Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניה רכב חדש עד 160K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תגידו, לא עדיף יותר לקחת את הסקודה אוקטביה ה-1.8 TSI, במחיר קצת נמוך מהסקודה סופרב?

האוקטביה נראה לי מציעה נתונים יותר טובים מהסופרב.

האוקטביה קצרה יותר במימד האורך, עם כל ההשלכות של מרווח ודברים כאלה, וגם לחיוב מבחינת חניה וכד'

מבחינת אבזור פנימי צריך לעשות השוואה, אני משוכנע שהסופרב עדיפה אך אני לא יודע אם ההבדל מהותי.

מבחינת דלק, עושה רושם שהאוקטביה מעט זריזה וחסכונית יותר עקב ההבדל במימדים ובמשקל, אך אני לא חושב שזה שיקול משמעותי בין השתיים.

מה שכן נראה שיש הבדל מחיר לא קטן, אז נסה להבין על מה ולמה והאם ההפרש מצדיק את עצמו (כנראה שכן אבל אולי אתה לא צריך את האקסטרה)

גם האוקטביה למראית עין מציעה חבילה טובה מאוד, הייתי הולך באמת על ה1.8 כמו שאמרת כדי שהאוטו ירגיש גם קצת סופטריבי (אם אפשר לקרוא לזה כך) וכמובן שגרסאת ELEGANCE שלא עולה הרבה יותר ולפחות בסופרב מציעה עולם שלם

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תן לי לתת לך קצת מידע המבוסס על רגש ולא על נתונים טכניים כמו רוב השירשור, אני בעל סופרב (אלגנס) שקבלתי לא מזמן ולפני נסעתי כחודשיים ב-מליבו LTZ (של המשפחה עד שיגיע הרכב שהזמנתי).

מליבו - LTZ :

1. מפוארת ונותנת הרגשה של סלון.

2. מנוע גדול וזללן - אני הגעתי איתו ל-1-9 ואני לא מתפרע בכלל (80 אחוז בעיר, 20 אחוז בין עירוני ותמיד עם מזגן).

3. הגה מנותק ונוחה מאוד לנסיעה.

סיכום : אמריקאית קלאסית.

סקודה סופרב :

1. מפוארת ונותנת הרגשה של סלון איכותי יותר מה-LTZ, לדעת אחרים במשפחה זה בדיוק הפוך.

2. מנוע קטן ו"שובב" מלא כוח זמין וכמובן אני שומר על המנוע כי עדיין אין עליו 2000 ק"מ - צריכת דלק 1-13.

3. קישחה יותר מה-LTZ אך אני אוהב את זה - לטעמי האישי (בלבד !!!!) חויית נסיעה טובה יותר שכן הגה יותר מתקשר

ומרגישה יותר "קרבית".

סיכום : אירופאית טובה במחיר מצחיק.

האמת שלאחר כל מה שכתבתי אני חייב לומר שאין מנצחת ברורה אם אתה אוהב סלון אמריקאי ולשייט כמו שייח טורקי אז המליבו בשבילך, אם אתה רוצה "עידון" אירופאי ואוטו שמגיב קצת יותר טוב בנסיעה על חשבון הנוחות אז תשקול את הסופרב.

שבוע טוב

פורסם

טוב תודה רבה על המידע, עזרתם לי מאוד!

אני חושב ללכת לכיוון של הסקודות, באמת באחלה מחיר.

שוב תודה

פורסם
אשמח אם תסביר מה לא נוח בסופרב, לטעמי היא מאוד נוחה.

החסרוןהעיקריים שמצאתי בסופרב זה מתלים מעט נוקשים, שאולי זה מה שאתה מתכוון, אכן לפעמים מרגישים קצת את הדפקטים של הכבישים הישראלים יותר מדי, אבל לא דרמטי. והמושבים מאוד נוחים, לטעמי..

לא באמת נסעתי במאליבו כך שאני לא יודע את צריכת הדלק שלה, אבל לפחות על הנייר היא נראית לא משהו

ונפח מנוע כל כך גדול עם תיבת הלוכים לא משהו לא יכול להיות מאוד חסכונית.

יותר חזקה, אולי בכ"ס, אבל בגלל הגירים השונים והפרשי משקלים אני לא בטוח שיש יתרון כל כך גדול למאליבו.

ומבחינת מרחב פנימי אין לי מושג מה הולך במאליבו, אבל המרחב והאבזור בסופרב פשוט מדהים

אותי היא עייפה ואחרי חצי שעה נהיגה יצאתי מפורק ועם גו כואב אבל זה אני והגב שלי (או במילים אחרות, נוחות זה דבר אינדיבידואלי).

היתרון של המאליבו הוא המומנט הגבוה בכל סל"ד. גם ב 140 היא מאיצה כמו ב 50.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני לא רוצה בכלל לשמוע על סקודה בכלל! וזה עוד שהמלצתי לאמי שתיקח בחשבון את היטי!.

את הסיפור על הסופרב כדאי, לכם לשמוע מכיוון שהרכב שלי היה במוסך יכולתי לבחור רכב חילופי בין כמה רכבי מנהלים ובחרתי בסופרב "המהוללת".

מכיוון, שהרכב משמש אותי לנסיעות כל היום ולפגישות במשך היום אני לא יכול להרשות לי להתעכב על שטויות בקיצור הסיפור הוא, אני נוסע על הרכב בסביבות שעות הצהריים הרכב פתאום לא מוציא מזגן קר, אלא הוא מוציא אויר רק אויר ואני מטבעי מוריד מעלות ומעלה את הכוח, של המזגן אבל שום דבר לא קורה. לאחר כ-10 דקות שהמצב הוא נשאר אותו דבר פתאום המנורה של חום מנוע נדלקה, ומצפצף לי אני עוצר את הרכב בצד פותח מכסה מנוע, וממתין שהרכב יתקרר לאחר כ-20 דקות שהרכב נרגע אני שוב ממשיך בנסיעה הכל כרגיל לא עברו 5 דקות, והרכב שוב מתחמם. לי התחיל להימאס, ומאחר לפגישה שהייתה לי אני מתקשר לחברת ההשכרה "שלמה סיסקט", שיביאו לי רכב חילופי שאלו אותי מה אני רוצה אמרתי מאליבו לאחר שעה שהגיעו העלו את הסופרב על גרר, ואני המשכתי לדרכי הרכב פשוט נפלא לעומת הסופרב הזוועתית לדעתי. למנוע גם היה לו "דילאי" עד שהיה נכנס לפעולה הטורבו. המאליבו לעומת זאת כל כך נוחה ומרשימה, ויפה לדעתי לעומת הסופרב כל לחיצה על הדוושה המאליבו טסה, ולא חושבת פעמיים עם כל התיבה הענתיקה שיש לה אבל הרכב מאיץ יותר טוב מאשר הסופרב. בקיצור אני יותר אהבתי את המאליבו מאשר את הסופרב, ומצטער כל דקה שהלכה לי בגלל בעיה מטופשת בסופרב.

למי שמסוקרן לדעת מה גרם למנוע להתחמם אז ככה, היה קצר במחשב ניהול מנוע שהוביל להמסת קופסת נתיכים של החשמל ולכן הוא גרם להתחממות של המנוע.

ולזה שמתעניין ברכישה לי זה לא הזיז כי, אני רק שכרתי את הרכב והוא לאחר כמה שעות היה אמור לחזור לחברת ההשכרה לכן, אני מציע לך לשקול את המאליבו שוב.  

" מי שמאמין לא מפחד..... :mm_cool:

פורסם

י.ל , אתה צודק, באמת. אני זוכר את הבעיה הזאת, זה קורה בכל סופרב או שלא?

אז נפלת על אוטו עם בעיה. לספר לך כמה בעיות אנשים נתקלו עם מאליבו או כל רכב אחר שקיים ונוסע? עדיף שנחסוך את הזמן שלי ושלך.

פורסם

חוץ מזה הרכב סוחב יפה מאוד, המנוע אומנם "רק" 1.8 אבל בגלל שהוא מוגדש TSI הוא מאוד חזק, 7 הילוכים אומר שמצד אחד בנסיעה רגועה האוטו יעלה מהר מאוד הילוכים וישמור על טורים מאוד נמוכים, ומצד שני בקיק דאון פשוט או לחילופין במצב ספורט או בטיפטרוניק אפשר לשמור על טורים מעט גבוהים יותר ולקבל כח זמין כמעט כל הזמן. בנוסף בגלל הטורבו הכח מגיע כבר בטורים נמוכים יחסית ושיא הממונט הוא באזור ה2500-3500 סל"ד משהו כזה.

מגדש העל, ולא מגדש הטורבו, הוא שפעיל בסל"ד נמוך. קרא קצת על TSI. חוץ מזה שיא מומנט ב-3000 זה לא כזה נדיר (B4 למשל) , אבל באוקטביה 1.8 שהזכרת שיא המומנט מתקבל ב-1500 שזה יפה!

חוץ מזה מושבים מתכוננים כולל בצד הנהג אפשרות לשמור 3 מצבים ככה שכל נהג יכול להתאים לעצמו מצבים אידיאלים.

מרווח מאחור נדיר, באמת לא ראיתי דברים כאלה כבר הרבה זמן.

צריכת הדלק גם כן טובה יחסית, אל תצפה לצריכה של מיני חסכונית, אבל יחסית למשפחתית גדולה על גבול הסאלון הצריכה יפה מאוד

משהו כמו 1:12 משולב בנסיעה לא מאוד אגרסיבית אבל בטח שגם לא סופר חסכונית. בקסנטיה 2.0 שלי, שהיא עוד מעט בת-מצווה, אני מגיע לתוצאות כאלה, בלחצנות.

אני מאמין ששכחתי כל מני דברים, אבל בגדול אני מאוד ממליץ על הרכב, תמורה מדהים(ה?) למחיר, מה שכן לך על ה ELEGANCE תוספת של בערך 15K שעושה את כל ההבדל, אגב אולי לתקציב שלך ולמטרות שלך עדיף אוקטביה ELEGANCE שבטח מציאה גם כן חבילה לא רעה בכלל...

אני לא מבין את ההמלצה: "לך קודם כל על סקודה, לא משנה באיזה סגמנט סופרב או אוקטביה". האוקטביה אמנם מרווחת לקבוצתה ויש לה גם את יתרון הדלת החמישית, אבל לדעתי היא לא באה בחשבון, מחוץ לסגמנט המבוקש.

בכל מקרה ממליץ על נסיעת מבחן כדי להרגיש קצת את הגיר (שלטעמי מאוד טוב אבל דורש קצת הסתגלות)

וגם סתם להסתכל באולם תצוגה וממש לראות את המכונית. מומלץ בחום :)

הערותי בצבע.

סליחה ש"התלבשתי" עליך, הרגשתי צורך לתקן!

פורסם

במאליבו החדשה עם מנוע 2.4 יש גיר עם 6 הילוכים חדש יחסית, בכל מקרה סופרב זה האופציה העדיפה, אם אתה לא צריך את המרחב אז גם אוקטביה 1.8TSI תעשה את העבודה ואו שתקבל יותר אבזור או יותר עודף.

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם
הערותי בצבע.

סליחה ש"התלבשתי" עליך, הרגשתי צורך לתקן!

תרגיש צורך לפרט לחבריי הפורום איזה מגדש ''על'' מורכב על מנועי ה1.8TSI בסקודה.

לאחר מכן תלך ותקרא קצת על TSI,

ורק אז תלמד להגיב לאנשים רק בנושאים שאתה בטוח בהם והם מוכחים.

פורסם
אני לא רוצה בכלל לשמוע על סקודה בכלל! וזה עוד שהמלצתי לאמי שתיקח בחשבון את היטי!.

את הסיפור על הסופרב כדאי, לכם לשמוע מכיוון שהרכב שלי היה במוסך יכולתי לבחור רכב חילופי בין כמה רכבי מנהלים ובחרתי בסופרב "המהוללת".

זאת אומרת שלקחת רכב מהשכרה (על כל המשמעויות הנלוות), הוא התקלקל (קורה לכל יצרן על כדור הארץ) ולכן אתה פוסל את כל רכבי היצרן.

אכן רציני ובוגר.

לגישתך, בכל פעם שרכב מסויים מתקלקל, צריכים לפסול את כל הרכבים של אותו יצרן.

ללא מילים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אוקי, אז יש לי התלבטות עם פורד מונדאו, או אולי שברולט מאליבו, או סובארו B4, או אולי קיה מגנטיס (הV6).

מה אתם אומרים?

אני הייתי הולך על המליבו, פחות חסכונית בנסיעה עירונית, ואיבוד ערך גבוה, אבל אוטו-אוטו מכל הבחינות האחרות.

מקום שני B4 למי שרוצה אוטו איכותי, ודואג לסחירות וצריכת דלק.

פורסם
תרגיש צורך לפרט לחבריי הפורום איזה מגדש ''על'' מורכב על מנועי ה1.8TSI בסקודה.

יותר נכון היה לכתוב "הרגש צורך", אבל הבנתי את הכוונה.

מבחינת טרמינולוגיה המונח "מגדש על" כולל בתוכו גם מגדש טורבו, אבל באמת לא לכך הייתה כוונתי.

מבירור נוסף שערכתי נראה שהמנוע של שקודה לא מגיע עם שני מגדשים אלא רק עם מגדש (על כאמור) טורבו שפועל רק בסל"ד גבוה, ולכן מה שיואב כתב אינו נכון, והרגשתי צורך לתקנו.

המומנט מתקבל בסל"ד נמוך, ככל הנראה, מאופן ניהול המנוע וההזרקה הישירה ולא מפעולת הטורבו!

סדרת TSI של פולקסווגן הוצגה לפני מספר שנים ומתאפיינת בשילוב של מגדש טורבו ומגדש על (שאינו טורבו) ובמנועים בנפחים קטנים מהמקבילים בסדרת FSI, עליה מבוססת הסדרה החדשה.

משום מה, לאחרונה שקודה בחרו לפרסם את המנוע עם שם הסדרה מבית VAG למרות שמדובר במנוע שונה. ובחלק מהמדינות אכן המנוע נקרא TFSI בשביל שלא לבלבל את הצרכנים. כנראה שהשם TSI טוב למכירות.

בכל אופן, אם אתה רושם משהו שאינו ראוי לקריאה, אז אל תרשום כלל! או רשום בפרטי. רק אל תתחבא מאחורי פונט לבן.

אף אחד אינו מושלם, כל אחד יכול לטעות וזו לא סיבה שלא לרשום בפורום. אם יש לך ידע בנושא, שתף את הפורום! רשמתי את התיקון ברוח טובה, מבלי להתיימר להיות מקצוען בנושא!

פורסם

תנסה עוד חברות, לך לסלון פולקסוואגן, תראה את ה "גולף פלוס"

מתאימה למשפחה, חסכונית, המחיר שפוי, ואפילו פחות מהתקציב שיש לך, יש לך אפשרות של טורבו דיזל, טורבו בנזין, או בנזין.

לדעתי, אתה צריך לנסות את זה, אם אתה לא בקטע של האצ'בק.

יש גם את הפאסאט, אך היא מעל התקציב שלך, ג'טה יכולה גם להתאים, תבדוק עוד אפשרויות.

:roll:

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

• תוכן חדש...