

6x9 ממלא את הצליל ברכב, אני מדבר בעיקר על Mid/Low Mid.

אם אתה חולה באסים שים סאב.

אם חשוב לך גם האיכות הכוללת הייתי הולך על 6x9 קודם שנותנים באסים עמוקים וכמובן עם צליל טוב.

זה ממש לא נכון, כל רוב האודיופילים המושבעים שמים רק קומפוננט קידמי ללא 6X9 לעניות דעתי הם אפילו גורעים מין הסאונד.

סאב סאב סאב, לא חייבים סאב שירעיד את הרכב צריך משהו שינעים לך את השעייה ברכב כלומר משהו עדין שיוסיף.

פורסם

אה, ושכחתי להוסיף לגבי הMac z4100/4200,

יש לו צליל נהדר, אבל הHigh pass filter שלו לא מאפשר דינאמיות. החיתוך הכי נמוך שלו בבאסים גבוה מדי כך שהתוצאה היא שברגע ששמת Filter ירדו לך בצורה משמעותית הבאסים מהרמקולים!

אם אתה משתמש בו בFull range הוא נותן תפוקה טובה.

לגבי הlow pass filter - לא בדקתי.

פורסם
זה ממש לא נכון, כל רוב האודיופילים המושבעים שמים רק קומפוננט קידמי ללא 6X9 לעניות דעתי הם אפילו גורעים מין הסאונד.

סאב סאב סאב, לא חייבים סאב שירעיד את הרכב צריך משהו שינעים לך את השעייה ברכב כלומר משהו עדין שיוסיף.

זה מאוד תלוי על איזה 6x9 אתה מדבר. אגב זה גם עניין של טעם וכיוונון של המערכת (Fader וכ"ו)

לי אישית מאוד מפריע לשמוע את הסאב מאחור בלי שום צליל, הבאסים שלו מנותקים משאר הצלילים.

פורסם

אתה רואה כבר התחלנו לדבר בצורה רצינית יותר וכבר ירית לעצמך כדור ברגל.

לי יש קומפוננט קידמי בלבד וסאב מאחורה, אבל ע"י כיוונים של אדם המומחה בתחום קיבלתי את המצב האידאלי לו אנו קוראים במה קידמית אני מקווה שאתה מבין עכשיו, אצלי ברכב גם מאחורה וגם מקדימה זה נדמה כאילו הסאונד מתפשט בכל הרכב ואני בתור הנהג מרגיש שהסאונד מגיע מקדימה כן כן גם הבאס ואם אתה לא מאמין אני יישמח להשמיע לך באחד המפגשים.

לסיכום קומפוננט קידמי סאב והתקנה נורמלית לא אצל איזה חפר יש לנו כמה מומחים בפורום אני אישית מכיר רק אחד בהצלחה.

פורסם
אתה רואה כבר התחלנו לדבר בצורה רצינית יותר וכבר ירית לעצמך כדור ברגל.

לי יש קומפוננט קידמי בלבד וסאב מאחורה, אבל ע"י כיוונים של אדם המומחה בתחום קיבלתי את המצב האידאלי לו אנו קוראים במה קידמית אני מקווה שאתה מבין עכשיו, אצלי ברכב גם מאחורה וגם מקדימה זה נדמה כאילו הסאונד מתפשט בכל הרכב ואני בתור הנהג מרגיש שהסאונד מגיע מקדימה כן כן גם הבאס ואם אתה לא מאמין אני יישמח להשמיע לך באחד המפגשים.

לסיכום קומפוננט קידמי סאב והתקנה נורמלית לא אצל איזה חפר יש לנו כמה מומחים בפורום אני אישית מכיר רק אחד בהצלחה.

מכיר את כל הקונספט של "במה קדמית" אבל תסכים איתי שהצליל באוטו נשמע פחות מלא אם אין לך 6x9.

בכל מקרה אני אשמח לשמוע את ההתקנה של הסאב שלך :-)

פורסם

ממש לא, בכל רכב שהיה לי נסעתי עם 6X9 עד החלטתי להתקדם ולקנות קומפוננט קידמי טוב ובעזרת כיוונים הסאונד שהתקבל היה יותר ממדהים.

פורסם

חברה התחלתי את הפרוייקט שלי

היום שמתי באחת הדלתות דיינומט אקסטרים

אחרי שסיימתי וסגרתי ופתחתי את המערכת

זה היה פשוט הזוי

כאילו קניתי מערכת חדשה

מדהים! (כרגע רק בדלת אחת...מחר אכניס אותו גם לדלת השניה.)

וגם לא עשיתי אטימה מלאה רק באיזור התחתון של 6.5"

מחר אולי אעלה מספר תמונות שתראו איפה שהנחתי את החומר.

הבאס הרבה יותר עמוק ונעים, הרבה פחות סאונד שבורח.

עשיתי באלנס בין ימין ושמאל לבדוק הבדלים...שמים וארץ.

מפה אני ממשיך לחפש מגבר טוב וסאב.

לא חושב שאלך על 6X9, כאשר הייתי בטוםקאר ושמעתי מערכות

לא ממש אהבתי את השילוב של 6X9 וקומפוננט

אני מעדיף את הקומפוננט שיטפלו התווח המיד רנג'

והסאב שיתן את הבאסים.

כמו שגם ציינתי אני לא חובב טראנסים או האוסים...

אלא יותר דיסטורשן ומטאל, אז מעדיף שהקומפוננט יהיו אחראים על הגיטרות

וסאב על גיטרות הבאס והתופים

פורסם

תומר חובב ההרץ המושבע :-).

עכשיו אתה מתחיל לדבר ברצינות.

בוא נגיד את זה ככה: קומפוננט נבנה והומצא כדי לעבוד על טווח התדרים ה"פחות בעייתי" נגיד 50-20K

במידה ובאמת יש לך איטום וקומפוננט שיורד ל50 בלי להעיף את הממברנה דרך החלון.

אצלי הקומפוננט מכוון ל63, גם אני בעל פיוניר, והוא בועט כמו סוס פרא.

תאכלס בגלל מהירות הדאבל בס ועומק הבעיטות ברוק, עדיף סאב.

סתם לדוגמא השיר Animals של ניקלבק יש שם באס מהיר דינאמי וחזק, שיר כזה יבש מאוד בלי סאב.

ועוד הרבה שירים של סיסטם שיצא לי לשמוע בזכות חבר במערכת באוטו.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

• תוכן חדש...