Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לשדרג את המערכת בהונדה .

כיום יש זוג רמקולים קדמיים מקוריים (איכס ) 6.5" בדלתות + זוג דומה במדף אחורי , HU מקורי

חשבתי להחליף את ה HU המקורי לאיזה דאבל-דין אחר (אני מאוד אוהב פיונייר ) משולב BT ועוד יותר חשוב חיבור IPOD ששם כל המוסיקה שלי . - עד כמה זה מסובך ? צריך מתאם נכון ?

ורמקולים פתוח להצעות - יש מקום לטוויטרים בדשבורד (אין טוויטרים ברמת איבזור זאת )

אני חושב על איזה קומפוננט איכותי מקדימה וגם מאחור .

אשמח לשמוע הצעות והמלצות - מבעלי ניסיון

פורסם

גם לי יש 09

יש לי HU מקורי והרמקולים המקוריים שלי הוחלפו.

עכשיו אני עובד על ה HU.

זה המתאם בשביל להחליף את הרדיו המקורי:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Honda-Civic-2006-Stereo-Radio-Gray-Dash-Kit-W-Harness_W0QQitemZ350338372089QQcmdZViewItemQQptZCar_Audio_Video?hash=item5191cb51f9

בשביל לשים רמקולים ומגבר לHU המקורי אתה צריך לחבר מנחת.

HU:Clarion785 Comp:Dotech Ovation 6(Dead) Amp:Hifonics ZXI8408 Sub:Helix DB12S

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

תודה, - אכן אני יודע שצריך את מתאם לפנל בשביל זה - ראיתי כי "שי אהובי" (ווואו צריך באמת מרכאות כדי לכתוב את זה ... ) גם מביא מתאם מעניין כמה זה עולה אצלו . ?? אגב האם אתם חושבים כי ה hu המקורי מספיק איכותי? ומספיק חזק ? בשלב הראשון אני לא חושב שאשקיע במגבר, (עדיף לי בנתיים HU איכותי יותר )

בנוגע לרמקולים - האם זה הרבה עבודה ? אני מבין שצריך לפרק את כל הדלת , האם צריך הגבהות או שכל רמקול בגודל זה מתאים שם ?

מה עם הטווטרים , האם צריך הרבה עבודה כדי להשחיל שם כבל ? (כי בהונדה מספיק עצלנים כדי לא להשאיר שם חיווט )

מה עם רמקולים מאחור ? גם הרבה התקנה? מה כדאי לדעתכם?

אגב תקציב- כרגע אני לא יודע כמה אני הולך להוציא.. הצעות מתקבלות בברכה,

סליחה על כל השאלות -

פורסם
תודה

אגב תקציב- כרגע אני לא יודע כמה אני הולך להוציא.. הצעות מתקבלות בברכה,

סליחה על כל השאלות -

מיעצים לי כי צריך להגדיר תקציב בכל מקרה : אז ככה :

hu - קרוב לוודאי פיונייר או קנווד שאני מתכנן להביא מחו"ל - בתקציב של בערך 1200 (מחיר חול ) כמו שכתבתי דאבל-דין (לא חייב ) משולב bt וחיבור איפוד שהוא מנדטורי בשבילי -

על זה צריך להוסיף התקנה ופנל - שמחירים בארץ אני ממש לא יודע (למרות שכבר ראיתי מלא מדריכים כיצד לבצע זאת )

אבל כרגע - זה בשלב השני - כי בשלב הראשון אני רוצה שדרוג רמקולים ! לא פחות מקומפוננט מקדימה (1000 ש"ח כולל התקנה )

וגם מאחור אני רוצה לשדרג לטובת נפח וקבלת סאונד מלא יותר - ולטובת הסאונד שישמע טוב גם ליושבים מאחור - יכול להיות שגם קומפוננט - ואם אני אקבל דיל טוב על שני סטים זהים כולל התקנה בערך ב 1700 ש"ח גם בא בחשבון ואפילו רצוי פחות . - בשלב הראשון לא יהיה לי מגבר כי :

א. זה ה HU המקורי שאני לא הולך להשקיע מנחת בשבילו -

ב. יכול להיות שאני אסתפק בהגברה של ה HU המוחלף - ובעתיד אשדרג .

סאב - לא בא בחשבון   כי תא המטען של הסיוויק קטנטן ואני מעדיף להשקיע ברמקולים טובים יותר מאשר תיבה מהדהדת -

סאב גם דורש מגבר -

נכון אני מודע לעובדה כי קומפוננטים טובים דורשים הגברה ! - וזאת באיזה שהוא שלב בוא תבוא . אבל לאט לאט ֿ

קודם כל שאני אדע שיש לי שני זוגות טובים ברכב , עם פוטנציאל עצום ֿ

מה אתם אומרים?

פורסם

תשמע, אתה לא כל כך מבין מה אתה רוצה, בוא אני אכוון אותך.

קומפוננט זה בסה"כ רמקול רגיל שהטוויטר שלו מופרד מגוף הרמקול ומותקן במיקום שונה.

קומפוננט זה לא שם נרדף לאיכות או לא יודע מה. זה תצורה. כמו שיש רכב 4 דלתות ו-5 דלתות.

ואז יבוא מישהו ויגיד 5 דלתות זה ספורטיבי ותיתן לו דוגמא של סובארו סטיישן מודל 88...

עכשיו בקשר לרמקולים עם פוטנציאל עצום -

יש לך פה פוטנציאל עצום בעיקר לעשות טעות לפי הכיוון שלך.

רמקול טוב באמת יעבוד חרא בלי הגברה, הוא לא נציל, הוא צריך כוח בשביל לזוז כמו שצריך.

אז או שתיקח משהו מסדרת ביניים שיעבוד גם עם מגבר וגם בלי מגבר.

או שתדע שאתה תקנה רמקול יקר שאם מגבר יישמע... לא מספיק טוב.

רמקול ליושבים מאחורה הוא חסר משמעות מבחינתך כנהג. אתה צריך סט קדמי טוב וסאב שייתן את הנמוכים.

לא רוצה סאב? חבל.

אז בעיקרון לדעתי קח 2 סטים של קומפוננט, נגיד מורל טמפו. יעלו לך יחדיו כ-1,100 ש"ח.

אם יש לך יותר תקציב תשים מקדימה סט יקר יותר כמו הדוטק אוביישן (רק בתנאי שאתה הולך לשים עליו הגברה!) ומאחורה טמפו וזה יעלה לך יחדיו כ-1,500-1,600 ש"ח.

תוסיף על זה מגבר, ותקדיש למגבר תקציב של אלפייה בערך, נגיד ה-JBL1004 די מומלץ כאן.

וסגרת עניין.

אם יש לך קצת סבלנות, אז אתה יכול כבר לעשות הכל במכה.

פורסם
תשמע, אתה לא כל כך מבין מה אתה רוצה, בוא אני אכוון אותך.

קומפוננט זה בסה"כ רמקול רגיל שהטוויטר שלו מופרד מגוף הרמקול ומותקן במיקום שונה.

קומפוננט זה לא שם נרדף לאיכות או לא יודע מה. זה תצורה. כמו שיש רכב 4 דלתות ו-5 דלתות.

ואז יבוא מישהו ויגיד 5 דלתות זה ספורטיבי ותיתן לו דוגמא של סובארו סטיישן מודל 88...

עכשיו בקשר לרמקולים עם פוטנציאל עצום -

יש לך פה פוטנציאל עצום בעיקר לעשות טעות לפי הכיוון שלך.

רמקול טוב באמת יעבוד חרא בלי הגברה, הוא לא נציל, הוא צריך כוח בשביל לזוז כמו שצריך.

אז או שתיקח משהו מסדרת ביניים שיעבוד גם עם מגבר וגם בלי מגבר.

או שתדע שאתה תקנה רמקול יקר שאם מגבר יישמע... לא מספיק טוב.

רמקול ליושבים מאחורה הוא חסר משמעות מבחינתך כנהג. אתה צריך סט קדמי טוב וסאב שייתן את הנמוכים.

לא רוצה סאב? חבל.

אז בעיקרון לדעתי קח 2 סטים של קומפוננט, נגיד מורל טמפו. יעלו לך יחדיו כ-1,100 ש"ח.

אם יש לך יותר תקציב תשים מקדימה סט יקר יותר כמו הדוטק אוביישן (רק בתנאי שאתה הולך לשים עליו הגברה!) ומאחורה טמפו וזה יעלה לך יחדיו כ-1,500-1,600 ש"ח.

תוסיף על זה מגבר, ותקדיש למגבר תקציב של אלפייה בערך, נגיד ה-JBL1004 די מומלץ כאן.

וסגרת עניין.

אם יש לך קצת סבלנות, אז אתה יכול כבר לעשות הכל במכה.

תודה , לא קונה את העובדה שזה קומפוננט זה "רגיל" - קומפוננט הוא תצורה של רמקול "טהור" ואינו פשרה של רמקול דואלקון או קואאקס

ראשית יחידת המיד-באס שלו נקייה ולא חסומה . שנית הטוויטר ברוב המקרים טוב יותר שכן הוא לא צריך את הפשרה של להיות תקוע על עמוד ממרכז המגנט . ולכן קומפוננט טוב הוא הכרחי ואני לא מוכן לרדת מזה

סט טוב עם נקודת חיתוך ב 3KHZ - דורש טוויטר טוב - גם יתן באסים עגולים ויפים . מבלי להגרר לסאב - שהוא לדעתי סוג של פשרה עקב מיקום בעייתי ברכב.

אני צריך לשמוע את הדוטק וגם הטמפו - אבל האם יש גם המלצה אחרת בתחום מחיר זה שאינה "מורל" - אני יודע שאסור בפורום על המלצות מתקינים , אבל אשמח לשמוע על כאלה (אפשר בה"פ ) באיזור ירושלים, במיוחד כאלו שמכירים הונדה בעל-פה

פורסם

יש כמה סטים ברמת התקציב שלך שכדאי לך לשמוע, ואני לא חושב שאתה צריך להיכנס לנקודת החיתוך של המידבאס והטוויטר ולהשליך מזה על הבאסים, כי כל סט בנוי בצורה שונה.

קח בחשבון שהתקנה טובה ואיכותית, ללא פשרות של סט הקומפוננט מגיעה גם ל- 500 ש"ח!

אני הייתי הולך על סט אחד טוב ואיכותי ברמה גבוהה לקדימה, בראייה של הוספת מגבר בעתיד.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
תודה , לא קונה את העובדה שזה קומפוננט זה "רגיל" - קומפוננט הוא תצורה של רמקול "טהור" ואינו פשרה של רמקול דואלקון או קואאקס

ראשית יחידת המיד-באס שלו נקייה ולא חסומה . שנית הטוויטר ברוב המקרים טוב יותר שכן הוא לא צריך את הפשרה של להיות תקוע על עמוד ממרכז המגנט . ולכן קומפוננט טוב הוא הכרחי ואני לא מוכן לרדת מזה

סט טוב עם נקודת חיתוך ב 3KHZ - דורש טוויטר טוב - גם יתן באסים עגולים ויפים . מבלי להגרר לסאב - שהוא לדעתי סוג של פשרה עקב מיקום בעייתי ברכב.

אני צריך לשמוע את הדוטק וגם הטמפו - אבל האם יש גם המלצה אחרת בתחום מחיר זה שאינה "מורל" - אני יודע שאסור בפורום על המלצות מתקינים , אבל אשמח לשמוע על כאלה (אפשר בה"פ ) באיזור ירושלים, במיוחד כאלו שמכירים הונדה בעל-פה

אין לך מה לקנות, קומפוננט זה רמקול רגיל.

לא אמרתי לך לקנות רמקול רגיל, אבל שגם לא תחייה בסרט שבגלל שזה בתצורה נפרדת או השרבוב הזה שרשמת אז הוא מדהים.

- "ואינו פשרה של רמקול דואלקון או קואאקס ראשית יחידת המיד-באס שלו נקייה ולא חסומה . שנית הטוויטר ברוב המקרים טוב יותר שכן הוא לא צריך את הפשרה של להיות תקוע על עמוד ממרכז המגנט"

קומפוננט יכול להשמע חרא, וקומפוננט זה לא מילה נרדפת לטוב.

לא הבנתי למה סאב הוא פשרה, סאב הוא ההפך מפשרה. 9*6 זה פשרה.

פורסם
אין לך מה לקנות, קומפוננט זה רמקול רגיל.

לא אמרתי לך לקנות רמקול רגיל, אבל שגם לא תחייה בסרט שבגלל שזה בתצורה נפרדת או השרבוב הזה שרשמת אז הוא מדהים.

- "ואינו פשרה של רמקול דואלקון או קואאקס ראשית יחידת המיד-באס שלו נקייה ולא חסומה . שנית הטוויטר ברוב המקרים טוב יותר שכן הוא לא צריך את הפשרה של להיות תקוע על עמוד ממרכז המגנט"

קומפוננט יכול להשמע חרא, וקומפוננט זה לא מילה נרדפת לטוב.

לא הבנתי למה סאב הוא פשרה, סאב הוא ההפך מפשרה. 9*6 זה פשרה.

מהניסיון המועט יחסית שיש לי - למדתי כי קומפוננט ברכב נותנים תוצאה טובה יותר - ברור שטיב האלמנטים הוא קריטי - אבל העובדה כי האלמנטים עצמם מופרדים כבר תורם לפיזור אחר של הסאונד בוודאי שבחלל בעייתי הקרוי מכונית. רמקול קואקס בסיוויק מקדימה - הגבוהים יתפזרו לכיוון הרגליים להבדיל מקמפוננט ששם הגבוהים מגיעים מכיוון הדשבורד שזה כבר יותר בקו האוזן.

לדעתי סאב הוא סוג של פשרה - כי

ראשית אני לא כל כך אוהב באסים של סאב בטח ברכב, ושנית הקונספט של לדחוף אלמנט של 12-15 אינטש שגם אותו זורקים בתא המטען - כלומר תיבה בתוך תיבה - וכל זה צריך להגיע לתא הנוסעים - משמע נצילות 0 . מעבר לעובדה כי הדבר הופך את תא המטען ללא שימושי (מבלי להכנס להטלת הווטו של האישה) לטעמי אם כבר סאב אז שיהיה על המדף האחורי (לקדילאק יש פתרון כזה במערכת המובנת שלהם )

אגב להונדה יש גם פתרון מקורי לבאס

4.JPGBASS SYSTEM

17CM ND LOW FREQUENCY SPEAKERS + HIGH POWER PWM AMP WITH MAX INPUT 100 W - VOICE COIL DIAMETER 32 - IMPEDANCE 2 OHM - 1 KIT = (2 SPEAKERS + AMPLIFIER)

שני אלמנטים של 17 סמ' כ"א ומגבר ....

אפשר לקרוא עוד בברושור הזה:

http://ebrochures.honda-eu.com/sources/EBrochures/28/Civic%204D%202008%20E-Brochure/index.html

הבעיה: החלק לא נמכר בישראל, אולי בחול אפשר לנסות להשיג אותו לא יודע . ואני גם לא יודע עד כמה הוא טוב...

פורסם

טוויטי,

אין לנו ויכוח על כך שקומפוננט היא התצורה העדיפה, רק רציתי להכין אותך מראש שקומפוננט היא לא מילה נרדפת לאיכות ושלא תחשוב שכל רמקול שמגיע בתצורה הזאת הוא מצויין, כי יש הרבה זבל.

ובנוגע לסאב-

מיקום ונצילות - מה הקשר?!

הבאס מגיע מצויין לתא הנוסעים. האלמנט לא חייב להיות גדול, יש באסים של 10 אינץ' שתופסים מעט מאוד מקום בתא המטען ונותנים יופי של באס.

אני לא מנסה לדחוף לך כלום, ממש לא אכפת לי, מצידי תסע עם אייפוד ואוזנייה (רק אחת ,כי צריך לשמוע גם מה קורה על הכביש), אבל אתה רוצה להתקדם לכיוון כלשהוא ולדעתי זה מה שיקרה לך בסוף:

1. תקנה זוג קומפננט של חברה מוכרת מסדרת כניסה של 50W RMS כי קומפוננט זה הדבר.

2. תתקין תשלם על התקנה ותהיה מבסוט יומיים וחצי.

3. תקנה מגבר של חברת חרטה-בארטה של 50W RMS ואז פתאום תקלוט שזה לא זה.

4. תחליף קומפוננט לאחד יותר טוב ותחשוב שזהו - הנה שיחקת אותה, ותשלם שוב התקנה.

5. תבין שהמגבר לא עומד ברמה אז תחליף שוב מגבר ותשלם שוב התקנה.

6. יום אחד תיכנס למישהו שיש לו מערכת פחות יקרה משלך ותבין שזה פשוט נשמע יותר טוב, ותשאל - "מה הסיפור שלך?" והוא יראה לך תיבה קטנה עם רמקול בבגאז' ויגיד לך... "נצילות - זה מושג של חשמל בכלל...".

7. תלך תקנה סאב.

אז אני מנסה לחסוך לך כאן המון ולומר לך, לך על סט קומפוננט טוב מקדימה ומגבר נורמלי כבר מהתחלה, עזוב אותך מאחוריים - אם יש כסף טוב, אם אין לא נורא, שזה יחכה.

פורסם

טוויטי, יש קומפוננט של לאנזר ב- 300 שקל שנשמע על הפנים (לפחות לדעתי), ויש קומפוננט של מיקרו פרסיז'ן שעולה 3300 יורו לפני משלוח ומיסים.

זה כמו שאני אגיד שאני מחפש אמצעי ניוד משפחתי, מה נראה לך שיציעו לי? כרכרה עם סוס?

אבל יש פיאסטה שנת 88 ויש ב.מ.וו 760. וגם קשת רחבה ביניהם.

פורסם
טוויטי,

אז אני מנסה לחסוך לך כאן המון ולומר לך, לך על סט קומפוננט טוב מקדימה ומגבר נורמלי כבר מהתחלה, עזוב אותך מאחוריים - אם יש כסף טוב, אם אין לא נורא, שזה יחכה.

אוקי . השתכנעתי :התקציב יוסט מסט אחורי לטובת מגבר

איזה? ברור שאני לא הולך להוציא 3300 יורו למרות שאני אהיה באירופה חודש הבא אין לי כל כך חשק להתחיל לחפש (אלא אם כן אתם אומרים שיש משהו שווה ביותר !! )

סאב - עדיין לא בא בחשבון -זאת יכולה להיות עילה לגירושין :roll:

אז בערך 2000-2300 בתקציב כרגע לרמקולים +מגבר

פורסם

לא צריך להתגרש בגלל סאב :)

נסה לשמוע כמה סטים שונים אצל כמה מחברי הפורום, תראה למה אתה מתחבר יותר ולמה פחות.

שלב איתו מגבר 2 ערוצים נחמד, תתקין בצורה טובה ותהנה.

פורסם

סטים ברמת התקציב שלך יכולים להיות מורל דוטק, פוקאל V2, הרץ אנרג'י ועוד.

• תוכן חדש...