Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,הרכב אופל קורסה 98',1.2 ליטר ידנית.

באתי להניע את רכבי,ושמתי לב לנורת מצבר דלוקה בלוח שעונים,מיד הסקתי שאין טעינה או שנקרעה רצועה,

בדקתי,הרצועה קיימת.

בדקתי טעינה עם רב-מודד לפני הנעה: 11.1 - 11.2 וולט

עם הנעה(שוב הנורה דולקת)המתח הוא 14.4-14.5 וולט

לפי שיטוטים בפורום,נורת מצבר מעידה על חוסר טעינה,משמע,הלך האלטרנטור.

האם כך הדבר?,כאשר יש לי מתח של 14.4 בזמן הנעה?

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

גש לחשמלאי רכב לבדיקה של המצבר תחת עומס וגם של האלטרנטור. בדיקת מתח הטעינה וזרם הטעינה יש לבצע כאשר המצבר טעון למתח קטבים של 12.7 וולט ולא כאשר המצבר 'מת' כמו אצלך.

מתח קטבים של מצבר תקין וטעון מ-100 אחוז הינו 12.6-12.7 וולט.

מצבר פרוק - 11.8 וולט

בדוק את החיבורים של נעלי הכבל וכול הקונקטורים.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק,

1.האם הבדיקה שעשיתי לא מעידה על שום דבר?

2.או לא מכוונת לפחות לשום בעיה?

אני רוצה לפני שאגש לחשמלאי לעשות "שיעורי בית" כדי שלא סתם ייתן המלצה להחליף או אלטנטור מת.

שאלה נוספת שעלתה לי,

3.האם יכול להיות מצב שהמצבר "מת" ולכן הוא לא נטען? ובעצם נדלקת לי נורה שאומרת שאין טעינה?

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

בדוק שוב פעם את מתח הטעינה בסל"ד של 1500 סיבובים לדקה כאשר האורות דולקים+מפשיר אדים אחורי עובד.

אם יש באפשרותך לנסות להטעין את המצבר בעזרת כבלים מרכב אחר למשך 15 דקות לפחות ולאחר מכן לחזור על הבדיקה אזי אפשר לקבל תמונה ברורה יותר.

פורסם

עדכון:

רכשתי מצבר של FIAMM ,כי הנחתי שזו אכן הבעיה,חזרתי מחנות החלפים,פירקתי-הרכבתי,

שוב,מניע,נורת מצבר לא דולקת,אין לוח שעונים(סל"ד,דלק,שעון חום) הגה קשה,ברקסים קשים,

באסה.

רציתי לנסוע לחשמלאי,אך חיכיתי שהמאווררים יכנסו לפעולה,אך גם הם לא נכנסו,המיכל עיבוי החל להתמלא עד סופו כמעט..

כיביתי,התחלתי לחשוב על גרר ומחירים.

מיואש נכנס לרכב,חושב,מנסה שוב להוציא את המינוס,אולי משהו יתאפס..כלום.

ואז,נזכרתי שדיברתי עם אבא שלי יום שישי,והוא אמר לי לבדוק פיוזים.

בודק,אכן היה אחד שרוף,החלפתי במיידי,המאוורים נכנסו לפעולה,לוח שעונים מתפקד כראוי-נשמתי לרווחה(וחייכתי לעצמי)

להן תמונות של הפיוז המדובר.

הכל טוב ויפה.

04072010002.jpg

e2.jpg

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

1. פיוזים לא נשרפים סתם ככה לכן עלייך לבדוק את הסיבה שבגללה הפיוז של המאוורר נשרף.

2. אחרי החלפת המצבר תבדוק את מתח הטעינה תחת עומס כמו שרשמתי קודם לכן.

3. כמה שנים המצבר הקודם היה מותקן ברכב ?

• תוכן חדש...